KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 41/2015 (2015. december 14.)
LiFi rövidesen az otthonokban? Egy észt cég a Velmenni, valós környezetben, a gyakorlatban is tesztelte a LiFi megoldásokat. Bemutatták az 1 Gbps sebességű kapcsolatot, amelyek irodákon belül működnek. Ennek a technológiának a potenciálja hatalmasnak tűnik, mivel a tudósok képesek voltak laboratóriumi körülmények között, ennek többszörösét is elérni a transzferekkel (kétirányú kapcsolat több mint 3 méteres távolságban 224 Gbps adatátviteli sebességgel (6 x 37,4 Gbps) 60 fokos sugárnyalábbal és 112 Gbps (3 x 37,4 Gbps) 36 fokon is.
A Li-Fi egy vezeték nélküli technológia, nagy sebességű adatátvitel a látható fény kommunikációja segítségével (VLC)
(forrás: extremetech.com)
A lehetőségei sokkal magasabbak, mint a legújabb vívmányú vezeték nélküli 802.11 ac szabvány (akár több Gbps), és további előnyt jelent még az alacsony fogyasztása (ez lehet egy "mellékterméke" a LED izzók normál világítási funkciójának. Ugyanakkor a LIFI technológia gyakorlati megvalósításának útja pillanatnyilag úgy tűnik, meglehetősen hosszú - a jó eredmények eléréséhez kommunikáló eszközökre van szükség, "fény" az feltétlen kell, azonban mellette szükség van az adó és vevőkészülékek érzékenységének a beállítására, a más forrásból származó interferencia fény, vagy mozgó tárgyak (tükröződések, árnyékok ) kiszűrésére. Ezek a körülmények általában léteznek a "helyhez kötött" eszközök esetében is, mint például a televíziók, nyomtatók stb.
A vezeték nélküli kommunikációt fény segítségével, mint egy hordozó közeget - Li-Fi (Light Fidelity) - először 2011-ben Harald Haas, a University of Edinburgh professzora mutatta be. Egy LED felhasználásával akkor sikerült 10 Mbps zavartalanul átvinni HD videót számítógépre. Még ebben az évben, a kutatók a német Fraunhofer Heinrich Hertz Intézetben bemutattak egy hasonló módszert, amellyel növelni lehetett az átviteli kapacitást 3 Gbit/s, míg az egyetemek egy másik csoportja: Oxford, Cambridge, Edinburgh, St Andrews és Strathclyde elérte a felső határát akár 10 Gbit/s-. A Li-Fi lehetővé teheti a létrehozását mobil és a nagy sebességű távközlési hálózatokban történő alkalmazásra az ismert Wi-Fi tulajdonságokkal megegyezően. Ezt olyan helyeken is alkalmazhatják, ahol bizonyos berendezések érintettsége miatt nem használhatják a rádiót, mint adathordozót, pl. műtőkben, repülőgépeken, gyárakban, stb.
Multiswitch rendszer 158 apartmanban a lengyelországi Poznanban. Az alábbiakban bemutatjuk a SMATV rendszer telepítésének megvalósítását egy lakótelepen Poznanban. A rendszer a műholdas jelek a Hotbird 13.0E és Astra 19.2, valamint a földi DVB-T, DAB és FM rádióadások vételét is szolgáltatja. Az egész elosztó rendszer a TERRA eszközökre volt alapozva. A telepítési és a beállítási munkálatokat a GK-Elektro társaság végezte.
A bemeneti jelek elsődlegesen két antennáról érkeznek, egyenként kb 80 apartman részére és az összetevők között megtalálhatjuk az ATX-91 A3710 UHF antennát, az A0221 és A0140 rádió antennákat, valamint a Laminas OFC-1200P A9670 parabolaantennát két LNB Inverto BLACK Ultra A98266 fejjel.
Az elosztó rendszer tartalmazza az erősítőt a 9 bemenetes multiswitchek részére, Terra SA-901 R70901, amelyik ellátja árammal a rendszer összes aktív összetevőit. A 9-kábeles busz el van osztva a lépcsőházak alhálózatai számára az SS-9 XX leágazókkal, amely szolgáltatja a jeleket az MSV multiswitchek megfelelő számú kimeneteinek. A jelek multiswitch rendszerbe történő beadása előtt a földi televíziós és rádiós jeleket felerősíti, és kiegyenlíti azt a TERRA at440 R82511 és TERRA MA400 R82520 TERRA erősítőkkel.
Az MSV-916 R70866 multiswitch nézete. A távoli erősítő tápegységének köszönhetően a multiswitch megtáplálása onnan érkezik, nem volt szükség a hálózati feszültség elérésére a köztes telepítési ponton.
A kábelezés Triset-113 kábelekkel készült - E1017 géllel töltött kábellel, fekete PE bevonattal a szabadban, az épületek tetején, és fehér E1015 kábellel, PVC burkolattal az épületek belsejében történt a telepítéseknél. A rendszer még nagyobb megbízhatóságát tovább fokozza, a professzionális MASTER E80342 kompressziós csatlakozók alkalmazása.
Mikor kell kültéri antennát használni a mobil internethez? Amikor a jelerősségmérő kijelzi a mobiltelefonon vagy a modemen, hogy alacsony szintű a jel ( -85 dBm alatt a telefonon általában kevesebb, mint 3 osztás az 5-ből), ekkor érdemes és célszerű egy külső antennát használni. Egy másik ok az a helyzet, amikor a jel szintje nagyon változó, pl a forgalom miatt, vagy az időjárási körülmények okozta változások miatt következik be.
Annak érdekében, hogy a külső antennát kiválaszthassa, a következőket kell lennie:
  • kérjen információt a szolgáltatójától, hogy milyen típusú a szolgáltatás (GPRS, EDGE, CDMA, 3G, HSPA +, LTE) és a frekvenciasáv (450, 900, 1800, 2100 MHz-es),
  • határozza meg a legközelebbi bázisállomás helyét,
  • ellenőrizze, hogy milyen típusú antenna csatlakozója van a modemnek (tekintse meg elérhető csatlakozók),
  • további információkat találhat a kültéri antennákról ebben a cikkben.
LTE MIMO antenna ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 5m kábel, FME aljzat)
LTE MIMO antenna ATK-LOG LTE 5m kábellel FME aljzattal 800-2170MHz A7057_5
Optikai kapcsolatok alapvető diagnosztikája. A száloptikai rendszerek területén a kezdő telepítők gyakran vonakodnak műszereket vásárolni, amelyek lehetővé tennék az optikai kapcsolatok professzionális mérését. Ugyanakkor a stabil optikai lézer forrás és az optikai teljesítmény mérő a legtöbb esetben megadja a választ arra a kérdésre, hogy "miért nem működik a megépített kapcsolat?".
Optikai teljesítménymérő GRANDWAY FHP1B02
Optikai lézerforrás Grandway FHS1D02 (1310nm/1550nm)
Optikai teljesítménymérő
GRANDWAY FHP1B02
L5821
Optikai lézerforrás 1310nm/1550nm
Grandway FHS1D02
L5825
A csatlakoztatott eszközök egy optikai útvonal két oldalán lehetővé teszik a csillapítás mérését (a kimeneti teljesítmény szintje a forrásnál pontosan ismert, a mérő a tényleges szintet méri a link végén). Abban az esetben, ha rendellenességet jelez a műszer, a telepítő mérni tudja a kapcsolat bármelyik összetevőjének csillapítását.
A mérések szükségessége különösen fontos olyan helyzetekben, ahol olyan kábelek felhasználására kerül sor, amelyek már korábban le lettek lefektetve független szolgáltatók által. Attól függően, hogy milyen típusú az alkalmazott technikának a kivitelezése, a szóban forgó szolgáltatás optikai útvonal csillapítása döntő lehet - például abban az esetben, ha a ún. PON szolgáltatás van, benne a TV programok és az internet elérés.
Telekonferencia IP kamerák használatával. Sok vállalat dönt a videokonferencia létrehozása mellett, mint egy olyan kommunikációs lehetőséggel, amely lehetővé teszi a továbbképzéseket és a tárgyalásokat utazási költségek nélkül. A DS-2CD2432F-IW K1716 cube IP kamera kétirányú videokonferencia megrendezésére ad lehetőséget. A minimális követelmény a másik oldalon, hogy az erre alkalmas PC rendelkezzen mikrofonnal és hangszóróval/fejhallgatóval és egy kamerával, amely képes fogadni a videót és hangot böngészőn keresztül egy dedikált alkalmazással iVMS-4200. A kamera csatlakoztatható vezeték nélkül is (Wi-Fi, IEEE802.11 b/g/n), vagy Ethernet porton keresztül. A videó továbbítása az IP hálózaton keresztül történik 3 MP maximális felbontással 20 fps. mellett, jellemzően magas minőségű Hikvision IP kamerákkal, és 86o-os látószöggel, teljes körű és tiszta képet biztosít a szobában. A kamerából a konferencia akár 6 résztvevőjét is kiszolgálhatja.
Cube IP kamera: Hikvision DS-2CD2432F-IW (3MP, 4mm, 0.07 lx, IR 10m-ig)
IP kamera cube Hikvision DS-2CD2432F-IW 3MPx K1716.
A kamera egyszerre 6 résztvevő részére biztosíthat videokonferenciát.
Új termékek a DIPOL-nál
Összecsukható állvány kábelek dobról való lecsévélésére
Összecsukható állvány kábelek dobról való lecsévélésére E1910állvány 35 mm-es tartócsővel a koaxiális kábelek lecsévélésére szolgál max magassága/szélesség 340 mm, átmérője 390 mm. Egy nagyon hasznos kiegészítő eszköze lehet minden antennaszerelőnek. Ajánlott az 500 méteres Tri-Shield DIPOLNET A osztályú E1220_500 kábelhez.

HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16C0T-IT3 (kompakt, 720p, 2.8mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16C0T-IT3 M7561 CCTV rendszerekben történő felhasználásra lett tervezve HD-TVI DVR-re alapozva. A kamera 720p videót szolgáltat. Érzékenységével 0,1 LX és beépített IR reflektorával, amelynek hatótávolsága 30 m, a kamera kiváló minőségű képeket biztosít gyenge fényviszonyok mellett vagy egyáltalán ott is, ahol nincs megvilágítás (IR-el).
Erősítő SA-91L 9 bemenetes TERRA multiswitchekhez (A osztály)
Erősítő SA-91L 9 bemenetes TERRA multiswitchekhez R70901 erősítőt a SAT és földi DVB-T/rádiójelek erősítésére tervezték a SMATV rendszereken belül a beépített 9 bemenetes multiswitchekhez. A 8 műholdas bemenete és DVB-T/Rádió bemenete lehetővé teszi a bemeneti jelek kiegyenlítését. Az erősítő LTE szűrővel rendelkezik a szükségtelen jelek számára a 800 MHz-es sávban (791-862 MHz), amelyek az LTE szolgáltatásból érkeznek.
Érdemes elolvasni
Lapos optikai kábelek az épületek belsejében. Az FTTH megvalósításon alapuló telepítések optikai előfizetői vonalakon egy csillagtopológiás elrendezéssel jelenleg a legnépszerűbb módja az üvegszálas optikának a sorházakban történő alkalmazása. A fő előnye a megoldásnak a viszonylag olcsó, és egy egyszerű telepítés. Az olcsó megoldás okai a következőkre vezethetők vissza:...>>>bővebben
Egy FTTH rendszer, amely csillagtopológián alapszik
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont.
2015. október 9-én az Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Mindent egy helyen elintézhet!
MASTER csatlakozók - a mesteri munkához ezek kellenek
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI