KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 24/2015 (2015. június 15.)
Készíts egy képet a vacsorádról - a Google kiszámítja a kalóriákat. A Google egyik kutatócsoportja egy új alkalmazáson dolgozik, az úgynevezett Im2Calories. A fejlett algoritmusokat felhasználva a képelemzésre, az alkalmazás ennek során felismeri a legtöbb élelmiszert a látható fénykép alapján. A projekten való munkálatokat a Google-lal együtt jelentette be a Rework Deep Learning Summit Bostonban. Az Im2Calories egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a fényképen látható egy tál ételt a mobil eszköz segítségével, meg tudja becsülni, hogy hány kalóriát tartalmaz. A szoftver beazonosítja az egyes látható komponenseket a kijelzőn, együtt azok mennyiségével. Érdekes, hogy az alkalmazás eléggé fejlett ahhoz, hogy képes legyen felismerni az összetevő termékeket, amelyeket korábban már készített (főtt burgonya, rántotta, tükörtojás stb). Ha hibázik, akkor arra is képes lesz, hogy elvégezze a szükséges kiigazításokat a fenti termékekre. Ezután a felülvizsgált termékek bekerülnek a Google Base adattárába, amely így nagyon gyors ütemben tud bővülni.
Az Im2Calories projekt egy új, szabadalmaztatott mesterséges intelligencia rendszer, amely képes felismerni termékeket a képeken. A Google szerint az alkalmazás nem lesz nagyon igényes, amikor a képek minősége elemzésre kerül. A becslések szerint az elején csak 30% -a lesz helyes a leolvasott termékeknek, de a felhasználók érdeklődése a projektet segítik és nagyon gyorsan bővíti az adatbázist.
A rendszernek a tanulás során le kell vonni a megfelelő tanulságokat milyen rekordok és eredmények találhatók a megfelelő leíráshoz. Egy ilyen leírás tartalmazza az élelmiszerek nevét, a másik algoritmus ellenőrzi a táblázatokat a kalória értékekkel, és együtt a becsült mennyiséget az összetevőkkel, végül a teljes kalória értékét mutatja meg.
Több bemenetes TV/DAB/FM erősítők LTE 4G védelemmel. A fő feladata a több bemenetes szélessávú RF erősítőknek, olyan értékre megerősíteni a tartományban lévő földi jelek szintjét, hogy az alkalmas legyen a passzív RF hálózatokban történő elosztásra. A TERRA cég az európai berendezések a TV/SAT/CATV antenna rendszerek és RF elosztó hálózatok gyártója, egy olyan új sorozat gyártását kezdte meg az erősítőknek, amelyek már LTE vágó szűrőkkel is rendelkeznek.
A beépített LTE szűrővel az erősítőknek a "túlhajtása" elekerülhető az UHF sávban, amikor a közelben a 800 MHz-es sávban egy LTE adó működik
Az MA080L R82022, MA081L R82023, MA082L R82024 sorozatú erősítők használatával az egyéni antennatelepítéseknél és a kis közösségi antenna rendszereknél akár 20-30 antennacsatlakozót is képesek megfelelő jelszinttel ellátni. Mindegyik sávnak külön bemenete van, és az erősítési útvonalak egymástól függetlenül beállíthatók. Ebből kifolyólag nem szükséges külön közösítő szűrőket alkalmazni. Az öntött fémház (ellentétben a műanyag házzal) magas árnyékolást biztosít azáltal, hogy megakadályozza a zavaró jelek bejutását a készülékbe. Az erősítőket az alacsony zajszint is jellemzi.
A modell család egyikének megrendelése előtt, fontos kérdés az antennák száma, amelyeket csatlakoztatni szeretnénk az erősítőhöz, figyelembe véve a lehetséges jövőbeni igényeket is, amelyek új szolgáltatások bevezetésénél előfordulhatnak. A későbbi bővítésnél biztosan jobb választás ezeknek az erősítőknek az alkalmazása, mint külön közösítők, kapcsolók alkalmazása, amelyekkel a kapott jelek minősége erősen romolhat.
 R82022R82024R82023
MegnevezésMA080MA082MA081
KódR82022R82024R82023
Működési sávokFM, VHFIII, UHF
Erősítés [dB]FM (88-108 MHz)20
20
 

20
 
VHFIII (174-230 MHz) 20
UHF (470-790 MHz)  30 2x30
Bementek száma3 2 3
Kimenetek száma1
Zajtényező [dB]VHF 5 dB; UHF 3 dB
Max. kim. jelszint IMD3=60 dB (DIN45004B)[dBuV]108
Köztes sávok szabályzása [dB]VHF 0 ... -12; UHF 0 ... -15
Visszirányú csillapítás [dB]> 10
Áramellátás [V x mA]12 x 60
Működési hőmérséklet[°C]-20...+50
Méretek / Súly [mm / kg]89x107x43 / 0.18
Az új több bemenetes TERRA erősítők összehasonlítása
A RACK szekrények és tartozékok választéka újra bővült! A DIPOL bemutatta legújabb 15U függeszthető RACK szekrényét R9120222. A falra szerelhető szekrény ilyen mérete ideális a strukturális kábelezés végződéseinek elhelyezésére a kis szobákban. A szekrény alkalmas mindenféle eszköz beépítésére a szabványos 19"-os rack házakba, valamint egyes olyan készülékek is, amelyek nem kompatibilisek ezzel a szabvánnyal. Például NVR, PoE kapcsolók ( N29987 ), patch panelek.
Főbb jellemzői a szekrénynek:
 • Magasság: 15u,
 • Mélység: 600 mm,
 • Szélesség: 600 mm,
 • Teherbírás: 60 kg,
 • Szerelési idő (egy személy): ca. 10 perc,
 • Lyukak a kábeleknek: hátsó fal (alul és felül),
 • Szellőző nyílások: oldallapokon és ajtókon.
A szekrény négy sínnel rendelkezik
állítható mélységgel.
A térköz határozza meg a méretét
a beszerelt készülékeknek.
Az elől lévő ajtóra fel van szerelve
egy zárható kilincs
SIGNAL 19
A SIGNAL R9120222 15U 600mm 19"-os RACK szekrénye
Optikai csillapítók - hasznos tippek. Az optikai csillapítók passzív elmei az optikai pályáknak, amelyeknek feladata, hogy a jel szintet elfogadható értékre csökkentsék a vevők számára. Ezeket nem használják a multimódusú szálakkal kapcsolatos rendszerekben, ahol a jel szintje viszonylag alacsony. A csillapítókra főleg ott van szükség, amikor rövidek a kapcsolatok az egymódusú szálakra és ezekre a berendezésekre van alapozva.
Optikai csillapító ULTIMODE T-15 SC, 5 dB
Optikai csillapító (FC, ​​5dB)
5 dB csillapító (SC)
L4515
5 dB csillapító (FC)
L4520
Annak eldöntésére, hogy egy adott esetben melyiket kell használni csillapítók közül, először is ellenőrizni kell az optikai teljesítmény nagyságát. Az információ ami erre célra szükséges, az adó kimenő teljesítménye és a vevő érzékenysége, valamint az ezek közötti optikai útvonal csillapítása a meghatározó. Így a várható csillapítás értékeit már előre a tervezési fázisban meg lehet határozni. Az elveket és a mintaszámításokat ezen a területen bemutatja az erről szóló cikk Optikai teljesítmény nagysága egy száloptikás kommunikációs kapcsolatban. azonban a tényleges csillapítást bármely optikai útvonalon a telepítés befejezése után meg kell mérni egy stabil fényforrás és egy professzionális optikai teljesítmény mérő segítségével.
Az ábra a csillapítók (X) használatát mutatja be egy kommunikációs kapcsolatban, két médiakonverter között
A csillapítókat mindig a vevők bemenetére kell csatlakoztatni. Az első ok a kényelem - így könnyebben mérhető a tényleges jelszint a vevő bemenetén és a csillapítás beállítható a kívánt szintre. A második ok, hogy minden egyes csillapító a bejövő jel egy részét visszatükrözi. Ez a rész pedig gyengülni fog a útvonalon, mielőtt visszatérne az adóba.
IP cím szűrés a Hikvision kamerákban. A Hikvision kamerák IP cím szűrés funkciója javíthatja a biztonságot az IP CCTV rendszerekben a kamerákhoz való hozzáférés blokkolásával az arra illetéktelen személyeknek. A szűrés alapja a listán a "megengedett" vagy "tiltott" IP-címek, amelyeknek a létrehozása a rendszergazda által történik. A szükséges lépések a funkció aktiválásához:
 • jelentkezzen be a kamerába egy internetes böngészőn keresztül (alapértelmezett adatok: felhasználó név: admin, jelszó: 12345)
 • adja meg a Configuration> Advanced Configuration> Security-> IP Address Filter submenu
 • válassza az IP Address Filter Type (Allowed vagy Forbidden)
 • Írja be az IP-címeket
 • jelölje be az Enable IP Address Filter a jelölő négyzeten
Az "IP Address Filter" ablaka a K1764 Hikvision IP kamerában
Univerzális CCTV szerviz monitor. A CCTV rendszerek telepítésének, üzembe helyezésének és karbantartásának egyik legfontosabb diagnosztikai eszköze kell hogy legyen, amelynek megléte megkönnyíti és felgyorsítja a munkát, és gyakran nélkülözhetetlen az olyan esetekben, ahol bármilyen meghibásodási probléma jelentkezik. A multifunkciós CCTV teszter CSIP-16 M3116 teljes körű funkciókkal rendelkezik, ami szükséges ezen a területen.
Multifunkciós CCTV teszter CSIP-16
A teszter főbb funkciói:
 • az IP CCTV kamerák ellenőrzése és vizsgálata ONVIF szabvány támogatásáról (7" képernyő),
 • Támogatja az analóg (CVBS) kamerákat,
 • Videojel szintmérő,
 • RS-232, RS-485 porttal; támogatja a Pelco-D, Pelco-P protokollokat (PTZ kamerák),
 • Digitális multiméter: feszültség, áramerősség, ellenállás, folytonosság vizsgálat, dióda teszt, villamos teljesítménymérés,
 • Optikai teljesítmény mérés optikai hálózatokban,
 • TDR reflektométer: kimutatja és helyileg meghatározza a kábel szakadás vagy rövidzárlatot (koaxiális vagy UTP)
 • 5/12/48 VDC áramforrás
 • PoE tesztelés
Új termékek a DIPOL-nál
Keystone Patch Panel (24 portos, 19
Keystone Patch Panel 24 porttal R9120320 patch panel a strukturális kábelezés koncentrátora, amelyet be lehet szerelni egy 19" RACK szekrénybe.
Keystone modul RJ-45 UTP Cat.6
Keystone modul RJ-45 UTP Cat.6 J2307 célja, hogy telepíteni lehessen az árnyékolatlan csatlakozókat és crossover pontokat is a rendszerekben, hogy azok megfeleljenek az ANS/TIA/EIA 568 Cat.5e, ISO/IEC 11801 és EN 50173 Class E szabványoknak. Ez az univerzális modul könnyen beszerelhető a patch panelekbe és fali vagy padló dobozokba, panelekbe.
Új könyvtár címek
Néhány ONVIF kérdésAz IP CCTV rendszerek fejlesztését erősen hátráltatja az eszközök kompatibilitásának és az alacsony fokú rugalmassága hiányának a biztosítása a jövőbeli terjeszkedést illetően. A felhasználók nem tudnak választani a különböző gyártóktól, nem beszélve a más rendszerekkel való integráció kérdésében. Miután évekig kaotikus fejlesztés folyt, amelyben a gyártók saját szabványokat vezettek be az IP CCTV rendszerekben a videó rögzítésére és továbbítására, 2008. tavaszán az Axis, a Bosch és a Sony vállalatok kezdeményezték az úgynevezett Open Network Video Interface Forum (ONVIF) létrehozását, amelynek célja az erőfeszítések összehangolása a közös szabványok kialakítására ezen a területen. A CCTV IP eszközök digitális interfészének, a videó és audió stream egységes tömörítésével és továbbításával, konfigurációs és vezérlési eljárások, eseménykezelés, PTZ vezérlés, riasztás be-és kimenetek stb, a felhasználó egy könnyen kezelhető és egységes platformot kaphat. Az ONVIF jelenleg több mint 500 olyan céget hozott össze, amelyeknél már közel 3200 termék megfelel a szabványnak.
. >>>bővebben
Érdemes elolvasni
Hogyan lehet szabályozni az izzó fényét anélkül, hogy az ágyból kiszállnánk? A leggyakoribb felhasználása az Exta Free moduloknak a távirányítós világítás vezérlés. Az alábbi ábrán az RDP-01 F5301 vezeték nélküli fényerőszabályzó vezérli az F5112 2-csatornás távvezérlőt. A készlet lehetővé teszi a főfényforrás be/kikapcsolását és a fényerő szabályzását a szobában. Az ilyen funkció különösen hasznos az idős vagy fogyatékkal élő emberek számára, akik nehezen mozoghatnak a szobában... >>>bővebben
Világítás vezérlő EXTA FREE rendszer.
A gyengélkedő és ágyhoz kötött személy be/kikapcsolhatja a világítást a szobában.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
DVB-T Modulátor Signal-400 (COFDM, HDMI)
DVB-T modulátor: Signal-400
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI