KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 38/2015 (2015. november 23.)
Elektronikus ruha az EasyJet-en. Az EasyJet brit légitársaság azt tervezi, hogy a légiutas-kísérőket és a földi személyzetet felkészíti az elektronikus ruhák viselésére, amelyeken LED-ek és különféle érzékelők lesznek elhelyezve. A személyzet kétféle egyenruhát fog kapni beépített mikrofonnal, így a mérnökök, a legénység és a pilóták képesek lesznek egymással kommunikálni. A LED-ek a légiutas-kísérők egyenruhájának hajtókáján lesznek, ami jelzi a járat számát és az úti célját. LED-es világítás lesz a vállon is kiegészítő világításként, amire különösen vészhelyzetben lehet szükség. A narancssárga szín a EasyJet színe. A narancssárga elektronikus ruha egyesíti a biztonságot és a marketing feladatokat is annak részeként, hogy a cég 20. évfordulóját ünnepli.
Az EasyJet mérnöke LED-es uniformisban
(forrás: easyjet.com)
A mérnökök egyenruhái LED-ekkel vannak felszerelve, a kabát a csuklyával megvilágíthatja munkaterületeket, és a beépített kamerák lehetővé teszik a mérnököknek képek küldését, hogy más alkalmazottaknak tanácsot vagy segítséget adhassanak. Ez jelentősen javíthatja a munka kényelmét és biztonságát. Továbbá, a különböző levegőminőség érzékelők és barométerek figyelemmel fogják kísérni az alkalmazottakat a munkahelyi környezetben, valamint felhasználható térképeket készíthetnek a levegő minőségéről a világ különböző városaiban.
Eddig az "intelligens ruházatnak" az volt a célja, hogy kiegészítő legyen az ember számára, mint egy intelligens karóra vagy egy olyan eszköz, amely méri a fizikai aktivitást. A fejlett szövetek, a rugalmas áramkörök és kijelzők azt jelenthetik, hogy ez a technológia "normális" viselhető ruhákat is adhatnak, amelyeket naponta, a katonai egyenruhához vagy sportruházathoz hasonlóan használhatunk. A EasyJet a következő év elején fogja tesztelni az új egyenruhákat.
Kidde szénmonoxid és füst érzékelők. A szénmonoxid (CO) egy nagyon mérgező, színtelen, szagtalan gáz, a levegőnél könnyebb és könnyen keveredik és szóródik szét vele. A gáz a folyékony és szilárd tüzelőanyagok tökéletlen égése következtében jöhet létre, ezáltal oxigénhiány léphet fel a fűtött térben. Ilyen helyzet állhat elő az otthonokban és egyéb létesítményekben, különösen télen, amikor a lakók/használók szorosan záródó ablakokat használnak, hogy a meleg ne szökhessen ki a térből. A CO felhalmozódik a szervezetben, ami azt is jelentheti, hogy hosszú távú belélegzése még alacsony koncentrációban is tüneteket okozhat, életveszélyes az egészségre és az életre. Szinte naponta jelennek meg a híradásokban a szénmonoxid mérgezésből eredő tragédiák. Szóval, a Kidde érzékelők, az EN 50291-1: 2010 szabványnak megfelelően figyelemmel kíséri mind a pillanatnyi és a hosszabb távú koncentrációját ennek a mérgező gáznak:
  • 30 PPM - nincs riasztás 120 perccel előtte
  • 50 ppm - riasztás 60-90 perc között
  • 100 PPM - riasztás 10-40 perc között
  • 300 PPM - riasztás 3 percen belül
A Kidde érzékelők tanúsítványai mindenben megfelelnek az EN 50291-1: 2010 szabványnak az otthoni CO érzékelők számára. Néhány érzékelő megfelel az EN 50291-2: 2010 szabványnak is, így azok alkalmasak pótkocsikban, lakókocsikban és hajókon történő használatra. Az említett előírások betartását megerősítette egy független kutatási részleg - British Standard Institute (BSI).
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5CO
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 7DCO (LCD kijelző)
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 10LLDCO (LCD kijelző, beépített akkumulátorral)
Kombinált CO és füstjelző KIDDE 10SCO
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5CO
G9583
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 7DCO (LCD kijelző)
G9587
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 10LLDCO (LCD kijelző, beépített akkumulátorral)
G9589
Kombinált CO és füst érzékelő riasztó Kidde 10SCO
G9995
Nagyon fontos, hogy megvédjük otthonainkat a halálos veszéllyel fenyegető gyilkos gáz ellen, különösen télen. A DIPOL kínálatában megjelentek a szénmonoxid és a füstérzékelők, valamint a kombinált eszközök. A CO érzékelők LCD kijelzőkkel több diagnosztikai és információs lehetőséggel rendelkeznek. Az ajánlatunk tartalmazza az 5CO érzékelőket (kijelző nélkül), 5DCO érzékelőket (kijelzővel) három AA 1,5 V elemmel megtáplálva és 7 éves élettartammal az érzékelő aktiválásának pillanatától. A 7CO és 7DCO érzékelő három AA 1.5 V elmmel van megtáplálva és élettartama 10 évre lett növelve. A 10LLDCO érzékelő LCD kijelzővel és beépített akkumulátora megegyezik az érzékelő élettartamával (10 years). Az ajánlatunk kiegészül még az i9040EU és i9060EU füst érzékelőkkel, valamint a 10SCO kombinált CO és füstérzékelővel, amelyet egy 9 V-os elemmel működtethetünk, ahol az érzékelő élettartama 3, 5 és 10 év lehet. A készülékek megfelelő időben automatikusan figyelmeztetik a felhasználót, amennyiben az elemek feszültsége a kritikus szintű érték alá kerülne és ilyenkor ki kell cserélni az elemeket. Az érzékelők hasonlóan jelzést adnak élettartamuk végén és ebben az esetben feltétlen újat kell vásárolni.
DVB-T jelek mérései - modulációs hibaarány (MER). A telepítő, vagy akár egy DVB-T néző szemszögéből nézve, a MER paraméter részletes meghatározása nem túl érdekes. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a MER olyan információt hordoz, amelyek a digitális jel zavaró szintjére és típusára utalnak (fáziszaj, amplitúdó zaj, stb). Ahhoz, hogy igazán érthető legyen ennek a fontossága, a MER paraméterének a mérése, szükség van az úgynevezett digitális csúcs jelenség megismerésére - ebben az esetben a DVB-T és más digitális jelek az ideális képminőség és a vétel elvesztésének határa között vannak, ami nagyon éles határvonalat képez. Ez azt jelenti, hogy egy hirtelen ugrás és a normál vételből teljesen hiányzik a tartalom. Működés határa az oka, hogy a kép megjelenik, lefagy, pixelesedik, vagy a képet mozaikszerűen mutatja be.
DVB-T jelszintmérő műszer Digiair PRO
A DigiAir Pro R10510 műszerrel elvégzett MER mérések. A bemutatott helyzetben, a MER> 31dB biztosítja a széles biztonsági sávot, ami gyakorlatilag kiküszöböli a véletlenül bekövetkezett különféle zavarokat. A konstellációs diagram is mutatja, hogy nagyon jó minőségű a jel (a pontok nem szétszórtak).
A MER kezelhető méréssel a vételi szint távolságának a digitális csúcshoz való igazítással. Anélkül, hogy tudnánk ezt a paramétert, az antenna telepítő nem igen tudja garantálni, a megfelelő stabil vételt kedvezőtlen időjárási körülmények vagy más olyan helyzetekben, amikor a jel ingadozhat (pl. egy elhaladó teherautó zavara). A MER ajánlott és minimális értékei szükségesek a megfelelő vételhez, ami függ a modulációs technikától. A 64-QAM moduláció esetében ezek az értékek minimálisan 26 dB és a biztonságos 30...31 dB.
Milliárdnyi felhasználója van a TP-LINK eszközöknek. A TP-LINK egy olyan cég, amely teljes mértékben elkötelezett a saját termékeinek, szolgáltatásainak a fejlesztésében és a fogyasztói kapcsolatok erősítésében, kiterjedt R&D részlege közel 1100 mérnököt foglalkoztat, szigorú minőségbiztosítási gyakorlattal, és hatékony tájékoztatási, előkészítési munkával. 2005 óta a TP-LINK folyamatosan fejlődik, díjnyertesek lettek a termékei, amelyek teljes körű hálózati megoldásokat nyújtanak a routerek, hálózati adapterek, kamerák, kapcsolók, és sok más vezeték nélküli eszköz területén, mind otthoni és irodai használatra. A felhasználók száma már meghaladta az egymilliárdot.
A TP-LINK a világ egyik vezető szolgáltatójává vált a SOHO és SMB hálózati termékeknek és legnagyobb beszállítója a WLAN eszközöknek, amely innovatív és díjnyertes megoldásokat szállít a piacra. A DIPOL ebben különösen nagy hangsúlyt fektet a hálózati eszközök kis-és közepes méretű vállalkozások számára történő értékesítésénél. Ennek egyik példája a vezérelhető TP-LINK switchek.
Oklevelet kapott a DIPOL az SMB TP-LINK eszközök aktív támogatásában és értékesítésében
Szálak kötésének védelme. Hőre zsugorodó csöveket használnak a hegesztett kötések megerősítésére és védelmére. Ezek megerősítik azokat mechanikusan és védi a portól és a kedvezőtlen környezeti feltételektől.
Hőre zsugorodó védőcső (40mm, 1 hegesztett toldáshoz)
A zsugorcső nézete
Az L5554 hőre zsugorodó cső megfelelő védelmet ad a toldás során a 0,25 mm-es vagy 0,9 mm-es optikai szálaknak. A zsugorítási műveleteket dedikált sütőkben lehetséges végezni, ahol a hőmérséklet 120°C. Az ilyen kemencéket általában a szálhegesztőbe építik, pl. EasySplicer L5810. Tény, hogy a zsugorcső két csőből áll, a belső (közvetlenül a toldás és a szálak mindkét oldalon) és a külső - egy további erősítő elemmel rozsdamentes acélból készült. A fűtési idő függ a fűtő teljesítményétől és a cső jellemzőitől.
Kamera burkolatok IP értékei. A CCTV kamerák kültéri használatánál védeni kell a különböző időjárási körülmények között. A védelmi fokozatot jelzi az IP-kód (védettségi kód), más néven a nemzetközi védelmi besorolását. Egy IP minősítés áll két számjegyből, amely leírja a szilárd tárgyakkal (az első számjegy), és a folyadékokkal szembeni ellenállás hatását (a második számjegy). A kameraházak kültéri alkalmazásainál általában az IP 65 vagy IP 66 értékűeket használják, ami azt jelenti, hogy azok teljesen porállóak és részben vízállóak. A magas páratartalmú környezetben alkalmazható házak/kamerák jelölése IP67 vagy IP68; Az utóbbiak akár a víz alatt is használhatók.
IP besorolás
IP level
First digit
Second digit
 Solid particle protectionLiquid ingress protection
0nono
1against particles with diameter above 50 mmvertically falling drops
2against particles with diameter above 12 mmvertically falling drops when the enclosure is tilted at an angle up to 15° from its normal position
3against particles with diameter above 2.5 mmwater falling as a spray at any angle up to 60° from the vertical
4against particles with diameter above 1 mmwater splashing against the enclosure from any direction
5against dust interfering with the satisfactory operation of the equipmentWater projected by a nozzle (6.3 mm) against enclosure from any direction
6against any dustwater projected in powerful jets (12.5 mm nozzle) against the enclosure from any direction
7immersion in water under defined conditions of pressure and time
8continuous immersion in water under conditions which shall be specified by the manufacturer
A legnépszerűbb szabadtéri kamerák IP66 értékűek. Rendelkezésre állnak még a kupola, kompakt és PTZ eszközök.
Fisheye IP kamera: Sunell SN-IPV56/60HDR/B (6MP, 1.6 mm, 0.01 lx, IR 10m-ig, audio IN/OUT, alarm IN/OUT)
Kompakt IP kamera: Signal HDC-230P (3MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE7184-AE (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 100m-ig, PoE+)
Halszem IP kamera (dom)
Sunell SN-IPV56/60HDR/B
K1611
Kompakt IP kamera (IP66)
Signal HDC-230P
K1885
2MP IP PTZ kamera (IP66)
Hikvision DS-2DE7184-AE
K1796
Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/04AYDN/M (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m-ig)
Kompakt IP kamera Sunell SN-IPR54/04AYDN/M K1678 beszerelt Aptina 1/3" CMOS képérzékelője 1280x720 pixel (2 MP) felbontással rendelkezik és az IR megvilágító hatótávolsága 50 m. A beépített 2,8-12 mm varifokális objektív látószöge állítható a 89°-30° tartományon belül. A kamera beltéri vagy kültéri használatra alkalmas professzionális CCTV IP alapú rendszerekben NVR-re alapozva. A kamera szabadban is működhet. A ház magas védettségi fokozata (IP66) megvédi az elektronikát a rossz időjárási körülmények között is. A kamera megtáplálható 12 VDC tápegységgel, vagy PoE-n keresztül (802.3af).
Szerelő doboz DS-1280ZJ-S (Hikvision kompakt kamerák számára)
Szerelő doboz DS-1280ZJ-S M5719 Hikvision kompakt HD-TVI és kompakt IP kamerák számára lett tervezve.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 (4MP, 4mm, 0.01 lx, IR 50m-ig, WDR)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 K1783 kiváló paraméterei vannak megfizethető áron. A kompakt kamera el van látva a kiváló minőségű, 2 megapixeles (1920x1080) CMOS szenzorral, amely biztosítja a tökéletes videót még gyenge fényviszonyok között is. A kamera intelligens elemző funkcióval is rendelkezik, mint a vonalon való áthaladás és behatolásjelzőként egy meghatározott területen. A felhasználó beállíthatja az érdekelt területet (ROI) - egy része a képnek fokozott videó átviteli paraméterekkel rendelkezik.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
Ipari kapcsolók - használatra készek minden környezetben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI