KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 17/2015 (2015. április 27.)
Telefon feltöltése 60 másodpercen belül - minél hamarabb! A Stanford Egyetemen kutatói kifejlesztettek egy újratölthető akkumulátort, amelynek a feltöltése biztonságosan megoldható nagyon rövid idő alatt. Az akkumulátor alumíniumból készült, amely várhatóan alacsonyabb előállítási költségeket jelenthet a gyártóknak. Fontos jellemzője az akkumulátornak a hosszú élettartam (több töltési cikluson keresztül) és ellenáll a deformációs hatásoknak.
Sok év óta kísérleteznek az alumínium elemeket tartalmazó akkumulátor kifejlesztésén, de a fő probléma mindig a feszültség progresszív csökkenése, valamint a töltési és kisütési ciklus volt. A legfontosabb, hogy sikerült megoldani ezt nagyon lényeges problémát a megfelelően kiválasztott komponens anyagokkal. Az anód anyaga alumínium, míg a katód grafitból készült és egy különleges felépítéssel rendelkezik. Az elektródák egy ionos folyadékba merülnek (stabil és biztonságos a környezet). Az ilyen konstrukció biztosítja a magas szintű biztonságot és ezáltal fel lehet használni az elektromos autókhoz, a repülőgépekhez, valamint a hordozható elektronika eszközökhöz. Az előnye a töltési-kisütési ciklusok száma, ami hétszer nagyobb, mint a lítium-ion akkumulátorok esetében. Ugyanakkor a leginkább lenyűgöző jellemzője a sebesség, ami a töltési folyamatot jellemzi. Egy ilyen akkumulátor, ami egy telefonba van építve, mindössze 60 másodperc alatt tölthető fel!
Az akkumulátorok még fejlesztési fázisban vannak, a fő feladat növelni a kimeneti feszültséget (jelenleg kb. 2 V) és az energia sűrűséget, ami körülbelül kétszer kisebb a tipikus elemekhez képest. Az alacsonyabb energiasűrűség kétszer akkora súlyt eredményez az akkumulátor súlyánál az eredetivel azonos kapacitással. De a hátrányokat ellensúlyozza a megnövekedett előnyök- szuper gyors töltés, biztonságos felhasználás, a feltöltési és kisütési ciklusok számának növekedése. Ha az akkumulátorok gyártása beindul, meg fogja oldani pl. az okostelefonok hosszú töltési folyamatát, amire általában minden nap szükség mutatkozik. Az akkumulátorok forradalmi változásokat hozhatnak a hordozható elektronikai piacon is, ahol a kényelem és a megbízhatóság a használat során a végső aggodalmakat eloszlathatja.
Kompakt fejállomás TERRA S2C16 R81620. A DIPOL ezúttal bemutatja a 16 csatornás DVB-C fejállomását az S2C16 R81620. A 16 csatornás transzmodulátor a DVB-S/S2 (8PSK / QPSK) bemenetét és DVB-C (QAM) kimenetét az FTA csatornák transzmodulációjára tervezték. Mind a 16 transzmodulátora a S2C16 R81620 fejállomásnak fogadja a jeleket az összes műholdas transzponderről (több több mint tíz TV csatorna) és DVB-C multiplexnek megfelelő formában. Összességében a fejállomás elosztja a 16 DVB-C multiplexet, hogy azt fogadni tudják a televíziók, DVB-C tunerek, vagy a csatlakoztatott DVB-C STB készülékek. A TV-csatornák vétele a transzponderről szabadon szűrhetők - az egyetlen követelmény, hogy ne lépje túl a maximális kimeneti bit rátát.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyetlen kompakt készülék képes mintegy száz TV csatornát elosztani. Továbbá, az "RF IN" bemenetet használva, a szolgáltató beiktathatja a DVB-T csatornát, amelyek az adott térségben rendelkezésre állnak. Ahhoz, hogy a teljes csomag elérhető legyen, az előfizetőnek olyan televízió készüléket kell használnia, amelyekbe már be van építve a DVB-T/DVB-C tuner.
Műholdas antenna: TRIAX 115 TD (115cm, sötétszürke)Univerzális QUATRO fej: TRIAX TQT 006Univerzális QUATRO fej: TRIAX TQT 006Műholdas antenna: TRIAX 115 TD (115cm, sötétszürke)Kompakt fejállomás DVB-S/S2 - DVB-C: Terra S2C16UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitOsztó TV hármas R-3 SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) Signal
Az S2C16 R81620 fejállomás lehetővé teszi a DVB-S/S2 jeleket két műholdas pozícióból venni (teljes sáv az egyik műholdról és az alsó sáv a második műholdról), valamint a DVB-T adások vétele a DVB-T/DVB-C tunerrel felszerelt televíziókkal.
A telepítő álma: a tartós, gyors, és olcsó szál toldása - EasySplicer. Az optikai szálak összekötésének módja egy elektromos ív használatával, a továbbiakban a "toldása", ez a leggyorsabb és legjobb a teljesítmény szempontjából a kapcsolatoknak. Egészen a közelmúltig, az összes készülék, amelyek ezzel a módszerrel működtek, el voltak zárva a szerelők vagy kisebb berendezésekkel működő cégektől, akik optikai rendszereket telepítettek időszakosan. Mechanikus toldókat voltak kénytelen használni, vagy átadták a munkát egy másik cégnek. A EasySplicer a szakközépiskolákban is ajánlott, mint egy olyan oktatási eszköz lehet, amely emeli a folyamatban lévő és fejlődő szakmai készségeket a száloptikás technológia terén.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
A DIPOL most a EasySplicer L5810 kínálattal, a kivételes ár-érték arányával forradalmasítja a hegesztett kötések szegmensét. A EasySplicer egy bevált módszert használ a szóló rostoknál a V-vájatot (ang.V-grove). A pontos tartók, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy megőrzik az előzőleg elkészített szálakat oly módon, hogy azoknál már nincs szükség a szálak újbóli elhelyezésére. A szálak elhelyezése az X-tengelyre (a szálak végei közötti távolság egymáshoz képest) automatikusan történik. Így a készülék egyesíti a jól bevált helyzet meghatározó technikát, a könnyű használatot, és a nagyon kedvező árat a kategóriájában.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
EasySplicer L5810 nézete
Tájékoztatásképpen érdemes abból kiindulni, ha valaki megvásárol egy EasySplicer hegesztőt, megtérülése 100-150 hegesztés után jelentkezik, ha sikerül egy külső céget találnia, ahol az 500 hegesztést is el lehet végezni, az már nyereséget is termel. Az utóbbi esetben figyelembe kell venni, hogy a munkaidő a telepítőnél - egy sor toldás elvégzésénél lényegesen rövidebb idő alatt történik meg. A teljesen automatizált toldás, a megfelelően előkészített szál mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. A szükséges technológiai fegyelem betartásával, a felhasználó azonos minőséget kap minden egyes darabnál. A készülék kijelzőjén kiírja a becsült csillapítását a toldásnak (általában kb. 0,01 dB. a multimódusú optikai szálnál és kb. 0,03 dB. az egymódusúnál).
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
A kínált készlethez tartozik a rosttisztító (250 μm) és rostvágó.
A telepítőnek a munka elkezdéséhez még ezen felül szüksége van száltisztító kellékekre,
például L5913 pormentesítőre és L5915 IPA oldószeres tisztítószerre.
A készülék támogatja az SD kártyát akár 16 GB-ig. A kártya (telepítése a hegesztési folyamat bekapcsolása előtt) automatikusan rögzíti az információt a szeletek elkészültéről (txt fájl). Az információ tartalmazza: dátum és idő, arc szögek, offset, toldási veszteség.

Melyik UPS-t válasszam? Amikor kiválasztunk egy szünetmentes áramforrást, fontos figyelembe venni a kimeneti feszültség hullámformáját. Attól függően, hogy milyen a UPS hullámformájának görbéje, lehet szögletes, szimulált (hozzávetőlegesen) szinuszos, vagy tiszta szinusz hullám. A hullámforma a kimeneti feszültségnél fontos tényező a működő eszközök számára.
A legtöbb eszköz megtáplálható szimulált szinusz hullámot generáló UPS-el, mint pl. a CyberPower DX850E N9720. Egyes eszközök (különösen a nagyobb teljesítményt fogyasztók) aktív PFC áramkörrel vannak felszerelve, amelynek célja, hogy javítsa a teljesítmény tényezőt. Az ilyen eszközökhöz tiszta szinuszhullámú UPS-t szükséges használni, mint például a CyberPower CP900EPFCLCD N9724.
A UPS-ek fontos jellemzője az AVR (automatikus feszültségszabályozás). Feladata az, hogy csökkentse (trim), vagy növelje (boost) a hálózati feszültséget. Ha például, a hálózati feszültség túl alacsony, az AVR nem kapcsol akkumulátoros üzemmódba, de növeli a kimeneti feszültséget a névleges értékre (Európában 230 VAC).

Rack szekrények konfigurációja. Egy RACK szekrény kiegészítőinek a kiválasztásánál a felhasználónak figyelembe kell venni, hogy azok megfeleljenek konkrétan a szekrény modellnek. Egyes tartozékok a szekrényeknél külön csak a konkrét modellekhez vannak igazítva a méretük miatt, vagy maga a szerelési eljárások befolyásolhatják (pl. ventilátorok, polcok).
A DIPOL e-boltja esetében egyszerű módon képes kiválasztani a szekrényekhez a megfelelő kompatibilis tartozékokat. Miután kiválasztotta a RACK szekrényt, pl R912018, a felhasználó kattintson a "Tartozékot hozzáad" fülre, amely a jobb oldalon van elhelyezve a felső részén az oszlopnak.
A "Tartozékot hozzáad" gomb a termék jobb oldalán fent
Az új ablak tartalmazza a kompatibilis tartozékok listáját:
Egy egyszerű konfigurációs eszköz a RACK szekrényekhez
Új termékek a DIPOL-nál
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
Fusion Splicer EasySplicer (with toolkit) L5810 egy svéd gyártmányú fúziós szálhegesztő, amelyet a mindennapi használatra terveztek a száloptikás telepítések céljából. A készülék lehetővé teszi a gyors és pontos illesztését az optikai szálaknak az elektromos ív felhasználásával. A szeleteket a magas tartósság és az alacsony veszteség jellemzi. A szálhegesztő készüléket úgy tervezték, hogy minden típusú távközlési létesítményben használható legyen, kábel TV és CCTV rendszerekben, valamint különösen ajánlott az FTTH rendszerek telepítésénél. A különlegessége a speciális készüléknek a kompakt méret.
Kompakt fejállomás DVB-S/S2 - DVB-C: Terra S2C16
Compact DVB-S/S2 to DVB-C fejállomás Terra S2C16 R81620 egy 16 csatornás transzmodulátor DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) bemenettel és DVB-C (QAM) kimenettel. Az eszközt az FTA csatornák transzmodulációjára tervezték. Az S2C16 R81620 fejállomás mind a 16 transzmodulátora fogadja az összes műholdas jelet a transzponderről ( több mint tíz TV csatornát) és megegyezik a DVB-C multiplex formával. Összességében a fejállomás 16 DVB-C multiplexet oszthat el, hogy azt a televíziók fogadhassák, amelyek DVB-C tunerrel, vagy a csatlakoztatott DVB-C STB-vel rendelkeznek. A TV-csatornákat a transzponderről szabadon lehet szűrni - az egyetlen követelmény, hogy a modulátor ne lépje túl a maximális sávszélességet a kimeneten.
Újdonságok
2015. április 15 - FULL HD analóg CCTV. Kérjük tekintse meg ezt a rövid filmet a képek adatátviteli és kódolási rendszerében alkalmazott úgynevezett HD-TVI módszerről, amelyet a világ vezető CCTV termékeket előállító Hikvision vezetett be. Ez lehetővé teszi, hogy nagy felbontású képeket küldjön (jelenleg akár 1080p) koaxiális kábelen, vagy csavart érpárú kábelen keresztül (speciális videó transzformátorokkal). A kép formátumában egy analóg jel, amely a CVBS átviteli sávban megjelenik. A jel nincs tömörítve, ami még inkább hű és kontrasztosabb, éles képet biztosít, mint a korábban használt analóg technika.
HD-TVI Turbo HD kamerák és adatrögzítők tökéletes választást jelentenek azok számára, akik egy analóg megfigyelő rendszer kialakításán gondolkodnak. A kínálatban szereplő eszközök hasonlóak az IP rendszer képességeihez, azonban ez a rendszer továbbra is olcsóbbnak tűnik, és egyszerűségénél fogva nem igényel bonyolult kábelezést és konfigurációt.
FULL HD Analóg CCTV
Érdemes elolvasni
HD-TVI rendszerek - több jel átvitele egyetlen kábelen keresztül. A Hikvision TURBO HD kamerák és DVR-k egy új kategóriát képviselnek a CCTV eszközök piacán. Az átviteli közeg a tipikus 75 Ω-os koaxiális kábel. Annak ellenére, hogy analóg formájú a HD videó jel, lehetőség van kiegészítő adatok továbbítására... >>>bővebben
HD-TVI rendszerek lehetővé teszik további jelek továbbítását videó kábelen
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Villámvédelem TV-Sat F dugasz/F aljzat Signal
A túlfeszültségvédő - egy ideális eszköz mindenkinek, aki törődik a TV és műholdas berendezéseivel
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI