KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 25/2015 (2015. június 22.)
Nyári szünet!
A következő számunk 2015. augusztus 31-én lesz elérhető.

Kellemes pihenést kívánunk minden olvasónknak és vásárlónknak!
Biológiailag lebomló integrált áramkörök. Az University of Wisconsin-Madison kutatói kifejlesztettek egy új módszert a biológiailag teljesen lebomló integrált áramkörök konstrukciójára vonatkozóan. Megjegyezve azt, hogy a réteget alkotó szubsztrát valójában az elektronikus chip 99%-át képezi az aktív elektronikus áramkörnek és egy másik anyaggal le lehet cserélni. Ehhez egy szerves anyagot, a cellulóz nanoszálat használták (CNF), ami fából készült. Ez az anyag, csak egy fajtája a papírnak, erős, rugalmas és átlátszó. A cellulóz nanoszálakat egy speciális gyantával borítják be, amely biztosítja a kívánt sima felületet és védelmet képez a nedvesség ellen.
Integrált áramkör cellulóz nanoszálakon, amely egy levélen fekszik
A félvezetők használata az utóbbi időben nagymértékben csökkent a speciális technológiai folyamatok miatt. Ezek után egyszerűen a CNF hordozókhoz ragaszkodtak. Az ilyen integrált áramköröket széles hőmérsékleti tartományban lehetséges felhasználni, és a gigahertzes sávban is kiválóan működhetnek, mint pl. a mobiltelefonokban.

Bioalapú és a biológiailag lebomló CNF hordozó életciklusa:
természet - gyártás - biológiai lebomlás - természet
A legfontosabb előnye az új anyagnak a biológiailag lebomló tulajdonsága - hiánya negatív hatással van a környezetre. Az eszközöket el lehet dobni az erdőben, ahol minősége leromlik a gombás biológiai lebomlás következtében és átalakul műtrágyává. Az integrált áramkörök termelési költségei a cellulóz nanoszálaknak hasonlóak a hagyományos módszerekkel készítettekhez. Ez különösen fontos, mivel gyorsan növekvő mennyiségű az úgynevezett e-hulladék. Ezek az elektronikus termékek rendkívül károsak a környezetre. Úgy becsülik, hogy a leggyakrabban használt elektronikus eszközök, mint például mobiltelefonoknál átlagosan 18 havonta lépnek új modellek a régiek helyébe, laptopoknál és számítógépeknél ez körülbelül 36 hónap. Eddig a többségük nem megfelelően újrahasznosíthatók és erősen szennyezik a környezetet.
A DIPOL márkák meghódították a piacot. A DIPOL az európai piacon közel száz terméket mutat be, húsz alatt vannak a saját márkák, aminek vezetője a Dipol, Triset, Trilan, NETSET, Signal, Trans-Data, Master, Platinum, ULTIMODE neveken fut. A DIPOL értékesítési hálózatában kínálja azokat a termékeket is, amely nagyvállalatok széles körben ismertek a a nagyvilágban, mint a Terra, Sunell, Hikvision, TP-Link, és a vezető lengyel cégek is megjelennek benne. További információk megtalálhatók a cikkben: A DIPOL kínálatában lévő gyártók és márkák. Ebből az olvasó megtudhatja, hogy a Hikvision 10.000 alkalmazottat foglalkoztat és 70 ezer kamerát gyárt naponta, valamint tulajdonában van több mint 600 szabadalom, a TP-Link termékeit 120 országban értékesíti, a Sunell az egyik "Top 10 Biztonsági Márka Kínában a piacon", és 2014-ben a Western Digital Corporation, az egyike a legnagyobb gyártóknak a merevlemezek területén, amelynek bevétele elérte a 15,1 milliárd USA dollárt. És még sok más ...
A DIPOL fotópályázata megkezdődött.
Megnyerően az antennákról - XIV. DIPOL szünidei fotópályázat 2015
Vedd fel a szép dolgokat, és a természetet körülöttünk,
vegyél részt a versenyen, és nyerj vele vonzó díjakat.
Két fő díj kerül kiosztásra Pawel Zechenter fotóművész és dízájner bírálata alapján Krakkóból. A 3. díj nyertesét a Facebook oldalunk rajongóinak maximális számú lájkolása fogja eldönteni. Az elismeréseket a DIPOL Marketing Osztálya fogja elbírálni.
Ebben az évben ünnepli a cég alapításának 25. évfordulóját, így a nyeremények különösen vonzóak lehetnek. Az első díj győztese egy GoPro Hero4 Silver kamerát kap, a második és harmadik díjat elnyerők pedig egy-egy Samsung Galaxy Tab 3 tabletet kapnak.
Az első munkák már megérkeztek. Várjuk a Tieteket is...
Meghajlok a természet nagysága előtt
Przemyslaw Klimkowski
"Halszem"
Pawel Nowaczyk
Éjszakai árbocok
Pawel Lapinski
Már 25 éve! A DIPOL cég története 1990-re nyúlik vissza, amikor egy lelkes csapat antennákat kezdett el gyártani az analóg TV és FM rádióadások vételére. Akárcsak sok akkori "garázs" cégnek az első "üzemcsarnoka" a cég alapítójának alagsorában volt. Kezdetben a termékeket elsősorban a piactereken Krakkóban és Varsóban értékesítették.
25 éves a DIPOL
25 éves a DIPOL
A szélessávú TV antennák
történelmi csomagolása

Interface Unit SQ-150,
PC to CASIO Digital Diary
Az egyik legérdekesebb eredeti DIPOL megoldások között volt egy személyi számítógép és Casio elektronikus szervező. Abban az időben (1991), a legnépszerűbb adathordozó az 5¼ collos floppy disk volt
További részleteket olvashatunk a DIPOL történetéről 25 éves a DIPOL.
TRISET kábelek modern SMATV rendszerek számára. A Signal elosztó hálózatok a SMATV rendszerekben több párhuzamosan futó koaxiális kábelt használnak. A kábel kötegek hossza az épületekben elérheti a 100 métert is. Ez az oka annak, hogy a koaxiális kábelek paramétereiben legalább az A osztályú árnyékolási hatékonyságnak meg kell lenni. A hatékony árnyékolás csökkenti az áthallást a kábelek között, azaz a nem kívánt jelek nem jutnak át a szomszédos kábelekbe. Az interferencia a kép torzulásához is vezethet, vagy a kép "lefagyása" is bekövetkezhet, hasonlóan a gyenge vagy alacsony minőségű jelekhez. Egy másik jellemzője a jó koaxiális kábelnek az alacsony veszteség. A kockázata az alacsony minőségű kábelek telepítésének igen magas, beleértve azt, hogy szükségessé válhat a teljes átkábelezése a rendszernek röviddel a telepítés után. Ahhoz hogy megszüntessük ennek a kockázatát, célszerűnek tartjuk már a tervezésnél a mi kínálatunkban szereplő jó minőségű TRISET koaxiális kábelek felhasználását.
  • TRISET PROFI E1010 A++ osztályú kábelt a szélessávú hálózatok számára tervezték. Szerkezeténél fogva (dupla fólia, ónozott réz fonat magas fokú lefedettség), ez biztosítja, a nagyon magas árnyékolási hatékonyságot a visszatérő csatorna sávban, a meghatározott 5-30 MHz-es frekvenciatartományban, mint transzfer impedancia, <0.9 mΩ/m. Ez a funkció különösen fontos a HFC/CATV hálózatokban az internethez való hozzáférés biztosítása érdekében.
Az antenna rendszerekben használt legalacsonyabb frekvenciatartományban (5-30 MHz), az árnyékolási hatékonyság mérésénél a transzfer impedancia kifejezést alkalmazzák [mΩ/m], ami egy adott egységnyi kábel hosszát jelenti. Ez a paraméter alapvetően azért fontos, mert a CATV rendszerekben használt kábeleknél a visszirányú továbbításnál ebben a frekvenciatartományban történik az internetszolgáltatás.
  • A TRISET-113 E1015 A osztályú kábelt az egyéni és közösségi antennarendszerekben, SMATV rendszerekben, stb, a DVB-T, FM/DAB, DVB-S/S2 adások kábelezésénél (multiswitch rendszerekben is) az épületek belsejében ajánljuk. A kábelköpeny optimális rugalmassága lehetővé teszi az egyszerű telepítést a kábelcsatornákban és szerelési dobozokban.
  • A TRISET-113 PE E1017 A osztályú kábel egyéni és közösségi antennarendszerekben, SMATV rendszerekben, stb, DVB-T, FM/DAB, DVB-S/S2 adások jeleinek elosztására használható (multiswitch rendszerekben is). A PE bevonatnak köszönhetően a géllel töltött kábelt telepíteni lehet a szabadban is, pl. tetőn elhelyezett antennák levezetéseihez, stb.
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]
TRISET-113 kábelek új csomagolásban
(PVC-köpennyel beltéri használatra, valamint PE köpennyel és gél töltéssel kültéri alkalmazásokhoz)
  • TRISET-113 HF E1019_500 A osztályú kábelt a közösségi és kábeltévé rendszerekben történő használatra ajánljuk. A kábel HF (halogén mentes) technológiával készült, így ez alkalmas az iskolák és kórházak épületeiben a kábelezésre. Tűz esetén a kábel égésgátló és nem bocsát ki füstöt, és a kibocsátott gázok nem maró hatásúak.
Új LTE antenna. Az ATK-LOG ALP LTE MIMO A7055_10 antennát a GSM/DCS/UMTS/HSDPA/LTE rendszerekben történő használatra tervezték, amelyek a 800-3000 MHz-es tartományban működnek. Hatékonyan megoldja a problémát azokon a helyeken, ahol nem megfelelő a jelszint, amely gyakran előfordul olyan esetben, amikor a modemen/eszközökön már beépített antenna található. A 10 méteres kábel végén FME csatlakozó aljzat van (vagy SMA-aljzat - A7054_10 változat), amely közvetlenül csatlakozik a modemhez.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna (800-3000MHz, 10m kábel, SMA dugasz)
Az ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 10m 800-3000MHz antennák MIMO konfigurációban
(a A7055_10 változat a végén FME-csatlakozó aljzat, az A7054_10 változat SMA csatlakozó aljzattal)
Az antenna paramétereinek a mérését az AGH University of Science and Technology Krakkóban végezte.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna (800-3000MHz, 10m kábel, FME-aljzat)
Az antenna nyeresége a frekvencia függvényében az ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10, A7055_10 antennáknak
Az antenna a legjobb minőségű anyagokból készült. Az ATK-LOG ALP antenna háza minimális befolyással van a készülék nyereségére (lásd a fenti ábrát). Az antenna gyártása szigorú technológiai fegyelem betartásával készül, amely biztosítja a kiváló teljesítményt. Az eszköz kis mérete garantálja a 8-9 dBi nyereséget a teljes működési sávban.
Optikai szálak csatlakoztatása az épületek bejáratánál - egy példa a megvalósításra. A jelenlegi szabályok szerint, a kábelek beltéri alkalmazásánál legszigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük, ez pedig a lángállóság. A kábel védő köpenye nem lehet gyúlékony, halogén mentesnek kell lennie (LSOH) és meg kell felelnie a biztonsági követelményeknek az IEC 60332-1 és IEC 60332-3 szabványoknak.
Abban az esetben, amikor az optikai kapcsolatokat az épületek között kell megvalósítani, meg kell változtatni a külső kábelt a megfelelő beltéri változatra, ami nem több, mint 15 méter az épülethez belépve. Az igényektől és a gyakorlati megoldásoktól függően ez a változtatás lehet egy kis beépített szekrény, vagy egy nagyobb elosztó keret. Függetlenül attól, hogy milyen típusú a megoldás, a szükséges feladat a kívánt kötés az összes szálaknál, vagy a két kábelnél kivitelezhető legyen (külső és belső).
A fenti kép egy példán keresztül bemutatja az átmenet kivitelezését a kültéri 8-szálas optikai kábel ULTIMODE OMT-108SM L79108 és beltéri 4-szálas kábel között ULTIMODE IDC-4 SM L7504. A kapcsolatokat védi az ULTIMODE TB-04B L5404 szerelődoboz.
Fúziós szálhegesztés a kültéri 8-szálas ULTIMODE OMT-108SM L79108 kábel és a beltéri 4-szálas ULTIMODE IDC-4 SM L7504 kábel között. Felhívjuk a figyelmét, hogy a tartók különböző színűek: piros a 900 µm rost pufferben és fekete a 250 µm - rost pufferben. A kábelek szálai már csatlakoztatva vannak az EasySplicer L5810 szálhegesztőnek a használatával.
A mindkét kábel egymódusú G.652D szálakból állnak. Azok már csatlakoztatva vannak az EasySplicer L5810 szálhegesztővel. Mivel különböző színűek a szál pufferek, ott már kétféle tartót használunk, pirosat a 900 µm szoros pufferu beltéri kábelek szálaihoz és feketét a 250 µm -pufferu kültéri kábelek szálaihoz. A toldást védik a 45 mm-es hőre zsugorodó csövek L5554. Abban az esetben, ha a rásütést az L5810 hegesztőben végezzük el, a zsugorodási idő csak 40 másodperc.
Többet lehet olvasni a szálhegesztésről szóló cikkben:
Az optikai szálak bemennek a házakba - hogyan csatlakozzunk hozzájuk
Videó megfigyelő rendszer egy parkban. A PGnet cég telepített egy IP CCTV rendszert Horyniec Zdrój egyik parkjában, Lengyelországban. A park jelentős revitalizációs objektumokkal rendelkezik - köztük az új ivókúttal, amfiteátrummal, szökőkutakkal a bejáratnál és wellness terekkel, valamint egy skate parkkal. A vandalizmus veszélye és a terület biztonsága miatt a befektető úgy döntött, hogy egy monitoring rendszert telepít.
Látható, hogy egy Sunell K1681 kamera van telepítve a parkban
Egy screenshot a NUUO szoftverről
A videó streameket 16 IP kamerából Sunell SN-IPR54/14AKDN K1681 rögzítik egy asztali gépen futó NUUO SCB-IP + 16 K3116 felügyeleti szoftver segítségével. A viszonylag nagy távolságok miatt a kamerák és a távfelügyelet között a kapcsolatot optikai kábelekkel oldották meg. Ez garantálja a magas megbízhatóságát a rendszernek és megvédi a villámcsapásoktól és az elektromágneses interferenciától.
Új termékek a DIPOL-nál
Keystone modul RJ-45 UTP Cat.6 (szerszám nélküli)
Keystone Modul RJ-45 UTP Cat.6 (szerszám nélkül) J2308 célja, hogy telepíteni lehessen az árnyékolatlan csatlakozókat és crossover pontokat is a rendszerekben, hogy azok megfeleljenek az ANS/TIA/EIA 568 Cat.5e, ISO/IEC 11801 és EN 50173 Class E szabványoknak. Ez az univerzális modul könnyen beszerelhető a patch panelekbe és fali vagy padló dobozokba, panelekbe.
Multifunkciós CCTV teszter CSIP-16
Multifunkciós CCTV teszter CSIP-16 M3116 többfunkciós teszter IP kamerák, az analóg kamerák, speed dome (PTZ) kamerák beállítására szolgál, sok hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek szükségesek a CCTV rendszerek indítása során. Biztosítja az optikai teljesítmény mérését az optikai hálózatokban, valamint kimutatja és helyileg behatárolja a szakadás vagy rövidzárlat helyét az átviteli kábelen (koaxiális vagy UTP)
Új könyvtár címek
Az optikai szálak bemennek a házakba - hogyan csatlakozzunk hozzájuk
Az optikai szálak bemennek a házakba - hogyan csatlakozzunk hozzájuk Az optikai szálakon alapuló rendszerek egyre népszerűbbekké válnak. Általánosságban a rendelkezésre álló viszonylag olcsó eszközök az elektromos jeleket optikai formába alakítják és fordítva, az előnyei optikai átvitelnek különösen a nagyon széles sávban mutatkozik meg, galvanikus leválasztás van az eszközök között, és nincs probléma a hosszabb távú kapcsolatoknál sem, a fő okai az egyre szélesebb körű alkalmazása ennek a technológiának a LAN, analóg és IP video megfigyelő rendszerekben, az S/MATV telepítéseknél és riasztórendszerekben van... bővebben
Érdemes elolvasni
A DVB-C jel elosztása. A digitális kábel TV előfizetők gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy a jelet a másik szobába is át lehessen vezetni. A legjobb esetben (ha a jel nem kódolt), elegendő egy splitter és egy további DVB-C set-top box (kivéve, ha a második TV DVB-C tuneres). Azonban a legtöbb esetben a jel kódolt és meg kell fizetni a második előfizetést vagy legalábbis több szobaszervizt kell fizetni... >>>bővebben
Három lehetőség a DVB-C csatornák elosztására további televíziók számára
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
MASTER csatlakozók - a mesteri munkához ezek kellenek
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI