KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 22/2015 (2015. június 1.)
E-skin és egy laboratórium a hitelkártyán. Két innovatív megoldást mutattak be nemrégen Lisszabonban Portugáliában megrendezett nemzetközi konferencián, az orvosi diagnosztika területéről, az Elsevier 4 bio érzékelő technológiát. Ezek egyike volt az "elektronikus bőr" (e-skin), amely képes mérni a szív pulzusát és a vérnyomást, a második egy diagnosztikai eszköz, amely akkora, mint egy hitelkártya, képes egy pillanat alatt olvasni a vér-és nyálmintát. A diagnosztikai eszköznek nagyon egyszerű a használata - a felhasználó csak megnyomja a gombot, majd a mintát a a kártya jobb alsó sarkában lévő körbe húzza, és várja a digitális kijelzőn az eredményt. Az eszköz megjeleníti az elemzés eredményét, amelyet el kell küldeni a mobiltelefonon keresztül. Másfelől, a bioszenzorok, amelyeknek egy része az "e-bőr" mérésére vannak alapozva elemzéséket végeznek a kiválasztott paraméterek alapján, hogy ezáltal tájékoztassa a pácienst a vérnyomásáról a cukorról, és a hormonszintekről, valamint ellenőrizze a baktériumok jelenlétét a szervezetben.
"Mi a csúcspontján vagyunk egy teljesen új korszaknak - nem csak a bio-érzékelőkkel kapcsolatosan, hanem általában a mérések területén az egészségügyben és a diagnosztika területén," mondta Anthony Turner professzor a projekt vezetője. "Eddig, elmentünk az orvoshoz, aki ellátott bennünket néhány bölcs tanáccsal és megőriztük az információkat, majd vártunk, hátha jobb lesz. A modern érzékelők és a telekommunikáció visszaállította az egyensúlyt; a jövőben a betegek adják az információt, míg az orvosok a szolgáltatást nyújtják."
A forradalmian új eszköz eredményezte az együttműködést a svéd Linköping Egyetem és a non-profit szervezet Acreo között, a korszerű technológiák működési területén. Jelenleg a csapat keresi a vállalati partnereket a tömegtermelés megkezdésére. Az eredeti ár egy ilyen hordozható laboratóriumra becslések szerint csak 5 Euro, de végső soron leeshet akár 0,5 euróra is, amely lehetővé teszi a nagyon költséghatékony diagnosztikát. Ez egy lépés annak érdekében, hogy a betegek és az orvosok a fejlődő országokban is elérhetik a megfizethető orvosi vizsgálatokat. A jövőben az ilyen miniatűr diagnosztikai kártyát össze lehet kapcsolni például antibiotikumokkal, amelyek segítenek megállapítani, hogy melyik lesz a leghatékonyabb a beteg kezelésére.
Az "E-skin" egy olyan elektronikus érzékelő a testen viselve, mint egy sebtapasz. Ting Zhang professzor a Suzhou Intézet Nano-technikai és Nano-bionikai részlegétől bemutatott a konferencián egy új típusú "e-skin"-t, amely a fejlett flexibilis elektronikán és nanotechnológián alapszik. Az egyedülálló képessége, hogy érzékeli már a kis nyomás változásokat is, az "elektronikus bőr" figyelheti a fiziológiai jeleket, a vérnyomást és a pulzusszámot. A tudósok úgy vélik, hogy az új anyag valós időben diagnosztizálja a betegséget, és felméri az egészségi állapotot a betegnél már azonnal. A készülék vékony és rugalmas, így könnyen lehet viselni, mint egy ragtapaszt, vagy kontaktlencsét és információkat küldhet a mobiltelefonjára a betegnek.
"Kardiogramok", amelyek az "elektronikus bőr" érzékelőről érkezett
Ezek a találmányok megerősíthetik bennünk azt a hitet, hogy a jövőben a bioszenzorok forradalmasíthatják az életünket számos területen - különösen a fertőző betegségek korai fejlődési szakaszában.
Indul a DIPOL fotópályázata, amely egyben a cég alapításának 25. évfordulója is! Ma indul útjára 14. alkalommal a "Megnyerően az antennákról" fotópályázat.
Mi a képekben afelől érdeklődünk, ahol a főszereplők antennák és azok bármilyen méretűek és alakúak lehetnek. Nagyra értékeljük azokat fényképeket, amelyen egy antenna kidomborítja a táj érdekességét, vagy egy szemet gyönyörködtető eleme a kompozíciónak. Javasoljuk, hogy forduljon az antennák felé a környezetében és bárhol ahova ellátogat.
Két fődíj kerül kiosztásra a jól ismert Mr. Pawel Zechenter fotóművész és dízájner bírálata alapján. A 3. díj nyertese pedig az lesz, aki a résztvevők maximális számú lájkolását gyűjti be a Facebook rajongóitól. Az elismeréseket a Marketing Osztály fogja odaítélni.

Ebben az évben ünnepli a cég alapításának 25. évfordulóját, így a nyeremények különösen vonzóak lehetnek. Az első díj győztese egy GoPro Hero4 Silver kamerát fog kapni, a második és harmadik díjat megszerzők egy-egy Samsung Galaxy Tab 3 tabletet kapnak.
Kiváló minőségű LTE vágó szűrők a TERRA cégtől. A hagyományos mobiltelefonok a 900 MHz és 1800 MHz-es frekvenciasávokat használják. A gyors fejlődése a mobil szolgáltatásoknak oda vezetett, hogy egy részét a TV "digitális hozadék"-oknak (a 791...857 MHz-es tartományban, az úgynevezett LTE 800) a mobilszolgáltatók használják. A DVB-T adások vételére telepített antenna rendszerek a korábbi években nagyon érzékenyek voltak az LTE adók által keltett zavarokra. A legveszélyeztetettebb csatornák a jelenleg legmagasabb frekvenciákon üzemelő TV csatornák - 59. és 60. A 60. csatorna esetében (782-790 MHz), a különbség mindössze 1 MHz, amelyik átnyúlik az LTE ún. védősávon (790 -791 MHz). Az LTE adók hatásának a DVB-T vételt zavaró jelenségek kiküszöbölésére már kifejlesztettek és szabadalmaztattak speciális LTE szűrőket, beltéri és kültéri alkalmazásokhoz.
LTE csillapító szűrő: Terra LF004 (árbocra szerelhető, 5-790MHz)
LTE vágószűrő: Terra LF006
Árbocra szerelhető kerámia LTE szűrő
TERRA LF004 R82008
LTE hullám szűrő, beltéri használatra
TERRA LF006 R82007
A Terra LF004 eszköz a legjobb minőségű kerámia szűrő. Összehasonlítva más megoldásokkal, amelyek a piacon elérhetők, a funkciókat megkülönbözteti az ideális frekvencia válasz. Tekintettel arra, hogy a "lefelé irányuló" LTE szolgáltatásnak a határa mindössze 1 MHz-re van a legmagasabb DVB-T csatornától, a megfelelő válaszlépést csak a kerámia szűrők tudják biztosítani. Az ajánlott Terra szűrő elnyomja a 790 MHz fölötti jeleket az S/MATV rendszerekben, csatornaerősítők alkalmazása nélkül.
A probléma, amelyet az LTE hálózatok az interferencia által okoznak, hatással lehet minden a földfelszíni TV-re - beleértve azokat is, amelyek az alacsonyabb csatornákon veszik a programokat, mint a fent említettek. A helyi LTE adók képesek a meghajtott antennaerősítőkön keresztül blokkolni a DVB-T adásokat. A helyes gyakorlat az elkövetkező időkben a vágó szűrők alkalmazása, amelyek a nem kívánatos jeleket bármilyen TV antenna rendszer bemenetén már kiszűri.
Hogyan lehet továbbítani a HDMI jeleket nagyobb távolságokra? A Signal-HD HDMI H3608 száloptikai konverter lehetővé teszi a hosszabb távú (legfeljebb 20 km) továbbítását a HDMI jeleknek (szintén HD minőségű) egy egymódusú kábel segítségével. Ezzel egyidejűleg biztosítja a HDMI forrás eszközének a távvezérlését a konvertálásnál és a parancsok továbbítását az infravörös távirányítóval az ellenkező irányba.
IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1 (4csatornás, 25Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI)
HDMI jel átvitele a Signal-HD H3608 átalakító segítségével
A készlet ideális az NVR, műholdvevő, médialejátszó, Blu-ray/DVD-lejátszó, PC, stb egy távoli monitor/TV (vagy több monitor/TV csatlakoztatására - a HDMI jelet visszanyeri az optikai jelből, amit eloszthatnak a HDMI osztók, pl H3214). A konverter hasznos lehet az egyetemeken pl annak érdekében, hogy a képek megjeleníthetők legyenek a távoli számítógépekről az előadó termekben.
Ideális túlfeszültség elleni védelem! Az egyik legnagyobb veszélyt a számítógépes rendszerekben a túlfeszültség jelentheti, ami megjelenhet az Ethernet hálózatokban. A túlfeszültség nem csak tönkre teheti a hardvert, hanem a legértékesebb tartalmakat is megsemmisítheti - a tárolt adatokat illetően. Ezért van szükség a túlfeszültség védőre.
Sok esetben a szakemberek a számítógépes hálózatokban a használt megoldások alapján optikai média konvertereket telepítenek, hogy a tipikus védelmi intézkedések csökkentsék a kockázatokat a feszültségingadozásokból kifolyólag a rendszerek között, ami a réz kábelek esetében előfordulhat. Az optikai szál mint átviteli közeg garantáltan nagyobb sávszélességet biztosít, és ideális szigetelő. Ezen kívül a száloptikás kapcsolatok elválasztása sokkal olcsóbb, mint az ajánlott sodrott kábeles hálózatok védelme.
Multimódosú patch kábel: ULTIMODE PC-311D (2xSC-2xSC, duplex, OM3, 1.5m)Ethernet médiakonverter M-023G (1Gb/s, két multimódusú optikai szál 2km-ig)Ethernet médiakonverter M-023G (1Gb/s, két multimódusú optikai szál 2km-ig)
Példa a biztonsági hálózati eszközök felhasználására
optikai média konverterekkel.
Egy pár médiakonverter kiválasztásánál a telepítőnek figyelembe kell vennie a költséghatékonyságot - a rövid távú kapcsolat OM3-as multimódusú optikai szálból és megfizethető multimódusú médiakonverterekből készülhet. Például: két ULTIMODE M-023G L10025 konverter OM3-as L3311 patch kábellel.
Eszközök hozzáadása CCTV IP rendszerekhez IVMS 4500 szoftver futtatásával QR-kód használatával. Az IVMS-4500 egy olyan szoftver alkalmazás, amely lehetővé teszi a távoli képek nézését Hikvision NVR és IP kamerákból mobileszközökön. A legújabb 4.0.1 verzióval hozzá adhat egy új eszközt a rendszerhez (tipikusan egy másik kamerát) a QR-kód beolvasásával. Ez egyszerűsíti a konfigurációját az IP CCTV rendszereknek és szükségtelenné teszi az IP-címek manuális beírását. A QR kód beolvasása közvetlenül a kamera házáról vagy a (maga a kamera generálja) saját konfigurációs ablakból lehetséges.
Ablak az eszköz hozzáadására az IVMS-4500 apphoz
A szoftver legújabb verziója a következőket kínálja fel:
  • új, vonzó felhasználói felület
  • akár 16 kamera képeinek felügyelete
  • riasztó bejelentkezések valós időben
  • hozzáférés az Ezviz felhőhöz
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD PTZ kamera Hikvision DS-2AE5230T-A (1080p, 4-120 mm, 30x, 0.01 lx)
HD-TVI TURBO HD PTZ kamera Hikvision DS-2AE5230T-A M7598 (gyors dóm) kamerát a Hikvision DS-2AE5230T-A M7598 CCTV rendszerekbe tervezték a HD-TVI adatrögzítőkre alapozva. A kamera 1080p videó felbontást szolgáltat. Nagy érzékenységével (0.01 lux), a kamera kiváló minőségű képet biztosít, még rossz fényviszonyok között is.A mechanikus IR-szűrő biztosítja a tökéletes színvisszaadást napfénynél és IR megvilágításnál.
Árbocra szerelhető DVB-T antennaerősítő Terra MA081L FM-VHFIII-2xUHF
Árbocra szerelhető DVB-T antennaerősítő TERRA MA081L R82023 a külső alkalmazások számára ajánlott az egyéni antennatelepítéseknél, a kicsi MATV rendszerekben (indító erősítő nélkül - akár egy tucat fali aljzatot képes ellátni jellel). Az erősítő közösíti a jeleket, FM (88-108 MHz) és VHFIII (174-230 MHz) és 2xUHF (470-790 MHz) bemenetekkel rendelkezik. A maximális erősítése 20 dB az FM és VHFIII sávokban, és 30 dB az UHF sávban.
DVB-T modulátor: Signal-300 (AV/COFDM kódoló & RF modulátor)
DVB-T Modulátor Signal-300 (AV/COFDM encoder & RF modulátor) R86300 kódolja a bemenő analóg audió-videó jelet (egyetlen jelforrásból) digitális jelre, amely modulálja a kiválasztott RF vivőjelet a megfelelő DVB-T szabvánnyal (COFDM). A maximális adatátviteli sebesség a kimeneten megfelel a DVB-T szabványnak (total: 31,68 Mbps; videó: 18 Mbps).
Érdemes elolvasni
Univerzális vagy elosztó (beltéri) kábelt? A kezdő szerelők mindenkori kérdése és problémája lehet a választás, mely kábel típusa lesz a legoptimálisabb egy adott alkalmazáshoz. Összpontosítsunk most egy kicsit az egy-és multi-módusú kábelekre, azok közül is a 8 szálasra, amelyek a legnagyobb eladási számokkal rendelkeznek nálunk... >>>bővebben
Az univerzális kábel (balra) és az elosztó kábel (jobbra)
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Intelligens épület - az egész ház mindössze egy karnyújtásnyira
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI