KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 11/2016 (2016. március 14.)
A Google egy újfajta fizetési módot ajánl. A Google egy új fizetési rendszert tesztel, az úgynevezett Hands Free. Ahogy a neve is sugallja, ez egy teljesen érintésmentes fizetési rendszer, nem igényel NFC funkciókat. A felhasználóknak csak telepíteni kell a Hands Free alkalmazást Android vagy iOS telefonokra, majd a hitel-vagy betéti kártyáikat a rendszer alkalmazásba vételéhez. A felhasználóknak a fotóikat is hozzá kell adni a Hands Free profilokhoz. Ahhoz, hogy az összeget a boltban leemelhessék, a programban résztvevő felhasználó köteles tájékoztatni a pénztárost erről a fajta fizetési szándékáról, hogy Hands Free módon fizet és közben meg kell adnia néhány azonosító adatot is a pénztárnál (pl nevének kezdőbetűit). A pénztáros vezeték nélkül csatlakozik a felhasználó telefonjához és a terminál megjeleníti a fényképét, ezzel megerősítve a személy személyazonosságát, aki a fizetést kezdeményezi. A kiválasztott üzletekben kísérletek vannak arra, hogy a bolti kamerák már automatikusan, arcfelismerő alkalmazással, vizuálisan beazonosítják a személyt. Miután az ellenőrzés megtörtént, minden egyes befejezett tranzakcióról egy SMS-ben nyer megerősítést a felhasználó.
A Hands Free alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy fizetést a pénztárnál a telefon megérintése nélkül tudjon végezni. A telefon felismeréséhez alacsony energiájú Bluetooth-t, Wi-Fi-t, helymeghatározó szolgáltatásokat, stb. használ.
A kifizetések okostelefonok és hordozható elektronika segítségével nagyon kényelmes megoldást jelentenek a felhasználók számára. Megvalósítását a bankok által támogatott mobil szolgáltatók, hardver és szoftver fejlesztők igyekeznek minél hamarabb kivitelezni. A virtuális pénz valójában válik virtuálissá, mivel támogatja a virtuális hitelkártyát. A jelenleg is működő legnépszerűbb érintésmentes fizetést képviseli az Android Pay, amely NFC technológián alapszik. A Google egy lépéssel előrébb tart, mert az övé sokkal kényelmesebb fizetési rendszert takar. A cég egy jelenleg futó korlátozott alkalmazási rendszere az USA-ban a South Bay egyes kiválasztott üzletében már működik. Hasonlóan Android Pay rendszerhez valószínűleg az Egyesült Államokban, és talán más országokban is hamarosan elterjed.
IR megvilágítók félteljesítményű sugárzási szöge. A félteljesítményű szög az a szög, amelyben a sugárzás intenzitása a fény nem esik 3 dB-lel nagyobb mértékben a maximális értéken belül. Minél kisebb a félteljesítményű szög, annál magasabb a sugárzási érték. Működési szöge nagyobb abban az esetben a Redbeam reflektoroknak, ha a beépített lencsékkel annak körülbelül kétszerese, mint a szélessége a félteljesítményű szögnek.
Alapvető paraméterei a Redbeam IR megvilágítóknak:
ModelIR20IR40IR100IRN40IRN60
CodeM1635M1640M1647M1649M1653
Wavelength [nm]850850850940940
Operating angle [o]10060304530
Half-power angle [o]5030152215
Range [m]2030904060
Power [mW]24001800360024003000
Hotel TV rendszere DVB-T COFDM szabványban. A legegyszerűbb a hotel televíziós rendszereknél, csak a szabadon fogható földi sugárzású televíziós csatornáknak az elosztása, amelyek a térségben vehetők, ennek ellenére sok szálloda tulajdonosa szeretne hozzá műholdas csatornákat is beiktatni. Ebben az esetben egy fejállomás használatánál a költségek a megoldásoktól is függenek a műholdas csatornákkal kapcsolatosan, elsősorban, hogy mennyi a műholdas pozíciók száma és a különböző transzponderek igénye. A szállodák szobáiban a fali aljzatok száma különösebben nem befolyásolja a költségeket - a költségek további erősítők alkalmazása esetén inkább egy kis részét képezik az egész rendszer beruházását illetően.
A digitális TERRA fejállomás úgy lett tervezve, hogy vegye és elossza a földfelszíni DVB-T és műholdas DVB-STS2 TV csatornákat a szállodákban, motelekben, panziókban és egyéb más létesítményekben. Köszönhetően az elosztásnak minden csatorna DVB-T COFDM multiplex formában koaxiális kábeleken keresztül jut el a rendszerben, amelyet a modern televíziók (beépített DVB-T tuner) képesek venni a fali antennaaljzatba csatlakoztatott kábeleken keresztül.
Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBKonverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBUHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitNégycsatornás erősítő: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC)DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TDX410CTápegység TERRA UP413 (12V/4.5A, Terra modulokhoz)Osztó TV négyes R-4 SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalAljzat GAR-BG-DK süllyesztett nem átmenő
Egy rajz a a hotel TV vételi rendszerének telepítéséről
Fejállomás kivitelezése egy szállodában - a fenti ábrán - egy jó példa a megfelelő elemek kiválasztására az ilyen típusú alkalmazásokhoz.
  • at440 R82511 - egy négy csatornás rendkívül szelektív hangolható RF erősítő képes a megfelelő szűrést elvégezni, erősíti és kiegyenlíti a négy digitális multiplex (DVB-T) adást az UHF sávban. Mind a négy független részét erősítheti a különböző DVB-T multiplexeknek. Ez azt jelenti, hogy egy modul négy digitális multiplexet erősít.
  • TDX410C R81617 transzmodulátor használható a DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jelek vételére, kiválasztja a kívánt csatornákat a transzponderről és újraküldi azokat COFDM formátumban a kiválasztott csatornákat a VHF/UHF frekvenciatartományban. Beépített CI interfész feltételes hozzáférési modul lehetővé teszi a transzmodulátort a kódolt szolgáltatások működtetésére. A multiplex üzemmódban egy panel veszi az egész multiplexet (akár 10, vagy hasonló csatornákat), és konvertálja azt a DVB-T multiplexhez akár 5 szolgáltatással.
  • UP413 R82533 12V DC tápegység ajánlott a TERRA erősítők, vevőkészülékek, jelfeldolgozó eszközök számára.
  • Az osztók és leágazók lehetővé teszik az elosztását az RF jelnek az alhálózatokba (például a szobák csoportjai szerint minden emeleten), és további elosztását az egyes fali aljzatokba.
Miért kell az LTE antennáknak szélessávúaknak lennie? LTE technológia az átviteli csatornákat illetően rugalmas mind a frekvenciatartomány és a sávszélesség vonatkozásában. Az LTE hálózatok működhetnek a 800 MHz-es (nem urbanizált területeken - nagyobb tartományban) a 2,6 GHz-es frekvenciatartományban (nagyvárosi területeken - nagyobb kapacitással).
Az LTE-Advanced lehetővé teszi a kapcsolatot két sávjának különböző frekvenciatartományában, például az 1800 MHz-es és 2600 MHz-es (LTE FDD - Frequency Division Duplex). Az ilyen megoldások lehetővé teszik a transzfereket akár 300 Mbps eljuttatni. Tehát a lényeg az, hogy választási lehetőség legyen az LTE antennáknál, amelyek képesek együttműködni a különböző frekvenciatartományokban, még ha egy részüket jelenleg nem is használják.
A TRANS-DATA KPZ LTE A741022 kültéri irányított MIMO panel antenna felhasználható LTE/GSM/3G modemekkel egyaránt. Így aztán működik mindegyik sávban, amelyet vagy az LTE, vagy a 806-960 MHz és a 1710-2700 MHz-es hálózatokban használhatunk. Az antenna felhasználója ilyen módon nem fog meglepődni az LTE technológia jövőbeni fejlődése során.
LTE/GSM/3G antenna: TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
TRANS-DATA LTE KPZ 6/8 MIMO antenna A741022
Passzív optikai hálózatok (PON) - elosztó szekrények és dobozok telepítése. Az FTTH szolgáltatások elosztásánál az épület minden részében szükség van arra, hogy az optikai kábel minden előfizetőhöz bejusson. A leggyakoribb módszer a kábelezésnél a soklakásos épületeknek az elosztásánál alapvetően az elosztó szekrények pincében történő telepítése, és a kis elosztó dobozok telepítése pedig az egyes szinteken a függőleges kábeleknél. Független optikai kábelek futnak a kábelrendezőtől az elosztó dobozokhoz a padlón. Ezután az optikai szálak az elosztó dobozokból közvetlenül a kábelvég dobozokhoz, a lakásokba futnak, például ULTIMODE TB-02H L5302.
Az elosztódobozokat gyakran a lezárt térben telepítik, így kis méretűnek, könnyen telepíthetőnek és karbantarthatónak kell lenniük. Ezeknek a követelményeknek megfelel az ULTIMODE L5404 doboz, amely lehetővé teszi legfeljebb 4 szál könnyű elrendezését.
Száloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02H
Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)
Száloptikai elosztó szekrény: ULTIMODE TB-48B (falra szerelhető)
Optikai kábelvég doboz
ULTIMODE TB-02H L5302
Száloptikai elosztó doboz
ULTIMODE TB-04B L5404
Száloptikai elosztó szekrény
ULTIMODE TB-48B L5448
Minden szálat az épületben a kábelrendezőtől indítva osztanak el, amely általában a legalsó szinten (alagsor) található. Ez az a csomópont, ahol csatlakozik a belső hálózat a külső infrastruktúrához. Ilyen elosztó szekrény az ULTIMODE TB-48B L5448.
Száloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02HSzáloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Száloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02HSzáloptikai elosztó szekrény: ULTIMODE TB-48B (falra szerelhető)
FTTH felépítés egy épületben

Új termékek a DIPOL-nál
Lapos TV tartó mennyezetre: PLB-CE946-02L (37
Lapos TV tartó mennyezetre: PLB-CE946-02L E93524 tartót a modern lapos LCD vagy plazma monitor/televíziók tartására tervezték (37" és 70" átlóval), a mennyezetre. Terhelhetősége 50 kg. A szerelvény lehetővé teszi a vízszintes forgatást (360 fok) és a tartólap beállítását 0 foktól -25 fokos tartományig.
F csatlakozó F MASTER 11 (kompressziós, Triset-11 kábelre)
F csatlakozó F MASTER 11 E80362 F-csatlakozó sárgaréz anyagú nikkel bevonattal, speciálisan a Triset-11 kábelekhez készült. Az anyaga ellenáll a korróziónak. Nagy pontossága biztosítja a kiváló minőséget és a professzionális megjelenést. A szerelésnél a tömörítési módszer nagyon egyszerű, és biztosítja a jó és stabil kapcsolatot hosszú ideig. A MASTER E80362 pontos menetkiképzése megkönnyíti a csatlakozók felcsavarozását a foglalatra, amely más gyártmányú csatlakozóknál hibaként jelentkezhet. Az F MASTER E80362 dupla tömörítésű gyűrűi (a kábelen) és az O-gyűrűk (kapcsolati oldal) teljes körű védelmet biztosítanak a kábel és a csatlakozók számára (a berendezés) víz behatolása ellen.
INVERTO UNICABLE QUAD+SINGLE LNB
UNICABLE QUAD+SINGLE LNBA98241kimenete lehetővé teszi a csatlakoztatását akár négy Unicable fogadására alkalmas SAT TV vevőkészüléknek, ahova a jel egy koaxiális kábelen érkezik egyetlen parabolaantennáról, például A9648. Az LNB önálló széles sávú kimenettel rendelkezik, amelyhez csatlakoztatni lehet egy tipikus SAT vevőt. Az LNB szükségtelenné teszi egy multiswitch használatát.
Újdonságok
2016. március 4. - tréningek és szemináriumok. A téli-tavaszi oktatások felénél járunk, amit a DIPOL szervezett. Ebben az évben a látogatottság igen magas, közel 500 szerelő vett részt a 14 tanfolyamon. Különböző témák kerültek terítékre, az új technológiák és gyakorlati feladatok jellemzik alapvetően a tanfolyamokat. A kurzusok még április elején is tartanak. Összesen 23 trénig szervezése folyik 11 lengyel városban.

Egy kurzus Czestochowában, 2016 március
Szeminárium a Hikvision HD-TVI az IP-megoldásokra, a vállalat által szervezett formában
Kielce, 2016 március
Érdemes elolvasni
Hatékony vezeték nélküli hálózatok. Amikor egy vezeték nélküli hálózat gerincét tervezzük, már az elején érdemes megbecsülni a maximális adatátvitelt a csomópontok között. Ez lehetővé teszi a megfelelő kiválasztását a berendezésnek és a hálózati topológiának. Prioritást élvez a berendezés a telepítésnél, azonban együtt kell a hálózatot megtervezni, figyelembe véve... >>>bővebben
Példa drótnélküli hálózatra, amely a helyközi kapcsolatokon alapszik
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
Ipari kapcsolók - használatra készek minden környezetben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI