KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 4/2016 (2016. január 25.)
Drónnal szállítják az embereket. A Consumer Electronic Show (CES) Las Vegasban számos új technológiát mutattak be, amely 2016-ban meghatározza az elektronikai ipar meghatározó irányát a fejlesztésekben. Nagy érdeklődés kísérte annak a drónnak a bemutatóját, amelyet emberi szállításra terveztek. Az Ehang cég megépítette Ehang 184 típusú drónját, mint egy légitaxit egy személy számára. A vezetőjének nem kell pilóta engedély - mivel az Ehang 184 egy biztonságos autonóm légi jármű.
Az Ehang 184 a kényelem érdekében úgy lett kialakítva, hogy a felhasználója, aki igénybe veszi a légi járművet meghatározza a célt a 12"-os tableten és az a kívánt helyre repíti. A drón automatizált rendszere kommunikál a légiforgalmi irányítással, kijelöli a leggyorsabb és legbiztonságosabb útvonalat a cél irányába. A biztonság továbbra is abszolút prioritást élvez. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy vészhelyzet esetén a jármű irányítását át lehessen venni, az utas vagy távolról a gyártó által.
A drón törzse szénszálas, nyolc légcsavarral, amely alumínium ötvözetből készültek. A motorok négy csoportra vannak osztva és párban elrendezve. A karokat be lehet úgy hajtani, hogy kevesebb helyet foglaljon el szállítás esetén. Az akkumulátorok töltése kb. 4 órát vesz igénybe normál üzemmódban, vagy 2 órát gyors töltésben. A gyártó szerint, a teljesen feltöltött akkumulátor lehetővé teszi a felhasználónak, hogy akár 23 percet töltsön el a levegőben. A drón súlya 220 kg, 120 kg-ig terhelhető, maximális sebessége 100 km/h. Maximális repülési magassága 500 m, és hatótávolság 3.5 km.
Az Ehang cég szerint a jármű teljesen működőképes, és készen áll a bemutató repülésekre. A vállalat azt állítja, hogy az ilyen drónok ebben az évben már elérhetők és az áruk 200 és 300 ezer dollár között lesz.
DIPOL az Elektrotechnika 2016 vásáron. A 14th International Fair of Electric Fittings and Security Systems - Elektrotechnika/Electricity 2016 - január 27-29 között kerül megrendezésre Varsóban a Centre EXPO XXI-ben. Szeretettel meghívjuk Önt is standunkra a Hall 4, stand C1. Bővebb információ
DIPOL az Elektrotechnika 2016 Vásáron
Hikvision HD-TVI kamera sorozatok szimbólumai. Egy kamera modellnél a szimbólumok információt tartalmaznak a felbontás, a hardver platformja, videó kimenet, a ház típusára vonatkozóan. A HD-TVI kamerák esetében, a leghasznosabb információkat a felhasználók a sorozat szimbólumokban találják meg, melynek 3 karaktere van és ezzel egyedi kombinációkat hoztak létre: C0T, C2T, C5T, D1T vagy D5T.
A Hikvision HD-TVI kamera M7575 címkéjének nézete
Az alábbi táblázat egy listát tartalmaz a jelenleg rendelkezésre álló sorozatokból:
SeriesCOTC2TC5TD1TD5T
HD-TVI resolution
720p720p720p1080p1080p
Output video standard(s)
HD-TVIHD-TVIHD-TVI
CVBS
HD-TVI
CVBS
HD-TVI
CVBS
Number of video outputs
11212
OSD camera menu controlled from DVR
NoNoYesYesYes
Sensitivity [lx]0.10.010.0010.010.01
Switching on/off IR illuminator from camera menu
NoNoYesYesYes
2D/3D noise reduction
2D2D3D3D3D
WDRD-WDR
D-WDR
D-WDR
D-WDR
WDR (hardware)
Typeecostandardproecostandard
Egy Hikvision kamera vagy NVR jelszavának visszaállítása SADP alkalmazás használatával. Előfordulhat, hogy a kamera vagy NVR jelszava, valamilyen okból kifolyólag elvész. Annak érdekében, hogy visszaszerezze az alapértelmezett jelszót a felhasználónak le kell tölteni és telepíteni a SADP alkalmazást. SADP (Serch Active Device Protocol) egy egyszerű és felhasználóbarát eszköz, amelynek célja, hogy a Hikvision kamerákat és NVR -t megkeresse a helyi hálózatokban. A szoftverrel a felhasználó módosíthatja az IP készülékek hálózati paramétereit és megváltoztathatja a jelszavakat, vagy visszaszerezze az eredeti gyáriakat. Ebben az esetben a firmware verzió a fenti 5.3.0 (kamerák) vagy 3.3.0 (NVR), az eljárás a következő (alacsonyabb verzióknál nincs alapértelmezett jelszó - azokat meg kell rendelni a beüzemelés kezdetén):
  • Válassza ki az eszközt a jelszó visszaszerzéséhez a SADP főablakában
  • Kattintson a Forgot Password gombra
  • majd kattintson a "Export" gombra, és adja meg a mentési helyét az exportált adatoknak; az adatokat küldje el a DIPOL Műszaki Osztályára és várja meg, amíg a feloldó kódot (fájlt) visszaküldik várhatóan 1-2 munkanap alatt
  • Importálja a nyitó fájlt, és adja meg az új rendszergazda jelszót
A SADP alkalmazás főablakának nézete
A fájl exportálása után a készüléket ne húzza ki a tápegységből, amíg importálja a fájlt és nem véglegesíti a jelszócserét. Egy új rendszergazdai jelszót kell hozzárendelni az importálás során a feloldó fájlnál. Az alkalmazás automatikusan ellenőrzi és megjeleníti a megerősített és a megadott jelszót. Egy erős jelszónak 8-16 karakterből kell állnia, legalább háromféle karakter legyen: kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter.
Szekrényben elhelyezett elektromos készülékek távirányítása. Az elektronikus eszközök szekrényekben vagy fiókokban történő elhelyezése egy elegáns megoldásnak tűnik, azonban néhány használhatósági kérdést is felvet - nehéz vagy lehetetlen, hogy a készülékek távirányítóját használhassák ebben az esetben. A problémára azonban van megoldás a Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazásával.
IR távirányító bender Signal IRB-620U (3-utas)
A Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazása 3 IR adóval
A Signal IRB-600U R94130 IR bender érzékelője fogadja az IR parancsokat bármilyen távirányítóról és három IR adóra küldi azokat. Mindegyiket az alkalmazott és használt különböző eszköz elé szükséges elhelyezni (pl. ablakon/üvegszekrényben, vitrin stb. az eszközök házában, belülről). Így minden céleszköz megkaphatja a felhasználó parancsait problémák nélkül, amelyek helyileg az ablak/ajtó mögött találhatók (reakció hiány elmarad, rövidebb tartomány, pontos irányítás szükségessége, stb., amelyek korábban jelentkeztek).
Hatékony vezeték nélküli hálózatok. Amikor egy vezeték nélküli hálózat gerincét tervezzük, már az elején érdemes megbecsülni a maximális adatátvitelt a csomópontok között. Ez lehetővé teszi a megfelelő kiválasztását a berendezésnek és a hálózati topológiának. Prioritást élvez a berendezés a telepítésnél, azonban együtt kell a hálózatot megtervezni, figyelembe véve:
  • A hálózat elrendezése,
  • Hozzáférési pontok elhelyezése,
  • Antennák kiválasztása a bázis állomás részére az ügyfelek várható helyszíneihez igazítva (antenna nyereség és sugárzási irány),
  • Antennák kiválasztása az ügyfél állomásoknál (antenna nyereség - távolságtól függően).
A legpraktikusabb és leghatékonyabb a vezeték nélküli kapcsolat esetében a pont-pont közötti kapcsolatot. Ezzel a beállítással elérhető a maximálisan megvalósítható adatátvitel akár 200 Mbps. Az ilyen kapcsolatok lehetővé teszik a magas kapacitású gerincet. Például, az ilyen típusú hálózat három útvonalat tartalmaz (az alábbi ábrán látható), amellyel reálisan elérhető akár a 150 Mbps. Az irányított antennák használatával csökkenthető az interferencia, amelyet egyéb más vezeték nélküli hálózatok okozhatnak, amik a területen belül működnek. Ez jelentős hatással van a hálózat stabilitására. A másik előnye az ilyen rendszereknek a könnyű beállítás. Minden kapcsolat működtet egy kiválasztott csatornát, attól függően, hogy milyen az átviteli irányt. Az irányított antennákat a működő bázisállomásnál attól függetlenül állíthatják be, hogy milyen irányban, dőlésszögben, helyzetben legyenek helyileg azok az antennák, amelyek támogatják a kamerákat, vagy más IP eszközöket.
Access Point SEXTANT G-5HnD (5GHz MikroTik 18dBi 25dBm MIMO 2x2 802.11a/n) Access Point SEXTANT G-5HnD (5GHz MikroTik 18dBi 25dBm MIMO 2x2 802.11a/n) Access Point SEXTANT G-5HnD (5GHz MikroTik 18dBi 25dBm MIMO 2x2 802.11a/n) Access Point SEXTANT G-5HnD (5GHz MikroTik 18dBi 25dBm MIMO 2x2 802.11a/n) Access Point SEXTANT G-5HnD (5GHz MikroTik 18dBi 25dBm MIMO 2x2 802.11a/n)
Példa drótnélküli hálózatra, amely a helyközi kapcsolatokon alapszik
Patch kábelek és pigtailek érvégeinek tisztítása. A jel gyengülésének jelensége az alapvető problémája az információtovábbításnak hosszabb távolságokra. A száloptikai hálózatok esetében további csillapítást okozhat még több tényező, mint például a nem megfelelő pontossággal elvégzett toldás vagy a túl kis hajlítási sugár. Azonban gyakran előfordul, hogy a kapcsolat csillapítása túlságosan magas, annak ellenére, hogy be lettek tartva az alapvető szabályok.
A koszos ferrule homlokfelülete (balra) és a felület tisztítása NC001 eszközzel.
A helytelen tisztítás a ferrule homlokfelületén maradandó karcolásokat okozhat.
A néha elfeledett vagy figyelmen kívül hagyott tényező, amely okozza a növekvő csillapítást, a piszkos érvég felülete. Sőt néha lehet, hogy ez a fő és egyetlen oka az optikai jel átviteli hibáinak.
Egy jó és olcsó megoldás erre a problémára az, ha megtisztítja a végződéseket a telepítési folyamat során. Az NC-001 L5916 tisztító eltávolítja a port és a szennyeződéseket a száloptikás kapcsolat megfelelő létrejötte érdekében. A szövet speciális szerkezete megfelelően gyűjti a szennyeződést, egyidejűleg elkerülve karcolódást. A szilárd burkolat jó fogást ad a szerszámnak működés közben. A cserélhető mikroszálas L5917 orsók biztosítják a szerszám hosszú életét. A tok védi a tisztító felületet a szennyeződés ellen szállítás közben is.
Új termékek a DIPOL-nál
Telepítő doboz Signal HDC-230P és N-CAM 760 kamerák számára
Telepítő doboz Signal HDC-230P és N-CAM 760 kamerák számára M5724 alumínium ötvözetből készült, amely a Signal HDC-230P K1885 és N-CAM 760 M 7478 kamerák számára lett kifejlesztve. Megvédi a kábeleket és a csatlakozókat.
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE5220I-AE (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 150m-ig, PoE+)
2MP IP PTZ kamera Hikvision DS-2DE5220I-AE K1798 egy gyors dom kamera kiváló minőségű, 2 megapixeles (1920x1080) képérzékelővel rendelkezik, 25 fps-nál. A P/T mechanizmus képes megváltoztatni az optikai tengely és a kamera sebességét 0,1°/s...400°/s (pan) és 0,1°/s...200°/ (tilt). A 20x optikai zoom és 16x digitális zoom együtt lehetővé teszi a részletes megfigyelését nagy területeknek teljes zoom-mal akár 320X!. Köszönhetően a magas érzékenységnek, a fejlett képfeldolgozó algoritmusoknak (3D DNR, D-WDR, BLC, HLC) és az IR megvilágító hatótávolságának, ami 150 m, a kamera képes hatékonyan működni bármilyen környezetben.
DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TTX410C
DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TTX410C R81615 a DVB-T/T2/C jelek vételére használják, a TS paraméterek bizonyos korrekciójára (regeneráció, szűrés stb), amelyek nem küldhetők tovább a COFDM formátumban kiválasztott csatornák a VHF/UHF frekvenciatartományban. Ez lehetővé teszi a digitális TV-csatornák elosztását olyan helyzetekben, amikor az antenna jelét nem lehet közvetlenül felerősíteni, vagy átalakítani egy másik frekvenciára a magas BER és az alacsony MER szint miatt. A beépített CI interfész a feltételes hozzáférési modullal lehetővé teszi a transzmodulátort a kódolt szolgáltatásokat működtetni. Multiplex üzemmódban az egyik panel veszi az összes multiplexet (több program), és átalakítja a DVB-T multiplexekké akár 5 szolgáltatást (max 31 PID), max 31.66 Mbps teljesítménnyel.
Érdemes elolvasni
Modern koaxiális kábel nagy kiterjedésű antenna rendszerek számára. A TV antenna rendszerekben olyan koaxiális kábeleket kell használni, amelyek 75 ohmos hullámimpedanciával és alacsony csillapítási tényezővel rendelkeznek. A jel csillapítása arányos a kábel hosszával,...A visszirányú csatorna használata a kábelhálózatokban hozzáférést biztosít az internethez, ezért fontos odafigyelni a transzfer impedanciára, hogy a jel penetráció mértéke az 5-30 MHz-es tartományban megfelelő legyen. Az A-osztály számára ennek a paraméternek 5 mΩ/m alatt kell lennie. Sok kábel gyártó kihagyja ezt a paramétert, ami miatt nagy problémák következhetnek be a nem megfelelő minőség használata során... >>>bővebben
A Tri- Shield DIPOLNET RG-6 Cu kábel transzfer impedanciája
az 5-30 MHz-es tartományban, és az A osztály követelményei
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont.
2015. október 9-én az Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Mindent egy helyen elintézhet!
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
Masszív, gyors, és olcsó száltoldás
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI