KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 16/2015 (2015. április 20.)
Okostelefon, mint egy 3D-s szkenner. Az amerikai California Institute of Technology (Caltech) tudósai kifejlesztettek egy olyan chipet, amely képes beolvasni 3D tárgyakat mobil eszköz használatával, majd azok másolatait 3D-s nyomtatókkal mikron pontossággal kinyomtatni. Az ilyen NCI (Nanophotonic Coherent Imager) nevű szilícium chip, amelynek mérete mindössze egy négyzet milliméter, olcsó és könnyen beilleszthető a modern okostelefonokba, ugyanakkor pedig nagyon nagy felbontású. Más 3D képalkotó rendszerek, amelyek már a piacon vannak, általában terjedelmesek, és túl drágának mutatkoznak fogyasztói eszközöknél történő alkalmazásoknál.
3D szkennel egy érmét, amely az NCI chippel készült másfél méter távolságból
A rendszer úgy működik, mint miniatűr változata a LIDAR-nak (Light Detection and Ranging), ami abból áll, hogy a vizsgált tárgyat koherens lézerfénnyel megvilágítja, majd rögzíti és elemzi a visszavert sugárzást a felületéről. Az NCI chip tartalmaz egy 16 pixeles tömböt, ahol minden képpont egy külön interferométer.
A kutatók magyarázata alapján, ez egy egyszerű kamera, amelynek minden egyes pixele, csak a beeső fény intenzitásáról tájékoztat, minden információ nélkül a lencsének a tárgytól való távolságától. Ebben az esetben, a NCI chip, minden egyes pixele független interferométerként viselkedik amellett, hogy az intenzitását érzékeli az optikai jel fázisának és frekvenciájának.
A mostani technológia alkalmazható a kis tárgyak átvizsgálására, de a tudósok szerint, nincs technológiai akadálya annak, hogy a fejlesztés során sokkal nagyobb több ezer pixeles tömböket alakítsanak ki. A chipek kis mérete és a kiváló eredmények lehetővé teszik ennek a technológiának rövid idő alatt történő felfuttatását.
Univerzális MMH-3000 fejállomás - példa az alkalmazásra. A TERRA MMH-3000 fejállomás optimális megoldást jelent létesítmények és intézmények részére, ahol központilag igénylik a tartalom kezelését és elosztását a rendszerben. Nincs szükség további eszközökre (műholdvevők vagy más STB készülékekre), ami különösen vonzóvá teszi a hotelek, panziók, kórházak stb. részére. A moduláris felépítése a TERRA MMH-3000 fejállomásnak lehetővé teszi a széles tartományát a bemeneti és kimeneti jeleknek. A kimeneti jelek lehetnek analóg PAL csatornákra alkalmasak, amelyek idősebb televíziók számára jelent megoldást, DVB-T multiplexen, vagy mindkét jel együttes alkalmazására.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitNégycsatornás erősítő: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC)TERRA TDX-311C (8PSK+QPSK CI vevő / DVB-T@COFDM modulátor - MMH-3000 fejállomáshoz)TERRA TDX-311 (8PSK/COFDM FTA receiver for MMH-3000)Bázisegység az UC-380 Mini moduláris fejállomáshoz MMH-3000DVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozDVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozDVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozDVB-T/DVB-C Modulator (COFDM/QAM) for TERRA MMH-3000DVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozTERRA TDX-311 (8PSK/COFDM FTA receiver for MMH-3000)
TERRA fejállomás konfigurálva két műholdas pozícióra.
Elosztja az összes csatornát DVB-T szabványban,
beleértve a műholdas FTA és fizetős TV csatornákat SD/HD minőségben.
Fejállomás kivitelezése egy szállodában - a fenti ábrán - egy jó példa a megfelelő elem kiválasztására az ilyen típusú alkalmazásokhoz.
 • TDX-311 R81711 - DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) FTA vevő/DVB-T COFDM modulátor veszi és konvertálja a szabadon fogható műholdas csatornákat, közülük kiválasztva egy teljes transzpondert egy DVB-T multiplexbe. A maximális bitráta a kimeneten 31,66 Mbps, ami azt jelenti, hogy lehetséges körülbelül 7-8 programot SD vagy 2 HD csatornát egyetlen DVB-T multiplexbe helyezni.
 • TDX-311 R81711C - DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) vevő / DVB-T COFDM modulátor veszi a kódoltakat (s megfelelő CI modul telepítése után), vagy az FTA csatornák közül kiválasztva egy teljes transzpondert, és átalakítja azokat DVB-T multiplexbe.
 • 3x RDC-311 R817102 és TRX-360 R81709 modulok lehetővé teszik a vételét, átalakítását DVB-T multiplexbe a következő 7-8 SD csatornát, ahol választani lehet 3 különböző transzponderről.
PoE switchek - egyszerűbb a telepítése a hálózati eszközöknek. PoE (Power over Ethernet) a neve számos módszernek, amelyek révén a hálózati eszközök megtáplálhatók UTP/FTP kábeleken keresztül. Így lehetséges a megtáplálása olyan elektromos eszközöknek, mint például kamerák, telefonok, switchek, hozzáférési pontok, stb. 2003-ban az IEEE 802.3af PoE szabvány jött létre, amely bővült a 802.3at, majd 2009-ben a 802.3at, amiben különbség van és ez megkülönbözteti az első típust (előzetes 802.3af ), és a második típust a maximálisan átvihető teljesítmény, jelesül ez 30 W, ami közel kétszer magasabb. A második típus alkalmas a kamerák nagyobb teljesítményű IR reflektorokkal, IP telefonok, kis hálózati nyomtatók stb. megtáplálására.
A DIPOLkínálatában a PoE kapcsolók a hálózati eszközök megtáplálására kompatibilisek a 802.3af vagy 802.3at szabványokkal.
PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)
PoE Switch: ULTIPOWER 0098at (9xRJ45, 8xPoE 802.3at)
PoE switch ULTIPOWER 0098af 9xFE
802.3af (8xPoE) N29982
PoE switch ULTIPOWER 0098at 9xFE
802.3at (8x PoE) N29992
Az ULTIPOWER márka magas minőségű eszköz az Ethernet hálózatok és berendezések számára, amelyek biztosítják az áramellátását a kompatibilis PoE eszközöknek. A márka minden eszközét jellemzi a nagy teljesítmény és a kiváló minőség és megbízhatóság.
Az ODF megvalósítása. Az alábbiakban bemutatjuk egy példán keresztül az ODF (Optical Distribution Frame) kivitelezését, amely rackbe szerelhető optikai box ULTIMODE MT-524 L5124 és az előlapja ULTIMODE P-24SC L5541. A megvalósítása magában foglalja a következőket:
 • a box rack szekrénybe helyezése
 • a tálca telepítése a toldások számára
 • rögzítő elemek a tartalék szálak esetére
 • adapterek telepítése
 • üvegszálak fektetése az optikai vonalról
 • pigtailek elrendezése
 • fúziós kötés
 • szeletek védelme és rendezése a dedikált tartókban
Az előlapon látható nyolc multimódusú LC duplex adapter L4155. A szabad helyeket fel lehet használni a jövőben, valamint a telepítésnél egy másik tálca is elhelyezhető (1U L5124 box két ilyen tálca befogadására is alkalmas).
Objektívek nagy felbontású kamerák számára. A kamerából származó minőségi kép biztosítása érdekében a lencsét meg kell választani a kamera felbontásának megfelelően. Tilos a lencsét egy kisebb felbontásúra cserélni, mint a kamera felbontása, mert ez egyértelműen csökkenését eredményezi a képrészleteknek.
Minden lencse korlátozott optikai felbontással rendelkezik, általában számokban vannak kifejezve, vonalpár per mm (lp/mm), vagy közvetlenül pixelben. Az analóg kamerák 1/3" képérzékelővel rendelkeznek az ennek megfelelő felbontás 80 lp/mm. Az értéket úgy számítják ki, hogy milyen felbontású szenzort használnak az ilyen kameránál (jellemzően 576 vonal) a tényleges mérete a képnek mm-ben kifejezve (3,6 mm ebben az esetben, 1/3'' érzékelő), és ezt elosztjuk 2-vel (a száma a sorozat pároknak per egy milliméter).
A nagy felbontású (megapixeles) gépek jobb minőségű objektivet kivánnak. Például egy IP kamera 1/3"-os, 2 megapixeles érzékelőjét olyan objektivvel kell felszerelni, amelynek minimális felbontása 150lp/mm (1080/3.6/2 =150 lp/mm), ami közel kétszer akkora, mint a hagyományos lencséjű analóg kamerák.
A kisebb, 1/4"- os képérzékelő esetében - melyet sok kamera használ - a képpontok szűkebben vannak elhelyezve. Ez általában kisebb érzékenységet és nagyobb igényeket eredményez az optika minősége szempontjából. Például egy analóg kamera 1/4"-os érzékelője 576/2.4/2 = 120 lp/mm felbontású objektívet kíván és a 2 megapixeles IP kamera 1080/2.4/2 = 225 lp/mm felbontásút.
Megapixeles objektív: ClearHD 3.3-10.5mm (DC, F1.4, 5MP, IR )
ClearHD M2284 objektív akár 5 MP felbontású kamerákhoz
Új termékek a DIPOL-nál
IP NVR Sunell SN-NVR10/01E4/004NSEP/WE (4 csatornás, 4xPoE, 18Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI)
IP NVR Sunell SN-NVR10/01E4/004NSEP/WE K2505 egy modern IP hálózati videó felvevő képes felügyeleti rögzítésre és a képek lejátszására 4 IP kamerából 25 fps képváltással, az összes kameráról, 18 Mbps korlátozással a teljes felvételi sávszélességen. Ez az önálló NVR VGA és HDMI kimenetekkel közvetlenül csatlakoznak a monitorba, anélkül, hogy szükség lenne egy újabb számítógépre. Köszönhetően a beágyazott Linux OS, az NVR stabil működést és számítógép vírusokkal szembeni ellenállást tanusít. Az NVR-en be van építve egy 4 portos switch, amely lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a 4 Sunell kamerával, amelyek szintén róla vannak meghajtva. A kamerákat automatikusan találja meg és hozzáadja a rendszerhez. További kamerák csatlakoztatása esetében újabb switchekre van szükség.
Kompressziós RCA dugasz MASTER RG-59 kábelre ( CAMSET )
Kompressziós RCA dugasz M RCA-59 MASTER E80440 monolitikus, sárgarézből készült nikkel bevonatú csatlakozó dugaszt az RG-59 kábelekhez tervezték. Legnagyobb pontossággal készítik, amely hatással van a megjelenésére és a kapcsolat minőségére is. A tömörítése a szerszámmal nagyon egyszerű, ami garantálja a helyes és stabil kapcsolatot hosszú ideig.
UTP Patch kábel Cat.6 (3m, kék)
UTP Patch kábel Cat.6 (3m, kék) J21131 egy Cat.6 patch kábel RJ45 csatlakozókkal (8P8C moduláris dugsz) főleg a számítógépek és egyéb eszközök Ethernet hálózatokhoz történő csatlakozásaihoz használható fel (LAN).
Érdemes elolvasni
A DVB-C jel elosztása. A digitális kábel TV előfizetők gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a jelet a másik szobába is át lehessen vezetni. A legjobb esetben (ha a jel nem kódolt), elegendő egy splitter és egy további DVB-C set-top box (kivéve, ha a második TV DVB-C tuneres). Azonban a legtöbb esetben a jel kódolt és meg kell fizetni a második előfizetést vagy legalábbis több szobaszervizt kell fizetni... bővebben
Három lehetőség a DVB-C csatornák elosztására további televíziók számára
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Villámvédelem TV-Sat F dugasz/F aljzat Signal
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI