KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 28/2015 (2015. szeptember 14.)
Vajon az internet meg fog szabadulni az MPEG-től? A Microsoft, a Google, a Mozilla, a Cisco, az Intel, a Netflix és az Amazon összefogtak és egy konzorciumot hoztak össze, amelynek célja, új generációs audió és videó formátumoknak a használata az interneten. A legfontosabb jellemzőjük a formátumoknak, egy univerzális hozzáférésű ingyenes licenc létre hozása (nyílt forráskódú licencekkel), amelyek lehetővé teszik a gyors népszerűsítését a hálózati algoritmusoknak. Az új formátumok további fontos jellemzői a következők lennének:
 • optimalizált hálózatüzemeltetés,
 • skálázhatóság egy egész sor eszközre,
 • alacsony követelmény a számítási teljesítmény számára (a lehetőség a kiváló minőségű anyagok megjelenítésére a régebbi készülékeken)
 • kiváló képminőség valós időben,
 • alkalmazások kereskedelmi és nem kereskedelmi tartalmak létrehozásához.
Három évtizede kavarodás van a szabadalommal és licenccel kapcsolatosan, ezek a problémák akadályozták az MPEG4 közös használatát. A Google létrehozott formátumokat átcseréli MPEG4 és GIF-re (WebP és WebM), ennek ellenére a legtöbb böngésző támogatja a Google formátumokat, az eddig még soha nem vált népszerűvé alternatívákat.
Egyes cégektől érdektelenség, bizonyos akadályok gördítése okozhatja a fejlesztését és népszerűsítését az új szabványnak, mint a Sony, az Adobe és az Apple, az utóbbi ismeretes saját projektjeit kívánja előnyben részesíteni. Az Apple azt szeretné, ha a QuickTime-ot fogadnák el web szabványnak. Érdekes, hogy még a tagvállalatok is saját formátumokon dolgoznak - a Google a VP10 fejlesztését végzi (jelenleg a YouTube a VP9 codecet használja, az újabbhoz jobban meg kell birkózni a 4K videó streaming vonatkozásában), a Cisco a Thor nevű formátum dolgozik (mint nyílt forráskódú projekten, a tervek szerint fel kell szabadítani a jogdíj alól díjmentes licencre). Minden vállalat azonban kijelentette, hogy együtt kíván működni a közös, legfontosabb szabvány kialakításában.
Az ötlet lényege az, hogy az új, nyitott formátum megfelelő, mivel nem csak a nagy felbontású stream videó formátumokat nézhetjük meg a nagyon igényes számítógépeken, hanem még a régebbi gépeken is lehetőség nyílik az anyag megnézésére.
Modern koaxiális kábel nagy kiterjedésű antenna rendszerek számára. A TV antenna rendszerekben olyan koaxiális kábeleket kell használni, amelyek 75 ohmos hullámimpedanciával és alacsony csillapítási tényezővel rendelkeznek. A jel csillapítása arányos a kábel hosszával, és attól függ, hogy a jel vivőfrekvenciája milyen - a magasabb frekvencia magasabb csillapítást eredményez. A különböző koaxiális kábelek összehasonlításához, a gyártók a kábel csillapítási szintjét 100 méteres szakaszra adják meg 20oC hőmérsékleten. A kiváló minőségű kábelek alacsony csillapítási szintje lehetővé teszik a hatékonyabb alkalmazást a TV elosztó rendszerekben. Egy ilyen példa erre a DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu E1220 kábele, amely tripla árnyékolású koaxiális kábel és a DIPOL éppen a múlt hónapban kezdte meg ennek a forgalmazását. A kábel külön a profi szerelők számára nagyobb kiszerelésben is elérhető, kábeldobokon kerül értékesítésre, 300 m és 500 m E1220_300 és E1220_500.
A DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu E1220 kábel szélessávú alkalmazásokhoz lett tervezve.
A mérési eredmények a kábel 5-3000 MHz-es frekvenciatartományban jelentkező csillapítási értékekeit mutatja.
Az E1220 kábel úgy lett kialakítva, hogy az megfeleljen a legújabb követelményeknek, különös tekintettel a koaxiális kábelek FM/DAB, TV és műholdas TV programok továbbításánál és elosztásánál a soklakásos épületek számára (lásd DECLARATION OF CONFORMITY OF TECHNICAL PARAMETERS). A követelmények közé tartozik az RG-6 vagy magasabb kategória, a legalább kétszeres árnyékoló szövet lefedettség >77% és szűrési hatékonyság A-osztály az EN50117, valamint a központi rézvezető min. 1 mm átmérőjű legyen.
A visszirányú csatorna használata a kábelhálózatokban hozzáférést biztosít az internethez, ezért fontos odafigyelni a transzfer impedanciára, hogy a jel penetráció mértéke az 5-30 MHz-es tartományban megfelelő legyen. Az A-osztály számára ennek a paraméternek 5 mΩ/m alatt kell lennie. Sok kábel gyártó kihagyja ezt a paramétert, ami miatt nagy problémák következhetnek be a nem megfelelő minőség használata során.
Koaxiális kábel (75 ohm, A osztály): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
A Tri- Shield DIPOLNET RG-6 Cu kábel transzfer impedanciája
az 5-30 MHz-es tartományban, és az A osztály követelményei
A kábel köpenyének optimális rugalmassága lehetővé teszi az egyszerű telepítést a kábel kábelcsatornákban és szerelési dobozokban. Természetesen, a kábelek, nem csak a kábeltv rendszerekben, hanem az egyéni antenna rendszerekben is tökéletesen felhasználhatók.
Ipari switchek - berendezések minden körülmények között! A DIPOL megkezdte az ULTIPOWER ipari switchek forgalmazását. A switchek képesek megbízhatóan működni mostoha környezeti feltételek között is, jellemzően számos iparágban, ahol megnövekedett a por szintje, magas vagy alacsony a hőmérséklet és nagyon magas a páratartalom. Az ilyen kapcsolók hermetikusan burkolt oszlopokon és egyéb építményeken telepíthetők, amelyek a szabadban találhatók. A ULTIPOWER ipari kapcsolók egyidejűleg két erőforrásról is működtethetők annak érdekében, hogy fenntartsák a stabil és folyamatos működést. Az ipari kapcsolók mindegyike el van látva optikai modullal, vagy SFP porttal, ahol az átviteli közeg az optikai szál.
Az ULTIPOWER Ethernet ipari switchek lehetővé teszik a 10/100 Mbps vagy 1000 Mbps adatátviteli sebesség elérését. Ezek az RJ45 portok támogatják az automatikus egyeztetést és a Power over Ethernet (PoE) funkciókat. Az eszközök automatikusan fedezik fel a PD eszközöket (Power Device), amelyek kompatibilisek az IEEE 802.3af szabvánnyal, és feszültség alá helyezi azokat. Ily módon könnyű feszültség alá helyezni a fellelhető eszközöket olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre váltakozó áramú hálózat, mint a hozzáférési pontok, IP kamerák, IP telefonok stb.
Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 324SFP-POE (4xGE PoE, 2xSFP 1000Mbps)Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 324SFP-POE (4xGE PoE, 2xSFP 1000Mbps)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-023G (két multimódusú szál 2 km-ig)
Példa a kapcsolók felhasználására - ezek a tápfeszültséget eljuttatják az IP megfigyelőrendszerekhez
és központosítják az IP videó jeleket a kamerákból. Mindkét hely optikai kapcsolaton keresztül kapcsolódik, és egy másik link a főkapcsolóhoz, ahol a távolság akár 20 km lehet.
Különböző típusú/szabványú pigtailek és szálak összekapcsolása. A szerelők tapasztalatai azt mutatják, hogy különböző típusú szálakat nem lehet önkényesen toldani. Általában az egész átviteli kapcsolatnál azonos szabványú szálakat kell használni, pl G.652.D, G.657.A1 stb., azonban gyakran előfordul, hogy a telepítő nem tudja előre, hogy milyen típusú rostokat biztosítanak az elosztó kerethez/dobozhoz.
Lehetőség van a kábelek toldásához G.657.A1 rostokat A2 rost pigtailekkel. A fordított kapcsolat (A2 rostok a kábelben, A1 pigtailek) sokkal rosszabb teljesítményt ad. A még mindig a legnépszerűbb G.652.D szálak nem illesztethetők a G657.A2 pigtailekkel, de toldható a G657.A1 pigtailekkel.
Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
Egymódusú pigtail: PG-52S2 (SC/APC, G.657.A2, 1m)
A népszerű FTTH kábel az ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 a G657.A1 szálakkal és az ULTIMODE PG-52S2 L35522 pigtailekkel gond nélkül lehet todani
Érdemes megemlíteni, hogy az információk bemutatásánál nem a szabványok vagy iránymutatások voltak a döntőek, hanem néhány gyakorlati megoldást a tapasztalt szerelők adtak az optikai szálak toldásánál. Lehetséges, hogy egyes hegesztőgép modellek lehetővé teszik a kielégítő eredményeket az elméletileg helytelen kombinációknak is. A másik oldalon, az univerzális és mindig jogos megközelítésnél a szabványos szálak értendők a létesítmény egészére.
Alapértelmezett jelszavak visszaállítása a Hikvision kamerákban és DVR/NVR-ben. Az SADP (Serch Active Device Protocol) egy ingyenes és könnyen használható segédprogram a keresésre a Hikvision kamerák és Hikvision DVR/NVR számára a helyi hálózaton. Az online berendezés kereső eszköz is használható a Hikvision eszközök hálózati paramétereinek a megváltoztatására, beleértve a jelszócserét vagy az alapértelmezett jelszavak használatát (ha a felhasználó elvesztette/elfelejtette a jelszavát). A SADP szoftver csomag WinZip-ben archíválva van és elérhető ITT. A Hikvision kétféle módszert kínál az alapértelmezett jelszó helyreállítására, függően firmware verziótól. Az első módszer esetében, a felhasználó kiválaszthatja a készüléket az SADP fő ablakában. Ha az ablak úgy néz ki, mint az alábbi képen, a felhasználónak a következő lépéseket kell követnie:
 • jelölje ki az eszközt
 • másolja a SADP által használt dátumot és az időt a "Start Time" ablakból és a sorozatszámát a készüléknek a "Device Serial NO:" mezőből
 • az adatokat a következő címre kell küldeni DIPOL Technical Department
 • várja meg, amíg a feloldó kódot (fájlt) visszaküldik (1-2 munkanapon belül)
 • válassza újra az eszközt, nyissa meg
 • illessze be a kódot a "Security Code" mezőbe és hagyja jóvá az OK gombbal
 • a jelszó visszaáll a gyári alapértelmezett formába.
Az SADP ablak nézete, amely lehetővé teszi az alapértelmezett jelszó helyreállítását. A piros mező mutatja a belépő feloldó kód helyét.
A második módszer esetében a felhasználó kiválaszthatja a készüléket az SADP fő ablakában. Ha az ablak úgy néz ki, mint az alábbi képen, a felhasználónak követnie kell a következő lépéseket:
Az SADP ablak nézete, amely lehetővé teszi az alapértelmezett jelszó helyreállítását. A piros mező mutatja a helyét a szükséges adatok exportálásának és importálásának.
 • jelölje ki az eszközt
 • az "Export" mező gombjánál írja be az exportált adatok mentési helyét (DeviceKey.xml fájl)
 • nyomja meg a "Export" gombot
 • küldje el az adatokat a DIPOL Technical Department
 • várja meg, amíg a feloldó kódot (fájlt) visszaküldik (1-2 munkanapon belül)
 • válassza ki újra az eszközt, nyissa meg
 • az "Import" mezőben a gombbal, adja meg a helyét a megnyitandó fájlnak, és nyomja meg a gombot
 • a jelszó visszaáll a gyári alapértelmezett formába.
A jelszó a rendszergazda fiókja lesz a gyári beállításokra (az alapértelmezett jelszó: 12345). Az első belépés után célszerű a felhasználónak megváltoztatni a jelszót, hogy megakadályozza, hogy a készülékhez illetéktelen hozzáférés történjen. Különösen ajánljuk figyelmébe ügyfeleinknek, hogy feltétlen erős jelszavakat hozzanak létre a biztonság növelése érdekében. Egy erős jelszónak legalább 8-16 karakterből kell állnia, amelyek a következők: kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter.
Szerviz monitor szerelők számára HD-TVI kamerák telepítéséhez. A kamerák telepítése egy szerviz monitor használata nélkül nehéz és időigényes. A HD-TVI kamerák esetében, a telepítő a CVBS kimenetet (ha létezik), és a szerviz monitor kompozit video bemenetét kellett használnia, vagy minden kamera a HD-TVI DVR-en keresztül csatlakozott a monitorhoz. A probléma hatékony felügyeletét a HD-TVI videónak a kamerákból tökéletesen megoldja a 7"-os STT-1 M3106 színes szerviz monitor, amelyet a HD-TVI és a hagyományos CCTV rendszerekhez ajánlunk. A monitor közvetlen csatlakoztatható a kamera helyén, hogy ezáltal is a telepítési eljárások helyileg nyomon követhetők legyenek. A nagy 7"-os képátlójú kijelző lehetővé teszi a pontos beállítását a látómezőnek és a fókusznak. Azzal a lehetőséggel, hogy a karon is elhelyezhető a monitor, segítheti a telepítő munkáját, még olyan kényelmetlen helyzetben is, amikor egy magas létrán állva kell a beállításokat elvégeznie.
A működése lehetséges az AC/DC adapterrel, vagy anélkül, köszönhetően a beépített akkumulátornak. Továbbá, a monitor működhet mint 12VDC/2A áramforrás a vizsgált eszközök számára. Ez a funkció különösen akkor hasznos, ha egy kamera pont nem csatlakozik még a hálózati tápegységhez, de a kamerát már előre be kell állítani.
Szerviz monitor STT-1 (HD-TVI, CVBS)
Szemközti nézete az STT-1 M3106 szerviz monitornak, amelyet HD-TVI rendszerekhez ajánlunk
Új termékek a DIPOL-nál
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2510F (1.3 MP, 2.8 mm, 0.01 lx)
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2510F K1719 kamera egy új sorozata a Hikvision termékeknek - HiWatch. Ez a sorozat az alacsony költségű eszközök, IP kamerák és IP NVR-k közé tartozik, amely elkötelezett, hogy bárki, alacsony költségű, nagy felbontású CCTV IP rendszert hozhasson létre. A 2CD2510F mennyezeti kamera kiváló minőségű 1.3 megapixeles CMOS-érzékelővel rendelkezik, amely tökéletes képet biztosít még gyenge fényviszonyok mellett is. A különlegessége ennek a modellnek a kis méret - a hossza mindössze 10 cm.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16D1T-IT3 (kompakt, 1080p, 2.8mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16D1T-IT3 M7566 kamerát már a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 1080p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.01 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 30 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény.
Fisheye IP kamera: Sunell SN-IPV56/60HDR/B (6MP, 1.6 mm, 0.01 lx, IR 10m-ig, audio IN/OUT, alarm IN/OUT)
Fisheye IP kamera: Sunell SN-IPV56/60HDR/B K1611 A Sunell SN-IPV56/60HDR/B egy modern IP kamera halszem objektívvel, amely lehetővé teszi a 360°/180° megfigyelést (külön-külön mennyezetre/falra szerelve). Köszönhetően a nagyon magas felbontású videónak (6 MP: 3072 x 2048 pixel), képes befedni egy nagy területet, ezáltal a kamera ideális videó megfigyelésre indulási oldalak, bevásárlóközpontok, szupermarketek, áruházak, irodák, szálloda, éttermek, stb. részére. A kamera Sony Exmor-R 1/1.8" CMOS képérzékelővel és beépített IR megvilágítóval van felszerelve, hatótávolság 10 m, amely lehetővé teszi a hatékony felügyeletet még teljes sötétségben is.
Érdemes elolvasni
Optikai szálak hegesztése - rostvégek előkészítése. Függetlenül a kiválasztott hegesztőberendezéstől, a fúziós kötési folyamat egy sor lépésben meglehetősen hasonló. Az első ezek közül a szál bevonatának eltávolítása, 250 μm vagy néha 900 μm. A szálak illesztésének típusától függetlenül, a csupasz burkolat átmérője 125 μm, a méret a további műveletekhez szükséges. Ezután meg kell tisztítani a szálakat izopropil-alkohollal (általában pormentes törlővel vagy gyapot tamponokkal), majd szét kell darabolni egy erre alkalmas törővel. Az utóbbi művelet nagyon kritikus - fontos a rostszál végek megfelelő hosszának a biztosítása (a legtöbb esetben a szerelőnek nem kell semmit mérni, mert a vágóeszköz felépítése lehetővé teszi a rost egyszerű kijelölését a megfelelő hosszúságúra) tökéletesek legyenek a szögek és a hasítási síkok. A gyakorlatban a hegesztők némi eltérést mutatnak a derékszögtől (körülbelül 1 fok), de a pontosabb vágók jobb kivitelezést biztosítanak a fúziós kötésekhez. A gyengébb minőségű vágóeszköz vagy annak elégtelen pontossága a fő oka az alacsonyabb minőségű szeleteknek... >>>bővebben
A 250 μm bevonat eltávolítása és a rostszál tisztítása
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI