KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 12/2016 (2016. március 21.)
Samsung VR szemüveg egy hullámvasúton. Vannak olyan esetek, amikor a sokkhatás, nyaktörő süllyedés és kanyarok a hullámvasúton néhány ember számára nem okoz elég izgalmat, de ők is számíthatnak a Six Flagson-on erre a hatásra, amelynek segítségével a vállalat azt szeretné elérni, hogy felkészítse ezeknek a tapasztalatoknak a bevezetésével 3D-s virtuális valóságos utakat. A világ legnagyobb hálózatával rendelkező vidámparkok bejelentették a partnerséget a Samsunggal, amely az eszközzel elérhetővé teszi a virtuális valóságban a hullámvasúton történő utazást. Mielőtt egy túrán, vagy egy kalandon részt kívánna venni, a Samsung Gear VR szemüvegét fel kell helyeznie, amely egy teljesen más valóságba repíti a használóját, és egy kísérletet tesz az idegen invázió elleni küzdelemben, vagy éppen egyik tanúja lesz a Superman és Lex Luthor közötti csatának, amelyre a képregény adott ihletett. Ilyen virtuális valóság túrák lesznek még a lehetséges kilenc kiemelt témából az USA-ban és Kanadában lévő parkokból. Lehetőség lesz kilenc különböző izgalmas virtuális forgatókönyvből is választani. A vidámpark biztosítja majd az ügyfeleknek a Samsung Gear VR-rel a fülhallgatókat a további védelem érdekében a hullámvasúton az utazás során.
Mivel az egyes kocsik áthaladnak az útvonal bizonyos pontjain, különböző időpontokban, a szemüveg minden felhasználó számára megmutatja a pillanatnak megfelelően azokat a képeket ahol elhaladnak, amely csökkenti a betegség előfordulását. (tériszony, fóbia). Ahhoz, hogy a helymeghatározó adatok megfelelőek legyenek a képen, minden egyes részének kommunikálnia kell a Bluetooth "fekete doboz"-zal, amely a hullámvasúton lett telepítve. Az ilyen utazások, túrák a virtuális valóságban együttesen valóságos fizikai érzéseket váltanak ki, biztosan lesznek olyan rajongói, akik élvezni fogják ezeket a játékokat és a különleges hatásokat, valamint sikerül leküzdeni a félelemmel, szorongással járó érzéseket. A jövőben a Six Flagsot, a virtuális valóság szemüveget, a világ más tájain található parkokban is szeretnék bevezetni.
Pénztárgép integrációja HD analóg videó felügyeleti rendszerbe. Egy videó megfigyelő rendszer, amely alkalmas pénztárgépek POS tranzakcióknak további figyelemmel kísérésére. Egyesíti a videó felügyelet POS adataival, amivel ellenőrizni lehet például hogy az ügyfélnek eladott termék összhangban van-e az adott nyugtával. Az FG-50HD M1725 rámontírozó karakter generátor összeköti az értékesítés helyén a terminálokat (POS) CCTV kamerák, hogy egy folyamatos átfedést készítsen a tranzakciókról a videó kimeneten. Ez lehetővé teszi, hogy a teljes információt menteni lehessen az értékesítési tevékenységről. A készülék a CCTV rendszerekben PAL (CVBS), AHD, HD-CVI, vagy HD-TVI berendezésekkel használható.
Sniffer RS-232 port az RS-485 SNIF-42Pénzügyi tranzakciós generátor FG-50HD (POS videó megfigyelő rendszerek számára, AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL)
POS terminál felügyelete SNIF-42 M1721 RS232 -vel RS-485 konverterhez, videó szöveg beillesztésére M1725, és egy biztonsági kamerához
A fenti ábra jól szemlélteti, hogyan kell csatlakoztatni a pénztárgépet a videó megfigyelő rendszerhez. A SNIF-42 M1721 készülék átalakítja az adatok az RS-232-ről az RS-485-re, amelyet a szabványnak megfelelően támogat az FG-50HD M1725 generátor. A piros téglalap az 1. számú szimbolizálja opcionálisan a bővítő portját az adóügyi nyomtatónak.
MTP Aranyérem a SECUREX 2016 OptimaGSM rendszer számára. Az OptimaGSM G7005 vezérlőpanel Ropam-tól az MTP Gold Medal SECUREX 2016 díjat kapta. "Az MTP aranyérem az egyik legismertebb díj a lengyel piacon, amelyet azoknak adományoznak - a szakértők alapos értékelése után -, akik innovatív termékeket a legmagasabb minőségben gyártanak." A OptimaGSM vezérlő panel GSM/IP kommunikációval és otthoni automatizálási funkciókkal elismertek:
 • Modern és innovatív megoldások,
 • Kivételes funkcionalitás,
 • Kiváló esztétika és tervezés,
 • Hatékonyság és alacsony üzemeltetési költségek.
MTP Aranyérem a SECUREX 2016 az OptimaGSM rendszer számára
Az OptimaGSM panel a TCP/IP modullal (Ropam AP-IP) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék a rendszer segítségével a beépített webszervert. A megoldás alapját képezi a biztonságos SSL kapcsolat, amely minden böngészővel működik. Emellett web szerverbe beépítve az AP-IP modul támogatja a mobil készülékek különböző alkalmazásait (Android, iOS, Windows Mobile). A modern és innovatív rendszer összetevője az OptimaGSM panelnek és az AP-IP modul lehetővé teszi az IoT (Internet of Things) megoldások megvalósítását.
HDMI modulátor egy antenna rendszerben. Két fő módszer van a HD tartalmak elosztására több televízió számára. Az első ezek közülük HDMI osztók és HDMI kábelek, és a 20 méter feletti távolságok esetében a HDMI extenderek. A második, amely egyre népszerűbbé válik a DVB-T modulátorok alkalmazása.
A HDMI->DVB-T modulátorokat bevásárlóközpontokban, elektronikai üzletekben, mozi multiplexekben, kocsmákban, éttermekben, vonat- és autóbusz-állomásokon, repülőtereken használják. A megoldás előnyei a következők:
 • egyszerű elosztása az RF jeleknek tipikus koaxiális kábelen és RF osztókon keresztül,
 • nincs probléma további televíziók csatlakoztatása esetén a hálózathoz,
 • alacsonyabb költségek nagyobb elosztórendszerekben a HDMI megoldásokhoz képest,
 • nagy megbízhatóság az egyszerű kábelezés és a csatlakozóknak köszönhetően.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalDVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)DVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)Osztó TV hármas R-3 SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-16dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) Signal
HD jelek elosztása egy Blu-ray lejátszóról és a PC számítógép átkonvertálja DVB-T multiplexeket a Signal-400 R86700 modulátorokkal, vele együtt a DVB-T adások, amelyek az A2670 antennáról érkeznek
Egyszerű otthoni automatizálási rendszer mindenki számára. Az Extra Free eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy komplett otthoni automatizálási rendszereket hozzanak létre, valamint külön-külön is használhatókat, hogy ezekkel is vezérelni, irányítani tudjanak egyes eszközöket és világítástechnikai berendezéseket. Az utóbbiakban jelzett alkalmazások könnyen kivitelezhetők az alábbiakban ajánlott szettek felhasználásával. Ezek a következő feladatok elvégzésére alkalmasak:
 • RZB-01 Exta Free F5010 (2-csatornás vezeték nélküli távvezérlő RNK-02 F5101 és 1-csatornás vevőegység/relé ROP-01 F5211) - távoli be/kikapcsolása az elektromos áramkörnek,
 • RZB-02 Exta Free F5011 (RNK-02 + RDP-01) - világítás vezérlés fényerőszabályzó funkcióval,
 • RZB-03 Extra Free F5012 (RNK-02 + SRP-02) - redőny vezérlése,
 • RZB-04 Extra Free F5013 (RNK-04 + ROP-02) - távoli be/kikapcsolása két független áramkörnek,
 • RZB-05 Exta Free F5014 (ROP-01 + P257 / 2) - távoli be/kikapcsolása az elektromos áramkörnek, egy kulcstartó formájú távirányítóval,
 • RWG-01k Exta Free F5019 (RWG-01 + P-257/2) - távvezérelhető konnektor, egy kulcstartó formájú távirányítóval.
Vezeték nélküli vezérlő szett: Exta Free RZB-01 (RNK-02 + ROP-01)
Exta Free RZB-01 F5010 szett nézete
1-csatornás vevő/relé: Exta Free ROP-01Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)
Az RZB-01 Extra Free F5010 készlet alkalmazása felhasználható a világítás vezérlésére (nincs szükség vezetékes kapcsolatra a kapcsoló és a lámpa között)
A fenti példában jól látható, hogy a ROP-01 F5211 vevőt/relét vezérli a 2-csatornás RNK-02 F5101 vezeték nélküli billenőkapcsoló (be/kikapcsolja a fényt). Ily módon, a felhasználó vezérelheti a kiegészítő fényforrást a ROP-01-en keresztül csatlakoztatva a szoba másik oldalán, anélkül, hogy bármilyen vezetékes kapcsolat lenne a kapcsoló és a lámpa között.
Mi a különbség az APC és a UPC csatlakozók között? A legnépszerűbbnek tartott csatlakozók a száloptikás rendszerekben a következők:
 • SC (Standard Connector) aktív eszközökben alkalmazzák, mint például média és videó konverterek, amely a gyors és egyszerű csatlakozást biztosítják,
 • FC (Ferrule Connector) menetes testtel biztonságosan kapcsolódhat egy eszközhöz vagy adapterhez,
 • LC (Little Connector) SFP modulokban használják a kis méretek miatt.
A reflexiós jelenség egy UPC (kék) és egy APC (zöld) csatlakozóban
Mindegyik csatlakozónak két változata van, az UPC és az APC. Az UPC az Ultra Physical Contact változat, az APC a rövid Angled Physical Contact. A különbség a szál arcának polírozásban található. Egy UPC csatlakozó végfelülete lapos, egy APC 8 fokos szögben van polírozva. A szál végén az arcok csiszolva vannak, hogy annak optimális szöge megakadályozza a fény visszaverődést a szál felületéről, ami elnyomná a hasznos jelet, ezáltal biztosítja a nagyon alacsony visszaverődési reflexiót. Az APC és UPC csatlakozók felcserélhetők, kivéve akkor, ha az eszköz specifikációja nem rendelkezik másképpen.
Új termékek
Keystone BNC (f) / BNC (f) Modul
Keystone BNC (f) / BNC (f) Modul J2313 két csatlakozó aljzattal. Lehetővé teszi, hogy csatlakoztatni lehessen két oldalról koaxiális kábelt mindkét végén BNC csatlakozó dugasszal. A modulok közvetlenül elhelyezhetők a patch panelre és az aljzatok kompatibilisek a Keystone szabvánnyal.
Optikai Node TERRA OD-005P (FTTH vevő)
Optikai csomópont TERRA OD-006 (FTTH vevő) R81762 egyik összetevője a TV antenna rendszereknek, amelyet a száloptikás technológiában alkalmaznak. Az optikai kapcsolat útján érkezett DVB-T és FM/DAB jeleket az eszköz rádiófrekvenciás jelekké alakítja, amelyek helyileg szétoszthatók az előfizetői aljzatokra. Kicsi méretnek, a modern kinézetnek és a megfelelő paramétereknek köszönhetően, az OD-006 R81762 készülék egy ideális vevő az FTTH rendszerek számára, amely szolgáltatja a rádió és TV programokat (egy családi ház, lakás, iroda) optikai kapcsolattal.
Kapcsolóüzemű tápegység (12V/250mA JACK 3.5 (+))
Kapcsolóüzemű tápegység (12V/250mA JACK 3.5 (+) D0014 RF/DC a C0397 RF/DC elválasztó egységgel együtt (tápfeladó) lehetővé teszi a 12 VDC tápfeszültséget az antenna előerősítő/erősítő részére feljuttatni ugyanazon a koaxiális kábelen, amelyen továbbítja az RF jeleket az antennáról. Összehasonlítva a D0012 tápegységgel a D0014 modell sokkal nagyobb teljesítményű (250 mA-es a 100 mA-es helyett).
Újdonságok
2016. március 4. - tréningek és szemináriumok. A téli-tavaszi oktatások felénél járunk, amit a DIPOL szervezett. Ebben az évben a látogatottság igen magas, közel 500 szerelő vett részt a 14 tanfolyamon. Különböző témák kerültek terítékre, az új technológiák és gyakorlati feladatok jellemzik alapvetően a tanfolyamokat. A kurzusok még április elején is tartanak. Összesen 23 trénig szervezése folyik 11 lengyel városban.
Egy kurzus Czestochowában, 2016 március
Szeminárium a Hikvision HD-TVI az IP-megoldásokra, a vállalat által szervezett formában
Kielce, 2016 március

Érdemes elolvasni
CCTV kamerák távfelügyelete vezeték nélküli híd útján. Olyan helyzetekben, ahol a CCTV rendszer helyileg távol van a felügyeleti helyiségtől vagy más helyről történik a videó felügyelete a kameráktól, túl hosszú a vezetékes kapcsolat, az egyetlen megoldás az, hogy a kamerát IP hálózaton keresztül figyeljék meg. Ha nincs erre alkalmasnak vélt hálózati infrastruktúra a célra, egy jó ötletnek bizonyulhat a telepítése egy vezeték nélküli hídnak a kiépítése. Egy ilyen híd két TP-LINK TL-WA5210G N2350 hozzáférési pontból áll... >>>bővebben
Távoli hozzáférés a videó felügyeleti forrásokhoz, vezeték nélküli kapcsolattal
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
Intelligens épület - az egész ház mindössze egy karnyújtásnyira
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI