KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 12/2015 (2015. március 23.)
Porto Smart City - a világ legnagyobb Wi-Fi hálózata útközben. Ingyenes Wi-Fi hálózatot valósítottak meg Portugália második legnagyobb városában, Portóban, olyan formában, hogy több mint 600 routert telepítettek a városi buszokban és a taxikban. Az "STCP Ingyenes WiFi" (STCP a Sociedade de Transportes colectivos do Porto) a világ pillanatnyilag legnagyobb Wi-Fi hálózata útközben történő használatban. A kísérleti szolgáltatás megkezdésének ideje alatt, hat hónapja, biztosítja nem csak az ingyenes internet hozzáférést az ingázók számára, hanem a buszokból származó adatokat is gyűjti, amelyek segítenek a felhasznált energia optimalizálásában, alkalmasak a környezeti hatások enyhítésére, valamint a közúti és tömegközlekedés korszerűsítésének megszervezésére. Az új technológia bevezetése az amerikai székhelyű vállalathoz fűződik a Veni Mountain View, California , amely a portugál várost választotta ki. Porto az első ilyen város, ahol folyamatban vannak az ilyen jellegű próbálkozások. A cég reméli, hogy sikerül kibővíteni még az idén az itt szerzett kísérletek alapján szerzett tapasztalatokat több amerikai városban.
Jól ismert dolog azonban, hogy a Wi-Fi technológiának van néhány hátránya. A korlátozottak köre több száz méteres lehet, ahol úgy tűnik a technológia széles körű városi infrastruktúrában értelmetlennek látszik. De a megoldás, amit Portóban megvalósítottak, úgy látszik ellentmond minden eddigi hiedelemnek. A siker kulcsa az, hogy a megfelelő hozzáférési pontokat úgy helyezik el a tömegközlekedési járműveken, hogy azok csatlakozni képesek az út menti egységekhez, vagy üvegszálas hozzáférési pontokhoz, amelyek az egész városban szét vannak szórva, és ily módon hozzáférési lehetőséget biztosítanak az internethez. A váltás folyamata az eszközök között automatikusan történik és a felhasználók ebből nem vesznek észre semmit, ami hasonló mint a mobilhálózatok esetében.
NetRider egység úgy működik, mint az útszéli egységek és vezeték nélküli routerek a járművekben, a konfigurációtól függően
Mind a portói lakosok és a város önkormányzata elégedett a kísérleti megoldással. Csak a mobiltelefonokat üzemeltető vállalatok nem nézik jó szemmel, az akár rövid teszt időszakot sem, mivel a mobil Wi-Fi hálózat látható csökkenést eredményezett a továbbított adatok mennyiségét illetően a mobilhálózaton.
Signal-350 R86350 DVB-T modulátorok soros kapcsolatban. Az RF huroknak köszönhetően, lehetőség kínálkozik a készülékek számára, hogy a jelek továbbítása céljából két vagy több ilyen modulátort lehessen fizikailag közvetlen kombinálhatóan sorba összekapcsolni. Tekintettel arra, hogy a digitális DVB-T jeleknél számos paraméter van leírva, amely beazonosítja az egyes adásokat és a csatornákat, amelyet egy további eszköz konfigurációjánál be kell állítani független csatornaként. Két vagy több televíziós jel beadása esetén a Signal-450 DVB-T modulátoroknál szükséges megváltoztatni a Program száma paramétereit. A készülék konfigurációja a menübe való belépéssel történik, majd Menu-> Encoder-> Program Info-> Program number. Az alapértelmezett érték a "101". Ha az alapértelmezett beállításokat nem változtatnánk meg, a televíziók a hálózatban nem lennének képesek megtalálni és tárolni néhány csatornát, még akkor sem, ha azokat elosztották különböző RF csatornákon.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDVB-T modulátor: Signal-350 (AV/COFDM kódoló & RF modulátor)DVB-T modulátor: Signal-350 (AV/COFDM kódoló & RF modulátor)Kültéri kompakt kamera: n-cam 670 (nappal/éjjel, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR 30m-ig) Osztó TV hármas R-3 Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)
Felügyeleti videó elosztása két M11284 kameráról (mint a földi DVB-T adásoknál) hálózatban két Signal-350 R86350 DVB-T modulátorral
A Signal-350 A/V-COFDM (DVB-T) R86350 kódolja az analóg audió-videó bemenet jelét MPEG2 adatfolyammá, melyet RF jellé modulál, megfelelve a DVB-T (COFDM) szabványnak. A kimeneti jel televíziók százain osztható meg, amelyek az antennarendszerhez vannak csatlakoztatva.
A fenti ábrán a videó jelek két kompakt biztonsági kameráról n-cam 670 M11284 érkeznek, amelyek két digitális csatornába konvertálódnak két Signal-350 R86350 DVB-T modulátor segítségével. A kimeneti jelek, együtt a földfelszíni DVB-T adásokkal, a Tri Digit A2670 UHF antennáról, arra szolgál, hogy bizonyos számú televíziónak a passzív elosztási hálózat útján az R-3 R60103 osztón, a Signal leágazókon, és csatlakozókon keresztül a Triset-113 E1015 kábellel elérést biztosítson.
Az ATK-10 kommunikációs antennát még tovább finomítottuk! Az AGH University of Science and Technology in Krakow (a Department of Electronics) munkatársai kifejlesztették az ATK-10 A7015 antenna új változatát. A 10 elemes új ATK-10 kültéri irányított antennát a GSM rádió jelek fogadására és továbbítására tervezték. A az antenna nyeresége meghaladja akár a 12,8 dBi-t a 800 MHz - 980 MHz felső részén a működési sávban. A funkciók ideális lehetőséget teremtenek az internet modemekkel történő kapcsolatra. Az antenna rövid zárt jelent az DC/LF áramra, ami erősen csökkenti a feszültséglökéseket, amit a környezetben a villámcsapások okozhatnak.
GSM antenna ATK 10/800-980MHz 10 elemes
Az új ATK 10 800-980 MHz A7015 antenna nézete
Főbb jellemzők:
 • Működési sáv: 800-970 MHz,
 • Nyereség: akár 12,8 dBi,
 • VSWR: max 1.8,
 • Rövid zárlat a DC/LF esetén,
 • Elemek száma: 10
A mérnökök tesztelték az antennát a mért jellemzőikkel együtt is. További részletek megtalálhatók a katalógus oldalon.
3D-s képalkotás a 800 MHz-es sugárzási tartományban
Az E-sík sugárzási diagramja 970 MHz
FTTH - épület kábelezési módszerek (3/3 rész). A korábban közölt Heti Hírmondókban bemutattuk az FTTH rendszerek telepítésének két módját. Az előbbi részben az egész rendszer megvalósítását a beszerelési fázisában mutattuk be, függetlenül az aktuális igényektől, amelyben az utóbbi módszer lehetővé tette a bővítését a rendszernek és amellett ez kielégítheti a felhasználók növekvő igényeit is. A harmadik FTTH technológia, bizonyos értelemben egyesíti a két megközelítést az előbbiekben leírt megvalósításban, mégpedig az úgynevezett "könnyű hozzáférést biztosító kábelek" alkalmazásával. Az üvegszálas technikának ez a módszere úgy tűnik, hogy a legsokoldalúbban és rugalmas módon használható fel a soklakásos épületekben.
1. Az ablak kivágásának jelzése a köpenyen
2. Laza központi cső szálak
3. Aramid rúd
4. LSZH köpeny
5. 900 μm szűk puffer szál
A könnyű hozzáférésű kábel felépítése
A könnyű hozzáférésű kábel egy olyan optikai kábel, amely több szálból áll (például 12, 24, 36 vagy 48), a 0,9 mm-es szűk puffer bevonattal található az LSZH csőben. A szálakat közvetlenül el lehet ágaztatni az egyes előfizetőkhöz anélkül, hogy kötést kellene belül készíteni a felszálló ágakban az épületben. Könnyen kivágható a gélmentes cső fala. Az ablakok kivágását kitörési egységek védik, a szálak elágazásánál a szálakat kihúzzák a kábelből és tovább vezetik védő csövekben az előfizetői csatlakozókhoz. Ez a megoldás amellett, hogy a cső megvédi a kábelt és rost csomóponti részeit, a fedél biztonságos eltávolítása után védelmet biztosít a rost számára és ugyanakkor a keretben lehetővé teszi a tartalék készletet elhelyezni, mint általában az épület legfelső emeletén.
A telepítés elvégezhető több lépésben is, azaz lehetséges a vezetékek elhelyezése a felszálló ágban, védő csövek beépítése és a szálak kihúzása a kiválasztott apartmanokba, majd egy pigtail csatlakoztatásával összeillesztjük azokat.
További információ a könnyű hozzáférést biztosító kábelekről: Száloptika az otthonokban néhány egyszerű lépésben, valamint a lenti oktató videó, amely részletesen bemutatja az ezzel kapcsolatos szakirányú munkálatokat (lengyel nyelvű, de vizuálisan is sokat mond a szakemberek számára).
Hogyan lehet gyorsan hozzáadni a kamerát a Sunell NVR-hez. A Sunell NVR egyszerű és világos menüjéből lehetővé teszi a gyors beállítást. A folyamat megkeresi és hozzá illeszti a hálózati kamerákat, ami már nem okozhat problémát még egy kezdő telepítő számára sem. Ahhoz, hogy hozzáadjunk egy kamerát a DVR-hez távolról egy web böngészőn keresztül, a felhasználónak a következő lépéseket kell megtennie:
 • a hálózatban lévő kamerák keresésére állítsa be az IP címeket a dedikált szoftverek alkalmazásával (Sunell - IPSearch, Signal - IPCSearcher, Hikvision - SADP),
 • jelentkezzen be a megtalált kamerákba és változtassa meg a jelszavát (gyári felhasználói nevek és jelszavak: Sunell, Signal - login: admin, jelszó: admin, Hikvision - login: admin, jelszó: 12345),
 • be kell jelentkeznie a Sunell NVR-be (login: admin, jelszó: admin)
 • válassza a Quick Setup fület,
 • az Authentication Accounts területen hozza létre felhasználói/k login/és jelszavát / megegyezően a kamerákban,
 • lépjen be Camera Search fülre, amely leellenőrzi a hálózatot,
 • lépjen a következő fülre, adja hozzá a megfelelő kamerákat, és fogadja el a beállításokat.
Sunell SN-NVR10/02E2/008NSE K2508 - hozzáadja az IP kamerákat az Internet Exploreren keresztül
Ha az Authentication Accounts mező tartalmazza a felhasználó bejelentkezését és a jelszavakat az azonosak a kamerákkal, akkor a hozzáadott kamerák automatikusan csatlakozni fognak. Ellenkező esetben a felhasználónak kell bevinnie az engedélyezési adatokat és azokat meg kell adnia.
HD-TVI rendszerek - több jel átvitele egyetlen kábelen keresztül. A Hikvision TURBO HD kamerák és DVR-k egy új kategóriát képviselnek a CCTV eszközök piacán. Az átviteli közeg a tipikus 75 Ω-os koaxiális kábel. Annak ellenére, hogy analóg formájú a HD videó jel, lehetőség van kiegészítő adatok továbbítására:
 • HD videó
 • audió a kamerából
 • adatok a PTZ kamerák vezérlése számára
 • adatok a kamera OSD menüben történő vezérlésére
HD-TVI rendszerek lehetővé teszik további jelek továbbítását videó kábelen
A sok különböző jel integrációja nagyban megkönnyíti a telepítési folyamatot - a kamera kábelezés csökkenésének köszönhetően egy átviteli kábelen, a kapcsolatok száma a rendszerben a lehető legkisebb lesz. A konfigurációja a HD-TVI rendszereknek zökkenőmentes és szinte automatikus lesz. A telepítőnek nem kell beállítania a címeket, átviteli paramétereket, stb. Opcionálisan a HD-TVI DVR menü segítségével a telepítő hozzáfér a kamerák beállításaihoz. Szóval, a HD-TVI platform minőségi videót és rugalmasságot szolgáltat hasonlóan az IP rendszerekhez, anélkül, hogy a telepítőnek tapasztalata lenne a hálózati adminisztrációval kapcsolatosan.
Új termékek a DIPOL-nál
AC Transzformátor Pulsar AWT8172430 (230VAC/30-24-17VAC, 80VA)
AC Transzformátor Pulsar AWT8172430 M18311 a TRZ 80/U1/U2/U3 sorozat különböző eszközök igényeinek a kielégítésére szolgáltat 17 VAC, 24 VAC vagy 30 VAC feszültséget a 230 VAC hálózatból, 80 VA teljesítménykorláttal. A transzformátort a 230 VAC primer köri 0,63 A-es késleltetett biztosíték védi (rövidzárlat elleni védelem) és termikus biztosíték (túlterhelés/túlmelegedés ellen, 130°C, nem nullázható).
UTP Patch kábel Cat.6 (1m, kék)
UTP Patch kábel Cat.6 (1m, kék) J21111 RJ45 csatlakozókkal (8P8C moduláris dugsz) főleg a számítógépek és egyéb eszközök Ethernet hálózatokhoz történő csatlakozásaihoz használható fel (LAN).
Érdemes elolvasni
Távoli megtáplálása MV multiswitcheknek SMATV rendszerekben. A tápegység feszültségének koaxiális kábelen történő eljuttatását korlátozza a kábel ellenállása. A feszültségesés egyenesen arányos az átfolyó árammal a kábelen. Az összes ellenállás (a belső, plusz a külső vezető) a TRISET-113 E1015 kábel kb 30 Ω/km. A H (18 V) vonalakon a SA-51 R70501 és az SA-901 R70901 erősítők képesek a multiswitch áramot akár 2 A-ig biztosítani... bővebben
Tápfeszültség ellátás a H vonalon keresztül
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Intelligens épület - az egész ház mindössze egy karnyújtásnyira
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI