KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 1/2016 (2016. január 4.)
Autóbalesetet okoz, az autó hívja a rendőrséget. Néhány héttel ezelőtt Port St. Lucieben, Floridában példátlan helyzet állt elő. Az 57 éves Cathy Bernstein elhagyta a baleset helyszínét, azonban a rendőrség gyorsan elkapta őt. Ebben még nem lett volna semmi különös, de az ügyeleti szolgálatok tájékoztatást kaptak erről a balesetről, de nem a sértett, vagy a szemtanúk részéről, hanem ... az autótól, amelyet az elkövető hajtott. A hölgy Fordja SYNC rendszerrel volt felszerelve, ami párosítva volt a vezető telefonjával, és az automatikusan értesítette a rendőrséget az ütközés tényéről, ezenkívül a jármű gyártmányáról és típusáról, valamint helyéről a GPS-adatokat felhasználva.
Az automata baleseti értesítési rendszer mára többek között megtalálható a Ford és a BMW gépkocsiknál is. Ezek automatikusan hívják a rendőrséget és/vagy a sürgősségi szolgálatokat, ha az autó a balesetben érintett, vagy a légzsákja aktiválódik, az üzemanyag-szivattyú kikapcsolódik, amelynek oka általában egy erősebb ütközés következtében fordulhat elő egy nagyobb tárggyal.
Hamarosan, az ilyen rendszernek nem lehetnek kizárólag csak a felső kategóriás autómodellek tulajdonosai. 2018-tól kezdődően az Európai Unióban minden értékesített új autóban be kell szerelni az eCall - sürgősségi ügyeleti rendszert. Ez az automatikusan létrejövő cselekvés jelentősen lerövidítheti a sürgősségi szolgálatok érkezési idejét, ami akár a felére is csökkenhet és legalább annyira fontos az a tény, hogy visszatarthatja a járművezetőket a baleset helyszínéről történő elmenekülésben. Az EU hatóságok becslése szerint az eCall technológiának köszönhetően, képes évente mintegy 2500 ember életét megmenteni.
Mobil hozzáférés felügyeleti videóhoz az Ezviz felhő szolgáltatáson keresztül. Az Ezviz (EasyVision) egy ingyenes szolgáltatás, amelyet aktiválni lehet a Hikvision NVR és IP kamerákban. Ez a felhő szolgáltatás lehetővé teszi a kevésbé gyakorlott felhasználók számára a könnyebb hozzáférést a videóhoz az IP kamerákról az interneten keresztül, különösebb hálózati konfigurációk nélkül. A szolgáltatás a P2P kapcsolaton áll rendelkezésre. Egy okostelefonnal történő hozzáférésnél, a felhasználónak telepíteni kell egy Ezviz appot az Android és iOS telefonok számára. A következő lépésnél létre kell hozni egy felhasználói fiókot a www.ezviz7.com honlapján. A felhasználói fiók a befogadott eszközöket már aktiválta az Ezviz szolgáltatással, amelyet egy helyi hálózaton talált, vagy a felhasználó által megtörtént a sorszámának a megadása.
Sunell és Hikvision kamerákból származó képek összehasonlítása. Az alábbi linkek hozzáférést biztosítanak az online videóhoz a Sunell K1678 (2 MP) és a Hikvision K1787 (4 MP) kamerákhoz. Elérhetővé tettük mindenki számára, akik szeretnék összehasonlítani a képek minőségét a kamerákból különböző gyártóktól és különböző felbontásokkal. Mindkét kamera alapértelmezett beállításokkal működik, de a Sunell kamera gyújtótávolságát úgy határozták meg, hogy egy hasonló látómezőt kapjon, mint a Hikvision kamera, fix fókusszal. A kamerák stream beállításait az alábbi screenshotok mutatják:
A Sunell K1678 kamera stream beállításai
A Hikvision K1787 kamera stream beállításai
Ahhoz, hogy bejelentkezzen a kamera videó élő hozzáféréséhez, kattintson a lenti képre, vagy írja be a megfelelő IP-címet a böngésző ablakába. Amikor először jelentkezik be a kamerába, telepíteni kell az adott időpontban rendelkezésre álló pluginokat. Ami a távoli hozzáférést biztosítaná a kamerákhoz, két dolog korlátozhatja: amikor a lehető legtöbb felhasználó jelentkezik be a kamerába egy időben, a rendelkezésre álló maximális kimeneti sávszélesség a távoli kapcsolatokat akadályozhatja. A Sunell kamera esetében és több egyidejű távoli felhasználók száma nem haladhatja meg a 10 főt, mivel a teljes sávszélesség 20 Mbps-ra van korlátozva. A Hikvision kamerához egyszerre 6 felhasználó férhet hozzá, a sávszélesség legfeljebb 50 Mbps lehet. Ha látja az információt, hogy a lehetségesnél több felhasználó van jelen, problémás nézni a képeket a kameráról, ez azt jelenti, hogy az egyik paraméter esetében túllépés történt. Szóval, meg kell próbálnia a bejelentkezést a kamerába később. A kamerákból való hozzáférés a következő címeken érhető el egészen 2016 január végéig.
Kattintson a képre a belépéshez
a Sunell K1678 kamerába
Kattintson a képre a belépéshez
a Hikvision K1787 kamerába
Belépési adatok:
1. Sunell kamera:
2. Hikvision kamera:
Géllell töltött sodrott kábelek - néhány tanács a telepítők számára. Sodrott kábeleket (szimmetrikus) használnak a jelek átvitelére a távközlési rendszerekben és a számítógépes hálózatokban. Jelenleg főként a telefon és Ethernet hálózatokban. A sodrott kábelek egy vagy több párból állnak. A hullámosan kanyargó vezetékek erősen csökkentik a külső elektromágneses interferenciát és a kölcsönös interferencia-párok közötti, úgynevezett áthallás befolyását.
A zselés NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 egy top minőségű sodrott kábel, amelyet a professzionális adatátviteli rendszerekben és olyan környezetekben alkalmaznak, ahol fokozott páratartalom van jelen. A polietilén (PE) burkolat ellenáll az UV sugárzásnak (napfény) és a nedvességnek. A kábel központi részét a gél tölti ki, amely megelőzi hosszanti irányban a víz behatolását a kábelbe. A kábel felhasználható a földben elhelyezett kábelcsatornákban.
Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [305m]
A NETSET BOX U/UTP Cat. 5e E1410_305 kábel gyártója biztosítja a stabilitást, a leírásokban megadott paramétereket legalább 15 évig, azzal a feltétellel, hogy a kábel csomagolására, szállítására, beszerelésére és használatára vonatkozóan a megfelelő európai szabványokat betartják (többek között az E-79100 és EN 50174-1), a megengedett környezeti feltételek között. A NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 kábel felhasználható széles hőmérsékleti tartományban: -40°C...+50°C között és a telepítéseknél -30°C és +50°C-on. A folyamat során a kábelt elő kell készíteni az RJ-45 csatlakozó tömörítéséhez, a vezetékeket meg kell tisztítani a zselétől benzinnel, majd alkohollal.
Internet hálózati aljzatból. Egy nagyon egyszerű módja annak, hogy egy otthoni LAN hálózatot építsünk ki hálózati aljzatok felhasználásával. A felhasználó egyszerűen csatlakozik az eszközökkel a fali elektromos hálózati aljzatokhoz a már meglévő, kiépített vezetéken keresztül. Egy pár vagy egy sor elektromos hálózati adapter ideális megoldást jelent minden esetben, amikor lehetetlen beszerelni az Ethernet kábeleket (falak bontásával járna), vagy a környezet nem alkalmas vezeték nélküli átvitelre (Wi-Fi). Ez különösen hasznos lehet a számítógép televízió, házimozi stb. csatlakoztatás számára az internethez egy olyan helyen, ahol LAN kábel nincs kiépítve és gyenge a Wi-Fi kapcsolat.
Egy tipikus példa az áramvezetékes hálózatban való működésre, amikor a modemet egy ISP-ről kell aljzat mellett a falon elhelyezni (általában egyszerre a kábel TV-vel), valamint a számítógépet, amelynél szeretné, hogy az internet egy másik szobában is elérhető legyen. Megjegyzendő, hogy az áramvezetéknek azonos fázisban kell lenni.
Egy pár elektromos hálózati adapter ideális megoldást jelent, amikor lehetetlen beszerelni az Ethernet kábeleket a falba
Hogyan működik? Mindegyik PowerLine adapter egy adóvevő. Abban a pillanatban, amikor a továbbító eszköz küld egy modulált jelet, és a fogadó készülék beolvassa az eredeti adatokat a demodulálás folyamata zajlik le. Ahhoz, hogy megfelelőek elegyenek a kommunikációs paraméterek, szükséges volt, hogy kidolgozzanak erre megfelelő szabványokat a PLC (Power Line Communication) technológiára. A HomePlug Powerline szövetség vezetői szabványosították ezt a területet is.
Áramvezetékes adapter: TP-Link TL-PA2010Kit (Nano, 200Mbps)
A TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 lehetővé teszi a megbízható hálózati kapcsolatot a meglévő hálózati vezetéken az otthonokban vagy irodákban.
EasySplicer - 900 μm pigtailek toldása. A EasySplicer L5810 mind a 250 μm és 900 μm optikai szálak toldására lett tervezve. Általában a fekete tartók ajánlottak a vékonyabb szálak és a kék a vastagabb szálak számára. Azonban néhány esetben sokkal kényelmesebb a fekete tartókat használni a 900 μm pigtailekhez. Ez alkalmazható a pigtailekhez "laza csőben".
Feszes pufferelt egymódusú pigtail (felső), és egy hasonló pigtail laza csöben (alsó)
A laza cső esetében, a sárga 250 μm puffer nem szilárdan csatlakozott a 900 μm külső bevonattal - mindkét bevonat könnyen mozog egymáshoz képest. A második esetben, a belső színtelen 250 μm puffer szorosan kapcsolódik a sárga 900 μm bevonattal. A tisztítási eljárás ezután valamivel nehezebbé válik.
A szorosan pufferelt 900 μm szál (kék tartó), és a szál laza csőben (fekete tartó) történő elhelyezése
Annak a ténynek köszönhetően, hogy az optikai szál a laza csőben mozgatható a külső 900 μm bevonathoz képest, javasoljuk, hogy távolítsa el a külső bevonat egy részét több centiméter hosszan és helyezze a rostot, használva a dedikált 250 μm szálak számára a fekete tartót. Felhívjuk figyelmét, hogy a 900 μm bevonat kívül esik a fekete tartón.
Új termékek a DIPOL-nál
Fix dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2E20F (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Fix dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2E20F K1747 kiváló paraméterekkel rendelkezik megfizethető áron. A dom kamera el van látva kiváló minőségű, 2 megapixeles (1920x1080) CMOS érzékelővel, amely biztosítja a tökéletes videót még gyenge fényviszonyok között is. A kamera intelligens elemző funkciókkal rendelkezik, mint a vonalon való áthaladás és behatolás jelzése egy meghatározott területen. A felhasználó beállíthat régiókat (ROI) - ahol a kép egy része megnövekedett videó átviteli paraméterekkel rendelkezik.
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TDX410C
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TDX410C R81617 a DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) a kiválasztott kívánt csatornák egy transzponderről érkező jeleinek a vételére használják, amelyek nem küldhetők tovább COFDM formátumban a kiválasztott csatornán a VHF/UHF frekvenciatartományban. Beépített CI interfész a feltételes hozzáférési modul lehetővé teszi a transzmodulátor számára a kódolt csatornák vételét. Multiplex módban az egyik panel egy teljes multiplexet vesz (akár 10, vagy olyan csatornákat), és átalakítja azt DVB-T multiplexre akár 5 szolgáltatást (max 31 PID), max 31.66 Mbps átmenő teljesítménnyel.
Érdemes elolvasni
Univerzális TERRA IPTV fejállomás - egy példája a megvalósításnak. Az egyik szálloda tulajdonosa válaszút elé került, amikor döntenie kellett a megfelelő TV rendszer kialakításáról a szállodájában. A tipikus megoldás hagyományos fejállomással és a rádiófrekvenciás jelek koaxiális kábeleken történő elosztása gyakorlatilag lehetetlen volt, mert hiányzott az ilyen jellegű kábelezés az épületben és a nagy probléma pedig az új kábelek telepítése lett volna. Azonban az épületbe már korábban felszerelték a számítógépes hálózatot, amely sodrott kábelekre volt alapozva. Szóval, a választás egyszerű volt - TERRA fejállomás IPTV. A TERRA IPTV fejállomás megbízható és könnyen konfigurálhatók az IPTV streamerekkel, amelyek átkonvertálják a földi DVB-T/T2, DVB-C és/vagy műholdas DVB-S/S2 adásokat IP-streamekbe. A fizetős tv csatornák dekódolása is lehetséges... >>>bővebben
A TERRA IPTV fejállomás nézet
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont.
2015. október 9-én az Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Mindent egy helyen elintézhet!
Ipari kapcsolók - használatra készek minden környezetben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI