KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 19/2015 (2015. május 11.)
Google mobilszolgáltató lesz. A Fi projekttel a Google belép a vezeték nélküli piacra az Egyesült Államokban. A siker kulcsa az, hogy a fejlett celluláris adók és Wi-Fi hotspotok internet-kapcsolatot kínálnak. A projekt zökkenőmentes váltást biztosít a celluláris LTE hálózatok és ingyenes Wi-Fi hotspotok között. Ennek része a 30 USD előfizetés, amelyben a Google korlátlan hívásokat és sms-t kínál, és ami különösen érdekes, ingyenes nemzetközi hívásokat több mint 120 országba. Ez utóbbi a vonatkozó szerződésnek is köszönhető a T-Mobile-vel.
A projekt különlegessége a kettősség kapcsolatokban, a hagyományos piaci szereplők a szolgáltatásban (T-Mobile és a Sprint), és a több mint egymillió Wi-Fi hotspot, amit kiszolgálnak. Ez lehetőséget ad a hanghívásokra az internet kapcsolattal a Wi-Fi-n, és ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor a mobilhálózaton keresztül, amelyek jobb paraméterekkel rendelkeznek. A telefonszám a Project Fi-ben nem rendelhető az adott eszközhöz, csak a felhasználónak a Google fiókjába. A jövőben a bejövő hívások még a tableteken is felvehetők lesznek. A bevezetéskor a szolgáltatás csak a Nexus 6 telefonokkal rendelkező felhasználók számára lesz elérhető az Egyesült Államokban.
Project FI: új dimenziója a kapcsolatoknak
A felhasználó az Egyesült Államokban 20 USD-t fog havonta fizetni korlátlan számú hívásoknál és SMS-eknél, és 10 dollárt GB-ként a mobiltelefonon felhasznált adatoknál mind az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt. Az előnye az adatcsomagoknak, hogy a Google visszatéríti a költségeket a fel nem használt résznél - például a felhasználó a 2 GB-os csomagból ténylegesen 1,5 GB adatforgalmat bonyolított le, de csak 15 USD-t fog fizetni.
Az egyik legfontosabb előnye a Project Fi-nek, hogy nem állapít meg roaming díjakat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó nem fog meglepődni a havi számla összegén, amikor egy hívást eszközöl vagy adatokat használ fel (pl online navigáció) nyaralások vagy üzleti utazások esetében.
A koaxiális kábelek öregedési folyamata. Egyes befektetők arra kényszerítik a szerelőket a költségek csökkentése érdekében, hogy a koaxiális kábeleket a vakolat alatt, vagy az épület hőszigetelésénél kábelcsatorna nélkül fektessék le a kábelt. Ez egy helytelen megközelítés. Minden koaxiális kábel ki van téve a természetes öregedési folyamatnak - a kábel csillapítása növekszik az életkorral. A várható élettartam egy tipikus kábelnél 15-20 év. A folyamat nagyban függ a hőmérséklettől (a magas hőmérséklet mellett a tető és a déli homlokzat lerövidítheti az élettartamát a kábelnek) és a mechanikai feszültségektől is. Egyszóval, a befektetőket célszerű tájékoztatni, hogy ez a fajta megközelítése a kivitelezésnek, később nagy problémát okozhat. Normál esetben a kábelezést oly módon kell kivitelezni, hogy nagyobb javításnál, vagy bővítésnél is lehetőség nyíljon a kábelekhez való könnyű hozzáféréshez. Fontos az is, hogy a felhasznált kábelek garantálják a hosszú élettartamát a kábelrendszernek. A Triset kábelek kiállták a felgyorsított öregedési folyamatokat a koaxiális kábelek minőség ellenőrzési vizsgálatainál (IEC68-2-3 standard). A szabvány meghatározza a maximálisan megengedhető növekedését a csillapításnak, magas hőmérsékleten és a megnövekedett páratartalom mellett egy három hetes próbaüzem során.
Megfelel az IEC 68-2-3 szabványnak, ha a csillapítás növekedése 5% alatti
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]
TRISET-113 kábelek új csomagolásban
(PVC-köpennyel beltéri használatra, valamint PE köpennyel és gél töltéssel kültéri alkalmazásokhoz)
HotSpot egy szállodában. Az ingyenes internet-hozzáférés a vendégek számára tartózkodásuk során hozzá tartozik a szállodák színvonalas szolgáltatásához. A recepciónál, a recepciós a szoba kulccsal együtt a vendégeknek a bejelentkezési adatokat is átadja. Az UNIFI hozzáférési pontok el vannak látva az erre alkalmas szoftverekkel az ilyen típusú rendszerekben.
Egy ablak a UNIFI szoftverről
Az UNIFI WiFi Enterprise System-mel, a rendszergazda beállíthatja és kezelheti az UNIFI vezeték nélküli hálózat összetevőit, eszközeit közvetlenül a böngészőből. A szoftver lehetővé teszi, hogy a rendszergazda megtekintheti az eszközöket és a működési paramétereket valós időben. Ezen kívül a szoftver képes a helyiségek bemutatására a térképeken, és az ott elhelyezett eszközök jeltartományára vonatkozó megjelenítésére.
Access Point: Ubiquiti UniFi UAP-LR (nagy hatótávú, 802.11b/g/n 300Mbps)
Hozzáférési pont Ubiquiti UNIFI UAP-LR (Long Range 802.11b/g/n 300Mbps) N2574 -
Optimális eszköz Wi-Fi rendszerek számára a szállodákban
Jellemzően a szállodai rendszerben több eszköz van telepítve a létesítményben (folyosók, medencék, kert, stb.), amelyek ugyanazon a hálózaton dolgoznak (egy SSID). A UNIFI rendszer lehetővé teszi a felhasználói fiókok létrehozását és az internet-hozzáférés egy meghatározott ideig történő használatát. A felhasználó böngészhet az interneten az egyénileg megrendelt maximális sebességen. A rendszergazda átirányíthatja a bejelentkező ablakot egy kiválasztott honlapra, például a szálloda honlapjára. Ezáltal a hotel LAN-nál pl. a RouterBoard RB2011UAS-RM N242011 routernél, a rendszer információkat gyűjthet a felhasználók naplójáról és a meglátogatott weboldalakról (pl. a felhasználó azonosítása érdekében, aki bűncselekményt követett el).
Optikai teljesítmény mérő - alapfelszerelés minden optikai műszerésznek/telepítőnek. A mérőberendezés egyik alapvető eszköze minden telepítőnek. Amíg a gyengeáramú rendszerek réz kábelekre vannak alapozva (televíziók, CCTV elosztási rendszere) néha megbocsátható, ha a telepítő egy szakszerűtlen lépést tesz a mérésekkel kapcsolatos kérdésekben (becslések alapján határoz meg egyes műveleteket a készülékek végpontjainál), azonban nincs helye ilyen megoldásra az optikai hálózatok esetében. Az optikai rendszereket gyakran nagyobb távolságú rendszerekben alkalmazzák, mielőtt a tényleges használatba vennék, a kezdeti szakasz kábel infrastruktúrának a vizsgálata szükséges. A teljesítmény ellenőrzésére feltétlenül szükség van megfelelő mérőeszközökre. Még a legkisebb hiba is az optikai rendszerben megnövelheti a csillapítást néhány dB-el, ami ahhoz vezethet, hogy az egész rendszer hibás lesz.
Optikai teljesítménymérő GRANDWAY FHP1B02
Optikai lézerforrás Grandway FHS1D02 (1310nm/1550nm)
Optikai teljesítmény mérő
GRANDWAY FHP1B02 L5821
Optikai lézerforrás
GRANDWAY FHS1D02 L5825
GRANDWAY FHP1B02 L5821 egy megfizethető optikai teljesítmény mérő, amelyet az optikai teljesítmény veszteség mérésére használnak a multi-és egymódusú optikai hálózatokban. A műszer hat hullámhossz mérésére van kalibrálva (nm): 850, 1300, 1310, 1490, 1550, és 1625. A széles mérési tartomány (-40...+23 dBm) és a nagy pontosság (nem rosszabb, mint 0,35 dB/10 nW) lehetővé teszi minden optikai hálózat pontos ellenőrzését. A 0 dB referencia szint beállítása is lehetséges. A mérő fel van szerelve egy végponti 2,5 mm-es csatlakozóval is, amely lehetővé teszi az optimális optikai teljesítményt mérni. A készlet FC/PC és SC/PC adaptereket tartalmaz. A funkciók ideálissá teszik az eszközt a pont-pont közötti kapcsolatok és az FTTH rendszerek mérésére.
Az ajánlott optikai lézer forrás a GRANDWAY FHS1D02 L5825 a pontos mérések céljából fontos eszköz. A forrás lézersugarakat generál előre meghatározott hullámhosszon és teljesítménnyel. Az eszköz lézerfényt generál az 1310 nm vagy az 1550 nm hullámhosszon, -5 dBm jelszinttel. A rövid távú stabilitása a fényforrásnak jobb, mint 0,1 dB. A két készülék (a GRANDWAY műszer és lézer forrás) lehetővé teszik a professzionális vizsgálatát csaknem minden üvegszálas hálózatnak.
IP NVR PoE-vel CCTV biztonsági rendszerben. Egy családi házban ideális megoldás egy ilyen rendszer alkalmazása az IP NVR beépített PoE switch-el. A PoE-nak köszönhetően a készülék áramot biztosít a biztonsági kameráknak és egy switch integrálja a rendszert. A 802.3af PoE szabvány lehetővé teszi a vonalak akár 100 méterre történő használatát. Ebben az esetben a Sunell K2505 IP NVR beépített PoE switch-el és IP kamerákkal történő használata az adott gyártmányú, pl K1681 vagy K1697 alkalmazásával, a rendszer konfigurációja rendkívüli egyszerű, hasonló az analóg CCTV-hez. A felhasználó nevének és jelszavának az NVR-hez való hozzáadása után a kamerát automatikusan felismeri és hozzáadja a rendszerhez, függetlenül a hálózati konfigurációtól és az NVR automatikusan hozzárendeli a megfelelő IP-címet. Egy példa a CCTV IP rendszer kialakítására, amelyen a NVR a beépített PoE switch-el az alábbiakban látható.
Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)IP NVR Sunell SN-NVR10/01E4/004NSEP/WE (4 csatornás, 4xPoE, 18Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI)HDD: Western Digital 2TB WD20PURX SATA (CCTV DVR-ekhez)Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)Dom IP kamera: Sunell SN-IPR54/14ALDN (2MP, 3.3-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)Dom IP kamera: Sunell SN-IPR54/14ALDN (2MP, 3.3-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
Egy otthoni IP CCTV rendszer felépítése Sunell eszközökkel
Merevlemezek a CCTV rendszerek számára. Egy fontos szempontot jelent a megbízhatóság a videó megfigyelő rendszereknek. A merevlemezek felhasználhatók a videó megfigyelés adatainak a rögzítéséhez, folyamatosan működésben vannak, mentések és felülírások történnek a videó adatokban (ami általában szükségessé válik, mert nagy mennyiségű videó adatok keletkeznek). A tipikus merevlemezek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, így élettartamuk a CCTV rendszerekben jelentősen lecsökkenek. A videó ellenőrző rendszerekben használt merevlemezeket már a beépítés előtt, a tervezéskor a 24x7 működéssel kell számolnunk, a speciálisan felkészített videó megfigyelési alkalmazásokra. Emellett a módosított firmwareval a meghajtók csökkenthetik a valószínűségét, hogy veszteség éri a videót a kép keretek által okozott hibák, vagy a nagyobb terhelés. A folyamatos terhelés, az energiafogyasztás során már optimalizálódik az ilyen körülmények között. A lemezeket ebben a kategóriában is jellemzi a megnövekedett ellenálló képesség a káros környezeti feltételekben, elsősorban a vibrációk és a megnövekedett hőmérséklet tekintetében.
WD HDD-k a Purple szériából már kimondottan a CCTV rendszerek számára lettek tervezve
Új termékek a DIPOL-nál
Kültéri DVB-T antennaerősítő: Terra AB011L (26dB 5/12V)
Kültéri DVB-T antennaerősítő: Terra AB011L R82016 Az árbocra szerelhető antennaerősítő a Terra AB011L R82016 alkalmas az egyedi vagy kis közösségi antennarendszerekben akár tíz vagy ennél több fali aljzatot ellátni jellel. A legnagyobb erősítése 26 dB az UHF sávban (470-790 MHz), amely lehetővé teszi az alkalmazásokat olyan területeken megvalósítani, ahol gyenge a DVB-T jel erőssége. A beépített LTE szűrőnek köszönhetően (791- 862 MHz), az AB011L R82016 erősítő olyan környezetekben is használható, ahol az LTE szolgáltatások problémákat okozhatnak a DVB-T adásoknál.
HD-TVI TURBO HD DVR Hikvision DS-7316HQHI-SH (16 csatorna, 1080p@24fps, H.264, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD DVR Hikvision DS-7316HQHI-SH M75316 egy 16 csatornás tribrid CCTV DVR, amely képes rögzíteni a felügyeleti videót HD-TVI, CVBS és IP szabványoknak megfelelően. A maximális felvételi felbontás 1080p@25fps. Ebben az esetben, 720p/VGA/WD1/4 CIF/CIF felbontásúak, a maximális képkocka sebesség pedig 25 fps. High Definition Transport Video Interface (HD-TVI) egy forradalmian új technológia, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tömörítetlen, nagy felbontású videót (1080p) küldjön koaxiális vagy sodrott kábeleken keresztül (ajánlott balunok). A továbbított videó jel analóg formájában a sávszélesség sokkal nagyobb, mint a CVBS (SD) esetében. Mivel a jel nincs tömörítve, a kép természetesebb élőképet mutat megtekintése közben. Nincs késés és a konfigurációja egy ilyen rendszernek könnyebb, mint a CCTV IP megoldások esetében.
LTE vágószűrő: Terra LF006
LTE vágó szűrő Terra LF006 R82007 a TV antenna rendszerekben használják. A szűrő levágja a nem kívánt részt az UHF spektrumból (791- 862 MHz), ami a mobil hálózatok adatátvitelére van fenntartva (LTE). Az eszköz különösen ajánlott az olyan rendszerekben, ahol szélessávú erősítők lettek alkalmazva az egész UHF sávban (akár 862 MHz). Az ilyen rendszerekben, a nem kívánt interferencia jelek teljesen blokkolhatják a vételt az egyes DVB-T multiplexeken.
Újdonságok
2015. április 29. - finisébe érkezetek a tavaszi tréningek. Az utolsó előadása a tavaszi sorozatnak Wroclawban április 28-án ért véget. A tizennyolc résztvevőnek lehetősége nyílt, hogy megismerkedjenek a száloptikai rendszerek elméleti, valamint gyakorlati tudnivalóival, hogyan kell elkészíteni a mechanikai toldásokat (ULTIMODE L5550), és a hegesztett kötéseket. Ez a képzés egyedülálló volt - a résztvevők 5 szálhegesztő EasySplicer L5810 segítségével ismerték meg a szálhegesztéseket. Minden telepítő a teljes kivitelezési eljárást végig csinálta, az szálak előkészítésétől a csatlakozás elkészítéséig, és ennek során lapos kábeleket L7102 csatlakoztattak hozzá.

A tavaszi tréningeken: 16 tanfolyamon, összesen mintegy 350 résztvevővel folyt a képzés! A tanfolyamokat szervezte, és lefolytatta a műszaki osztály, ezáltal lehetővé tették a résztvevők számára, hogy javítsák a szerelők gyakorlati készségeit, ami nagy érdeklődést a telepítők körében.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
Érdemes elolvasni
DVB-T és műholdas DVB-S/S2 csatornák egy kis szállodában. A vendégházak és a kicsi szállodák tulajdonosi körei sokan szeretnék azt, hogy az eddigi műsorkínálatukat további műholdas TV csatornákkal és az elérhető földi adókkal vonzóbbá tegyék. Egy költség-hatékonyabb, de már korszerűbb megoldás lehet a kis épületek számára a tipikus műholdas vevőkészülékek és a digitális DVB-T modulátorok felhasználása. A műholdas vevőkészülékek és modulátorok számának azonosnak kell lennie, mint amennyivel bővíteni szándékozunk kiegészíteni a csatornák számát... >>>bővebben
Egy rajz a a hotel TV vételi rendszerének telepítéséről
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Szekrények, házak, kiegészítők
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI