KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 10/2016 (2016. március 7.)
Adatok tárolása üvegen. A hatalmas mennyiségű információk begyűjtésének és tárolásának 100 százalékig megbízhatónak kell lennie. A fényképek, videók és dokumentumok a már megszokott DVD-ken teljességgel elvesznek 25 év eltelte után. A hagyományosan használt népszerű memória stickek az adatokat egy kicsivel hosszabban megőrzik, de ebben sem bízhat meg az ember 100%-ig.
A tároló közeg utódja az 5D üveg dysk lehet. Az első említés az 5D lemezekről már 2013-ban megjelentek, amikor a rögzített szöveges fájl mérete csak 300 kb volt. Az Optoelectronics Research Centre at Southampton University kutatói nemrégiben kifejlesztettek egy új 5D dysket, amit a laboratóriumokon kívül színre hoztak az ipari partnerek számára is, amelyek a projekt kereskedelmi forgalomba helyezését készíthetik elő.
Az új optikai közeg egy 2,5 cm-es lemez nanoszerkezetű üvegből készült. Az adatot a lemez belsejében femtoszekundumos (1E-15s) lézer impulzusok rögzítik. Az üveg tulajdonságaiból fakadóan ellenáll akár 1000 Celsius fokú hőmérsékletnek is, és ez a közeg a megszokott szobahőmérsékleten tárolva gyakorlatilag végtelen tartóssággal rendelkezik.
Az írási és olvasási műveletek sokkal bonyolultabbak, mint a CD vagy DVD lemezek esetében, ahol a kétdimenziós struktúra pit és sáv formában (bináris értéke 0 és 1), vannak létrehozva és olvassa a lézersugarakkal a sík felületet. Az 5D lemezen az információk a megtört fény egy kombinációjaként vannak jelen (méret, orientáció és pozíciója három tengelyen (X, Y, Z). Így az 5D név utal az öt "dimenzióra" is. Az ilyen lemezek kapacitása akár 360 TB is lehet!
Az IP kamerák meghajtása PoE-val NVR-ről - a legegyszerűbb megoldás. A legkényelmesebb módja az IP kamerák csatlakoztatásának egy videó megfigyelő rendszerhez a PoE technológia használata. Ez leegyszerűsíti a telepítést (ugyanazon a kábelen történik a megtáplálás és az adatok átvitele). A Hikvision NVR-ekben beépített PoE kapcsolók találhatók. Ez a megoldás leginkább a kis rendszerek egyszerű felépítését jellemzi. A legnagyobb előnyeik:
 • egyszerű telepítés,
 • egy kábel mindegyik kamerához,
 • Hikvision kamerákat automatikusan konfigurálja az IP hálózaton ("Plug and Play"),
 • kamera linkek akár 100 m-re.
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)HDD Western Digital 2TB WD20PURX SATA (CCTV DVR-ekhez)Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1/4P/A (4 csatornás, 25Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, 4xPoE, alarm IN/OUT)
IP videó megfigyelő rendszer egy kis házban.
A kamerák közvetlenül megvannak táplálva a PoE switch-ről, ami be van építve a K22042 NVR-be.
A kamerák a PoE NVR által létrehozott belső elszigetelt hálózathoz csatlakoznak. A Hikvision NVR-ek egy speciális funkcióval rendelkeznek, úgynevezett Virtual Host, amely lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a kamera és egy másik hálózati eszköz között. Az NVR egyfajta hálózati csomóponttá válik, és a felhasználó hozzáférést nyer mind a kamera élő képhez, valamint a beállítási lehetőségekhez. A Hikvision mérnökei létre hozták a kétlépéses konfigurációs beállítását az IP kameráknak a PoE NVR-ekkel: a végfelhasználó a Plug and Play telepítést futtatja a felvétel és az alapvető funkciókkal, a telepítő és/vagy a rendszergazda csatlakozni tud magával a kamerával a Virtual Host segítségével, hogy hozzáférhessen a speciális funkciókhoz.
Mentési útvonal konfiguráció a Hikvision iVMS 4200 alkalmazásban. A rendszer üzemeltetője manuálisan mentheti a videofelvételt, screenshotokat, a konfigurációs fájlokat, stb a helyi számítógépen. A mentési útvonal konfigurálásához a kezelőnek a következő lépéseket kell megtennie:
 • indítsa el az iVMS 4200 alkalmazást, és lépjen a "System Configuration" menübe
 • kattintson a "File" gombra,
 • kattintson a tallózás gombra, és válassza ki a mentés helyét az ilyen típusú fájloknak,
 • változtassa meg az alapértelmezett útvonalát a videó fájlok, képek, és a konfigurációs fájlok mentése számára,
 • mentse a változtatásokat.
A "System Configuration" ablak nézete (mentse a videó fájlok, képek, konfigurációs fájlok útvonalát)
az iVMS4200 alkalmazásnak
F csatlakozók tömörítése TRISET-11 kábelen. A szerelők a nagy SMATV vagy kábel TV rendszereknél jól ismerik azokat a problémákat, amikor a vastag koaxiális kábel végeire kell az (10 mm feletti, olyan mint a TRISET-11 PE E1025) F csatlakozókat rászerelni. Mivel a sűrű fonat, a telepítésnél a csatlakozók belső cső részébe való bejuttatása nehézkes, és ehhez jelentős erőt kell kifejteni. A most már híressé vált MASTER E80362 csatlakozók alkalmazása megszünteti ezt a problémát, garantálva ezzel az egyszerű telepítést. Az első lépés az, hogy megtisztítjuk a kábelt a MASTER kábeltisztítóval E8010. Miután a csatlakozót a kábel végére felhelyeztük, a következő és egyben az utolsó lépésben a minden egyben MASTER E80075 kompressziós szerszámmal rápréseljük a csatlakozót. Mindez a műveletet pár másodpercet vehet igénybe.
Kábeltisztító MASTER: RG59, RG6, Triset-113, Triset Profi, Triset-11 és telefonkábelekhez
F csatlakozó F MASTER 11 (kompressziós, Triset-11 kábelre)
Minden egyben kompressziós szerszám MASTER (BNC, F, IEC, RCA)
Kábeltisztító MASTER E8010
F csatlakozó F MASTER 11 E80362 (Triset-11 kábelre)
Minden egyben kompressziós szerszám MASTER E80075 (BNC, F, IEC, RCA)
A tökéletes kivitelezés és a kiváló pontosság jellemzi a MASTER csatlakozókat, amely elnyerte a szerelők tetszését és nagyon népszerű lett körükben. A kompressziós csatlakozók nagy mechanikai szilárdságot, egységet és nagyfokú stabilitást biztosítanak.
RF csatlakozók GSM és 5 GHz-es hálózatokban. A Dipol RF csatlakozók kínálata alkalmas a 6 GHz-es tartományban való működésre, amelyet a Tri-Lan 240 E1171 kábelre való szerelésnél ajánlunk. A fő paraméterek fontosak a sima RF jelátvitelnél a kábelen történő csatlakozásoknál, ahol figyelembe kell venni:
 • Az állóhullám-arány (VSWR) meghatározza, hogy a beeső jel mennyi energiája verődik vissza az adóhoz. A tipikus értékek nem haladhatják meg az 1,5 értéket, amely egyenértékű a reflexió ca. 4% jel erősségének. Az ajánlott csatlakozók WFS értéke = 1,3.
 • Az impedancia illesztést decibelben mérik, amely meghatározza, hogy mennyi a csatlakozó kábelkészlet jelteljesítménye. Minél nagyobb ennek értéke, annál jobb az átvitel minősége. Ez nem lehet alacsonyabb, mint 15 dB. A Tri-Lan kábelhez használt csatlakozóknál az értéke legalább 18 dB.
N dugasz Tri-Lan 240/H-155 kábelre 6 GHz-ig
N dugasz Tri-Lan 240/H-155 kábelre (6 GHz) E84130
A sorozat csatlakozói egyaránt használhatók a GSM, 3G, 2.4 GHz-es sávjában és más 5 GHz-es sávban működő telepítéseknél. A csatlakozóknak ez a kínálata hidat képez az olcsó, alacsony minőségű neve nincs termékekeket és a nagyon drága, top termékeket gyártók között.
 • N dugasz csatalakozó akár 6 GHz-ig Tri-Lan 240/H-155 kábelhez - E84130,
 • N aljzat csatlakozó akár 6 GHz-ig Tri-Lan 240/H-155 kábelhez - E84135,
 • SMA/RP dugasz csatlakozó akár 6 GHz-ig Tri-Lan 240/H-155 kábelhez - E84150,
 • SMA/RP aljzat csatlakozó akár 6 GHz-ig Tri-Lan 240/H-155 kábelhez - E84155.
ULTIMODE gyorsan szerelhető csatlakozók. Az ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 duplex kábel két egymódusú 250 μm G.657A2 szál az egyik legnépszerűbb FTTH kábel a piacon. A beltéri kábel népszerűségének az oka az alacsony ár, a nagy mechanikai szilárdság, valamint a téglalap keresztmetszetű speciális felépítésű köpeny, plusz beépített FRP-vel, ami természetesen korlátozza a hajlító képességét egy síkban a biztonságos hajlítási sugár tartományon belül.
Gyors ULTIMODE FAST-02SC L5711 szerelvény csatlakozó ULTIMODE L7102 kábelre
A kábel végére csatlakoztathatók a mechanikus illesztők (például ULTIMODE L5550), hegesztett kötések (például az Easy Splicer L5810), vagy a gyors szerelésű csatlakozók ULTIMODE L5711 vagy L5712. Az utóbbi lehetőség annak köszönhető, hogy kis méretű a kábel, amelyhez ideálisak a csatlakozók méretei. Az ilyen típusú eszközök olcsók és kényelmes megoldást kínálnak a LAN és CCTV rendszereknek, amelyek az optikai szálakat alkalmaznak. Ezeket fel lehet használni az átmeneti időszakban az FTTH rendszerekben a telepítési folyamat során, mielőtt a végső hegesztett kötés telepítése megtörténne.
Új termékek
IP Box kamera: Sunell SN-IPC54/14EDN (2MP, 0.05 lx, C/CS, Audio, PoE)
IP Box kamera Sunell SN-IPC54/14EDN K1617 box IP kamera SONY EXMOR 1/2.9" CMOS képérzékelővel van felszerelve, amelynek felbontása 1920x1080 pixel (2 MP). A kamera beltéri működésre lett tervezve, professzionális CCTV IP rendszerekbe, NVR-ekre alapozva. A kamera két adatfolyamot szolgáltat (fő stream és al-stream), és a H.264 vagy MJPEG tömörítési módszert használhatja. Az audió bemenet lehetővé teszi a kapcsolódást egy mikrofonhoz, és audio kimenete csatlakoztatható egy aktív hangszóróhoz (egy erősítővel). Ez a megoldás lehetővé teszi a kétirányú hangalapú kommunikációt az audió felügyeletnek a helyszínen, a hangfelvétellel párosítva.
Kültéri ház/doboz: Kubiak PSH 500x300x150 IP65
Kültéri ház/doboz Kubiak PSH 500x300x150 R90608 fémház IP65-ös védettséggel rendelkezik, ideálisan telepíthetők benne elektronikus eszközök, amelyek fedetlen helyen, mostoha időjárási körülmények között működnek. A doboz használható olyan helyeken is, ahol a tömítettség és tartósság elengedhetetlen. Tökéletes az antenna és IP hálózati berendezések szerelésnél.

DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TDX410C
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) Transzmodulátor TERRA TDX410C R81617 transzmodulátort a DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) a kiválasztott kívánt csatornák egy transzponderről érkező jeleinek a vételére használják, amelyek nem küldhetők tovább COFDM formátumban a kiválasztott csatornán a VHF/UHF frekvenciatartományban. Beépített CI interfész a feltételes hozzáférési modul lehetővé teszi a transzmodulátor számára a kódolt csatornák vételét. Multiplex módban az egyik panel egy teljes multiplexet vesz (akár 10, vagy olyan csatornákat), és átalakítja azt DVB-T multiplexre akár 5 szolgáltatást (max 31 PID), max 31.66 Mbps átmenő teljesítménnyel. Amikor nagyobb átvitelre van szükség, akkor a rendszernek szüksége lehet a következő TDX-410C R81617 modul(ok)ra. A kimeneti DVB-T COFDM multiplexet általában elosztásra használják a felhasználókhoz egy passzív hálózatnál, amely RF osztókból/leágazókból áll. Ez a megoldás különösen kényelmes a modern hotel TV rendszerekben a különböző műholdas csatornák, beleértve a HD adások elosztására is.
Érdemes elolvasni
HDMI videó továbbítása a HD-TVI DVR-ről nagyobb távolságra. Az egyik vállalat Krakkóban elhatározta, hogy korszerűsíteni kívánja videó megfigyelő rendszerét és megváltoztatja a régi analóg PAL kamerákat új HD-TVI modellekre. Továbbá, a biztonsági személyzet a videót rendszeresen figyelemmel kell, hogy kísérje. Mivel a terem, ahol a személyzet található, 200 méterrel távolabb helyezkedik el a műszaki helyiségtől a DVR-el, így szükségesnek mutatkozott a HD videó továbbítási problémájának a megoldása nagyobb távolságra... >>>bővebben
HDMI videó továbbítása Signal-HD H3608 konverterrel és optikai kapcsolattal.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
DIPOL az Elektrotechnika 2016 Vásáron
Az Elektronika 2016 vásár díjazott terméke
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI