KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 7/2016 (2016. február 15.)
Fotonikus modem a világűrben történő kommunikációhoz. A NASA tudósai bejelentették, hogy elkészült a világ első fotonikus modemje. Ez része a programnak, az elnevezése Laser Communications Relay Demonstration (LCRD) lesz, amely összpontosít a nagy sebességű kapcsolatokra az űrben és a Föld közötti eszközök között lézer használatával. A lézeres kommunikáció már ismert, a legígéretesebb lehetősége pedig a több információ küldése mellett (10-100-szor) az alacsonyabb fogyasztás és a kisebb súly jellemzi a rádiórendszerek eszközeihez képest. Az ilyen típusú vizsgálatokat a kapcsolatokat illetően már elvégezték, és még 2013-ban rekord adatátviteli sebességet sikerült elérni. A Lunar Laser Communication Demonstration (LLCD) egy projekt eredménye volt, az adatátvitel során a Föld és a Hold közötti távolságot ( kb 400.000 km) 622 Mbps (letöltés) és 19,44 Mbps (feltöltés) adatátviteli sebességgel sikerült teljesíteni, ami olyan teljesítmény, amely már messze túl mutat a rádiós rendszerek képességein.
A teszt adatátvitel továbbításának megjelenítése a Föld és a Hold között lézerek használatával -
Lunar Laser Communication Demonstration (LLCD) project
(forrás: nasa.gov)
A fotonikus modemet az űrhajón helyezik el alacsony Föld körüli pályán, mint egy átjátszó állomást a Föld és a világűr között. A NASA úgy döntött, hogy eszközöket hoz létre a fotonikára alapozva (fotonikus processzor lézerrel és más komponensekkel egyesítve egy chipsetben).
A projekt egy LCRD relé állomás fotonikus modemmel
(Forrás: nasa.gov)
A NASA a rádiófrekvenciás kapcsolatot földönkívüli kommunikációra 1958 óta használja. Az új kommunikációs rendszer tesztelésére a világűrben 2019-ben kerül sorra.
Defog funkció a Hikvision IP kamerákban. A Hikvision kamerák számos képfeldolgozó funkcióval rendelkeznek. A Defog egy érdekes és hasznos funkció, ami be van ágyazva a 4. és 6. sorozatú kamerákba, valamint a legtöbb PTZ kamerába. Ez javítja a képminőséget kedvezőtlen időjárási körülmények esetében, mint a köd, vagy a szmog. Miután aktiválva van, a kamera elemzi a kép kontrasztját és a mélységélességét a jelenet különböző pontjain. Ezekre alapozva létrehoz egy speciális digitális szűrőt, amely kijavítja a kép részleteit, általában az alig látható, vagy akár az emberi szem számára a pára miatt láthatatlan területeken is. Ilyen módon, a digitálisan feldolgozott kép lényegesen jobb lesz, mint az eredeti.
A Hikvision kamerából származó képek összehasonlítása sűrű ködben,
bal oldalon - Defog funkció nélkül, jobbra - páramentesítési funkcióval.
Sunell hőkamera. A Sunell SN-TPC4200KT/F K1606 termikus infravörös kamerája az ilyen jellegű berendezések között egy felső kategóriás csoportba tartozik. Kiváló minőségű infravörös érzékelője van, szabadalmaztatott algoritmus adatfeldolgozással, valamint új generációs lencséje a hősugárzást illetően magas fényáteresztő képességekkel rendelkezik, ami alapját képezheti a kiváló teljesítmény elérése érdekében, bármilyen időjárási körülmények között (füst, köd, eső stb.) A hőkamera nappal és éjszaka minden további kiegészítő világítás nélkül működhet, így könnyen felfedezheti az álcázott és gyakorlatilag láthatatlan behatolókat.
A "Thermal V3.5.00R" vagy egy újabb firmware implementálja a hőmérséklet érzékelés küszöbértékének mechanizmusát, érdekes régiót jelenít meg közvetlenül a kamerán. Ez azt jelenti, hogy az összes funkciót a számítógép és/vagy további szoftver használata nélkül teljesíti. Amikor a kamerát bármilyen IP NVR-hez csatlakoztatják, amely támogatja az ONVIF protokollt, minden hőmérsékleti markert együtt rögzít a képekkel. A bejelentkezés után a kamera az IE böngésző segítségével, a felhasználó az élő képen a legmagasabb hőmérsékleti jelet kapja. Ezen kívül a felhasználó legfeljebb öt érdeklődésre szánt régiót adhat meg azonos jellemzőkkel, mint a fő ablakban. Ugyanakkor a küszöbértékek és a hőfokriasztás fajtája függetlenül állítható be. Alapértelmezésben az információk a maximális hőmérsékletet illetően az egyes régiókban jelenik meg a kép bal alsó sarkában. Az üzenetek, amely meghaladnak bizonyos hőmérsékleti küszöb értékeket az előnézeti ablakban is megjelenik.
Ezen kívül lehetőség van a hőmérséklet riasztás kimenetet külső eszközök vezérléséhez (IP NVR-ek, riasztórendszerek, PLC) használatához. Miután csatlakoztatja a kamerát egy IP NVR-hez és bekapcsolja a mozgásérzékelést, lehetséges figyelemmel kísérni nagy területeket, amely észleli a behatolók mozgását egyetlen kamerával, anélkül, hogy nagy távolságú IR reflektorokat használnánk. A minta képeket a hőkamera az alábbiakban mutatja be.
Screenshotok a hőkameráról két módban
A bemenetek közötti szigetelés meghatározza a multiswitchek minőségét. A bemenetek közötti szigetelés az egyik legfontosabb paraméter, ami befolyásolja a multiswitch minőségét és meghatározza az osztályát. A jó szigetelés (> 30 dB) gyakorlatilag kiküszöböli az áthallást a bemenetek között és így megakadályozza a kölcsönös interferencia jelek bejutását az egyes bemenetekhez, ami oda vezethet, hogy csökken a jel minősége (növekedés BER-ben). Ebben az esetben nem megfelelő a szigetelés, a transzponderekből nem foghatók hibátlanul, minden gond nélkül a csatornák, de más csatornákon is instabil lehet a vétel, akár egy üzenet jelenhet meg, pl. "nincs jel". Ezt az okozza, hogy a műholdas transzponderek különböző szintű jelekkel rendelkeznek és a megnöveli az interferencia kockázatát az alacsonyabb szintű jelek esetében.
Multiswitch MV-924L TERRA 9 bemenet, 24 kimenet aktív földi erősítővel - tápegység nélkül (A osztály)
TERRA MV-924L R70874 multiswitch
Ami a szigetelést illeti, a vezető eszközök közé tartoznak a TERRA multiswitchek. Egy minimális 30 dB-es szintet garantál, azonban a gyártó a gyakorlatban a multiswitch szigetelését 35 dB felett biztosítja. Az elért nagyon magas szigetelési szintnek köszönhetően, amelynek érdekében a legkiválóbb minőségű anyagokat építették be, nagyon kiterjedt multiswitch rendszerek hozhatók létre, magas jelszintekkel. Például, egy VL jelet egy Quatro LNB-ről 75 dBμV szintnél és 35 dB szigetelésnél, az interferencia szintje bármely más bemenetnél legfeljebb 40 dBμV lehet (75 dBμV - 35 dB = 40 dBμV). A szintek tovább csökkenthetők az elosztórendszer csillapításával (kábelek, csatlakozók, aljzatok), és megfelelő érzékenységű műholdvevő alkalmazásával.
Mobil Internet. A vezeték nélküli internet-hozzáférés a mobilhálózatok egyre népszerűbb szolgáltatása. Az egyre növekvő népszerűségét a szolgáltatást igénybe vevők körében a mobilitás jelenti, ami nagyobb teljesítményt és alacsonyabb árakat jelent. Az abszolút fénypontja az LTE technológia, amely lehetővé teszi hasonló vezetékes/kábeles sebesség elérését a WiFi hálózatokhoz hasonlóan.
A GSM szolgáltatótól és az adótól függően, az internet-hozzáférés alapja lehet a különböző technológiáknak. Az alábbi táblázat felsorolja a vezeték nélküli internet hozzáférés legnépszerűbb technológiájának infrastruktúráját, amelyet az európai mobilszolgáltatók használnak és azok maximális adatátviteli sebességét.

TechnológiaMaximális adatsebesség (downlink)
LTE150 Mbps
HSPA+42 Mbps
HSDPA21.6 Mbps
CDMA9.3 Mbps
UMTS (3G)384 kbps
EDGE250 kbps
GPRS115 kbps

Az LTE technológia rugalmas mind a frekvenciatartományt és az átviteli csatornák sávszélességét illetően. Az LTE hálózatok a 700 MHz-es frekvenciasávokban működnek (nem városi területeken - hosszabb sor) a 2,6 GHz-es (nagyvárosi területeken - nagyobb kapacitással). Fontos eleme a LTE MIMO technológia (Multiple Input Multiple Output), amely növeli az átviteli hatásfokot több antenna alkalmazásával, mindkét végén átviteli kapcsolatokkal.
Ha egy mobil eszköz (modem) messze van a bázisállomástól vagy "árnyékos" akadályokkal teli, a kommunikáció javítható megfelelő antennák összekapcsolásával. Néhány népszerű LTE antennát az alábbiakban mutatunk be.
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna (800-3000MHz, 10m kábel, SMA dugasz)
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna (800-3000 MHz) 10 m kábellel a végén SMA dugasszal - A7054_10
LTE/GSM/3G antenna: TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
LTE MIMO antenna: ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m kábel, FME aljzat)
TRANS-DATA LTE KPZ 6/8 MIMO antenna A741022
ATK-LOG LTE MIMO antenna ( 800-2170 MHz) 10 m kábellel a végén FME aljzattal - A7057_10
Multimódusú média konverterek - rendszer diagnosztika. Az Ultimode médiakonverterek az Ethernet jeleket optikai szálakon továbbítják. Ezek a "plug and play" készülékek nem igényelnek konfigurálást. Néhány esetben azonban probléma fordulhat elő, az oka általában a rendszer optikai részében található.
Bármilyen probléma esetében, a telepítőnek az első lépése a LED kijelzők ellenőrzése a két végen telepített konvertereknek.
  • PWR - tápellátás
  • FP - optikai útvonal
  • TP - réz útvonal
  • 1000M - 1000 Mbps mód (egyes típusok)
  • Link/Act - aktív optikai kapcsolat (bal oldalon); aktív réz kapcsolat (jobb oldalon)
  • FDX/COL - Full Duplex mód
Ha a LED-ek jeleznek egy problémát a száloptikai elérési útvonalon, az optikai kábelt ellenőrizni kell egy vizuális hibakereső lokátorral, például L5935. A fény hiánya jelzi az átvitel hibáját, ami a nem megfelelő telepítésre utal. Ha az ellenőrzés során a vizuális hiba lokátor nem mutat semmilyen problémát az optikai kábelen, részletesebb vizsgálat szükséges, lehetőleg reflektométer alkalmazásával.
Ellenőrizze a tápfeszültséget az optikai média konverter kimenetén, és hasonlítsa össze a termék adatlapján feltüntetett értékekkel.
Ethernet média konverter M-023G L10025 -
A kimeneti szint -3,46 dBm, amely megfelel a gyártó által megadott tartománynak (-8 ... -3 dBm)
Új termékek
Gigabit Router: RouterBoard 750GL (5p switch, PSU)
Gigabit Router RouterBoard 750Gr-2 (5p switch, PSU tartozék) N24761 lehetővé teszi a felhasználók számára a még magasabb szintű professzionális hálózatok kialakítását, amelyek statikus, vagy dinamikus útválasztásra vannak alapozva. A fejlett tűzfal és a sorba állítás jellemzik, amivel könnyen menedzselhető az internet sávszélessége.
Kültéri ház/doboz: Kubiak PSH 500x300x150 IP65
Kültéri ház/doboz: Kubiak PSH 500x300x150 IP65 R90608 ideálisan telepíthetők benne elektronikus eszközök, amelyek fedetlen helyen, mostoha időjárási körülmények között működnek. A doboz használható olyan helyeken is, ahol a tömítettség és tartósság elengedhetetlen. Tökéletes az antenna és IP hálózati berendezések szerelésnél.
Érdemes elolvasni
Professzionális WiFi hálózatok épületekben. A DIPOL kibővítette termékválasztékát a WiFi eszközök területén, a TP-LINK által forgalmazott hozzáférési pontok EAP sorozatával. Ezek biztosítják a rugalmas és biztonságos megoldásokat a vezeték nélküli hálózatoknak, amelyek könnyen telepíthetők és kezelhetők. Az AP könnyen felszerelhető a falakra vagy a mennyezetekre. A WLAN konfiguráció és menedzsment egyszerű a központosított menedzsment szoftveren keresztül. A TP Link EAP eszközök biztosítják a kapcsolatát a portálnak és az automatikus RF menedzsmentnek, így ideális a nagy sűrűségű, igényes üzleti környezetben történő használata, mint például a campus, szállodák, bevásárlóközpontok, irodák... >>>bővebben
Egy példa az EAP hozzáférési pontok telepítésére
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI