KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 27/2015 (2015. szeptember 7.)
A svédek már az 5G-ről gondolkodnak. Az Ericsson svéd cég, egyik szolgáltatója a kommunikációs technológiáknak és szolgáltatásoknak a távközlési szolgáltatók számára, koordinátora a METIS-II európai projektnek, melynek célja, létrehozni egy teljes 5G vezeték nélküli rendszert, és javaslatok tevése ennek a technológiának a bevezetésére, valamint annak menetrendjére. A "METIS-II biztosítja az 5G együttműködési keretet 5G-PPP egy közös értékelésére az 5G rádiós hozzáférési hálózati koncepcióknak és ugyanakkor előkészíti az összehangolást a cselekvésre, szabályozási és szabványosítási testületeken" (5G-PPP - 5G Infrastructure Public Private Partnership). Az Ericsson cég technikai koordinátora is az mmMAGIC projeknek (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications), amely elsősorban az új koncepciókra összpontosított, a mobil rádiós hozzáférési technológiának a milliméteres hullámhosszú sávban (6-100 GHz).
Figyelembe véve a végrehajtási szakaszokat a korábbi generációk mobilszabványosításával kapcsolatban,
a várható időpontja az 5G technológia bevezetésének úgy tűnik, 2020 lesz
A projekt feltételezi egy erős nemzetközi együttműködését a 23 partnernek és az tartalmazza a világ legtöbb vezető szállítóját, szolgáltatókat és kutatókat ezen a területen. A közreműködők között megtalálhatók Kína, az EU, Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok. A projekt keretében társfinanszírozója az UEH2020 Európai Unió kutatási programjának, amely 8 millió eurós költségvetéssel rendelkezik.
Azt már biztosan tudjuk, hogy a 5G rendszerek lehetővé teszik a közvetlen kommunikációt az egymás mellett szorosan elhelyezkedő eszközök között, a hálózati infrastruktúra részvétele nélkül. A magas megbízhatósági szabványoknak köszönhetően, a rendszerek alkalmazásai megtalálhatók olyan érzékeny területeken is, mint például a kórházak területén. Az 5G mobiltechnológia használata széles spektrumú, a mostani frekvenciatartománytól elkülönített cellás rendszer lesz, a 30 GHz-es sávban működhet.
A becslések szerint, az 5G technológia kereskedelmi megvalósítása 2020 körül valósulhat meg, azonban a pesszimisták szerint csak abban az időben válhat lehetővé, hogy kidolgozzanak olyan mechanizmusokat a végleges szabványra, amelyek aztán a perspektíva megvalósítására további éveket vehetnek igénybe.
Videó elosztása IP kameráról egy TV antenna rendszerben. A videojel beadása egy analóg kameráról TV antenna rendszerbe meglehetősen egyszerű dolog - ehhez csak egy RF modulátort kell használni (pl Signal-300 R86300). Az IP-kamera esetében a kimeneti jel egy adatfolyamot képez, és ez a módszer nem alkalmas a videónak több TV-n történő közvetlen megjelenítésére.
A probléma megoldható a SIGNAL-400 R86700 DVB-T modulátor alkalmazásával, ahol csatlakoztatunk a HDMI kimenetéhez egy NVR-t, ebben a példában a K22041. A HDMI jelet képes átvinni a Full HD felügyeleti videó, amely modulálja a kiválasztott RF csatornát, ami már megfelel a DVB-T COFDM szabványnak.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitKompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)PoE Switch: ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1 (4csatornás, 25Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI)DVB-T Modulátor Signal-400 (COFDM, HDMI)Osztó TV hármas R-3 Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)
A módszer bemutatja az IP kameráról érkező felügyeleti videónak TV antenna rendszerben történő használatát a Signal-400 R86700 DVB-T modulátor felhasználásával
Érthetően a jelforrás egy multimédia lejátszóról, DVR-ről, Blu-ray lejátszóról, PC, STB-ről stb. érkezik, ahol a modulátor képes elosztani a magas minőségű tartalmat DVB-T multiplex formátumban, tipikus RF koaxiális kábeleket felhasználva az antenna és CCTV rendszerekben.
HDMI jel sodrott kábelen. A Signal HDMI H3612 extender lehetővé teszi a HDMI jelet legfeljebb 60 méter távolságra továbbítani minimális Cat. 6 sodrott párú kábelen keresztül. Ez is egy lehetőség az IR távirányító meghosszabbításának. Az extender készlet adó és vevő egységekből áll.
A H3612 Signal HDMI extender alkalmazási rajza
A HDMI extender megkülönböztető jellemzői:
  • átvitel egyetlen CAT6 kábelen
  • átviteli sebesség 1.65 Gbps
  • 1080p támogatása
  • maximális hatótávolsága: 60 m (CAT6)
  • IR hosszabbító
A szett tökéletesen csatlakoztatható távolabbi (60 m-ig) HD forráshoz, mint műholdvevő, Blu-ray lejátszó, számítógép, játékkonzol, stb., HD-képes TV/monitor/projektorhoz. Ugyanakkor szükség van egy olyan viszonylag vékony kábelre is, amelyet könnyű elrejteni, pl telepítésekor a TV/monitor LCD/plazma tartónál.
A EasySplicer szálhegesztő szoftverének egy új verziója. Az összes felhasználónak ajánljuk a EasySplicer L5810 szálhegesztő legújabb firmware verzió letöltését és telepítését, v2.70. A legfontosabb változások és fejlesztések többek között a következők:
  • a funkció automatikusan kiválasztja az elektróda tisztítását minden alkalommal, amikor a hegesztő be van kapcsolva, amely meghosszabbítja az elektródák élettartamát,
  • a fűtési idejét optimalizálja a hőre zsugorodó hüvelynek (40 másodperc 45 mm-es hüvely és 60 másodperc, a 60 mm-es hüvely),
  • képes manuálisan leállítani és újraindítani a hegesztési folyamatot a szálak hasítási szögének és eltolódásának ellenőrzése után.
A frissítési utasítások angol nyelven eléhetők ide klikk.
Optikai szálak hegesztése EasySplicerrel
Hikvision kamerák és NVR-k aktíválása. Az első alkalommal, amikor egy Hikvision NVR-t (firmware verzióval fenti v3.3.0) vagy kamerát (firmware verzióval fenti v5.3.0) csatlakoztat az IP-hálózathoz, az SADP online, az eszköz felismerő inaktív. Ez egy kiegészítő védelmet biztosít a Hikvision-nál, amely megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést a készülékhez. A készülék aktíváláshoz a felhasználónak létre kell hoznia egy új jelszót az "admin" számára. Ezt meg lehet tenni az első bejelentkezéskor egy web böngészőn keresztül, vagy a SADP vagy NVR-en keresztül. Az eszköz aktiválásához a SADP használatánál, a felhasználónak szükséges:
  • inaktív eszköz kiválasztása (vagy az eszközök száma, amelyek azonosak a jelszóval),
  • adjon meg egy új jelszót az eszköz vagy eszközcsoport számára és erősítse meg azt ismételve, majd kattintson az OK gombra.
A SADP ablakának nézete az aktivációs területtel (piros keretben jeleölve)
A program automatikusan ellenőrzi és megjeleníti a megerősített és megadott jelszót. Egy erős jelszónak legalább 8-16 karakterből kell állnia, amelyek között legyen három, az alább felsorolt típusokból: számjegy, kisbetűk, nagybetűk, különleges karakterek.
NIR képérzékelők HD-TVI kamerákban. Az n-cam HD és v-cam HD HD-TVI kamerái a legújabb modellekben Sony Exmor képszenzorokkal rendelkeznek. Az Exmor NIR szenzorokat kifejezetten igényes videó megfigyelési alkalmazásokhoz fejlesztették ki. Az újonnan kifejlesztett eljárással a pixel technológiáknak feltolta az érzékenységét a közeli infravörös fénytartományba, mintegy 2-szereresére, ami a meglévő termékekben van, megnövelt felbontással és alacsonyabb interferencia zavarral.
Példák a kamerák képeire a régebbi Exmor R (balra) és az újabb Exmor NIR szenzorokra
(helyszin 850 nm hullámhosszúságú infravörös LED megvilágítással)
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI kompakt kamera N-CAM 460 (1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR 25m-ig)
HD-TVI kompakt kamera N-CAM 460 M7455 has CCTV rendszerekben működő HD-TVI DVR-k számára tervezték. A kamera 1080p videót szolgáltat. A nagy érzékenységével (0.01 lux) és 25 m hatótávolságú beépített IR megvilágítójával a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok között, vagy ott is, ahol fény sincs. Különlegessége a kamerának, hogy nagyon kicsi.
Hármas LNB tartó: INVERTO IDLB
Hármas LNB tartó INVERTO IDLB A9899 lehetővé teszi a telepítésnél akár három fej alkalmazását, hogy több műholdas pozíciót érhessünk el vele. A kiváló minőségű anyagok biztosítják a hosszú élettartamot.
Újdonságok
2015. szeptember 7. - DIPOL az Energetab 2015 vásáron. A DIPOL az idei Energetab vásáron számos megoldást mutat be a modern felügyeleti rendszerek területén, optikai rendszereket, videó adatok továbbítását, és Ethernet hálózatokat, amelyek különböző típusú technológiákat alkalmaznak, továbbá speciális eszközöket az erősen szennyezett ipari környezetekben. Bemutatjuk a termékeket és megosztjuk a know-how területét a GSM/LTE és TV antenna rendszerekben. Üzletkötőink és mérnökeink elérhetők lesznek szakmai tapasztalatcserére és tanácsokat adnak a távközlési berendezések épületekben történő alkalmazásáról és más témákról, szeptember 15-én 9 órától.
DIPOL az ENERGETAB vásáron 2015. 09.15-17.
Érdemes elolvasni
Biztonsági kamera egy otthoni kaputelefonban. A beépített kamerák a kaputelefonokban meglehetősen egyszerűek, a zoomolás, vagy a látótér beállításának lehetősége nélkül. Továbbá, a kamerák helye természetesen ki van téve a vandálok kártevésének, vagy a kamerák kilátását könnyen blokkolhatja a hívó. Egy jó alternatíva egy független CCTV kamera elhelyezése, pl Sunell IRC59/21AP M11286, amely kiküszöböli ezeket a problémákat, és sokkal jobb képminőséget biztosít... >>>bővebben
A video kaputelefon rendszer előnézeti képe a CCTV kamerával.
A kaputelefon képernyőn és a televízióban
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET PROFI 120dB A++ osztály 1.13/4.80/6.90 [100m]Koaxiális kábel 75 ohm A osztály TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Koaxiális kábel (75 ohm, A osztály): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI