KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 42/2015 (2015. december 21.)

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a Dipol Hungaria Kft. valamennyi Vásárlónknak, Partnerünknek és a Heti Hírmondót kitartó figyelemmel olvasóknak!
Tű nélkül, köszönhetően a Google-nak? Google szabadalmat nyújtott be a "tű nélküli vérvétel" rendszerre, amely egy forradalmian új megoldás az emberek számára, akik félnek a hagyományos módszerekkel történő vérvételtől. A bemutatott találmány úgy használható, mint egy kézi eszköz, amely a vért az ujjbegyből, a test bármely részéből, vagy a csuklóból veheti.
Egy rajz a szabadalmi alkalmazásra, amely bemutatja a tű nélküli eszközzel való vérvételt
(forrás: google.com)
A vérvételi rendszer úgy működik, hogy az eszköz egy impulzussal mikro-részecskéket tartalmazó gázt juttat be fájdalommentesen a bőrön keresztül. Amint a vércsepp megjelenik a kilyukadt bőrön, felszívja azt egy negatív nyomással. Egy ilyen kis mennyiségű vér is elegendőnek bizonyul például egy vércukor vizsgálatához. A szabadalmi bejelentés azt is leírja egy másik eszközről, amely egyfajta SmartWatch és a csuklón lehet viselni. Ez a készülék kiírja a vizsgálati eredményeket is, és figyelmezteti a felhasználót az egészségügyi veszélyekre. A vércukorszint folyamatos mérése növeli a betegek biztonságát. Az ilyen eszközök gyakorlati megvalósítása nagyban megkönnyíti a cukorbetegségben szenvedő emberek mindennapi életét. A technológiai fejlődés növekvő diagnosztikai lehetőségeket nyit meg az orvostudomány területén.
DVB-T jelek mérése - Bit Error Rate (BER). Egyik fontos jellemző a DVB-T jelek mérésénél a BER, amit figyelembe kell venni a DVB-T jelek mérésénél. Ezt a paramétert jól kell ismernie minden szerelőnek a parabolaantennák beállításánál is, ami leírja a vett jel minőségét. Informál a hibás bitek arányáról (az átvitt csatornák átvitelénél előforduló interferenciákról), amely kapcsolatos az összes átvitt bitről. Többféle BER típus létezik. Bár a telepítő szemszögéből csak az egyikük nagyon érdekes, de azért jó, ha tudatában van a DVB-T műszerrel végzett mérés során, hogy milyen fajtáját méri (a legtöbb eszközön kétféle BER mérhető):
  • BER, bBER, Pre BER, csatorna BER - dekódolás után és Viterbi korrekció előtt mért bithiba arány. A telepítő szemszögéből ez a legfontosabb paraméter,
  • aBER, VBER, vagy Post BER - Viterbi Bit-Error-Rate után - ez általában körülbelül 10000-szer kisebb, mint bBER. Ez a paraméter alkalmas a jel minőség hosszú távú értékelésére és pont ezt általában nem veszik figyelembe az antennarendszerek telepítésénél.
DVB-T jelszintmérő műszer Digiair PRO
A DigiAir Pro R10510 esetében a BER ráta a Viterbi korrekció előtt és után "Pre BER" és a "Post BER" jelöléssel találhatók. Tökéletesen látható, hogy a hibák száma a korrekció után 30 000-szer kisebb, mint a korrekció előtti hibák száma. A jó minőségű jel jellemzője a Pre BER 1E-4 vagy kisebb. Az ilyen jel kvázi hibamentesnek mondható (QEF).
Gyorsabb vezeték nélküli adatátvitel. Az Ubiquiti NanoBeam-5AC-19 N2529 egy 802.11ac hozzáférési pont az 5 GHz-es sávban működik. Köszönhetően kiváló sugár irányítottságának, a készülék jobb teljesítményt nyújt a nagyon zajos környezetekben, mint más hasonló méretű megoldások. A beépített antennával a nyeresége 19 dBi, az integrált vezeték nélküli modul maximális kimeneti teljesítménye 26 dBm és 10/100/1000 Mbps minden Ethernet porton.
Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX® ac)
Ubiquiti NanoBeam-5AC-19 (19 dBi, 5GHz airMAX ac)
N2529
Az AirMax™ TDMA protokoll lehetővé teszi, hogy megszüntessék a "rejtett csomópontok" problémáját az időrésekhez (TDMA), az ütközés nélküli kommunikációt. Ez lehetővé teszi a maximális teljesítményt még több tucat ügyfél állomás számára, ha csatlakozik a hozzáférési ponthoz. Továbbá, a mellékelt AirControl alkalmazás központi irányítása is lehetséges akár 100 eszköz számára.
Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX® ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX® ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX® ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX® ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX® ac)
Pont-multipont hálózat N2529 elérési pontokkal
TV-tartó - hogyan válaszuk ki? A kiválasztott tartónak meg kell felelnie három fő követelménynek: teherbírás, rögzítési szabvány, és a képernyő mérete. A legfontosabb paraméter a terhelhetőség, amelynek legalább azonos terhelhetőségűnek kell lennie mint a TV/monitor (a biztonsági tartalék erősen ajánlott). Ez a követelmény alapvető feltétel a biztonság, a képernyő kijelzője és a nézők számára. A második kritérium a rögzítési szabványnak való megfelelőség (FDMI / MIS). A TV/monitor tartók/konzolok általában furatmintákkal vannak ellátva, amelyek megfelelnek VESA szabványoknak. Bár lehetséges adapterek felhasználása is abban az esetben, ha a felhasználók olyan tartót vásároltak, amelyeknél a furatminták nem illeszkednek a lapos panelekkel. A harmadik fontos paraméter a képernyő mérettartománya. Előfordulhat, hogy a tartó megfelel az első két feltételnek, azonban a TV-nél nagyobb a mérete. Aztán, fennáll annak a veszélye, hogy a TV-t nem lehet billenteni és/vagy elforgatni a kívánt helyzetbe. A kis monitoroknál a nagyobb panelekhez szánt tartó kellemetlen kontúrja látszik a képernyőnél.
Az alábbi táblázatban a legnépszerűbb Signal tartókat mutatjuk be, amelyeknek széles beállítási tartományuk van és célja a nagyképernyős TV-k/monitorok biztonságos rögzítése. A lapos TV tartók teljes kínálata elérhető ide klikk.
 
Megnevezés
LPA13-442LPA13-484LPA19-442LPA19-464X
KódE93162E93167E93168E93169

TV/monitor átmérője

32'' - 55''37'' - 70''32'' - 55''37'' - 70''
Terhelhetőség30 kg60 kg30 kg45 kg
VESA FDMImax. 400 x 400max. 800 x 800max. 400 x 400max. 600 x 400
Magas minőségű videó a Sunell kamerákból. A Sunell SN-IPR54/04AYDN/M K1678 kompakt IP kamerába Aptina 1/3 "CMOS képérzékelő van beépítve, amelynek felbontása 1920x1080 képpont (2 MP) és IR megvilágító hatótávolsága 50 m. A beépített IR megvilágító nyolc Super Flux LED-et tartalmaz, amely lehetővé teszi a hatékony éjszakai üzemmódot anélkül, hogy további világításra lenne szükség. A Super Flux LED jellemzője a magas intenzitású fénysugár. A varifokális 2,8-12 mm lencse látószöge állítható a 89° -30°-os tartományon belül. A kamera kültérben vagy beltérben egyaránt működhet, köszönhetően a szilárd, alumínium háznak, nagy védettségi fokozatának (IP66). Az alábbiakban látható screenshotok valódi képeket szolgáltatnak a K1678 kamerából, a következő paraméterekkel:
  • tömörítés: H.264 High Profile,
  • felbontás: 2 MP (1920x1080),
  • képkocka sebesség: 25 fps,
  • kulcskocka intervalluma: 50,
  • bitráta típusa: VBR,
  • max. bitráta - 5000 kbps.
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/04AYDN/M (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m-ig)
A K1678 Sunell IP kamera
Nappali kép a K1678 Sunell kameráról
Egy éjszakai kép a K1678 Sunell kameráról
Felügyeleti videó stream felvétele egy PC-n. A videó streameket a Hikvision IP kamerákról és a DVR/NVR-ről hálózati interfésszel lehet rögzíteni a PC-ken. Ez a funkció felhasználható arra a célra, hogy redundáns (tartalék) felvételeket hozzon létre, vagy mint elsődleges módon a megfigyelési adatok rögzítését végezze el. A felvétel egy számítógépen is lehetséges az iVMS-4200 alkalmazás Storage Server segédprogram telepítésével (a segédprogram egy opcionális kiterjesztése az IVMS-4200 app-al). A programot formázni lehet a kiválasztott partíciókra a PC-k merevlemezén, hasonlóan mint a HDD-k DVR/NVR. Ez azt jelenti, hogy a felvétel számára fenntartott helyen a videó adatokon kívül más célokra nem lehet felhasználni. A telepítő a felvételi funkció segítségével adja meg a kérelmet. A felhasználó választhat a különböző felvételi módok közül (folytonos, időbeosztással, mozgásérzékelésre, stb).
A Storage Server segédprogram HDD konfigurációs ablaka
Új termékek a DIPOL-nál
Cube IP kamera: Hikvision DS-2CD2432F-IW (3MP, 4mm, 0.07 lx, IR 10m-ig)
Cube IP kamera Hikvision DS-2CD2432F-IW K1716 egy új sorozata a Hikvision termékeknek - HiWatch. Ez a sorozat a kis költségű eszközök közé tartozik, az IP kamerák és IP NVR azok számára ajánlottak, akik az alacsony költséggel, nagy felbontású IP CCTV rendszerekhez szeretnének jutni. A DS-2CD2432F-IW mennyezeti kamera kiváló minőségű 3 MP CMOS szenzora biztosítja a tökéletes videót még gyenge fényviszonyok között is. A kamera intelligens képelemző funkciókat is tartalmaz, mint egy virtuális vonalon való áthaladás és behatolásjelzőként egy meghatározott területen. A felhasználó beállíthat egy kiemelt területet (ROI) - a kép egy része megnövelt videó átviteli paraméterekkel rendelkezik.
Multiswitch MR-908L TERRA 9 bemenet, 8 kimenet aktív földi erősítővel (A osztály)
9/8 Multiswitch Terra MR-908L R70808 beépített erősítőket tartalmaz a földi és műholdas TV számára. A SAT és DVB-T (47-790 MHz) jelek erősítésének beállítására dedikált kapcsolókat alkalmaz. A potméterekhez képest, ez a megoldás növeli a stabilitást a beállításoknak. Továbbá, az MR-908L R70808 multiswitch el van látva passzív földi útvonallal, amelyet a rendszerben visszirányú csatornaként használnak (a passzív és aktív elérési utak nem használhatók egyszerre).
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/04AQDN/B (2MP, 2.8 mm, 0.05 lx, IR 30m-ig)
Kompakt IP kamera Sunell SN-IPR54/04AQDN/B K1664 Aptina 1/3" CMOS képérzékelővel van felszerelve, amelynek felbontása 1920x1080 pixel (2 MP) és IR megvilágítási tartománya akár 30 m. A beépített 2,8 mm objektív 85.4° látószöggel rendelkezik. A kamerát beltéri vagy kültéri használatra, professzionális NVR alapú CCTV IP rendszerekre tervezték. A kamera belső térben vagy szabadban is működhet. A ház magas védettségi fokozata (IP66) megvédi az elektronikát a rossz időjárási körülmények között. A kamera megtáplálható egy 12 VDC tápegységgel, vagy PoE-n keresztül (802.3af).
Érdemes elolvasni
Kis méretű IP CCTV rendszer Hikvision NVR-re alapozva, beépített PoE switch-el. Az alábbi ábra egy példát mutat be CCTV IP rendszerre egy családi házban, amely Hikvision eszközökön alapszik. A rendszer a 4 csatornás NVR K22042 használja beépített PoE switch-el és négy K1772 kamerával varifokális lencsékkel, amely lehetővé teszi a látószög beállítását a 91° - 28°-os tartományon belül. A kamerák IR reflektorokkal is rendelkeznek, amelyeknek a hatótávolsága 30 m, ami biztosítja a tökéletes éjszakai felügyeletet minden egyéb más világítás nélkül... >>>bővebben
IP videó megfigyelő rendszer egy kis ház számára.
A kamerák közvetlen a PoE switchről vannak megtáplálva, amely a K22042 NVR-be van beépítve.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont.
2015. október 9-én az Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Mindent egy helyen elintézhet!
Ipari kapcsolók - használatra készek minden környezetben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI