KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 18/2015 (2015. május 4.)
Szerverek otthonaink fűtésére? Nerdalize, egy hollandiai cég az Eneco-val együtt, a legnagyobb energiaszolgáltatók közé tartozik Hollandiában, ahol egy nagyszerű módját találták ki annak, hogyan lehetne leggazdaságosabban kihasználni az adatbázis-szervereket. Mostanáig a működés során termelt hőt, amit az adatközpontok szerverei termeltek, technikai és pénzügyi problémák miatt is, a keletkezett hőenergia többnyire kárba veszett. A vállalatnak egy kiváló ötlete támadt, mégpedig az, hogy azt az energiát, amit az Eneco eRadiatorok a szerverről elvezetnek, összegzik egy nagy teljesítményű szerverről funkcionálisan és ... távfűtésre használják. Mostantól kezdve, a szervereken keletkező hőt lehetséges lesz a lakások, vagy egyéb más létesítményeknél fűtésére használni, ezáltal biztosítva lesz az egész rendszer jobb teljesítménye és gazdaságos fenntarthatósága. A hűtőbordákat a magánházban úgy kell elhelyezni, hogy az kiegészíthesse a meglévő fűtési rendszert és megoszthatja a számítási teljesítményt távolról.
Az Eneco eRadiator - az egyik módja annak, hogy minimálisra csökkentsék a lakások fűtési költségét a hidegebb évszakokban
A eRadiatorokat jelenleg öt holland otthonban tesztelik, ahol bonyolult számításokat végeznek a vállalat és a kutatási intézmények számára. Természetesen a Nederlize számára visszatérülnek a villamosenergia-költségek, amit a szerverek ellátására fordítanak, ugyanakkor a vállalkozás számára előnyösek a telepített berendezések. Ennek eredményeként, a háztulajdonosok használhatják a szerverekből keletkező hőt, ami gyakorlatilag ingyenes. A cégnek nem kell felvenni informatikai személyzetet és fizetni egy adatközpontnak a rezsijét. Ilyen módon a számítási teljesítményt akár 55% -kal olcsóbban tudja biztosítani az ajánlatokkal kapcsolatban, mint más szállítók.
"Ezek a számítógépek hatalmas mennyiségű hőt generálnak és ekkor elkezdik használni az energiát hűtésre, aztán kezdődik minden elölről, ami nagy energiaveszteségnek számít. A Nerdalize megoldásával valójában nem kell építeni nagy adatközpontot, amely egy csomó költséget takarít meg, optimalizálja az infrastruktúrát és megszabadul a hőleadással kapcsolatos problémáktól, plusz van egy környezeti haszonnal járó előnye is, mivel kétszer használjuk fel az energiát, egyszer a hővel melegítjük az otthonokat, ugyanakkor a szerverek hűtése is megtörténik". Mondta Boaz Leupe a Nerdalize vezérigazgatója a Reutersnek.
Az együttműködés előnye a kölcsönösség. A tulajdonos a szervereknél megtakarítja az infrastruktúrát és a hűtést, míg a lakások tulajdonosai számára ingyenes a fűtés. Egyszerűen, mindkét oldalon pénzt takarítanak meg. A kiegészítő radiátorok támogatják a meglévő fűtési rendszereket, és nem igényelnek semmilyen változtatást az otthoni rendszerekben. Ennek eredményeként, a rendszerek kevesebb energiát fogyasztanak. A vállalkozás ellenőrizni fogja az egész évet, és később fog a cég dönteni a jövőbeni projekteket illetően.
A koaxiális kábelek árnyékolási hatékonysága. A koaxiális kábelek is nagyon fontos elemei az antenna rendszereknek. A koaxiális kábeleknek szerepük van a jelek hatékonyan elosztásában és megvédeni azokat a külső zavarokkal szemben, valamint csatornák közötti áthallásban (multiswitch rendszerek). Egy jó koaxiális kábelnek alacsony csillapítást és magas árnyékolási hatékonyságot kell biztosítania. Az utóbbi paraméter mérése a 5-3000 MHz frekvenciatartományban történik és eltérhet egy csomó tényezőtől függően, mint a kábel minőség, ami 45 dB-től több mint 120 dB-ig lehetséges. A legmagasabb értékek jellemzik a kiváló minőségű RF kábeleket a Triset sorozatból, amelyeket a professzionális RF elosztó rendszerekben alkalmaznak nagy sikerrel (MATV/SMATV/kábel-TV), pl Triset-113 E1015.
A koaxiális kábelek osztályozása
a minimális árnyékolási hatékonyság szempontjából az EN50117 norma szerint
Osztály /frekvenciatartomány5-30 MHz [mΩ/m]30-1000 MHz [dB]1-2 GHz [dB]2-3 GHz [dB]
C<50.0     >75>65>55
B<15.0     >75 >65>55
A<5.0   >85 >75>65
A+<2.5   >95 >85>75
A++<0.9>105 >95>85
A TRISET-113 kábel teljesíti az osztály árnyékolási követelményeit a teljes 30-3000 MHz frekvenciatartományban. 100 MHz fölött is a kábelek megfelelnek az A+ osztály követelményeknek. Ezért azokon a helyeken is használható, ahol több antenna kábelt kell párhuzamosan, egymás mellett nagyobb távolságba elvezetni.
A legalacsonyabb frekvenciatartományban használt antenna rendszerekben (5-30 MHz), a jel penetrációjának fő mechanizmusa eltérő - a mágneses mezők kívülről elektromos áramot keltenek a külső vezetőben, amelyek zavaró feszültségeket indukálnak a vezetékben. A jelenség eredménye a transzfer impedancia, amelyet [mΩ/m] fejeznek ki, így az adott egységnyi hossza a kábelnek. Ezt a paramétert a kábeleknél alapvetően a KTV rendszerekben használják ebben a frekvencia tartományban, a visszirányú alkalmazásoknál az internetes szolgáltatásoknál.

Hogyan lehet leküzdeni az akadályokat a WLAN csomópontok között? Sok esetben lehetetlenség közvetlen kapcsolatot létesíteni két hely között vezeték nélküli kapcsolattal. Ugyanakkor a rálátás hiánya nem akadályozhatja meg a vezeték nélküli technológiának az alkalmazását. A legtöbb esetben a megoldás az, hogy létre kell hozni egy közbenső csomópontot és így létre jöhet két pont-pont közötti kapcsolat kombinációja. Az eszközök között létrehozzák a közbenső csomópontot ( általában a láthatósági oldalakon), amelyek közvetlenül csatlakoztathatók egymással Ethernet kábelen keresztül.
Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)
Az adatátvitel a két szélső csomópontnak engedélyezve van a közbenső csomóponton keresztül
két további MikroTik hozzáférési ponttal
Szálak toldási típusai - melyiket válasszuk? A szálhegesztő vásárlása előtt a vásárlónak feltétlenül meg kell határoznia, hogy milyen feladatokat kell elvégeznie. Ez elsősorban arra utal, többek között, hogy az átlagosan mennyi toldási műveletet végez havi vagy éves szinten, mennyi toldást igényel egy létesítményben, és végül milyen fajta hálózatokat épít és hol (épület, fővárosi, belső LAN-ok, CCTV rendszerek, stb).
Attól függően kaphat ezekre a kérdésekre választ, hogy az ügyfél számos modell közül választhat a piacon kínált hegesztő gépek közül, a különböző kiegészítő funkciókkal. Mindazonáltal az alapvető kritérium a módja a szálak végeinek kialakítása, mielőtt a hegesztési eljárást elkezdenénk. Ennek figyelembe vételével 3 csoportja van ennek:
  • A toldás alapja a szál köpenyének az összehangolása, összeillesztése - ez a leggazdaságosabb megoldás; A hegesztő beállítja a kölcsönös helyzetét a burkolatoknak, hogy ezáltal is minimálisra csökkentsék a különbséget. Elméletileg, egy ilyen módszer a helymeghatározásnál azt eredményezi a hegesztésnél, hogy kissé nagyobb lesz a csillapítás összehasonlítva más megoldásokkal, különösen abban az esetben, ha a szálak rossz minőségűek, ahol a mag nem kerül a burkolat középpontjába. A gyakorlatban azonban, a jelenleg kapható szálak kiváló minőségűek és a legtöbb esetben az így elvégzett toldás paramétereinek eredménye ezzel a módszerrel elvégezve, nem különböznek a más módszerekkel elvégzettekkel.
  • A toldások igazítva vannak a mag geometriai pozícióihoz - ezt a módszert alkalmazzák többségében a legolcsóbb hegesztőknél, amelyet sokan a gyártók és kereskedők közül tévesen írnak le, mint az eszközöknek az összehangolása (tényleges) mag pozíciók; a mag geometriáját optikai eszközökkel ellenőrizhetjük le (látható fény). A fény intenzitása csökken a szál mélységének függvényében, és egy adott érzékenységű és egyszerű képanalizálóval lehetséges meghatározni hozzávetőlegesen rost magjának helyzetét. Ez a módszer lett optimalizálva a jó minőségű szálaknál, ahol a mag geometriai helyzete egyenértékű a valós helyzettel. Amikor a mag excentrikusan van beágyazva, a paraméterek a toldás során rosszabbak lehetnek, mint a rost burkolatának összehangolásának esetében.
  • A toldások összehangolása (reál) mag pozíciókkal - ez a legprofesszionálisabb és időben a legdrágább megoldás. A készülékek ezzel a módszerrel képesek automatikusan felismerni, hogy milyen típusúak a hegesztendő szálak, és gondoskodik a valódi magok összeillesztéséről. Az ilyen varratokat a legjobb teljesítmény-paraméterek jellemzik. A hegesztőgép felhasználása ezzel a módszerrel lényegesen drágább is, mint azt az előző megoldásoknál áttekintettük.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
A EasySplicer L5810 a szál burkolatának összehangolásán alapszik
A toldások, amelyek a szál burkolatának összehangolásán alapszik, sikeresen lehet használni az FTTH rendszerekben, amelyekben a szabványoknak megfelelően, a csillapítás egy épületben bármely útvonalon nem haladhatja meg a 1,2 dB, valamint bármely száloptikai hálózatban, ahol a vonalakon az aktív készülékek között akár több toldás is van. A példákban a LAN, CCTV hálózatokban, vagy pont-pont kapcsolatokban akár több kilométer hosszú is lehet. Ebben az esetben, több száz, vagy több ezer toldás esetében, amit havonta kell elvégezni, célszerű a legdrágább berendezésekbe befektetni, az összehangolását a reál mag pozícióknak, automatikus üzemeltetést, amelyek képesek nagy számú kötési ciklus elvégzésére egy feltöltéssel, stb.
A Sunell NVR és IP kamerák firmware frissítése. A Sunell NVR frissíthető az UpdateClient alkalmazáson keresztül. Az Add Device felületen a felhasználó adja meg az NVR vagy IP kamera IP címét és jelölje be az Add online device opciót. A készülék láthatóvá válik az ablakban, és a felhasználó miután connect success sikerrel csatlakozott státuszt fogja látni, el lehet kezdeni a frissítési folyamatot. Miután megjelölte a frissítő fájlt a Browse fülön és belépett a User name és Password (alapértelmezett: admin, admin), ez elégséges ahhoz, hogy rákattintson az Update gombra. A frissítés befejeződése után, az alkalmazás megjeleníti update succes üzenetet, és a készülék automatikusan újraindul, ami kb. egy perc, ezután a készülék megfelelően működik.
UpdateClient app ablak nézete a Sunell NVR és IP kamerák frissítésére
Abban az esetben, ha probléma van az eszköz felismerésével vagy sikertelen volt kísérlet, frissítse a készüléket offline. Miután megkapta a connect succes információkat, a frissítési folyamat azonos a fent leírtak szerint. A frissítési folyamat nem szakítható meg, mivel ez károsíthatja a készüléket.
Ezviz szolgáltatás Hikvision eszközök számára. Hikvision vállalat bevezette új szolgáltatását, az Ezviz (EasyVision), amelynek segítségével lehetséges a Hikvision NVR és IP kamerákat aktiválni. Ez az ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi a kevésbé tapasztalt felhasználóknak, hogy könnyen hozzáférjenek a videóhoz a kamerákból az interneten keresztül. A felhasználóknak lehetségessé válik a távoli hozzáférés, csak csatlakoztatni kell a készüléket a hálózathoz (ami egy érvényes IP-címet és megfelelő átjárót igényel). A következő lépés a fiók létrehozása felhasználóként az www.ezviz7.com honlapján. A fiók befogadja az eszközöket egy helyi hálózaton (aktivált Ezviz szolgáltatás). A készülékek így elérhetők lesznek bárhonnan az interneten keresztül. Ezen kívül vannak olyan alkalmazások is, amik mobil eszközök számára alkalmazhatók Android és iOS, amely a képek nézése mellett a kamerákból lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a riasztási értesítéseket is megtekinthessék.
Kép a Hikvision NVR-ből Ezviz szolgáltatáson keresztül
Új termékek a DIPOL-nál
Univerzális kompressziós szerszám MASTER (egyenes és könyök BNC, F, IEC, RCA csatlakozókhoz)
Univerzális kompressziós szerszám MASTER E80078 az egyenes és könyök F, BNC, RCA, IEC csatlakozók tömörítésére tervezték. A tartós szerszámot a legjobb minőségű anyagokból készítették.
BNC könyök csatlakozó BNC 6 MASTER (kompressziós RG6 kábelre)
BNC könyök csatlakozó BNC 6 MASTER E8279 csatlakozó sárgarézből készült nikkelezett bevonattal és speciálisan az RG-6 kábelekhez tervezték. Nagy pontossága biztosítja a kiváló minőséget és a professzionális megjelenést. A tömörítési eljárás a szerelésnél nagyon egyszerű és garantálja a jó és stabil kapcsolatot hosszú ideig.
FM/TV Házerősítő: TERRA HA-131L
FM/TV Házerősítő: TERRA HA-131L R82304 egy nagy teljesítményű RF erősítő (FM és TV jelek), amelynek erősítése 36 dB és kimeneti szintje akár 122 dBμV. Ezek a jellemzők ideálissá teszik közepes és nagy közösségi antennarendszerekben történő használatát (MATV). A beépített LTE szűrő blokkolja a nem kívánt LTE jeleket a 800 MHz-es sávban (791- 862 MHz).
Újdonságok
2015. április 28. - a Chrome letiltja az NPAPI pluginokat. Áprilisban a Chrome letiltja a NPAPI pluginokat. Ennek eredményeképpen problémát jelent az Ultimax és Hikvision kamerák és DVR/NVR-ken a képek megjelenítése ezen a böngészőn keresztül (folyamatosan kéri a telepítéshez a bővítményeket, amelyek már telepítve vannak). A pluginokat lehetséges újra támogatni, ha beállítottuk a megfelelő zászlót a Chrome lehetőségeknél. A címsorban, a felhasználónak meg kell adnia: chrome://flags/#enable-npapi és kattintson a NPAPI aktiválására a felületen. Ezután a felhasználó zárjon be minden ablakot a böngészőn és futtassa újra a böngészőt. Ez a megoldás azonban csak átmeneti, annak a ténynek köszönhetően, hogy az NPAPI támogatása megszűnik szeptemberben. Ajánlatunk: nincsenek problémák a Firefox vagy IE böngészőknél.
A Chrome böngészőn ez az üzenet jelenik meg, amikor megpróbálja lejátszani a videót Hikvision eszközökön
Érdemes elolvasni
Univerzális, vagy kültéri optikai kábelt? A projekt célja az volt, hogy optikai kapcsolatokat kellett létrehozni 3 épület között egy kampuszban, azonban nincs lehetőség a meglévő infrastruktúra felhasználására. A legolcsóbb megoldás, az üvegszálas kábeleket megfelelően a közvetlenül a földbe elhelyezni, vagy légkábeles kivitelezést alkalmazni... >>>bővebben
A hálózat elendezése - az L79008 kábel a két közeli épület tetőire szerelve,
az L79024 kábel a földbe helyezve, a második és a harmadik épület között
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Villámvédelem TV-Sat F dugasz/F aljzat Signal
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI