KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 08/2015 (2015. február 23.)
Láthatatlan adatok látható fényben. A Dartmouth College kutatói tesztelték az első "intelligens tereket" ang. smart spaces, vagyis termeket, ahol lehetővé vált a vezeték nélküli adatátvitel a látható fény segítségével. Bár ezt az átviteli technikát ismerik több éve, a kezdetben jelentkező problémákat sikerült leküzdeni és hozzá kezdtek a hatékony felhasználására és a gyakorlati megvalósítására.
Az egyik probléma a high-tech területén a visible light communication (VLC) az a tény, hogy az átviteli körülmények igen változékonyak - a fényt blokkolhatják a mozgó emberek, különböző intenzitása van a féynek a szoba különböző helyein, beleértve a mély árnyékokat, összekeveredik a nappali vagy más forrásokból származó fénnyel stb. Az amerikai tudósok kifejlesztettek egy rendszert, amely képes a folyamatosan elemezni a fény intenzitásának változásait az árnyékos helyeken a szobában. Az elemzés alapján képesek vezérelni a LED lámpákat úgy, hogy az hatékonyan továbbítja azt a szobában található eszközhöz, valamint értelmezheti és következtethet belőle a felhasználók mozdulataira.
Az "intelligens tereket" a mennyezeten lévő LED-es lámpákkal alakították ki, ahol köszönhetően a fény modulációval a PLC funkcióhoz (Power Line Communication - adatátvitel az elektromos hálózaton) fényérzékelőket telepítettek a padlón. A kibocsátott fény a LED-et használja átviteli közegként és nyújt információt a készülékek számára a szobában, mint a mobiltelefonok, intelligens órák és más hálózati hozzáférést igénylő eszközöknél. A fényérzékelő a padlón gyűjti és továbbítja az információkat a fényerősség változásainak megfelelően a szoba különböző területein.
Felmerül a kérdés, hogy miért csinálják ezeket az erőfeszítéseket? Nem elegendő az, hogy a népszerű WLAN megoldásokat használják?
A növekvő számú hordozható eszközök miatt, a probléma a korlátozott Wi-Fi spektrumban egyre súlyosabb. A LED-es lámpák esetében, a spektrum válságának kérdése nem létezik, és az adatátviteli sebesség is elérheti a 500 Mbps. Ez egy teljes mértékben kielégítő megoldás lehet a szobákban az épületekben. Továbbá, a kutatások javasolják az "integrált Visible Light Communication (IVLC) rendszert, amely egyesíti a skálázható VLC hálózatokat és a pontos VLC érzékelőket a mobil felhasználóknak".
F csatlakozók a TV antennarendszerekben. Az F típusú csatlakozókat az antennarendszerekben a 75 Ω-os impedanciájú koaxiális kábelek csatlakoztatásánál használják. Ezek általában a földi TV, műholdas TV, és kábeltelevíziós berendezéseknél, és néha még a CCTV rendszerekben alkalmazott eszköz. A tervezés és a minőség közvetlen hatással van a stabilitásra és a paraméterekre a kapcsolatoknál - a jel elvesztésénél és az impedancia illesztésnél. Több típusa van:
 • Csavaros F csatlakozók - olcsó és nincs szükség a szerelésükhöz speciális eszközökre, szerszámokra (hosszabb ideig tart); a csatlakozások nem olyan megbízhatóak egy nagy biztonságot igénylő rendszerben, mint a kompressziós csatlakozók esetében;
 • Kúpos kompressziós csatlakozók - biztosítják a megbízhatóbb kapcsolatot, amelyeket a hozzá ajánlott eszközökkel kell szerelni;
 • "Self-Install" önkompressziós csatlakozók - egyesítik a magas megbízhatóságot és az egyszerű használatot. A szerelés kivitelezéséhez nincs különleges eszközökre szükség. Ezek tökéletes megoldást jelentenek azoknak az emberek számára, akik alkalmanként szerelnek ilyen csatlakozókat a kisebb rendszerekhez. Megjegyzendő, hogy a gyors szerelés és az áruk miatt a szerelők is szívesen alkalmazzák. A csatlakozó helyesen szerelve szinte teljesen egybeépül a kábellel;
 • A professzionális kompressziós csatlakozók - a csúcsminőségű kompressziós csatlakozóknál a MASTER és Platinum márka garantálja a megbízható, hosszú távú működést bármilyen környezetben. Az árak nagyon versenyképesek, a szerelésük a megfelelő kompressziós szerszám segítségével nagyon egyszerű és gyors. Talán ennek is tulajdonítható a hirtelen fokozódó népszerűsége. Ezek a csatlakozók különösen alkalmasak a telepítő cégek számára, amelyek közepes és nagy méretű SMATV és kábeltelevíziós rendszereket üzemeltetnek és telepítenek.
 E80271E8009
KódE80342E80274E80410E80271E8009
MárkaMASTERPlatinumCabelcon  
KábelTriset-113 
E1015

RG-6/Triset 113
E1230E1015

RG-6 
E1230
 RG-6
  E1230
Ajánlott szerszámokE80075
E80075
E80077
E80077

---

E8006
E8006
---

 

Függetlenül attól, hogy milyen típusú a csatlakozó, a jó gyakorlathoz elengedhetetlenül hozzá tartozik a kábelvégek szakszerű kialakítása.
Kábeltisztító MASTER: RG59, RG6, Triset-113, Triset Profi, Triset-11 és telefonkábelekhez
A MASTER E8010 kábeltisztító egy kiváló minőségű, sokoldalú eszköz, amely a koaxiális kábelek végére szerelendő csatlakozók előkészítését szolgálja, minden egyes telepítőnek rendelkeznie kellene vele. A készülék két állítható pengét tartalmaz a RG-59, RG6, Triset-113, Triset Profi, és Triset-11 kábelek számára (tartalék pengék kaphatók hozzá E8010N), plusz egy késsel, amely a számítógép és telefon kábelek köpenyének lehúzására és vágására szolgál.
Melyik antenna alkalmas az LTE-hez? A mobil szolgáltatók hálózat-hozzáférési szolgáltatások keretében fokozatosan növekszik az általuk lefedett terület, ami egyre népszerűbbé vált az internetet felhasználók körében. A szolgáltatás növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy alacsonyabbak lettek az árak és nagyobb az adatátviteli sebesség. A vezető LTE (Long Term Evolution), jelenleg a leghatékonyabb adatátviteli technológia mobilhálózatokban, a sebessége összehasonlítható a vezetékes szolgáltatásokkal.
Amikor kiválasztunk egy külső antennát, a felhasználónak egy modemen meg kell győződnie arról, hogy a készüléke támogatja-e a MIMO technológiát (két antenna csatlakozónak kell lennie rajta). Ha igen, akkor olyan antennát célszerű használnia, amelyik támogatja ezt a szabványt. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a maximális teljesítményt elérjék.
 • MIMO 2x2 antennák MIMO modemekhez
LTE/GSM/3G antenna: TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
LTE MIMO antenna: ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m kábel, FME aljzat)
TRANS-DATA LTE KPZ 6/8 MIMO
A741022
ATK-LOG LTE
A7057_10
 • Standard LTE antennák
LTE antenna TRANS-DATA LTE KPV 7/10
4G/3G/GSM antenna TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
TRANS-DATA LTE KPV 7/10
A741021
TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
A741031
HD-TVI - új minőségű CCTV. High Definition Transport Video Interface (HD-TVI) egy forradalmian új technológia, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tömörítetlen, nagy felbontású videót továbbítson (jelenleg akár 1080p) koaxiális vagy csavart érpáras kábeleken keresztül (a dedikált balunokkal). A videó jele analóg formában kerül továbbításra, a sávszélessége sokkal nagyobb, mint a CVBS (SD) esetében. Mivel a jel nincs tömörítve, a kép természetesebb élőképet biztosít a megtekintés során. Nincs késés, és a konfiguráció egy ilyen rendszernél könnyebb, mint a CCTV IP megoldásoknál.
Turbo HD kereskedelmi neve a HD-TVI termékeknek, amelyet a Hikvision gyárt. A Turbo HD termékek kompatibilisek minden HD-TVI eszközzel.
A HD-TVI (Turbo HD) rendszerek fő előnyei:
 • nincs késés, ami az IP rendszereket jellemzi,
 • sokkal könnyebb a konfiguráció az IP protokollhoz képest,
 • kétirányú kommunikáció - hozzáférés az OSD-hez a kamerának és a PTZ kamera vezérléséhez közvetlenül a DVR-től, a jel kábelen keresztül,
 • magas ellenállás az elektromágneses interferenciával szemben, a szinkron amplitúdómodulációja QAM felhasználása révén és elkülöníti a fényerő és színjeleket,
 • népszerű a hibrid DVR, amely támogatja a HD-TVI, CVBS és IP kamerákat,
 • Lehetőség van hosszabb távokra elvezetni, akár 300 m-re (RG59 kábel) vagy 500 m-re (RG6 kábel).
A Turbo HD eszközök egy nagyon vonzó ajánlatot kínálnak mindazoknak, akik szeretnék korszerűsíteni az analóg videó megfigyelő rendszereket. A videó paraméterekkel összehasonlítva az IP CCTV megoldásokat drágábbak, a HD-TVI rendszerek kivitelezése sokkal egyszerűbb (azonos kábelezés, nincs szükség bonyolult konfigurációkra).
CCTV IP rendszer egy lakótelepen Krakkóban. Az egyik lakótelepen Krakkóban a lakásszövetkezet megkereste a GKJ-SYSTEM céget, hogy tervezze meg és vitelezzen ki számukra egy IP CCTV rendszert a lakásszövetkezet területén. A körültekintő elemzések után a befektető követelményeit és a rendelkezésre álló költségvetést figyelembe véve úgy döntöttek, a DIPOL cég által kínált IP CCTV megoldásokat fogják felhasználni. A rendszer alapja a kompakt kültéri kameráknál a Signal HDC-210P K1815 és a beltéri kameráknál a Signal HDV-180 K1869. Az IP CCTV rendszer meghajtásáról egy UPS gondoskodik. A LAN hálózathoz a NETSET cat. 5e E1408 kábelt használták fel. Az összes kábelt a SIGNAL RACK R912022 szekrénybe összpontosították, vezették be. A HDC-110P kamerákat a TP-LINK TL-SG3424P N29961 PoE switchből táplálják meg. A HDV-180 kamera tápellátása az N9207 PoE adapterről történik.
Signal HDV-180 K1869 kamera
Signal HDC-210P K1815 kamera
A RACK szekrény nézete a benne elhelyezett berendezésekkel
Árnyékolt kábelcsatlakozó a könnyű hozzáférésű kábelekhez. A könnyű hozzáférésű kábellel olyan megoldások lehetségesek, amelyek kifejezetten elősegítik a rostok elosztását a sokemeletes épületekben, mint pl. a hivatalokban és a több családos házakban. Az egyedülálló tervezésű kábelnél, az egyes szálak könnyen elérhetők, és ki lehet húzni a kitörési ablakokon akár 30 méter hosszúságban is. Amellett, hogy helyet takarít meg a függőleges kábel aknákban, a könnyű hozzáférésű kábelek alkalmazása határozottan csökkentik a telepítési időt, a hagyományos rendszerekre alapozott csillagpontos megoldással szemben, ahol külön optikai szálak mennek a szerverhez/a technikai helyiségekbe a felhasználók csatlakozóihoz.
Elosztó ​​doboz könnyű hozzáférésű kábelhez (1:6)
VertiCasa Cable Protection Cover
Breakout Unit
VertiCASA VQ-BU 1:4
L5351
Elosztó Box
könnyű hozzáférésű kábelekhez (1:6)
L5352
VertiCasa
kábelvédő burkolat
L5350
A szükséges elemek a fejlesztésnél a könnyű hozzáférésű kábeleken alapuló rendszerekben jó szolgálatot tesznek az ajánlott kitörési egységek. Ezek biztosítják a megfelelő védelmét a kitörési ablakoknak, ahol ki kell vágni a csövet a kábeleknek, biztonságot ad a kihúzott szálaknak és gondoskodik azok megfelelő helyzetben való tartásáról és a megengedett hajlítási sugárról. Végül pedig arra használják, hogy csatolja a kábeleket az épület szerkezetéhez.
Az optikai szálakat, melyek az elosztási pontok (leágazási egység L5351 négy szálhoz vagy elosztó doboz L5352 hat szálhoz) és az előfizetői helyiségek közt futnak, védeni kell a VC-BME L7211 elosztó csővel. Amikor egy ablakot kivágnak, de még nincs a szál kivezetve, a megfelelő védelmet a VertiCasa fedél L5350 biztosítja.
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D5T-VFIT3 (mennyezeti, 1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 50m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D5T-VFIT3 (mennyezeti, 1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 50m-ig) M7516 már a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 1080p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.01 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 50 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D5T-IT3 (mennyezeti, 1080p, 2.8mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D5T-IT3 (mennyezeti, 1080p, 2.8mm, 0.01 lx, IR 40m-ig) M7527 már a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 1080p videó felbontást szolgáltat és képes vezérelni az OSD-menüt videojel kábelen. A vezérlés lehetséges a kompatibilis DVR-en keresztül, a PTZ vezérlő kiválasztása után a menüben, a menüben a kamera bekapcsolása és hozzáférés az összes beállítási lehetőséghez.
HD-TVI TURBO HD DVR Hikvision DS-7308HGHI-SH/A (8 csatornás, 1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD DVR Hikvision DS-7308HGHI-SH/A M75408 egy 8-csatornás hibrid CCTV DVR képes rögzíteni a felügyeleti videót a HD-TVI, CVBS és IP szabványokban. A maximális felvételi felbontás 1080p@12fps. Ebben az esetben, 720p/VGA/WD1/4 CIF/CIF felbontásokban a maximális képkocka sebessége 25 fps. Használata csak IP-csatornákban lehetséges, akár tíz 1080p kamera is csatlakoztatható.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI