KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 13/2015 (2015. március 30.)
Forradalom a 3D nyomtatásban. A TED2015 konferencián a Carbon3D cég bemutatott egy új típusú 3D-s nyomtatót. Az újdonság benne az, hogy a nyomtatás nemcsak nagyon látványos, de sokkal gyorsabb is, mint a legnépszerűbb fajtája a mai 3D-s nyomtatóknak. A nyomtatási eljárás során a 3D-s nyomtatott tárgyak növekednek a tálban a fényre keményedő folyékony gyantától. Az inspiráció forrása a mérnökök számára a tervezés során a Terminator 2 filmbeli jelenete volt, amelyben a T-1000 (ellenfele a főszereplő) olvadt fémből van kialakítva.
A legnépszerűbb 3D-s nyomtatóknál a tárgyak létrehozásánál egy többlépéses folyamat hő- és mechanikai kezelést végeznek, ahol az anyagok rétegekben kerülnek egymásra. Például, a nagyon népszerű nyomtatási technológia az úgynevezett FFF (Fused Filament Fabrication), amely abból áll, hogy befecskendezéssel a forró olvadt műanyagból a programnak megfelelő mintát alakítja ki. Miután a térhálósodás bekövetkezik az első réteg felvitele után, jöhet a következő réteg. A hátránya ennek a technológiának a hosszú ideig tartó nyomtatás és csak korlátozott méretű példányok készülhetnek belőle.
3D nyomtatásnak új módszere - a CLIP (Continuous Liquid Interface Production), amely egy fotokémiai folyamatot takar. A nyomtatási anyag egy speciális gyanta, amely polimerizálódik az UV fény alatt. Egy fekvő oxigén-áteresztő membrán alatt a gyanta létrehoz egy "holt zónát" (a tartósan folyékony interface) megakadályozza, hogy a gyanta hozzá kötődjön az ablakhoz (az oxigén meggátolja a polimerizációt). Mivel az UV fény vetülete és az oxigén ellátás szabályozza a fentebb leírtakat, lehetséges még a legbonyolultabb formák nyomtatása is.
A 3D nyomtatás a 3D Carbon nyomtatóval mindössze
pár percet vesz igénybe és mikron pontosságú.
Íme egy példa - a modell az Eiffel-torony, amelyet
kevesebb, mint hét perc alatt állítottak elő.
Carbon 3D nyomtató egy speciális oxigén-áteresztő ablak alatt ultraibolya képet vetít a síkra. A kivetítő által kibocsájtott UV fény áthalad az ablakon, és kezelésbe veszi a gyantát a kamrában fent. A nyomat pontosságát az oxigén megfelelő adagolásával érik el, amely megakadályozza, hogy a gyanta kikeményedjen a nyomtatott tárgy körül. A pontosságot az oxigén határozza meg, ami tized mikronokban számolható. A tárgy alakja folyamatosan nő a gyantát tartalmazó medencében, ami garantálja a rendkívül egységes szerkezetet. Ez sokkal tartósabbá teszi a tárgyat mint, amelyet egy hagyományos 3D-s nyomtató nyomtat. A legforradalmibb előnye, hogy a CLIP technológia radikálisan csökkenti a nyomtatási időt órákról, percekre módosítva azt.
A SatNet szoftver új verziója a multiswitch rendszerek tervezéséhez. Az ingyenes SatNet 3.5 alkalmazás lehetővé teszi a TERRA cég által gyártott berendezések telepítésének tervezését. A projektek grafikus formában készülnek, amelyek minden konnektorban megfelelő jelszintet biztosítanak, megfelelnek az előírt normáknak, és amennyiben szükséges a jelszintek kiegyenlítésére erősítőket ajánl fel. Ez lehetővé teszi, hogy a tervező/telepítő a monitor előtt ülve, már előre tudhatja, milyen eszközök lesznek szükségesek a jelek elosztásához és milyen beállításokkal lehetséges elérni a megfelelő erősítést és a kábelek kiegyenlítési szintezését (slope), ami biztosítja a kívánt eredményt. Minden esetben ezek a beállítások teljesen mértékben megfelelnek a valódi hálózatok optimális értékeinek.
SMATV rendszerek tervezése a TERRA SatNet szoftverével
A SatNet program legújabb verzója automatikusan érzékeli a rossz csatlakozásokat
Ez az alkalmazás felhasználható a telepítők és tervezők számára bárhol a világban. Az új verzió lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy:
  • a multiswitchek, erősítők és passzív elemek új net5 sorozatának alkalmazását,
  • ellenőrzi, hogy minden összeköttetés megfelelően van-e kialakítva,
  • továbbfejlesztették az AA (Automatic Adjustment of levels), és AOS (Adjustment with Optimizing Structure) funkciókat, amelyek leegyszerűsítik a tervezési folyamatot,
  • olyan mechanizmusok alkalmazása, amely kiválasztja a passzív elemeket a megfelelő paraméterekkel, és az optimális beállításokat a multiswitch és erősítő számára (állítható kapcsolókkal),
  • a hibrid rendszerek ötvözik a régi és legújabb TERRA berendezéseket - abban az esetben, ha kiterjeszteni kívánják a meglévő rendszereket,
  • új és egyszerű módja annak, hogy kiválasszuk azokat a berendezéseket, amelyek csak azok alkalmazásával és a sorozat eszközeivel van megtervezve,
  • "megszakítani" a csoportok kábeleit ("bus"), ezzel egy nagyobb rugalmasságot adni már a tervezési fázisban.
Olcsó és hatékony hozzáférési pont! A TP-LINK CPE510 N2352 kültéri 300 Mbps CPE eszközét annak érdekében hozták létre, hogy hatékony megoldást találjanak a kültéri vezeték nélküli hálózatok számára. A működtetett nagy teljesítményű adó maximális kimeneti teljesítménye 27 dBm, érzékeny vevője és az integrált irányított MIMO 2x2 antennája 13 dBi nyereséggel rendelkezik. A központi rendszer, a CPE510 eszközök ideálisak a pont-pont és pont-multipont Wi-Fi kapcsolatok létrehozására. A professzionális teljesítmény párosul az egyszerű használattal, és számukra a legjobb választást jelentheti mind az üzleti és otthoni alkalmazásokban.
Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2)
A TP-LINK CPE510 5GHz 802.11a/n MIMO 2x2 N2352 AP
A Qualcomm Atheros chipsetnek köszönhetően a nagy nyereségű antennák, a kiváló minőségű anyagok, a speciálisan kialakított zárt doboz, és a PoE technológia következtében a CPE510 AP megbízhatóan működik a legtöbb éghajlati övezetben, -30℃ és + 70℃. A korszerű, nagy teljesítményű adó (Tx kimeneti teljesítmény akár 27 dBm/500 mW) és a rendkívül érzékeny vevő (Rx érzékenység -95 dBm) lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy felszámolja a tartományban jelentkező akadályoztató tényezőit a hagyományos Wi-Fi hálózatoknak.
A CPE510 használja a TP-LINK MAXtream TDMA technológiát, amely minden ügyfél részére rendelkezésre áll a vezeték nélküli hálózatban egy rés időben történő adatátvitelhez. Ez a megoldás lehetővé teszi az optimalizálását a hálózati erőforrásoknak, különösen az új felhasználók kapcsolatának folyamatában.
A grafikon megmutatja a sávszélességet az ügyfelek számának függvényében, akik vezeték nélkül kapcsolódnak. A különféle technikák összehasonlítása MAXtream TDMA és 802.11 CSMA.
A Pharos Control szoftver lehetővé teszi az adminisztrátor számára a CPE510 készülék könnyű kezelését egyetlen PC-ről. A szoftver funkcióknál többek között kereshetünk a készülékek alkalmazására vonatkozó adatokat, a saját állapotokról, firmware frissítésről, és a hálózat karbantartásáról.
Univerzális, vagy kültéri optikai kábelt? A projekt célja az volt, hogy optikai kapcsolatokat kellett létrehozni 3 épület között egy kampuszban, azonban nincs lehetőség a meglévő infrastruktúra felhasználására. A legolcsóbb megoldás, az üvegszálas kábeleket megfelelően a közvetlenül a földbe elhelyezni, vagy légkábeles kivitelezést alkalmazni.
Kültéri kábel: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y MM (8xOM2 50/125) [1m]Kültéri kábel: DRAKA A-DQ(ZN)B2Y MM (24xOM2 50/125) [1m]
A hálózat elendezése - az L79008 kábel a két közeli épület tetőire szerelve,
az L79024 kábel a földbe helyezve, a második és a harmadik épület között
A szerver szoba a 3 épületen keresztül lett csatlakoztatva 2 kábellel, egy 30 m-es és egy 700 m-essel. A rövid távolság az #1 és #2 épületek között, a 8 szálas optikai kábelekkel L79008 az épületek fölött lett elvezetve, a tető a két közeli épület részek körülbelül 10 m távolságra vannak egymástól. A 24 szálas optikai kábel L79024 a #2 és #3 épületek között már közvetlenül a földbe kerültek. Mindkét kábel OM2 multimódusú szálak kompatibilisek az aktív eszközökkel, amelyeknek telepítése az épületekben történt.
A kültéri kábelek bevezetése az épületekbe nem több, mint 15 m a bemenetektől számítva. Az elosztó rendszer kiépítése az épületekben a LSZH köpenyű kábelekkel történt - az épületeken belüli telepítési követelményekkel összhangban, melyek kötelezőek a legtöbb európai országban. Ha a beltéri szakasz egy épületben hosszabb, inkább egy univerzális kábel használata javasolt az egész összeköttetéshez.
KódL79008L79024L79508L79524
MegnevezésDRAKA A-DQ(ZN)B2Y
Szál típusamultimódusúegymódusú
SzabványOM2 50/125 μmG.652D
Szálak száma824824
Biztonsági kamera egy otthoni kaputelefonban. A beépített kamerák a kaputelefonokban meglehetősen egyszerűek, a zoomolás, vagy a látótér beállításának lehetősége nélkül. Továbbá, a kamerák helye természetesen ki van téve a vandálok kártevésének, vagy a kamerák kilátását könnyen blokkolhatja a hívó. Egy jó alternatíva egy független CCTV kamera elhelyezése, pl Sunell IRC59/21AP M11286, amely kiküszöböli ezeket a problémákat, és sokkal jobb képminőséget biztosít.Kompakt kültéri kamera Sunell IRC59/21AP (nappal/éjjel, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR 30m)UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitCat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [1m]Videotranszformátor 1VP-B BNC dugasszal, könyök 2db.Videotranszformátor 1VP-B BNC dugasszal, könyök 2db.Video Signal Multiplexer RV-1/2TV Modulátor Signal Digital Classic 21-69 csatorna hang D/K 6.5 MHz
A video kaputelefon rendszer előnézeti képe a CCTV kamerával.
A kaputelefon képernyőn és a televízióban
A kamerából a videó kültéri UTP kábelen E1410 keresztül van továbbítva Etrix M16654 videó balunok segítségével. Ezután a jel két útvonalra van osztva által a videó jel multiplexer RV-1/2P M1707 segítségével. Egyiküket a kaputelefon használja, a másik jelet modulálja az R95176 modulátor, amely megjelenik a TV készüléken, mint egy másik TV-csatorna. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy megtekinthető a kamera képe mind a kaputelefonon és a TV készüléken is.
Új termékek a DIPOL-nál
IP NVR Sunell SN-NVR10/04E3/016NS (16 csatornás, 72Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)
IP NVR Sunell SN-NVR10/04E3/016NS K2516 egy modern IP hálózati videó rögzítő képes a felügyeletnek a felvételére és képeinek lejátszására 16 IP kamerából akár 25 fps képsebességgel minden kamerából, 72 Mbps sávszélesség korlátozással. Ez az önálló NVR, VGA és HDMI kimenettel közvetlenül csatlakozhat a monitorhoz anélkül, hogy szükség lenne egy további számítógépre. Köszönhetően a beágyazott Linux OS operációs rendszernek, az NVR stabil működést és a számítógép vírusokkal szemben ellenállást tanúsít.
Hőre zsugorodó cső (60mm, egy szál)
Hőre zsugorodó cső (60mm, egy szál) L5555 0,25 mm vagy 0,9 mm optikai szálakhoz. Megerősíti és védi a hegesztési pontját két optikai szálnak.
Érdemes elolvasni
A DVB-C jel elosztása. A digitális kábel TV előfizetők gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a jelet a másik szobába is át lehessen vezetni. A legjobb esetben (ha a jel nem kódolt), elegendő egy splitter és egy további DVB-C set-top box (kivéve, ha a második TV DVB-C tuneres). Azonban a legtöbb esetben a jel kódolt és meg kell fizetni a második előfizetést vagy legalábbis több szobaszervizt kell fizetni... bővebben
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
TRISET-113 - A osztályú koaxiális kábelek többlakásos épületek számára
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI