KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 21/2015 (2015. május 25.)
Előrelépés a fotonikában. Az IBM bemutatta monolitikus integrált áramkörét, amely képes az adatokat 100 Gbps sebességgel továbbítani. Az elektronikus és optikai rendszerek integrálva vannak egyetlen szilícium chipbe és az adatokat az optikai jelek helyett elektromos impulzusokkal továbbítják. Így a továbbítás sokkal gyorsabb, és a tartomány bővíthető is. Az egység optikai bemeneti és kimeneti csatlakozókkal rendelkezik. Ezek képesek fogadni és adni az optikai adatokat 4 hullámhosszon 25 Gbps sebességgel, amelyeket aztán 100 Gbps teljes sebességgel továbbít.
A fotonikus IBM chipek képesek 100 Gbps adatátvitelre
Az IBM a kivitelezést CMOS technológiával készítette, ahol a tranzisztor csatorna hossza 90 nm. Ennek a technológiának a kiválasztását az a vágy diktálta, hogy megfizethető fotonikus áramköröket hozzanak létre, elérhető áron kereskedelmi használatra. Az alkalmazási területek elsősorban a nagy adatszervereknek, vagy az adatközpontoknak fontos, akik a szolgáltatásokat a "felhőben" tárolják. Az ilyen fotonikus chipek lehetővé teszik, hogy lecsökkentsék a mai szupergyors processzorok számát. Ez jelentősen csökkentheti a méretét és az energiafogyasztását az ilyen processzoroknak.
Az IBM chip felépítése
A Fotonika a tudománynak egy olyan területe, amely egyesíti az elektronikát, az informatikát, az optikát és olyan technikát, műszereket kifejleszteni, amelyek a fényt használják az információk feldolgozásához. A fotonikán az analóg elektronikus tudományt lehet érteni, ahol a fotonok, mint alapvető információhordozók jelennek meg, és nem az elektronok. Az eredete a tudománynak kapcsolódik a lézer feltalálásához 1960-ban, ahol az első félvezető fényt kibocsátó kifejlesztése az 1960-as években történt meg, és az optikai technológiákban az 1970-es években jelent meg.
Az egyik alapvető kutatási iránya a modern fotonikának az információk adattovábbítási módszereinek a kidolgozása.

Szilikon fotonika foglalkozik az integráció folyamatával, ahol az optikai alkatrészeket az integrált áramkörökbe építik be CMOS technológiával. A cél az, hogy racionalizálja és felgyorsítsa az adatátvitelt, elsősorban a nagy sebességű gépekkel, amelyek megkövetelik a rendkívül magas áteresztőképességet.
Könyök MASTER F, BNC, IEC kompressziós csatlakozók. A csatlakozók nincsenek jelentős hatással a költségekre az antenna vagy CCTV rendszerekben, de a jel minősége és megbízhatósága döntőfontosságú az ilyen rendszerekben, valamint növelheti vagy csökkentheti a szereléssel eltöltött munkaidőt.
Ahhoz, hogy megfeleljenek a kihívásoknak a modern telepítések, a DIPOL bemutatta a MASTER sorozat könyök kompressziós csatlakozókat, amelyek F, BNC, és IEC típusúak.
Kompressziós csatlakozó hüvely 90 F IEC 113 MASTER (könyök, TRISET-113)
Kompressziós csatlakozó dugasz 90 F IEC 113 MASTER (könyök, Triset-113)
Gyors F csatlakozó dugasz MASTER 90 QF 113 (könyök, kompressziós Triset-113 kábelre)
Kompressziós IEC csatlakozó hüvely E3007
Triset-113 kábelre
Kompressziós IEC csatlakozó dugasz E3008
Triset-113 kábelre
Kompressziós gyors F csatlakozó E80350
Triset-113 kábelre
Kompressziós F csatlakozó Platinum 113 MASTER Triset-113 kábelre
BNC könyök csatlakozó BNC 59 MASTER (kompressziós CAMSET/RG59 kábelre)
BNC könyök csatlakozó BNC 6 MASTER (kompressziós RG6 kábelre)
Kompressziós F csatlakozó E80348
Triset-113 kábelre
Kompressziós BNC csatlakozó E8278
CAMSET/RG-59 kábelre
Kompressziós BNC csatlakozó
E8279 RG-6 kábelre
A MASTER connectors csatlakozók megfelelő tervezése és kiváló gyártási pontossága kiküszöböli a szereléssel kapcsolatos problémákat az ajánlott kábelek végére. Az ár-érték arány kiváló. Javasoljuk, hogy ezeket a csatlakozókat használják a jövőben a telepítő cégek a kis, közepes és nagyobb rendszerek telepítésénél. A szükséges tartozék eleme ezeknek a csatlakozóknak a kábelekre történő tömörítésére, az univerzális kompressziós szerszám az E80078.
Univerzális kompressziós szerszám MASTER (egyenes és könyök BNC, F, IEC, RCA csatlakozókhoz)
Univerzális kompressziós szerszám MASTER (egyenes és könyök BNC, F, IEC, RCA csatlakozókhoz)
Univerzális kompressziós szerszám MASTER (egyenes és könyök BNC, F, IEC, RCA csatlakozókhoz)
Az egyenes és könyök MASTER csatlakozók tömörítésére szolgál az E80078 szerszám.
Beállítására a speciális csatlakozók hosszanti tömörítésénél lehet szükség, amely egy beállító
menetes orsó segítségével lehetséges és ezáltal alkalmazható igény szerint a megfelelő típusokra.
Hogyan növelhető az otthoni router funkcionalitása. Az otthoni routereket általában csak az internet-hozzáférésnél használjuk, gyakran lehetséges kiegészítő funkciókat is hozzá alakítani. Alternatív szoftver elérhető a Weben, amely képes átalakítani a routert NAS vagy nyomtatószerverré és ezáltal növelni tudja a képességeit a forgalom elemzésére és ellenőrzésére.
Az alternatív OpenWRT szoftver Linux alapú (opcionálisan grafikus felhasználói felület), amelyet fel lehet tölteni, a kiválasztott modelleken a vezeték nélküli router/AP-nak. A szoftver nagymértékben kibővíti az eszközök képességeit. Hangsúlyozni kell, hogy minden művelet kapcsolatos a firmwarenak a módosításával és ez a felhasználó kockázata. A legjobb megoldás az, ha a szoftvert a routernek az USB portján keresztül telepíti (csatlakoztathat egy merevlemezt, USB modemet, vagy nyomtatót, az USB hub lehetővé teszi egyidejűleg több eszköz működését).
Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)Wireless USB Adapter TP-Link TL-WN721N 802.11n, 150Mb/s
A OpenWRT szoftverek és további információk elérhetők a hivatalos oldalon. Más verziók esetében módosítást végezhetett néhány felhasználó, amely hasonlóan megtalálható az interneten, de ilyenkor különös figyelmet kell fordítaniuk a biztonsági kérdésekre. Több OpenWRT található a témában: OpenWRT, vagy hogyan lehet megnövelni a router képességeit.
Néhány kapcsolódási probléma a média konverterekkel. Az Ethernet média konverterek, változó átviteli közeg segítségével kapcsolódhatnak, réz kábelekről optikai szálakra, nagyon népszerűek, különösen abban az esetben, ha hosszabb pont-pont közötti kapcsolatot kell áthidalni. A kapcsolatok többszörösen hosszabbak lehetnek sodrott kábelekkel, és minden további eszköz nélkül biztosítják a teljes galvanikus leválasztást, amely szükséges sok rendszerben biztonsági okokból kifolyólag. Annak ellenére, hogy az Ethernet média konverterek nem igényelnek konfigurálást, néhány új szerelő hibázik és ez megakadályozza a normál működését a kapcsolatoknak, de nézzünk néhány kapcsolati hibát:
  • helytelen megválasztása a rendszernek - a média konverter és a rosttípus (single-mode / multimódusú) típusai közötti eltérések
  • a médiakonverter SFP slotok esetében - nem megfelelő az SFP modulok kiválasztása (szál típusa, adatátviteli sebessége - pl egy 1000BASE- T modul egy 100BASE-T slottal),
  • a WDM technológia esetében - helytelen a megválasztása az SFP moduloknak (két azonos modul használata, minden egyes adó és vevő ugyanazon a hullámhosszon )
  • a teljesítményviszonyok figyelmen kívül hagyása, különösen akkor, ha a kapcsolat nagyon rövid - bár a legtöbb Ethernet média konverter automatikusan csökkenti a kimeneti teljesítményét az adónak vagy az érzékenységét a vevőnek, egyes esetekben alkalmas csillapítót kell alkalmazni
  • helytelen megválasztása a média konvertereknek az együtt működő LAN-eszközökhöz, például 1 Gbps média konvertert használnak a csatlakoztatáshoz a 100 Mbps hálózati adapternek a számítógéphez.
Ethernet médiakonverter: TP-LINK MC210CS (1000Mb/s, egymódusú, SC, 15km)
Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)
TP-LINK MC210CS L11226
1000 Mbps (automatikus kapcsolat felvétel nélkül)
Ultimode M-203G L11025
10/100/1000 Mbit/s (automatikus kapcsolat felvétel)
A leggyakoribb oka a "halott" kapcsolatnak az utolsó eset. Tehát, ha kiválasztja a média konvertereket, a telepítő köteles ellenőrizni a hálózati eszközök csatlakozását mindkét oldalán a kapcsolatnak. Abban az esetben, ha a kapcsolatoknak együtt kell működniük a különböző eszközökkel, 100 Mbps és 1000 Mbps, a megoldás az, hogy a médiakonvertereknél alkalmazni kell az automatikus kapcsolat felvétel funkciót. Ha ezt választja, a felhasználók elkerülhetik az Ethernet portokkal kapcsolatos összeférhetetlenséget.
Építési folyamat dokumentálása Hikvision kamerával. A Hikvision IP kamerák képesek arra, hogy pillanat fotót, felvételt készítsenek (Snapshot funkció). Ez a hasznos funkció alkalmassá teszi, hogy például létre hozzon minden létesítményben, mint például apartmanház, iskola, bolt, sportlétesítmény stb. történeti áttekintését az építkezés során. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagy mennyiségű disket /szerver helyet mentsen meg, miközben biztosítja az építési folyamat megfelelő dokumentálását. Az idő intervallum 1 és 7 nap között változhat. Továbbá, az időprogramozást be lehet állítani oly módon, hogy a képek a munkaidő alatt készüljenek, bizonyos időszakaiban a napnak a hétnek, amikor az építkezésnél dolgozók a helyszínen vannak, például hétfőtől péntekig, 8:00 - 17:00, 1-órás intervallumban (lásd alább).
Pillanatfelvétel funkció konfigurációja egy hétnek Hikvision kamerában
Néhány Hikvision kamera pillanat felvétel funkcióval:
2MP IP kamera: Hikvision DS-2CD2820F (box, C/CS, Audio, PoE)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2732F-I (3MP, 2.8-12mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE7184-A (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 100m-ig)
2 MP kamera
DS-2CD2820F K1711
3 MP kamera
DS-2CD2732F-I K1738
2 MP kamera
DS-2CD2620F-I K1772
2 MP kamera
DS-2DE7184-A K1793
Hogyan mérhető a kamera képminősége? A magasabbnak "mondott" kamerának a felbontása nem minden módon adott jobb képminőséget. Egyértelmű információk az aktuális képminőségről, ha a mérések az ISO 12233 alapján történnek. Fontos biztosítani a megfelelő világítást és az objektívet, valamint, ki kell kapcsolni az összes funkciót, ami javítja a képminőséget (különösen az élesítés, képstabilizátor, stb).
A mérési eljárásokat az ISO 12233 szabvány rögzíti. Például, a felbontást lehet mérni a vizsgálati diagramon a kép analízisével (az értékek leolvasása, amely megfelel a maximális számú fekete és fehér csíkoknak a megkülönböztetésével). Az IP kamerák esetében, van néhány szoftver, amely képes mérni közvetlenül, például az ingyenes HYRES alkalmazás .
Kép az ISO 12233 diagramról, amelyet a Sunell kamera rögzített
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D5T-AVPIR3 (vandálbiztos, 1080p, 2.8-12 mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamerát a Hikvision DS-2CE56D5T-AVPIR3 M7537 a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 720p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.01 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 40 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény. A vandálbiztos (IK10) kamera változatos környezetekben is biztonsággal használható, köszönhetően az IP66 védelemnek és nagyon széles üzemi hőmérséklet tartománynak.
HD-TVI Videó transzformátor Hikvision DS-1H18 BNC dugasszal (2db.)
HD-TVI Video Balun Hikvision DS-1H18 M16641 lehetővé teszi a videójel továbbítását egy forrásból sodrott kábelen keresztül. A balunok kis méretének köszönhetően a BNC dugókkal kombinálva nem okoz problémát a DVR BNC aljzatához való közvetlen csatlakoztatása, még akkor sem, ha azokból több kerül egymás melletti elhelyezésre.
Üvegszálas kábelek tároló doboza ULTIMODE-NX-661 600mm (fedett rack)
Üvegszálas kábelek tároló doboza (fedett szekrény) L5508 fedett tárolókat az optikai kábelek elosztási pontjainak közelében használják, az optikai kapcsolatok zavara esetére, amely védi a mechanikai sérülésektől. A dobozok felszerelhetők a falra vagy az épületek homlokzataira (megfelelő tartókkal) oszlopokon. Az optikai kábelek tároló doboza takarja az acél tartót (a két kereszt kart) a kábellel, és védi a tartalék kábelt a véletlen sérülésektől.
Új videók
Optikai kábelek hegesztése EasySplicerrel - a videó bemutatja a EasySplicert L5810 működés közben, valamint az optikai szálak csatlakoztatását a lakóépületek szerelő dobozában.
Érdemes elolvasni
HD videó optikai átvitele HDMI-ről Kiterjedt megfigyelő rendszerek esetében, a felügyelő központokban gyakran találhatók nagyobb távolságra a rögzítő készülék. A példában, ami az alábbi ábrán látható, egy üzemcsarnok CCTV IP rendszerrel van ellátva nyolc IP kamerával és az NVR egy biztonságos kiszolgáló helyiségben lett telepítve az adattárolás biztonsága érdekében... >>>more
HDMI jel átalakítása IP jellé, multimódusú szálon történő továbbítással
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
EasySplicer optikai szálhegesztő
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI