KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 35/2015 (2015. november 2.)
Az Amazon Web Services erősíteni fogja az IoT piacot. Október elején, a Las Vegasban megtartott konferencián, az Amazon CTO Werner Vogels bemutatta az AWS IoT platformot, amelyet úgy értékeltek, hogy annak fejlesztését az IoT piacon fel kell gyorsítani (Internet of Things) Az AWS IoT egy nyitott és rugalmas szoftver platformként működik a felhőben, amelyen keresztül egyedileg azonosíthatók a dolgok közvetlenül vagy közvetve gyűjtésére, feldolgozására és az adatok számítógépes hálózaton keresztül történő cseréjére. A platform eddig a béta verziót indította el, amely már képes lesz milliárdnyi eszközt, és több milliárd üzenetet biztonságos és megbízható módon támogatni.
Werner Vogels az Amazontól leírja az IoT más AWS szolgáltatásokkal történő integrációját
Az AWS IoT integrálható sok más Amazon szolgáltatással: Lambda, Amazon Kinesis, Amazon S3, Amazon Machine Learning and Amazon DynamoDB. A platform képes lesz az IoT adatok infrastruktúrájának a kezelésére és elemzésére, valamint azok feldolgozására. Werner Vogels szerint a platform tartalmazza a teljes nyilvántartását az eszközöknek, és azokat lehetséges beépíteni a "Shadows" funkcióval adatrögzítő készülékekbe offline módba kapcsolva és restart felügyelettel frissítve. Hasonlóan a többi Amazon szolgáltatásokhoz, az AWS IoT platform ingyenes lesz, amely akár 250.000 üzenetet is küldhet havonta.
Televízió LAN hálózatban. Terra IPTV rendszere elosztja a TV-csatornákat a már meglévő, vagy a dedikált helyi hálózat (LAN) segítségével, sodrott kábeleken keresztül. A program forrásai között lehetnek a földfelszíni DVB-T adások, a műholdas DVB-S/S2 csatornák (beleértve a fizetős TV programokat is), valamint a DVB-C csatornák. A forrásból érkező jeleket átalakítják IP streammé és azt küldik el a televíziókészülékekhez. A multicast technológia ilyen rendszerekben történő alkalmazása a hálózati erőforrások jelentős megtakarítását eredményezheti.
IPTV Streamer: TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
IPTV Streamer: TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
IPTV Streamer: TERRA sti-410C
(DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
R81604
IPTV Streamer TERRA sdi-410C
(DVB-S/S2-IP, CI slot)
R81608
Minden streamer lehetővé teszi akár 24 csatorna átkonvertálását egy multiplex/transzponderből és CI slotból.
Az egyik fő előnye a Terra IPTV megoldásnak, hogy nincs szükség semmilyen köztes szoftverekre a fejállomás és a vevők között. Ennek eredményeként a rendszer sokkal olcsóbb (nincsenek szoftver licenc díjak), mint más megoldásoknál és nagyon egyszerű mind a konfigurációja és a működtetése.
A rendszer különösen ajánlott szállodai vállalkozások számára, bérházakban, vagy panziókban. Alkalmazhatók azokon a helyeken is, ahol a programok széles skálája jó jelminőséggel kapcsolódnak össze, és olyan helyeken, ahol a televíziós jelek elosztása sodrott kábeleken vagy optikai szálakon történik.
HDMI jelek továbbítása hálózati vonalon. A Signal HDMI Extender H3611 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy nagy felbontású HDMI jelet (műholdvevőről, számítógépről, multimédiás lejátszóról, Blu-ray lejátszóról, stb) küldjön HD-tévére, vagy monitorra az otthoni, irodai, stb., meglévő kiépített hálózati vonalon.
A maximális átviteli távolság 300 méter (az adó és vevőkészülékeket csatlakoztatni kell az azonos váltóáramú hálózathoz (azonos fázis)). Továbbá, a készlet lehetővé teszi a IR parancsok küldését a távoli forrás eszközhöz a vevő helyéről. Az adó áthurkolásos HDMI kimenettel rendelkezik egy helyi monitor számára.
Signal HDMI extender H3611 - alkalmazási példa
Munkálatok a száloptikával - tisztaság mindenek felett. A száloptikai rendszerek telepítése során, mind a magfúziós toldásnál és a mechanikai módszerekkel történő toldásoknál, a legfontosabb dolog a szálak végeinek megtisztítása a jó kapcsolatok érdekében. A kritikus összetevők a kapcsolatokban a patch kábelek, a pigtailek és a patch kábelek a ferruelekkel, valamint a száloptikai adapterek belső részei. Bármilyen hanyagság ezen a területen jelentősen befolyásolhatja a paramétereket és a csatlakozások minőségét.
Pormentes Kim- Wipes törlőkendők
IPA oldószeres tisztító (száloptika)
Alkohollal átitatott törlőkendők Alko-Pad [100 db.]
Pormentes Kim-törlőkendők
L5913
IPA oldószeres tisztító
L5915
Alkohollal átitatott törlőkendők Alko-Pad
L5920
A beszerzési árak bemutatásának célja, hogy a hegesztés előtt a szálak tisztításánál a telepítő választhatja az olcsóbb megoldást, amely magában foglalja, hogy minden alkalommal be kell áztatni a pormentes törlőkendőt alkoholba, vagy egy másik változatát, ami drágább, de gyorsabb és kényelmesebb - az előre nedvesített törlőkendők használata. A második lehetőség használatával megszűnnek azok a problémák, amelynek során túl sok vagy túl kevés alkoholt használnánk fel, valamint folyamatossá teszi a munkavégzést.
Felügyeleti Signal IP kamerák. A FREEIP egy ingyenes alkalmazás a videó felügyelet számára Signal IP kamerákból interneten keresztül anélkül, hogy szükség lenne a továbbításához router portra. Lehetővé teszi a távoli hozzáférést, a felhasználó csak a kamerákat csatlakoztatja a hálózathoz (amely egy érvényes IP-címet és megfelelő átjáró beállításokat tartalmaz minden kamera számára). A következő lépés a FREEIP alkalmazás letöltése a Google Play áruházból és ennek egy okostelefonra való telepítése (az alkalmazás Android telefonokra ajánlott). A telepítés után, és a regisztrációs folyamat során a felhasználónak be kell bejelentkeznie a kamerába az IE böngészőn keresztül és keresse a QR-kódot (az alkalmazást használva), ami a hálózati beállítások fülön található. Egy kamera hozzáadása után az élő videó felügyelet alkalmazás az interneten keresztül bárhonnan elérhető.
QR kereső ablaka a Signal IP kameráknak
RTSP stream IP-kamerákból és IP NVR-ből. Az IP kamerák és hálózati videó felvevők RTSP videó streamet generálnak. Az RTSP a gyakran használt alkalmazások közé tartozik, amely rendszerint kapcsolódik a média streaminghez. Nagyon sok módja van a videó konvertálásának, hogy formátuma elérhető legyen több felhasználó számára. A videó továbbítása RTSP streammel lejátszható sok általánosan elérhető alkalmazással és a böngészőbe beépülő modulok telepítésével. Az egyik ilyen legnépszerűbb program a VLC média lejátszó, egy másik lehetőség pl az RTMP streambe való közvetlen átkonvertálás, melyet be lehet ágyazni a weboldalakba.
Az RTSP stream jellemzői lehetővé teszi olyan eszközök csatlakoztatását is, amelyek nem kompatibilisek az ONVIF szabvánnyal. Az ilyen esetekben a felhasználónak manuálisan kell megadnia a videó stream paramétereit. Az alábbiakban összefoglaljuk az RTSP kamerákban és felvevőkben használt RTSP streameket a különböző gyártóktól.
Signalrtsp://ipaddress:554/0/1

ipaddress – IP address of the device
554 - RTSP port
0/1 - main stream 
0/2 - additional stream (2nd stream)

Sunellrtsp:// ipaddress :554/snl/live/1/1/
ipaddress - IP address of the device
554 - RTSP port
1/1 - main stream , 1/2 additional stream (2nd stream)
Hikvisionrtsp://ipaddress/videotype/ch number/streamtype/av_stream
ipaddress - IP address of the device
videotype - mpeg4 or h.264 encoding 
number - channel number
streamtype - main  or sub (subsidiary, 2nd stream)
Megapixel IP dom kamera: Signal HDV-60 (2MP, 3.6 mm, 0.1 lx, IR 20m-ig)
A Signal HDV-60 K1807 2 megapixeles IP kamera RTSP streamet generál és lejátszható VLC-vel is
Új termékek a DIPOL-nál
28
28" LCD Monitor IIyama Prolite X2888HS M3028 egy 28"-os Full HD (1920x1080 pixel) LCD monitor, LED háttérvilágítással és MVA kijelző technológiával. A 24 bites True Color és az MVA technológia elsőrangú színvisszaadást kölcsönöz. A MVA kijelző funkciók rendkívül széles látószöget biztosítanak, 178 fokosat vízszintesen és függőlegesen, nagyon magas kontrasztarány mellett, 3000: 1 (statikus) és 12.000.000: 1 (dinamikus - ACR), rövid reakcióidővel (5 ms), és a fényerő akár 300 cd/m2 lehet. A kiváló műszaki paraméterek biztosítják a tökéletes képminőséget és kényelmet a professzionális felhasználók számára, beleértve a fotó és grafikus programokat. A ProLite monitor négy bemenettel rendelkezik, melyből három digitális (HDMI (MHL), DVI-D, DisplayPort), a negyedik pedig analóg (VGA).
AHD kamera Sunell SN-IRC13/66ADVD (dom, 1080p, ICR, 0.001 lx, 2.8-12mm, OSD, IR 30m-ig)
AHD Camera Sunell SN-IRC13/66ADVD M7338 videómegfigyelő rendszerekbe történő felhasználásra tervezték AHD (Analog High Definition) DVR-re alapozva. A PAL rendszerrel való kompatibilitásnak köszönhetően, a kamera csatlakoztatható a hagyományos PAL DVR-hez (CVBS módra való váltás után), természetesen az eredményeket korlátozza a PAL szabvány. A kamera el van látva magas minőségű Sony Exmor IMX222 1/3" CMOS képérzékelővel, amely 1080p (2 MP) videót szolgáltat. A kamera háza alumínium ötvözetből készült és IP66-os védettségi fokozatú, ami biztosítja a védelmet a rossz időjárási körülmények között.
Kompakt IP kamera: Signal HDC-120P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 40m-ig)
Kompakt IP kamera Signal HDC-120P K1855 1/2.9" SONY CMOS képérzékelőt használ, amely 1920 x 1080 pixelt (2 MP) szolgáltat 25 fps képfrissítési frekvenciával . Két adatfolyamot generál független paraméterekkel. A videó adatokat tömörítheti H.264, tömörítési eljárással, amely hatékonyan csökkenti a hálózati terhelést, és a a felvett videó fájlok méretét. A kamera 3.6 mm-es objektívvel és 75°-os látószöggel rendelkezik. A beépített IR megvilágító akár 40 méteres tartományt is biztosít.
A sajtó rólunk
TV/műholdas koaxiális kábelek
Swiat Radio (The World of Radio) No. 10/2015

A SMATV rendszerek, amelyek multiswitchekre, multi-kábeltelepítésekre vannak alapozva, a különböző jeleket hosszú kábel szakaszokon továbbítják (akár száz méter, attól függően, hogy milyen méretű épületről van szó). Tehát, fennáll a veszélye az áthallásoknak (interferencia indukálódik a szomszéd kábelekben), és romlanak a teljesítmények az ilyen rendszerekben. A párhuzamosan haladó koaxiális kábelekben történő áthallások elkerülése érdekében, a koaxiális kábeleknek eleget kell tenniük bizonyos követelményeknek, amelyeket az A, A+ vagy A++ osztályok biztosítanak, azaz garantálják a megfelelő árnyékolás hatékonyságot (vagy szűrési hatékonyságot)... bővebben (az alap publikáció angolul jelent meg)
Érdemes elolvasni
Analóg kamerák csatlakoztatása IP CCTV rendszerhez. Abban az esetben, ha bővítése és korszerűsítése történik a CCTV rendszereknek gyakran előfordul, hogy felépítése a következő két alrendszerből állhat: analóg ( koaxiális kábellel) és az IP ( LAN-hoz csatlakoztatva). Mindkét hálózatot lehetséges integrálni hibrid DVR-el. A régi analóg berendezések helyébe Hikvision HD-TVI berendezéseket (HD-TVI cameras, HD-TVI DVRs) kell telepíteni, hogy a meglévő koaxiális kábelen használható legyen a full HD képfelbontás... >>>_bővebben
Egy IP CCTV rendszer felépítése a HD-TVI alrendszerrel
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
Koaxiális kábel (75 ohm, A osztály): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
MASTER csatlakozók - a mesteri munkához ezek kellenek
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI