KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 3/2016 (2016. január 18.)
Elektronika viselése tetoválásként. A Chaotic Moon elektronikai és szoftverfejlesztő cég bemutatta egy olyan elektronikus rendszer felépítését, amely közvetlenül a bőrön alkalmazható. Minden elektronikai alkatrésznek elég kicsinek kell lennie ahhoz, hogy az ne okozzon kellemetlenséget a bőr felszínén, ne akadjon meg rajta semmi és megfelelő hajlékonysággal rendelkezzen. Az érzékelők közötti kapcsolatot egy vezetőképes festék biztosítja. Az elektronikus áramköröket a bőrre helyezve különböző célokra lehet használni.
A Chaotic Moon elektronikus tetoválásának megjelenítése
(forrás: www.wired.co.uk)
Az eszköz elsődleges alkalmazása fertőző betegségek esetén jöhet számításba - az ideiglenes tetoválás jellemző biometrikus adatokat gyűjthet be. A következő lépés az adatok feltöltése lesz a felhőbe, hogy elemezni lehessen azokat. A specifikus adatok, például testhőmérséklet, szívverés, vérnyomás, stb., alapján lehetséges lesz a betegséget még korai szakaszában automatikusan észlelni. Ez elősegítheti az orvosokat a beteg kivizsgálásában.
Az alkotók szándékai szerint az integráció más, vitatott funkciókat is megcéloz, mint például a bankkártya vagy a GPS. Az ilyen alkalmazások egyrészt, megkönnyíthetik kifizetéseket (a kártyát a bőrön nem lehet elveszíteni), másrészt, azonban fokozott felügyeletet igényel a szolgáltatók részéről. A megfelelő szabályozás a magánélet és az adatok biztonsága területén indokolt, az ilyen típusú készülékeket valószínűleg egyre szélesebb körben fogják használni a jövőben.
12 VDC tápfeszültség átvitele UTP kábelen. Az alacsonyabb költségek miatt gyakran alkalmazzák az UTP kábeleket az analóg videó jelek továbbítására. Összehasonlítva a CCTV kábel tápfeszültség vezetékkel, a megtakarítások nőnek a hosszabb távolságú vezetékeknél (abban az esetben, ha nagyon rövid távolságra kell továbbítani, akkor a további balunok/tápfeladók alkalmazása miatt gyakorlatilag megszűnik a nyereség).
Videotranszformátor TR-1Q BNC aljzattal KIÁRUSÍTÁS!
Tápegység ZK-40/6 30V/1A transzformátorral 220V/24V - KIÁRUSÍTÁS
Az Etrix 1VAP M16659 videó adó-vevő szett alkalmazása lehetővé teszi a videó és a tápfeszültség továbbítását ugyanazon az UTP kábelen keresztül
A PSDC08128T M18295 kapcsoló üzemű tápegység kimeneti feszültsége a 12-15 VDC tartományon belül állítható, amely képes kompenzálni a feszültség csökkenését hosszabb útvonalon.
Azonban az UTP kábelek felhasználhatóságát gyakran a fizikai jellemzőik is korlátozhatják. A vezetékek átmérője kb 0,5 mm, keresztmetszete csak 0.2 mm2, ami 2,5-szer kevesebb, mint a tápfeszültség vezetékkel is ellátott "legvékonyabb" CCTV kábel keresztmetszete (0.5 mm2). A megengedett maximális feszültségesés 3 V lehet a kompakt kameránál, amelynek tipikus áramfelvétele 0,5 A és ez 33 m távolságot jelenthet az áramforrástól. Szerencsére, a távolság kétszeresére vagy háromszorosára növelhető, ha két vagy három párt párhuzamosan összekötünk. Mindenesetre a teljes áram, ami az UTP kábelen áthalad, nem haladhatja meg az 1 A-t.
A lakás és az otthoni iroda felügyelete 3MP Signal IP kamerákkal. Jelenleg két 3 MP modelljét kínáljuk a Signal kamerák közül, amelyiket a nagyon jó képminőség és az alacsony ár jellemez. Ezek tökéletes eszközök az egyszerű és olcsó HD videó megfigyelő rendszerek kialakítására családi házakban. Mind a beltéri kamera HDV-190 K1827 és a kültéri modell HDC-230P K1885 el vannak látva, 2,8-12 mm-es varifokális objektívvel, amelynek látószöge állítható a 90° - 26° tartományban. A beépített IR megvilágítók lehetővé teszik a megvilágítás nélküli környezetben is a működést. A POE-802.3/C M1896 48/12 VDC konverter használatával a K1827 kamera számára a telepítő képes megtáplálni árammal a rendszer minden elemét az N29982 PoE switch-ről. A videó streamek rögzíthetők a 8-csatornás IP NVR-en Hikvision DS-DS-7608NI-E2/A K22081. A beltéri kamera figyeli az otthoni iroda helyiséget. Az NVR tartalék 2 csatornája használható a jövőben két további kamera csatlakoztatásánál. Köszönhetően a routernek, a TL-WR1043ND N3253, hozzáférést biztosít az NVR-hez a LAN-on vagy Wi-Fi-n keresztül.
Kompakt IP kamera: Signal HDC-230P (3MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)Megapixel IP Dom kamera: Signal HDV-190 (3MP, 2.8-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)IP NVR Hikvision DS-7608NI-E2/A (8 csatornás, 50Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI, ALARM BE/KI)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.548/12 VDC átalakító: POE-802.3AF/C28Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Az otthoni lakás videófelügyelete 3 megapixeles Signal IP kamerákkal
Szélessávú erősítők közösségi antenna rendszerekben. Házerősítőket használnak a közösségi antenna rendszerekben (MATV/KTV) az antenna jelek elosztására passzív hálózatokon belül. Ezek kompenzálják a csillapítását az elosztó hálózatoknak, amit az osztók, leágazók, kábelek és az antennaaljzatok okoznak. Az erősítők egy bemenettel és egy kimenettel rendelkeznek, és gyakran van egy teszt kimenet (a vizsgálati jel szintje általában csökkentve van, 20 vagy 30 dB). Beépített tápegységekkel rendelkeznek és az áramkörök kompenzálják a különbségét a kábel csillapításának és a különböző frekvenciákon történő veszteségeket (meredekség korrekció). A maximális kimeneti szintje az erősítőknek általában legalább 100 dBμV.
FM/TV Házerősítő: TERRA HA-131L
Nagy teljesítményű RF erősítő HA-131L R82304, 36 dB erősítéssel, kimeneti szintje 106 dBμV,
beépített LTE szűrővel
A tényleges igényektől függően a telepítő választhat a modelleknél a különböző szintűek között a maximális erősítés, a kimeneti jel, a frekvenciatartomány (beleértve a visszirányú csatorna lehetőségét is).
Megnevezés
HA-129R65HA-210HA-131LHA-204R65
    
Kód
R82316R82305R82304R82308
Frekvencia tartomány [MHz]5-65
87-862
47-86288-7905-65
87-862
Maximális kimeneti szint [dBμV]100107106105
Erősítés (előre útvonal) [dB]24-27/32-36363637
Visszirányú csatorna
VAN
NINCSNINCSVAN
Erősítés (visszirányú) [dB]18-21--27/-4
LTE szűrőNINCSNINCS
VAN
NINCS
HDMI jel eljuttatása több monitor/TV-hez. Azokban az esetekben, amikor egy HDMI jelet a számítógépről, DVR, NVR-ről, stb., szeretnénk több monitor/TV-n megjeleníteni az optimális megoldás, ha HDMI konvertert alkalmazunk (H3604 H3606 vagy), ami elosztja a jelet egy IP-hálózaton. Az IP jel az adótól érkezik egy Ethernet switch-be, amely itt megosztható több vevőkészülék körében (a konverterek a multicast technológiát alkalmazzák).
A HDMI - IP átalakító/extender egységek (pont-multipont) egy másik alkalmazása
A HDMI az IP Signal HD H3604 vagy H3606 konverterhez ( távirányítóval) lehetővé teszi a felhasználónak egy távoli (akár 100 m) HD tartalmat, HD-képes televízióhoz/monitorhoz, CAT5e/6 kábelen keresztül eljuttatni. A készletek tartalmazzák az adó és vevő egységeket. További vevőegységek alkalmazásával (H3605 a H3604 modellhez, vagy H3607 a H3606 set-hez), a felhasználó növelheti a televízió/monitoron való megjelenítését ugyanazon tartalomnak.
Egy új házat épít - a választás a strukturált kábelezés. A technológiai fejlesztések, a kínált szolgáltatások megváltozása, valamint a technikai újítások a feltörekvő piacon, az otthoni rendszer kábelezésének kiválasztása ma sem könnyebb, mint korábban. A vezetékek elrendezésének megtervezése, hogy elkészítse a vezetékeket az internethez való hozzáféréshez, a tervezőnek figyelembe kell vennie több tényezőt is, ami befolyásolhatja a végső elrendezését a hálózatnak. Az elégtelen számú kábel kapcsolat, vagy a nem megfelelő fajtájú vagy kategóriájú kábeleknek a használata is jelentős korlátokat okozhat a jövőben. Másrészt, meg kell vizsgálni a gazdaságosságát a projektnek, és nem tervez-e túl sok kábelt feleslegesen, amelyek soha nem használhatók a későbbiekben. Szóval, hogyan kell bekábelezni a házat a jelenlegi technológiai szintnek megfelelően?
Kábel kiválasztása. Az alapvető átviteli közeg az otthoni LAN kiépítéséhez a réz sodrott érpárú kábel. A száloptika az otthoni átviteli rendszerekben úgy tűnik, nem igazolható még a 10-20 év távlatában. A legtöbb esetben a megfelelő közeg egy 5e kategóriájú sodrott kábel. Ez a fajta kábel az adatátviteli sebességet akár 1 Gbps is támogatja, amely kielégítheti az otthoni felhasználókat még évtizedekig. Több "ambiciózus" háztulajdonos mérlegelheti sodrott 6-os kategóriájú kábelt, amely lehetővé teszi az adatátvitelt akár 10 Gbps sebességgel. Egy másik kérdés a választás során az árnyékolatlan sodrott kábel (UTP) és az árnyékolással ellátott (FTP). Úgy tűnik, hogy a drágább árnyékolt kábel mindig a jobb választást jelentheti, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen kábel az árnyékolás miatt valamennyi összetevőre vonatkozik, mint a fali aljzat (beleértve a földelést) és az aktív eszközök tekintetében (amelyeket be kell szerelni árnyékolt portokhoz). Figyelembe véve a magasabb árat a berendezésnél, a további telepítési költségeket, és önmagában az a tény, hogy az elektromágneses interferencia a nem árnyékolt kábeleknél az otthoni környezetben nem jelentős, általában a lehető legjobb választás az UTP kábel használata.
Kábelezési megoldás az otthoni LAN kialakításánál
Zöld vonalak ⇒ E1171 - 50 Ω Tri-Lan 240 koaxiális kábel
Lila vonal ⇒ E1410 - NETSET U / UTP 5e zselés kültéri kábel (fekete)
Piros vonalak ⇒ E1408 - NETSET U/UTP 5e beltéri kábel
Kék vonal ⇒ ISP kábel
_Topológia - a kábelek elrendezése. Az optimális megoldás az, amikor a kábelek a ház összes szobájában rendelkezésre állnak. Ez lehetővé teszi a szabad megválasztását egy vezeték nélküli hozzáférési pont helyének biztosítása érdekében, ahol az internet hozzáférés az egész házat érinti (vagy, ha az egyik AP nem elegendő a teljes lefedettséghez, helyet lehet találni egy másik AP részére egy másik szobában). A számítógép vagy más eszköz csatlakoztatásának lehetősége a vezetékes hálózathoz bármelyik szobában, nagy előnyt jelent. Mindeddig még mindig a kábeles kapcsolat biztosítja a maximális stabilitást, ami nagyon fontos lehet néhány alkalmazásban, mint például a nagy felbontású videó streaming vagy az online játék. Amikor a vezetékek tervezése folyik a ház tulajdonosát és a tervezőt emlékeztetjük arra, hogy ma az internetet nem csak a személyi számítógépeken használjuk. A LAN-nak csatlakoztathatónak kell lenni az okos televíziókhoz, házimozihoz, játékkonzolokhoz. Egy csatlakozónak az elhelyezése a konyhában (receptek videón való megnézésének lehetősége), vagy akár a fürdőszobában, manapság már nem jelenthet túlzást ez sem.
Csatlakozás a LAN-hoz. az otthoni LAN létrehozásánál a tulajdonosnak és a tervezőnek figyelembe kell vennie az összes potenciális internet szolgáltatót a (ISP) területén. A kábelezés elérhető az épület legalacsonyabb szintjén, ami lehetővé teszi a könnyű kapcsolatot a helyi internetszolgáltatók szolgáltatásaival, például telefon- és kábeltévé szolgáltatók. A LAN elosztása a tetőtérben (egy kültéri UTP kábellel) lehetővé teszi az internetszolgáltatók szolgáltatásainak a használatát és hozzáférést biztosít az internetes rádiós eszközök alkalmazására (telepítés után a tetőn egy AP beépített antennával). Egy másik lehetőség az egyre népszerűbb LTE technológia használata. Két koaxiális kábel szükséges (50 Ω), feltéve, ha a tető lehetővé teszi az LTE antenna telepítését, amely támogatja a MIMO technológiát és így teljes mértékben kihasználhatják a nagy sebességű internetet.
Új termékek a DIPOL-nál
DVB-T/T2/C és DVB-S/S2 DSTM500 jelmérő műszer
DVB-T/T2/C és DVB-S/S2 DSTM500 jelmérő műszer R10836 műszer felhasználható a műholdas DVB-S/DVB-S2 (HD), a földi DVB-T/DVB-T2 (HD) és a kábeles DVB-C jelek mérésére. A méréseknél a jel szintjét (dBμV-ban) és a minőséget (C/N, MER-ben) mutatja. Az eszköz A/V bemenete felhasználható a CCTV kamerák tesztelésére és beállítására. A műszer 5"-os színes HD kijelzővel rendelkezik. Így az eszköz ideális minden szerelőnek, aki a TV-SAT rendszerek telepítésével foglalkozik. A műszer képessé teszi a telepítőt, hogy beállítson minden földi és műholdas antennát, beállítsa a szűrőket, erősítőket, stb. A beépített tuner lehetővé teszi a folyamatos ellenőrzését a vizsgált csatornának. A csatornák szemrevételezése a képernyőn és intuitív kezelése garantálja a hatékony beállítását minden rendszernek. Egy fontos előnye az eszköznek a világos egyértelmű menü, amely megkönnyíti a munkát még a kevésbé gyakorlott felhasználók számára is.
Access Point Ubiquiti NanoBeam M5 (16dBi 5GHz MIMO airMAX)
Access Point Ubiquiti NanoBeam M5 (16dBi 5GHz MIMO airMAX) N2531 egy 802.11n MIMO 2x2 hozzáférési pont, amely az 5 GHz-es sávban működik. Köszönhetően az egyedi megoldásoknak, a kis-faktorú készülék példátlan teljesítményt nyújt. A beépített MIMO 2x2 antennája integrált a vezeték nélküli modullal (InnerFeed) 16 dBi nyereséggel. A burkolat UV álló műanyagból készült, ellenáll még a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is. A készülék egyik jellemzője a beépített túlfeszültség-védelem.
Műholdas jelmérő műszer DVB-S/S2 DSM50 (HW6180)
DVB-S/S2Műholdas jelmérő műszer DSM50 (HW6180) R10829 műholdas műszert/keresőt a parabolaantennák gyors és precíz beállítására és a műholdas DVB-S/DVB-S2 (HD) jelek mérésére használják.Az egyértelmű menü megkönnyíti a munkát minden felhasználó számára. A gyártó előtelepített tíz műholdas poziciót (műholdak + transzponderek), beleértve a DVB-S2 transzpondereket a HD csatornákkal. A lista még tovább szerkeszthető. A "Pakiet TP" funkció lehetővé teszi a műhold összes transzponderének gyors mérését az eredményekkel egy táblázatban (jelszintek dBμV-ben, C/N arány). A készülék tápellátása beépített újratölthető Li-On akkumulátorral történik (1700 mAh, tartozék AC hálózati töltővel).
Érdemes elolvasni
DVB-T és műholdas DVB-S/S2 csatornák egy kis szállodában. A vendégházak és a kicsi szállodák tulajdonosi körei sokan szeretnék azt, hogy az eddigi műsorkínálatukat további műholdas TV csatornákkal és az elérhető földi adókkal vonzóbbá tegyék. Egy költség-hatékonyabb, de már korszerűbb megoldás lehet a kis épületek számára a tipikus műholdas vevőkészülékek és a digitális DVB-T modulátorok felhasználása. A műholdas vevőkészülékek és modulátorok számának azonosnak kell lennie, mint amennyivel bővíteni szándékozunk kiegészíteni a csatornák számát... >>>bővebben
SMATV rendszer egy kis szállodában
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont.
2015. október 9-én az Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Mindent egy helyen elintézhet!
Ipari kapcsolók - használatra készek minden környezetben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI