KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 8/2016 (2016. február 22.)
A Google okosítja az okostelefonokat. A Google egy olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé teszi a mobil eszközöket, hogy bonyolult számításokat, elemzéseket hajtsanak végre külső adatközpontok segítsége nélkül. Egy ilyen projektnek a kivitelezése köszönhető annak, hogy a Movidius fejlesztő céggel együttműködve ultra energiatakarékos integrált áramköröket használhatnak fel a mesterséges intelligencia gépi tanulási algoritmusok részeként. A kereső óriás már megmutatta a teljesítőképességét azoknak a képfelismerő algoritmusoknak az alkalmazási lehetőségeit a Google Fotóknál, amelyek tárolják és elemzik a képeket az okostelefonokról. A felhasználók ezzel az alkalmazással képeket kereshetnek, beírva a tárgyak nevét, például "virág" vagy "hegyek", vagy egy arcnak a képe más fotóval, ahol az arc is megjelenik. Azonban a képek küldése időt vesz igénybe, így a keresés hatékonysága attól is függ, hogy milyen a megléte és minősége az internetes kapcsolatnak.
A projektnek a célja, hogy az okostelefonokat felkészítse a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulási mechanizmusokra. Ez elérhető közelségbe került a hatékony 12 magos chip használatával, amely a fejlett Myriad 2 képfeldolgozó családhoz tartozik és két egységből áll MA2450 és MA2150. A jövőben a telefonok a beépített képfelismerő képességükkel azonosítani tudják a tárgyakat valós időben, internetkapcsolat nélkül is. Ezt a funkciót nagyon sok alkalmazásnál lehetséges hasznosítani, például azonosítható az ember egy ügylet engedélyezésénél, vagy elemezi a környezetet annak érdekében, hogy segítse a vak emberek tájékozódását (grafikus jelek, utcanevek, stb), vagy értelmezhető legyen a siketek jelnyelve mások számára is.
A Movidius cég közreműködött korábban a Google Tango projekten - a tableteket felszerelték érzékelőkkel a környezet és a valódi "mozgó" tárgyak feltérképezésére a virtuális világban. Úgy tűnik, hogy ez már csak idő kérdése, amikor a készülékek ilyen extra "értelemmel" fognak rendelkezni, ami igazán új lehetőségeket nyit, hogy az életünket könnyebbé tegyék...
Hogyan lehet aktiválni az OSD menünek a távvezérlését a Hikvision HD-TVI kamerákban? A régebbi típusú analóg kamerák vezérlését (CVBS) általában joystickkal felszerelt kamera kábellel végzik. A legtöbb esetben a HD-TVI kamerák esetében nincs ilyen joystick, azonban azok paramétereinek a vezérlése lehetséges a HD-TVI DVR-en keresztül. Vezérlő jeleket küldenek vissza a kamera segítségével ugyanazon a koaxiális kábelen, amely a videót szolgáltatja a DVR-nek. A kamera OSD menüjében, a felhasználónak be kell írnia a PTZ vezérlési menübe a DVR-t, majd nyomja meg a "menü" gombot. Ugyanezt a hatást lehet előállítani a "Preset 95" előhívásával.
Egy Hikvision kamera OSD menüje a D1T sorozatból
A navigáció az OSD menü segítségével kivitelezhető a PTZ gomb használatával fel/le és bal/jobb. Az IRIS+ gomb segítségével erősítse meg a változtatásokat.
A funkciók széles választéka/kiigazítása lehetséges (ez függ a modelltől):
  • üzemmód,
  • expozíciós beállítások (zár lassítása, AGC, érzékenység, fényerő, D-WDR, páramentesítés)
  • BLC,
  • fehér egyensúly,
  • zajcsökkentés,
  • privát maszkok.
Hikvision Disk kalkulátor - kiszámítja az adatmegőrzési időt. A Hikvision *Disk kalkulátor v.3.0.0.2 lehetővé teszi a videó adatmegőrzési idejének egy NVR-ben telepített HDD kapacitásának a kiszámítását. Megfordítva, a felhasználó kiszámíthatja a szükséges kapacitását a HDD-nak a tervezett adatmegőrzési időre vonatkozóan.
Az alkalmazás egyszerű és könnyen használható. A "Channel Number" mezőt ki kell tölteni a kameráknak a számával, amelyek csatlakoznak az NVR -hez. A "Device Type" -nél az "IPC" (IP kamera) kell választani. A "Resolution" mezőt úgy tervezték, hogy a tényleges felbontás választható ki a 2-12 MP tartományban). A "Frame Rate" paraméter kiválasztása az 1/16 - 50 fps tartományban lehetséges. Az "Encoding" mezőt a tömörítés kiválasztására használhatják a kameránál és az NVR-nél (H.264, H.264+ vagy H.265).
A kiválasztott paraméterektől függően, a program az optimális átviteli sebességet ajánlja. Ha a kamerák különféle kódolási beállításokban dolgoznak, azok esetében külön kell az egyes paramétereket hozzáadni. A kamerák hozzáadása után, a tervezett lemezek kapacitása a szükséges paramétereknek megfelelően ("Disk Space"), és a felvételi ideje naponta (folyamatos felvételi időszakok). A kalkulátor kiszámolja az adatmegőrzési időt. Alul vannak a kalkulációi az azonos kameráknak, de különböző tömörítési módszerekkel.
Adatmegőrzési idő kiszámítása H.264 tömörítéssel
Adatmegőrzési idő kiszámítása H.264+ tömörítéssel
Jellemzően a Hikvision által kifejlesztett H.264+ tömörítési módszer kétszer hatékonyabb, mint a H.264, megőrizve ugyanazt a képminőséget. Ezt vették figyelembe a számításnál - a javasolt bitráta fele akkora, mint a H.264-nél és ugyanazon lemez kapacitása lehetővé teszi megduplázni az adatmegőrzési időt. A rendszerben 8 kamerával, 4 TB lemezterülettel, és 24/24 felvétel időtartamokkal 11 és 22 nap lesz az adatmegőrzési idő.
Multiswitch SMATV rendszer két műholdról egy apartmanban. A legrugalmasabb multiswitch rendszer a több emeletes épületekben a 9 kábeles rendszer. A 9 kábeles busz alhálózatokra van felosztva az apartmanok minden lépcsőházában, majd minden emeleten, egy megfelelő "emeletes" multiswitch leágazót alkalmaznak a jelek elosztására. Így a hálózatot a tényleges követelményeknek megfelelően lehet kialakítani. Az egyre növekvő számú előfizető/aljzat elegendő a multiswitch használatához nagyobb számú kimenettel.
Az új sorozatú 9 bemenetes multiswitchek a TERRA MV-9XXL úgy lettek kialakítva, mint az "emeletes" vagy "szintenkénti" multiswitchek az ilyen 9 kábeles rendszerek számára. Megkülönböztető jellemzője a multiswitcheknek a csoportosítása a kimenetek különböző kimenő szintjei alapján, amely lehetővé teszi, hogy a szerelők a jelszinteket az aljzatokban a multiswitchtől különböző távolságokban kiegyenlítsék. Emellett a beépített kompenzációs áramkör a kábeleken a jelek magasabb frekvenciákon keletkező megnövekedett veszteségeit pótolja, ezután a nagy SMATV rendszerek elosztó kábeleit az előfizetői vonalakon akár 80 méterre is kiterjeszthetik
Egy példa a SMATV rendszernek egy soklakásos épület (4 lépcsőház, 3 emelet) kialakítására. A rendszer elosztja a programokat a földi adókról és a műholdas adókról két pozícióból. Ennek alapja a busz topológia az SDQ-908 R70529 osztó, SD-920 R70526 leágazók és TERRA MV-908L R70858 multiswitchek. Minden aktív összetevője a rendszernek az SA-91L R70901 szélessávú erősítőről történik.
A busz topológia számos előnyt kínál a kaszkád megoldásokkal szemben. A legfontosabb ezek közül, hogy ez minimalizálja a meghibásodást a hálózati szegmensben a rendszer többi összetevőjének. A TERRA cég által javasolt megoldásnál, hiba esetén a jelveszteség csak azokat az előfizetőket érinthetik, amelyek a hibás multiswitchez csatlakoznak, a hálózat többi részénél nem tapasztalható jelkimaradás, és javítása, könnyen, cserével gyorsan megoldható.
A PoE egyszerűsíti a tápelosztást az IP hálózatokban. Az IP eszközök megtáplálása gyakori feladat a szerelők számára az IP-hálózatok, beleértve az IP CCTV rendszereket is. A PoE technológia használatával (Power over Ethernet), a szerelési munka könnyebb lehet. A legjobb PoE megoldásnak a kapcsoló és tápegység funkcióinak az integrációja tűnik, vagyis a kapcsolók alkalmazása PoE funkciókkal.
Az alábbiakban bemutatott ULTIPOWE0098af N29982 kapcsolót már használják az IP videó felügyeleti rendszerekben. Az IP kamerák jeleit továbbítják a kapcsolóhoz, amely csatlakozik a NVR-hez (rögzíti a felügyeleti adatokat és használják az élő felügyeletet és böngészést az archívumban). Köszönhetően a kapcsolónak a PoE funkcióval minden kamera csatlakoztatva van egy kábelen keresztül (Poe + adat), amely leegyszerűsíti a rendszer telepítését.
A szálak rendszere az optikai kábelekben. Egy optikai kábel több szálának végződésénél a telepítőnek figyelni kell, hogy megfelelő sorrendben legyenek a szálak lapolva a kábelrendezőben vagy telepítő dobozban. Számos szabvány foglalkozik ezzel a kérdéssel, és bár nincsenek erre általános szabályok, az összhang ezen a területen fontos, amely lehetővé teszi a szerelőknek a problémák elkerülését abban az esetben, ha hálózati karbantartás vagy bővítés történik.
Az optikai kábelezésnél érdemes végrehajtani az európai szabványok egyikét, vagy a zárt megoldások esetében a kábelt gyártó vagy nagy távközlési szolgáltatók megoldásait, receptjeit. Az alábbi táblázat a leggyakrabban használt szabványokat mutatja be a szálak elrendezését az optikai kábelrendezőkben.
Érdemes megjegyezni, hogy bekerült egy külön szabvány, amely időt és pénzt takarít meg az optikai hálózat bővítésében. Az egymást követő csatlakozási pontokon a telepítőnek nem kell tapasztalatilag ellenőrizni sorrendben a szálakat a meglévő kábelrendezőkben és ezáltal elkerülheti a problémákat a hibás kapcsolatokban (különösen, amikor az illesztések zárt patch panelekben kerülnek be és enélkül nézi a szálak sorrendjét.)
Új termékek
Tápegység 2WZS (12V/100 mA, antennaerősítők számára, tápfeladóval, F+IEC)
Tápegység 2WZS (12V/100 mA, antennaerősítők számára, tápfeladóval, F+IEC) D0013 tápegységet arra tervezték, hogy tápfeszültséget szolgáltasson az előerősítők/erősítők számára kisebb földi antenna rendszerekben, amelyek DC 12 V feszültséget igényelnek, 100 mA áramfelvétel mellett. A LED kijelző a kimeneti feszültség jelenlétét mutatja. A tápegység nem rendelkezik bekapcsoló gombbal. A tápegység feladata, hogy a kábelen keresztül táplálják meg az antenna dipólházába szerelt antenna előerősítőket. A tápfeladó rész egy leválasztó segítségével ugyanazon a kábelen juttatja fel a tápfeszültséget az előerősítőnek, mint amelyiken az RF jelet visszirányban a vevőkészülékhez küldi.
IP Box kamera: Sunell SN-IPC54/14EDN (2MP, 0.05 lx, C/CS, Audio, PoE)
IP Box kamera: Sunell SN-IPC54/14EDN K1617 box IP kamera SONY EXMOR 1/2.9" CMOS képérzékelővel van felszerelve, amelynek felbontása 1920x1080 pixel (2 MP). A kamera beltéri működésre lett tervezve, professzionális CCTV IP rendszerekbe, NVR-ekre alapozva. A kamera két adatfolyamot szolgáltat (fő stream és al-stream), és a H.264 vagy MJPEG tömörítési módszert használhatja. Az audió bemenet lehetővé teszi a kapcsolódást egy mikrofonhoz, és audio kimenete csatlakoztatható egy aktív hangszóróhoz (egy erősítővel). Ez a megoldás lehetővé teszi a kétirányú hangalapú kommunikációt az audió felügyeletnek a helyszínen, a hangfelvétellel párosítva.
Multiswitch MR-912L TERRA 9 bemenet, 12 kimenet aktív földi erősítővel (A osztály)
9/12 Multiswitch Terra MR-912L R70812 beépített erősítőket tartalmaz a földi és műholdas TV számára. A SAT IF és DVB-T (47-790 MHz) erősítés beállítására kapcsolókat alkalmaz. A potméterekhez képest, ez a megoldás növeli a stabilitását a változtatásoknak. Továbbá, az MR-912L R70812 multiswitch el van látva passzív földi útvonallal (5-862 MHz), hogy alkalmazható legyen a rendszerben a visszirányú csatorna (a passzív és aktív elérési út nem használható egyszerre).
Érdemes elolvasni
Hatékony vezeték nélküli hálózatok. Amikor egy vezeték nélküli hálózat gerincét tervezzük, már az elején érdemes megbecsülni a maximális adatátvitelt a csomópontok között. Ez lehetővé teszi a megfelelő kiválasztását a berendezésnek és a hálózati topológiának. Prioritást élvez a berendezés a telepítésnél, azonban együtt kell a hálózatot megtervezni, figyelembe véve... >>>bővebben
Példa drótnélküli hálózatra, amely a helyközi kapcsolatokon alapszik
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
DIPOL az Elektrotechnika 2016 Vásáron
A leginnovatívabb termék az Elektrotechnika/Electricity 2016 vásáron
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI