KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 5/2016 (2016. február 1.)
E-SIM helyettesítheti a hagyományos SIM-kártyát a telefonjában? Legújabb hírek szerint a távközlési piacon azt sugallják, hogy a hagyományos SIM-kártyáknak megvannak számlálva a napjai. Az utódja az úgynevezett "e-SIM", vagy elektronikus SIM-kártya. Az új technológia nagyban megkönnyítheti a telefonok cseréjét és a szolgáltatónál történő változtatásokat. A szoftver segítségével megvalósítható mindez, anélkül, hogy fizikailag a SIM-kártyát cserélni kellene. A mobilkészülékbe egyszerűen csak beírja a PIN-kódot a belépéshez.
Az első SIM kártya mérete a hitelkártyához volt hasonló, azonban ahogy telt az idő, a mérete egyre kisebb lett. Ma már több variáció is lehetségessé vált: mini, micro és nano. Azt remélik, hogy az elektronikus SIM-kártyák segítségével a felhasználók nagyobb rugalmassággal fognak rendelkezni ahhoz, hogy képesek legyenek zökkenőmentesen áttérni egy helyi hálózathoz, egy másik országban az utazás során.
Vannak arra utaló jelek arra, hogy az ilyen SIM kártya fogadó helyek megjelennek az új mobiltelefonokban
Mind az Apple és a Samsung komoly, előrehaladott tárgyalásokat folytat a GSMA szervezettel, amely a mobilszolgáltatók érdekeit képviseli világszerte. A Financial Times szerint a GSMA várhatóan a közeljövőben be fogja jelenti az új e-SIM szabványt. A világ két legnagyobb okostelefonokat gyártója mellet az új megoldást támogatja az AT & T, a Deutsche Telekom, Etisalat, a Hutchison Whampoa, az Orange, a Telefonica és a Vodafone is.
Hikvision HD-TVI DVR-k támogatják az IP kamerákat. A Hikvision DVR-k az analóg kamerákon kívül már régóta támogatja az IP csatornákat, de ez csak a Hikvision IP kamerákra korlátozódik. Azonban a 3.3.1 firmware verziótól kezdve, a DVR támogat más kamerákat is, amelyek megfelelnek az Onvif szabványnak. Tehát a felhasználó csatlakozhat más gyártóktól származó kamerákkal is, például a Sunell és a Signal. A DVR modelljétől függően a felhasználó 1 vagy 2 IP kamerával csatlakozhat.
Az analóg DVR-k jellemzőivel rendelkező hibrid készülékek ideálisak olyan esetekben, amikor már max két IP kamera van beállítva, és szükség van arra, hogy több kamerát támogasson meg, mint a már meglévő DVR csatornák száma. Az IP csatornák további csatornákat biztosítanak, ami azt jelenti, hogy nem csökkentik a rendelkezésre álló analóg kamerák számát. A Hikvision DVR-k támogatják:
A DS-7200HQHI-SH DVR sorozat további 2 IP kamerát támogat, felbontása akár 1080p lehet, függetlenül egy modelltől.
Signal kamerák automatikus újraindításának beállítása. A Signal kamerák esetében lehetőség van az automatikus újraindítás beállítására a kívánt ciklusban. A funkció aktiválásához, a felhasználó jelentkezzen be a kamerába (alapértelmezés szerint: admin, jelszó: admin), majd válassza ki a rendszer visszaállítása elemet. Számos mód kínálkozik erre:
 • never - a funkció ki van kapcsolva,
 • every day - újraindul minden nap ugyanabban a kiválasztott időben,
 • weekly - újraindítás a hét egyik kiválasztott napján,
 • monthly - újraindítás a hónap egyik kiválasztott napján.
A tervezett újraindítási ablak nézete a Signal K1885 kamerán
DVB-S/S2 műholdas TV vétel szállodákban. A fejállomás műholdas csatornáinak a konvertálás utáni elosztása DVB-T COFDM digitális formában népszerű megoldás, amelyet a szállodákban használnak. A műholdas csatornák kiegészítője lehet a földi TV adásoknak, vagy a fő, vagy egyetlen forrása a programokat illetően a rendszerben.
Egy teljesen professzionális megoldás a digitális DVB-S/S2 csatornák átalakítására DVB-T COFDM formára, ha a TERRA fejállomást TDX410C R81617 transzmodulátorokkal használjuk, a DVB-S/S2 (8 PSK, QPSK)-ről a DVB-T (COFDM)-re. A fejállomást széles tartományban lehet használni különböző szoba számmal a hotelben, beleértve a legnagyobbak is. Ez könnyen bővíthető további programokkal a következő TDX-410C R81617 modulok hozzáadásával. A TDX410C R81617 transzmodulátor konfigurációja egy web böngészőn keresztül lehetséges, amely meglehetősen könnyű - egyszerűen kiválasztjuk a műhold transzponderét és a szükséges csatornákat.
TDX410C R81617 modulok felszerelhetők egy DIN R82538, vagy R82539 sínre (egy rack szekrényben is) és megtáplálható egy UP413 R82533 tápegységgel. Redudáns célra egy másik UP413 R82533 tápegység is felhasználható.
Az új megoldásnak számos előnye van más rendszerekkel szemben:
 • nincs szükség központi egységre (alacsonyabb költségek),
 • redundáns tápegység használatának lehetősége,
 • egyszerű telepítés DIN sínre (nincs probléma a telepítésével és a modulok esetleges megváltoztatásával),
 • könnyű hozzáférés lehetséges a CAM slothoz,
 • intuitív konfiguráció webböngészőn keresztül - nincs szükség további eszközökre.
Vezeték nélküli otthoni hálózat. A 802.11n szabvány átviteli sebessége 600 Mbps-ig ad lehetőséget az audió, videó és más digitális adatok továbbítására. A vezeték nélküli továbbításnál egy film vagy zenei album továbbítása kevesebb időt vesz igénybe, mint egyidejűleg fájlok küldése Fast Ethernet kábelen. Fontos jellemzője a 802.11n eszközök kompatibilitása a régebbi szabványokkal. A 802.11n router is együttműködik a vezeték nélküli adapterek/kártyák segítségével a 802.11b és 802.11g szabványokat használva.
Wireless USB kártyaTP-Link TL-WN722N 802.11n, 150Mb/sWireless USB kártyaTP-Link TL-WN722N 802.11n, 150Mb/sÁramvezetékes adapter: TP-Link TL-PA2010Kit (Nano, 200Mbps) Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Egy megbízható multimédiás otthoni hálózati platform - 802.11n TP-Link eszközökkel
Az eszközök listája, amelyek felhasználhatók az ilyen telepítéseknél:
 • 3 - Access Point TP-LINK TL-WR1043ND N3253 802.11n 300Mbps beépített routerrel - kapcsolat a vezeték nélküli ügyfelekkel. ADSL vonal esetében szükséges egy TP-LINK TD-W8968 N2909.
 • 1, 2 - vezeték nélküli USB kártyák TP-LINK TL-WN722N N2922 802.11n 150 Mbps - s számítógépek USB porttal csatlakoznak a vezeték nélküli hálózathoz.
 • 4, 5 - áramvezetékes adapter TP-LINK TL-PA2010Kit N3363 - az Ethernet jelet küldi az AC hálózaton.
Mikor kell multi és egymódusú kábelt használni? Fontos eldönteni, hogy a jövőben a hálózat multimódusú vagy egymódusú kábelekre lesz alapozva. Egyes szerelők számára a választás nem egyértelmű, ezért néhány ötletet adunk a kábelezés kiválasztásához.
Multimódusú szálakat csak akkor használunk, ha a távolság legfeljebb 2 km. Egy egyes szál nem működik duplex üzemmódban, vagyis a jel bármelyik pillanatban csak egy irányban továbbítódik, így alapesetben két szálra van szükség a kétirányú kommunikációhoz. A maximális átviteli sebesség függ a kapcsolat hosszától. 1 Gbps adatátviteli sebesség elérhető az olcsóbb OM2 rosttal. A nagyobb adatátviteli sebesség az OM3 típusú rostot igényli.
Az optikai szálak szerkezeti különbségei:
MM - multimódusú
SM - egymódusú
Egymódusú szál szükséges, ahol az átviteli távolság előreláthatólag több mint 2 km. Sok féle fajtája van (szabvány) a szálaknak, de egy olcsó és sokoldalú típus és a legnépszerűbb a G.652.D, amely sikeresen alkalmazható a legtöbb esetben. G.657 szál csökkentett minimális hajlítási sugárral (7,5 mm) olyan épületekben és más helyeken ajánlott, ahol szűk helyek, minimális tér áll rendelkezésre. Egyetlen szálat lehet használni a kétirányú átvitelre. Nincsenek problémák az aktív eszközök interfészeinek egymódusú szálakkal történő működtetésére 10 Gbps adatátviteli sebességnél. Passzív optikai hálózatok (PON) alapja csak egymódusú szál lehet, még abban az esetben is, ha rövidek lennének a távolságok.
Új termékek a DIPOL-nál
Kültéri ház/doboz: Kubiak PSH 250x250x150 IP65
Kültéri ház/doboz: Kubiak PSH 250x250x150 IP65 R90602 - A fémház IP65-ös védettséggel rendelkezik, ideálisan telepíthetők benne elektronikus eszközök, amelyek fedetlen helyen, mostoha időjárási körülmények között működnek. A doboz felhasználható olyan helyeken is, ahol a tömítettség és tartósság elengedhetetlen. Tökéletes az antenna és IP hálózati berendezések szerelésnél. A doboz tömör acélból készült, a lemezek vastagsága 1,2 mm és 1,5 mm-es festett (RAL 7035). A burkolat jól ellenáll a környezeti körülményeknek (por, szennyeződés, nedvesség).
Összecsukható állvány kábelek dobról való lecsévélésére
Összecsukható állvány kábelek dobról való lecsévélésére E1910 állvány 35 mm-es tartócsővel a koaxiális kábelek lecsévélésére szolgál max. magassága/szélesség 340 mm, átmérője 390 mm. Egy nagyon hasznos kiegészítő eszköze lehet minden antennaszerelőnek.
Multiswitch MR-912L TERRA 9 bemenet, 12 kimenet aktív földi erősítővel (A osztály)
9/12 Multiswitch Terra MR-912L R70812 beépített erősítőket tartalmaz a földi és műholdas TV számára. A SAT IF és DVB-T (47-790 MHz) erősítés beállítására kapcsolókat alkalmaz. A potméterekhez képest, ez a megoldás növeli a stabilitását a változtatásoknak. Továbbá, az MR-912L R70812 multiswitch el van látva passzív földi útvonallal (5-862 MHz), hogy alkalmazható legyen a rendszerben a visszirányú csatorna (a passzív és aktív elérési út nem használható egyszerre).
Érdemes elolvasni
Mobil Protect DVR-k - felvételek böngészése. Az SD kártyák, mint adathordozója a Protect 104 M80104 DVR-nek, könnyű és gyors hozzáférést biztosít a tárolt adatoknak - elég, ha kiveszi a kártyát a DVR-ből és behelyezi a PC kártyaolvasóba. Az archiválásban nem kell a felhasználónak egy laptophoz csatlakozni, közvetlenül a DVR-be csatlakozhat a járműben... >>>bővebben
Egy screenshot a CMS szoftverről a Protect DVR számára - átalakítás AVI formátumba
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
Intelligens épület - az egész ház mindössze egy karnyújtásnyira
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI