KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 37/2015 (2015. november 16.)
A metaanyagok megnyithatják a fotonok útját a kvantum számítógépekhez. A Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences kutatói létrehozták az első chipbe épített metamateriális anyagot, amelynek törésmutatója nulla volt. Ez azt jelenti, hogy a fény a belsejében képes elérni egy végtelen fázis sebességet, és a sugarát lehetséges manipulálni azaz hajlítani, csavarni vagy az átmérőjét megváltoztatni energia veszteség nélkül.
Metaanyagok az ilyen anyagféle jellemzőkkel általában a természetben nem találhatók meg. Ezek fémből vagy műanyagból készülnek. Egyik különlegességük a fénytörés értéke, amely leírja, milyen módon halad át a fény a struktúráján. A természetben csak pozitív értékű ez az arány. Metaanyagok lehetnek negatívok vagy, mint a jelen esetben, egy nulla az értéke ennek a paraméternek.
A metamateriál törésmutatója nulla a szilícium pillérekkel, amelyeket lemarattunk a SOI szubsztrátról,
az alsó arany film a felső arany filmmel beágyazódik.
Az információk továbbítása elektronok által van társítva az energia veszteséggel, ami hővé alakul. Fotonok használata az adatátvitelre még mindig akadályokba ütközik, de a Harvard tudósainak az eredménye jelentősen felgyorsíthatja ezen a területen az előre haladást. Az egyik alkalmazása a metamateriális anyagok összetevőinek a kvantum számítógépek lehetnek.
HDMI jelek átalakítása DVB-T formába és elosztása több televízióra. A Signal-400 R86700 DVB-T modulátor használata vonzó alternatívát jelent a HDMI elosztó rendszereknek, amelyek HDMI osztókra és HDMI kábelekre vannak alapozva, különösen abban az esetben, ha nagyobb számú televízió számára kell elosztani a jelet és nagyobb távolságot kell áthidalni. A modulátor HDMI bemenete és az USB interfész alkalmas az SD, HD és Full HD jelek feldolgozására. A kimeneti RF jelet kombinálni lehet más TV-jelekkel. A forrás jel származhat egy multimédiás lejátszóból, DVR, Blu-ray lejátszóból, PC, STB, biztonsági kamera stb. A modulátor képes elosztani a kiváló minőségű HD tartalmakat DVB-T multiplexek formájában tipikus RF koaxiális kábeleken keresztül, amiket az antennarendszerekben használnak.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)DVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)Osztó TV hármas R-3 SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) Signal
HD tartalom elosztása Blu-ray és a PC-ről (valamint a földi DVB-T adások)
két Signal-400 R86700 DVB-T modulátorral, a hálózatban több televízióval
A multimédiás tartalom DVB-T formában történő elosztása biztosítja az azonos minőségű képet és a hangot az egész rendszerben, mindenekelőtt, lehetővé teszi a HD tartalmak több vevőhöz való eljuttatására mindezt egy költséghatékony módon. A DVB-T modulátorokat a következő alkalmazásokra lehet felhasználni:
  • felügyeleti videó bejuttatása a DVR vagy NVR közösségi antenna rendszerekbe,
  • információhordozók/kereskedelmi anyagok több televízión való megjelenítésére (pl elektronikai áruházak),
  • "magán" csatornák létrehozása szállodákban, campusokban, lakótelepeken.
Breakout egységek könnyű hozzáférésű kábelek számára. A Könnyű hozzáférésű kábel egy olyan megoldás, amely kifejezetten elősegíti a rostok elosztását a sokemeletes épületekben, a hivatalokban és a sorházakban. Az egyedülálló tervezésű kábeleknek köszönhetően, az egyes szálak könnyen elérhetők, és ki lehet húzni a kitörési ablakokon keresztül akár 30 méter hosszban is. Ezen kívül a helytakarékosság a függőleges kábel aknák alkalmazásával a könnyű hozzáférésű kábeleknél határozottan csökkenti a telepítési időt, mint a hagyományos rendszerekre alapozott csillagpontos topológiában, ahol külön optikai szálak mennek a szerver/technikai helyiségből a felhasználók fali aljzatára.
Kitörés védőegység VertiCASA VQ-BU
Elosztó ​​doboz könnyű hozzáférésű kábelhez (1:6)
VertiCasa Cable Protection Cover
Breakout unit 1:4
L5351
Breakout unit 1:6
L5352
Fedett kábelvédelem
L5350
A szükséges elemek, amelyek a könnyű elérésű kábeleken alapuló rendszerek telepítésénél ajánlott a breakout egységek. Ezek biztosítják a megfelelő védelmet a kitörési ablakok számára a kábelcsövekben, védelmet biztosítva a kihúzott szálaknak, és gondoskodik a megfelelő helyzetben tartásról és a megengedett hajlítási sugárról. Végül ami szintén fontos, arra is használják, hogy a kábeleket az épület szerkezetéhez rögzíthessék vele.
Az optikai szálakat, melyek az elosztási pontok (kitörésvédő egység L5351 négy szálhoz vagy elosztó doboz L5352 hat szálhoz) és az előfizetői helyiségek közt futnak, védeni kell a VC-BME L7211 elosztó csővel. Amikor egy ablakot kivágnak, de még nincs a szál kivezetve, a megfelelő védelmet a VertiCasa fedél L5350 biztosítja.
Képek a Hikvision halszem kameráról. A Hikvision DS-2CD2942F-IS egy modern IP kamera halszem objektívvel, amely lehetővé teszi a 360°/180°-os megfigyeléseket (mennyezeti/fali szereléssel). A nagyon magas felbontású videónak köszönhetően (4 MP: 2560 x 1440 pixel) képes egy nagy területet befedni, ezáltal a kamera ideális bevásárlóközpontok, szupermarketek, áruházak, irodák, szálloda, éttermek, stb. videó felügyeletére. A beépített IR megvilágító hatótávolsága 10 m, amely lehetővé teszi a hatékony felügyeletet még teljes sötétségben is. Több megjelenítési módja van, például halszem, panoráma, PTZ, és riasztási lehetőség, mint a mozgásérzékelés, vonal átlépésének felismerése, behatolásjelző, a kamera képes teljes körű védelmet biztosítani az egész szobának. A felhasználó, a bejelentkezés után a kamera web böngészőjén, vagy az iVMS 4200 alkalmazással hozzáférhet az összes megjelenítési módhoz. A virtuális PTZ felhasználható bármilyen helyszín panoráma nézetének a létrehozására.
A kamera az alábbi kép megjelenítési módokra alkalmas:
  • halszem (360° - mennyezetre szerelve, 180° falra szerelve)
  • panoráma
  • halszem + 3 PTZ
  • panoráma + 3 PTZ
  • 4 PTZ
  • halszem + 8 PTZ
  • panoráma + 8 PTZ
Hőkamerák használata hőmérséklet mérésére. A hőkamerákat gyakran használják különböző tárgyak külső hőmérsékletének mérésére, amely időben figyelmeztetést ad az üzemi küszöbértékek meghaladása esetén. A kalibrációnak a problémája az ilyen hőmérséklet mérésénél nem egyszerű, és nagyon sok tényezőtől függ. Amennyiben a méréseknek nem feltétlenül szükséges nagyon pontosnak lenni, a kalibrációs eredményeket csökkenteni lehet a kamera két beállításával, amely kapcsolódik a vizsgált test felületének emissziós képességével és a környezeti hőmérséklettel.
Az emisszió egyik jellemzője egy tárgy felületének. Az emissziós tényező egy felületből kibocsátott sugárzás mérőszáma. A fekete felületű anyagok magas emissziós tényezővel rendelkeznek, erősen sugárzóak. Például a polírozott alumínium emissziója kb. 0,05 és a papíré kb. 0.9.
A környezeti hőmérséklet beállítása szükséges, hogy kompenzálja a sugárzását a vizsgált objektumnak visszavert felületéről. Amennyiben a tárgy emissziója alacsony, a környezeti hőmérséklet beállítása döntő fontosságú.
Pillanatkép a hőkameráról, ahol egy embert érzékelt
Amikor egy hőkamerát csak a hőmérséklet különbségek diagnosztizálására használnak, többek között a legmelegebb hely felkutatására, az emissziós és környezeti hőmérséklet beállításokra nincs szükség.
Új termékek a DIPOL-nál
Ipari tápegység: Mean Well MDR-60-48 (SMPS, 48V, 60W, DIN sín)
Ipari tápegység: Mean Well MDR-60-48 N93326 - a kapcsoló üzemű tápegység DIN sínre szerelhető, kifejezetten ipari switchek, vezérlő rendszerek és automatizálási berendezések számára szolgáltat stabil 48 VDC feszültséget. A maximális terhelhetősége 1,25 A.
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE5184-A (20x optikai zoom: 4.7-94mm)
2MP IP PTZ kamera Hikvision DS-2DE5184-AK17922IP el van látva kiváló minőségű, 2 megapixeles (1920x1080) képérzékelővel, 25 fps képváltásnál. A kamera két adatfolyamot szolgáltat (fő-stream és al-sream), és a H.264 vagy MJPEG tömörítési eljárást használhatja. A nappali és éjszakai üzemmódoknak köszönhetően, a kamera nagyon jó színeket szolgáltat napfényben és gyenge fényviszonyok mellett éjjel is.
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 10LLDCO (LCD kijelző, beépített akkumulátorral)
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 10LLDCO (LCD kijelző, akkumulátorral) G9589 szén-monoxid érzékelőt LCD kijelzővel arra használják, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje azokat a helyiségeket, amelyek ki vannak téve a mérgező gáz veszélyének. Az érzékelő el van látva az új generációs elektrokémiai CO érzékelővel 10 éves élettartammal és beépített akkumulátorral, amely hasonló élettartammal rendelkezik. A készülék LCD-kijelzője mutatja a szén-monoxid szintet a 0-999 PPM tartományban. A CO koncentráció mérése minden másodpercben megtörténik. A beépített érzékelő az optikai piros LED villogással és hangjelzéssel (85 dB pulzáló riasztó hang) automatikusan elindul, amikor veszélyt észlel.
Újdonságok
2015. november 10. - Optikai szálak és IP-hálózatok - természetesen a szerelők számára. "Az optikai és IP-hálózatok a gyakorlatban", októberében végzett szerelői nagyon meleg fogadtatásával találkozott a kurzus. A résztvevők nem csak az elméleti tudást szerezték meg, hanem a gyakorlatot is, ahol lehetett tördelni a szálakat és az üvegszálas tálcákat telepíthették szakszerűen. A IP-hálózatok területén a szerelők megszerezték azokat az ismereteket, amelyek a haladó beállításokhoz szükségesek az intelligens és menedzselhető TP-LINK kapcsolóknál.
Érdemes elolvasni
HD-TVI jelek továbbítása sodrott kábeleken. Az UTP/FTP kábel alkalmazása koaxiális kábel helyett jelentős előnnyel rendelkezik. A sodrott kábelek telepítése könnyebb a rugalmasságuk és sokoldalúságuk miatt - egy kábel, négy érpárt tartalmaz, amely a jeleket több mint egy kamerából továbbíthatja és ugyanakkor felhasználható még az áramellátás megoldására is. A sodrott érpárú kábelek alkalmazása a videó továbbítására összefüggésben van az impedanciában megfelelő eszközök használatával, azaz megfelelő a 75 Ω asszimetrikus impedanciája az analóg CCTV rendszerek 100 Ω-os sodrott érpárú kábelek szimmetrikus impedanciájával mindkét oldalán a videó átviteli vonalnak... >>>bővebben
HD-TVI Videó transzformátor Hikvision DS-1H18 (2 db., BNC) M16641
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
Szekrények, házak, kiegészítők
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI