KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.11/2015 (2015. március 16.)
Robotok az ember szolgálatában, vagy hogyan működnek ezek az Amazonban. 2012-ben az Amazon az e-kereskedelem globális óriása, felszívta a Kiva rendszerét. Ezután az Amazon bemutatta, hogy az Egyesült Államokban az áruházak raktárainál hadseregnyi, 15000 robot forradalmasította a válogatás folyamatát, a csomagolást és a szállítmányok továbbítását. A kicsi, mozgékony gépek a hatalmas tároló terekben mozognak, nagy pontossággal és gyűjtik össze a polcokat a tele dobozos termékekkel. A robotok egyik eleme a teljes körű szoftver és hardver, amelyek megkönnyítik a gyűjtést és a csomagolást az áruházi raktárakban több millió tárgyat megmozgatva. A Kiva meghajtó egysége majdnem 30,5 centiméter magas és súlya körülbelül 350 kilogramm. Felvesz és szállít, akár 700 kilogramm terhet is.
Kiva robotok működés közbeni bemutatója
Az ügyfélnek adatbázisán található megrendelésnél a Kiva szoftver meghatározza, hogy milyen árura van szükség az ott dolgozó számára a csomagoló állomáson és milyen sorrendben kell azokat szállítani. Információt küld a robotoknak az egész áruházban, amely azonosítja a célt a tárolóban, hogy a kijelölt különleges állványt eljuttassa számukra a megfelelő sorrendben. A robotok a boltban speciálisan kijelölt útvonalak mentén mozoghatnak, kezdetben (terhelés nélkül) az "alagút" alatt (állványok) annak érdekében, hogy a pályákat egyértelműen a forgalom számára szabadon hagyja. Miután a megfelelő tételeket leemelték a csomagolónál, a robot visszatér a polccal a megfelelő helyre, készen áll a következő feladat elvégzésére. Több száz robot, mint a hangyák, szállítják az állványokat körül a raktárban egy időben, ami javítja a csomagolási folyamatot. A Kiva egységek nagy pontossággal, rövid távolságon belül mozognak egymástól. Lehetséges akár többször is megfordulni a tároló polc alatt 360 fokban egy helyen, és lehetséges mozogni alattuk is a cél tároló állvány megkeresése érdekében. Ezáltal a tárhelyek gazdaságosan kihasználhatók és javítja a munka megszervezését a raktárban. Az Amazon azt állítja, hogy az egész rendszernek nem az a célja, hogy korlátozza a foglalkoztatottak számát, hanem megkönnyítse a munkájukat, és felgyorsítsa a csomagolás folyamatát.
Az internetes kereskedelem egy másik szegmensének az óriási tesztelése folyamatban van, és ennek az innovációnak is köszönhető - ez pedig a drónokkal történő szállítás. A weben fut egy videó, ahol egy drón várja a szállítmányt a csomagolóból, amely aztán eljuttatja a megrendelt terméket légi úton a megadott címre. Nehéz elhinni, amit látni lehet a videón, de a jelek alapján hamarosan forradalmasíthatják a logisztikai piacot is.
DVB-T és műholdas DVB-S/S2 csatornák egy kis szállodában. A vendégházak és a kicsi szállodák tulajdonosi körei sokan szeretnék azt, hogy az eddigi műsorkínálatukat további műholdas TV csatornákkal és az elérhető földi adókkal vonzóbbá tegyék. Egy költség-hatékonyabb, de már korszerűbb megoldás lehet a kis épületek számára a tipikus műholdas vevőkészülékek és a digitális DVB-T modulátorok felhasználása. A műholdas vevőkészülékek és modulátorok számának azonosnak kell lennie, mint amennyivel bővíteni szándékozunk kiegészíteni a csatornák számát.
Ez azonban nem egy teljesen professzionális megoldás, de az alacsony ár és a könnyű alkalmazhatóság inkább kínálja a lehetőséget egy nagyobb csoport számára is. Eltekintve attól, hogy olcsó, nyilvánvaló előnye egy ilyen telepítésnek a rugalmasság. Nem jelenthet gondot egy újabb műholdvevő és modulátor beiktatása későbbiekben a rendszerbe, amivel kényelmesen növelhető a programok száma, vagy lehetővé teszi a csatorna csomagok megváltoztatását, a vendégek preferenciájától függően.
QUAD univerzális fej: TRIAX TQD 006Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitHázerősítő Terra HA-126Osztó TV négyes R-4 SignalOsztó TV kettes R-2 Signal Leágazó TV négyes O-4 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalDVB-T Modulator Signal-400 (COFDM, HDMI)Műholdas antenna: TRIAX 100 TD (100cm, sötétszürke)
Egy nagyon fontos kérdés ebben a témakörben, hogy olyan műholdas vevőkészülékeket alkalmazzunk, amelyek bírják a strapát, hiszen sokáig fognak folyamatosan működni - éjjel-nappal. Egy jó választás az ismert Ariva S300 DVB-S/S2 A99372 vevő alkalmazása multi-CAM olvasóval. Elengedhetetlen feltétel, hogy megfelelő szellőzés legyen biztosítva a készülékek számára (nyári időszak - kis helyiség, stb.), különben fennáll a veszélye a képek "lefagyására", vagy akár a kudarcára is. Fontos szempont még a digitális modulátorok minősége. Amit ajánlani tudunk a Signal-400 R86700 DVB-T modulátorok, amelyeknek maximális kimeneti szintje meghaladja a 100 dBμV-t. A magas kimeneti szint lehetővé teszi a passzív elosztó hálózat kialakítását. A megfelelő jelszintet a földfelszíni DVB-T csatornáknál az egész antennarendszer számára pl. a Terra HA-126 R82303 házerősítő garantálja.
Irodai Wi-Fi hálózat 802.11n szabványban. Az internet-hozzáférés hiánya nagymértékben csökkenti a funkcionalitását az épületeknek és helyiségeknek. Vezetékes LAN épülhet olyan esetekben, amikor jelentős felújítás történik a már meglévő létesítményben, vagy egy teljesen újat építenek. Mindazonáltal lehetetlen teljes egészében megjósolni a leendő felhasználók igényeit (az elrendezés a hardver). A gyors, olcsó és hatékony módja a probléma megoldására, ha egy vezeték nélküli hálózatot építünk ki. Az alábbi ábra egy példán keresztül egy kiterjedt irodai hálózatot mutat be.
Példa egy iroda WiFi hálózatának kialakítására
 • 1. eszköz - a készülék internet-hozzáféréssel rendelkezik, feladata több számítógépre történő elosztás a helyi hálózaton belül:
  • N3252 - access point TP-LINK TL-WR740N with built-in router, 150 Mb/s 802.11n,
  • N3254 - access point TP-LINK TL-WR741N with built-in router, 150 Mb/s 802.11n,
  • N2958 - 3G wireless router TP-LINK TL-MR3220, 802.11n 150 Mb/s, UMTS/HSPA,
  • N2957 - 3G wireless router TP-LINK TL-MR3420, 802.11n 300 Mb/s, UMTS/HSPA,
  • N3250 - access point TP-LINK TL-WR841ND 802.11n 300 Mb/s with built-in router and 4p switch,
  • N3253 - access point TP-LINK TL-WR1043ND 802.11n 300 Mb/s with built-in router, GbE switch, USB,
  • N3260 - dual-band (2.4&5GHz) wireless router TP-LINK TL-WDR4300 802.11n.
 • 2. eszköz - vezeték nélküli hálózati hozzáférés egy asztali vagy mobil PC-re:
  • N2922 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN722N, 150 Mb/s with external 4 dBi antenna,
  • N2924 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN721N, 150 Mb/s,
  • N3222 - 802.11n USB adapter TP-LINK TL-WN725N, 150Mb/s, "nano".
 • 3. eszköz - - az antenna jelének erősítése abban az esetben, ha távolabbi helyeken van(nak) az épület(ek):
  • A72713 - indoor omnidirectional antenna TP-LINK TL-ANT2405C 5 dBi 2.4 GHz,
  • A72714 - indoor omnidirectional antenna TP-LINK TL-ANT2408C 8 dBi 2.4 GHz.
 • 4. eszköz - WiFi repeater:
  • N2942 - access point TP-Link TL-WA701ND 2.4 GHz, 150 Mb/s 802.11n,
  • N2944 - access point TP-Link TL-WA901ND 2.4 GHz, 300 Mb/s 802.11n.
FTTH - épület kábelezési módszerek (2/3). Az előző számban a Heti Hírmondóban leírtuk az elosztó kábeleken alapuló módszereket. A második módszer, amelyet most fogunk bemutatni, különösen azokban az esetekben hasznos , amikor az előfizetők/fali aljzatok száma nem ismert előre.
Ez a fajta kábelezési rendszer, a mikro-csöveken vagy microductokon alapszik, ahol speciálisan kialakított csomagokban, kis méretű rugalmas csövek találhatók. A csomagban lévő csövek közül egyetlen cső biztosítja a potenciális előfizető elérését. Az is lehetséges, hogy egyedileg csatlakoztatjuk a fogyasztói csomagban a vízszintes csöveket a csatornában speciális csatlakozókkal. A kereskedelmi forgalomban kapható megoldások számos lehetőséget kínálnak a struktúra, mind a csomagok és az egyéni mikro-csövek kiválasztásában. Ettől eltérő is lehet az alakja, méretei, a rugalmassága és a színe.
Egy kábelezési rendszer struktúrája, amely mikro-csöveken alapszik
Mind a csomagok és az egyéni mikro-csövek változó alakúak, méretűek, rugalmasságúak és színűek lehetnek
(forrás: ftthcouncil.eu)
A szálakat általában befújják az épületben megvalósított microductokba az erre a célra használható fújó gépekkel (a kép forrása: ftthcouncil.eu). A folyamat egyszerű és gyors. Ezzel a fajta megoldással, a szolgáltató nem viseli a kapcsolódó költségeket a nem használt kapcsolatoknak - a szálak által biztosított szolgáltatást csak a tényleges előfizetők viselik.
IR megvilágító kiválasztása CCTV rendszer számára. Amikor egy IR reflektort kiválasztunk, nem szabad elfelejtenünk, hogy a fény intenzitása a forrástól számítva fordítottan csökken a távolság négyzetével. Például, ha a tárgy helyileg 1 m-re van a fényforrástól és a fény intenzitása a felszínén 64 lx, a tárgy elmozdítása után 8 m távolságban, a fény intenzitása csökken 1 lx-ra (8-szor nagyobb távolságban = 64-szer kisebb a fényerősség).
A kamerákhoz - széles látószögű objektívvel - szükség van megfelelő IR megvilágítóra, hasonló, vagy nagyobb szögű sugárzással, mint pl. a Redbeam IR40 M1640 (teljes működési szöge 60o, hatótávolsága 30m).
A fent leírtakkal összhangban, a tartomány megduplázható 4db. ilyen reflektor segítségével (megőrizve ugyanazt az irányt/szöget).
Új termékek a DIPOL-nál
Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2)
Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) N2352 - A Qualcomm Atheros chipsetnek köszönhetően a nagy nyereségű antennák, a kiváló minőségű anyagok, a speciálisan kialakított zárt doboz, és a PoE technológia következtében a CPE510 AP megbízhatóan működik a legtöbb éghajlati övezetben, -30℃ és + 70℃. A korszerű, nagy teljesítményű adó (Tx kimeneti teljesítmény akár 27 dBm/500 mW) és a rendkívül érzékeny vevő (Rx érzékenység -95 dBm) lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy felszámolja a tartományban jelentkező akadályoztató tényezőit a hagyományos Wi-Fi hálózatoknak. Ennek a problémának az enyhítésére a CPE510 készülék a TP-LINK MAXtream TDMA platformot használja.
Kábelbevezető lemez (6 nyílású, kültéri házhoz)
Kábelbevezető lemez (6 nyílású, kültéri házhoz)) R90610B lehetővé teszi a külső ház veszélyeztetése nélküli kábelbekötéseket IP minősítéssel.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56C5T-VFIT3 (mennyezeti, 720p, 2.8-12mm, 0.001 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56C5T-VFIT3 M7512 a mennyezeti kamerát a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 720p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.001 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 50 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény.
Érdemes elolvasni
Száloptikai SMATV rendszer. Az optikai RF jelátvitel lehetővé teszi a nagyobb távolságú elosztását a digitális földi és műholdas televíziónak, DAB rádiónak, biztonsági videónak stb. A száloptikai SMATV rendszerek sokkal nagyobb rugalmassággal bírnak, mint a csak koaxiális kábeleken alapuló társaik. Amellett, hogy nagyobb szabadsággal valósíthatók meg a hosszabb távolságú jeltovábbítások, a rendszerek telepítése is könnyebbé válik, köszönhetően a több koaxiális kábel igénylése helyett ugyanaz, egyetlen üvegszálas kábel felhasználásával valósítható meg... bővebben
Egy száloptikai SMATV rendszer rajza.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Full HD 1080p az analóg CCTV rendszerekben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI