KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.13/2016 (2016. március 28.)
Utazás az európai fővárosok között 10 perc alatt? A Hyperloop ezt kínálja, amely rendkívül nagy sebességű közlekedési projekt a vonat és repülő kombinációjával. Az amerikai milliárdos Elon Musk elképzelése szerint, egy speciális kapszula fog mozogni a csőben nagyon alacsony nyomásban - ami csak 1%-a lenne a légköri értékeknek. Ennek eredményeként a közegellenállás a csőben gyakorlatilag teljesen megszűnne. A jármű nem érintkezik a külső csővel, a mágneses lebegést és a vékony légpárnát kihasználva siklik.
Kezdetben a projekt megvalósítását csak az Egyesült Államokba tervezték - útvonala Los Angelestől San Franciskóig terjedt volna. Kiderült azonban, hogy az ilyen vonatok Európában is jól felhasználhatók utazási célokra. A szlovák kormány szándékmegállapodást írt alá Hyperloop Transportation Technologies-el abból a célból, hogy "megvizsgálja egy helyi Hyperloop építését", amelyik három európai fővárost kötne össze, vagyis Bécset, Pozsonyt és Budapestet.
A gyors utazás víziója a kapszulákban hosszú ideje izgalmi állapotot váltott ki a tudósok és mérnökök között. 2013-ban, Elon Muskkal kezdődött a folyamata egy ilyen az életben is megvalósítható elképzelésnek, és sok jele utal arra, hogy ez sikeres lesz.
A leendő utazási idő felülmúlja a képzeletet. Az 56 km-es utat Pozsony és Bécs között mindössze 8 perc alatt, és a 160 km-es távolság pedig Pozsony és Budapest között csupán 2 perccel lenne hosszabb. A Hyperloop tovább csatlakozhat Pozsonyból Kassával, amelyik a második legnagyobb város Szlovákiában. A 400 km utazás csak 25 percet vesz igénybe (ez kb 4,5 óra autóval).
Az előzetes vizsgálatok alapján a közlekedési rendszer teljes egészében elhelyezhető a pályán. Ez elsősorban egy csőből álló alagút, ami tulajdonképpen a pálya, ebben egy henger alakú kapszula fut körülbelül 28 emberrel, és szédítő 1200 km/óra sebességgel. Utazás közben egy fél fekvő helyzetben vannak az utasok, így nem tudnak sétálni a kapszulában. Gyönyörű látvány látható a kapszula falain, ami változatosságot ad az utazásoknak. Bízunk benne, és már előre tekintünk, nagyon várjuk az első utazást!
PTZ kamerák analóg CCTV rendszerekben. A forgó kamerák fontos elemeit képezik a fejlett videó megfigyelő rendszereknek. A PTZ kamerák, eltekintve a vízszintes síkban történő forgatástól (pan), beállítható a látómező függőleges mozgatása (tilt) és eközben optikai, valamint digitális közelítés is elvégezhető vele. Az üzemeltető szempontjából az egyik fontos jellemzője az ilyen kameráknál a késedelmi idő, azaz a joystickkal végzett mozgatás és a monitor képén bekövetkezett változás között eltelt idő, aminek az összege a reakció idő késedelem, csak ennek eltelte után jeleníti meg a kamerából érkező új képet a monitoron. Az analóg PTZ kameráknál egyszerűbb a jelfeldolgozás, emiatt alacsonyabb a késedelmi idő, általában ez gyakorlatilag nem is érzékelhető, ami számukra a piaci szereplők számára nagyon "felhasználóbarátnak" tűnik.
HD-TVI TURBO HD PTZ kamera Hikvision DS-2AE7230TI-A (1080p, 4-120 mm, 0.01 lx, IR 120m-ig)HD-TVI TURBO HD DVR Hikvision DS-7216HGHI-SH/A (16 csatornás, 1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA) 24
Továbbá a HD-TVI szabványra alapozott PTZ kamerák könnyebben is telepíthetők. Nincs szükség újabb kábelre vezérlőjel-továbbításra, mivel ezeknek a szolgáltatásoknak az átvitele ugyanazon a koaxiális kábelen történik.
Promóciós szettek egy Hikvision DVR-ből és több kamerából kialakítva. A Hikvision vállalat bevezet egy promóciós kínálatot CCTV szerelők számára címezve. 2016. március 22 - május 21-ig tudnak megvásárolni promóciós szetteket akciós áron, mindegyik tartalmaz egy DVR-t és kettő vagy négy kamerát. Íme a szettek listája:
Szett No.
Kód
DVR
Kamerák
Kamerák száma a szettben
1M7701DS-7204HGHI-SHDS-2CE16D1T-IR4
2M7702DS-7204HGHI-SHDS-2CE56D1T-IRM4
3M7703DS-7208HGHI-SH/ADS-2CE16D1T-IT34
4M7704DS-7208HGHI-SH/ADS-2CE56D1T-IT34
5M7705DS-7216HGHI-SH/ADS-2CE16D1T-VFIR32
6M7706DS-7216HGHI-SH/ADS-2CE56D1T-VFIR32
7M7707DS-7208HGHI-SH/ADS-2CE16D1T-IR4
8M7708DS-7208HGHI-SH/ADS-2CE56D1T-IRM4
9M7709DS-7216HGHI-SH/ADS-2CE16D1T-IR4
10M7710DS-7216HGHI-SH/ADS-2CE56D1T-IRM4
Példaként bemutatjuk a promóciós szett No.2 számú kínálatát a DS-7204HGHI-SH M75204 DVR-el és négy DS-2CE56D1T-IRM M7508 kamerájával, ami egy kisebb ház videó felügyeletére ajánlott. A nagy felbontású kamerák (1920x1080 pixel) kiváló minőségű képeket biztosítanak nagy részletességgel. A széles látószögű kameráknak köszönhetően az egész szobát képesek megfigyelni. A kamerák méretei kicsik és esztétikusak, jól használhatók beltéri alkalmazásokhoz. Ugyanakkor megfelelnek az IP66 védelemnek, ami lehetővé teszi a kamerák telepítését a házon kívül. Ebben az esetben, ha egy nagyobb házat kell felügyelni, szükség lehet nagyobb számú kamerára, a megfelelő szett az M7708 egy DVR-el és 8 bemenettel, vagy az M7710 16 bemenetes DVR-el. További kamerák igénye esetén külön kell megvenni a szükségletektől függően, és azt már a DVR bemenetek száma döntheti el.
Sunell IP kamerák - riasztó kimenetének használata mozgásérzékelésnél. A Sunell IP kamerák riasztási kimenettel úgy konfigurálhatók, hogy annak kimenete érzékelje a mozgásérzékelést a megfigyelt területen. Ez a funkció felhasználható például a világítás vezérlésére, optikai vagy hangjelzésre, vagy információ küldésére az eseményről más rendszerbe. Ahhoz, hogy ezt a funkció használható legyen a felhasználói igényeknek megfelelően, jelentkezzen be a kamerába web böngészőn keresztül a szükséges beállítások elvégzéséhez.
Vandálbiztos dom IP kamera: Sunell SN-IPV54/14UDR/V (2MP, IK10, 2.8 -12mm, 0.05 lx, IR 20m-ig)Kapcsoló üzemű tápegység 12V/1A / 5.5 (CCTV kamerákhoz)
Világítás vezérlése a riasztás kimenet használatával, amelyet a Sunell IP kamera mozgásérzékelése váltott ki
A konfiguráció indítása Alarm -> Motion detection alarm almenüben. A felhasználónak először aktiválni kell a mozgásérzékelés riasztás mellett az aktív időszakokat (menetrend). A következő lépésnél menjen az Alarm In/Out ablakba, válassza ki a megfelelő riasztási kimenetet és üzemmódot (continuous or pulse), és állítsa be a bekapcsolási időt folyamatos üzemmódban (0-999999 ms ), vagy módosítsa az impulzus paramétereket.
SMATV rendszer egy négy lépcsőházas bérházban. A multiswitch telepítését a soklakásos épületekben gondosan meg kell tervezni. A számítások során a bemeneti paraméterek a következők: hálózati topológia, a multiswitchek típusa és száma, a rendszerben használt kábel típusa (csillapítás), és a szakaszok hossza. A tervezőnek először ki kell választania a rendszer elemeit, hogy a jelszintek minden antennaaljzaton az ajánlott tartományon belül legyenek.
Az alábbiakban bemutatunk egy tervet egy ilyen rendszerre, amelyet SatNet szoftver használatával hoztunk létre. A rendszer egy olyan lakóház 64 apartmanjában lett kialakítva, amely négy emeletes és 4 lépcsőházzal rendelkezik. A TERRA multiswitch MV-9XX sorozata öntvényházban van, megnövelt szűrési hatékonysággal (A osztály). A jelvonalak alhálózatokra vannak elosztva minden lépcsőházban 9 utas SAT/TV osztókkal és SAT/TV leágazókkal megfelelő csillapítási szintekkel.
A rendszer elrendezése: 9 kábelen fut az antennáról érkező jel az épület tetejéről az erősítőhöz, amely a legkülső lépcsőház felső részén található, majd lefelé vezet a függőleges kábelcsatornában a pinceszintig, ahol elosztva vezet vízszintesen a többi lépcsőházhoz. Minden lépcsőház fel van szerelve beépített szekrénnyel benne a SAT/TV osztóval/leágazóval és MV-916L R70866 multiswitch-el a jelek elosztására a fali aljzatokhoz, amelyek a lépcsőházak apartmanjaiban találhatók.
WLAN hálózatok áruházak raktáraiban. Kétféle tárolót kell megkülönböztetni egymástól, az első amelyikben meglehetősen egységes képet mutat a rádióhullámok terjedése, és a második esetében már, ahol a gépek, berendezések vagy állványok erősen befolyásolják a jel terjedését. Az első esetben, gyakran előfordul, hogy az egyetlen hozzáférési pont, például TP-LINK EAP110 N2562, a létesítmény közepén van telepítve, így az egész raktár területét képes lefedni.
A második esetben figyelembe kell venni azoknak a tárgyaknak a helyét, amelyek akadályozzák a jelek terjedését. A megfelelő lefedettség elérhető több hozzáférési pont telepítésével, például TP-LINK EAP120 N2564. Az AP számát és helyét rendszerint kísérleti úton kell meghatározni. Mivel az összes AP egy hálózatot képez, nincs szükség további naplózásra az egymás közötti kapcsolásoknál. Megkülönböztető jellemzője a megoldásnak a TP-LINK EAP120 N2564 AP-kel az EAP Controller szoftver, amely lehetővé teszi a központosított konfigurációt és menedzsmentelést a vezeték nélküli hálózat többi EAP eszköz részére (web böngésző utján). A funkciók közé tartozik a valós idejű nyomon követés, a hálózati forgalom grafikus elemzése és a kötegelt firmware frissítések.
Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)Wireless Access Point TP-LINK EAP120 (N, 300Mbps, PoE 802.3.af)
Az ötlet alkalmazása több TP-LINK EAP120 N2564 hozzáférési pontnak egy raktárcsarnokban
FTTH - Az univerzális és beltéri kábelek használata. Az épületek általában a száloptikai infrastruktúrához univerzális kábelekkel, gél töltéssel és UV sugárzásnak ellenálló köpennyel csatlakoznak. Annak ellenére, hogy a kábelek LSOH köpennyel rendelkeznek, lehetséges az épületek belsejében telepíteni, ezáltal az optikai kábel fajtája beltéri változatra cserélődik és az épületet fedett részein sikerrel beépíthető, ami egy jó ötlet, mert a gél hiánya könnyebbé teszi a telepítést is.
Az univerzális optikai kábelről beltérire történő váltáshoz, mindig szükséges egy telepítő doboz, ahol a csatlakozás megtörténik és ami megvédi a kötést (fent: ULTIMODE L5408). Ez a kis költséggel járó kiadás a dobozon és a szükséges kiegészítőkön racionális, figyelembe véve a további kivitelezését a hálózatnak az épületben. Nem lesz probléma a szivárgó géllel, és a G657A2 kábel szálaival, ami lehetővé teszi a könnyebb szerelési munkát, köszönhetően a csökkentett hajlítási sugárnak.
Új termékek a DIPOL-nál
Pénzügyi tranzakciós generátor FG-50HD (POS videó megfigyelő rendszerek számára, AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL)
Pénzügyi tranzakciós generátor FG-50HD M1725 kapcsolódik az értékesítés végén lévő pontnál (POS) a CCTV kamerákkal és folyamatosan készít képet a tranzakciókról a videó kimeneten. Az FG-50 HD karakter generátor úgy működik, mint egy hurok eszköz a CCTV videó jel bemenetével és kimenetével. A pénztárgép/POS adatai ráíródnak a videó képre, amely a videó kimeneten jelenik meg. A készülék a CCTV rendszerekben használható a következő videó szabványokkal: PAL, AHD, HD-CVI, HD-TVI. A HD szabványok esetében mind a 720p és 1080p felbontásokat támogatja.
Stabilizált tápegység (230VAC/12VDC, 100mA, 2.1/5.5)
Stabilizált tápegység (230VAC/12VDC, 100mA, 2.1/5.5) D0358 a 12 VDC feszültséget igénylő eszközök számára tervezték, amelyek max 100 mA áramot vesznek fel, a kábel végén pedig DC 2.1/5.5 dugasz aljzat található.
UTP Patch kábel Cat5e (0.25m, kék)
UTP Patch kábel Cat5e (0.25m, kék) J20001 RJ45 csatlakozókkal (8P8C moduláris dugasz) főleg a számítógépek és egyéb eszközök Ethernet hálózatokhoz történő csatlakozásaihoz használható fel (LAN).
Érdemes elolvasni
Géllell töltött sodrott kábelek - néhány tanács a telepítők számára. Sodrott kábeleket (szimmetrikus) használnak a jelek átvitelére a távközlési rendszerekben és a számítógépes hálózatokban. Jelenleg főként a telefon és Ethernet hálózatokban. A sodrott kábelek egy vagy több párból állnak. A hullámosan kanyargó vezetékek erősen csökkentik a külső elektromágneses interferenciát és a kölcsönös interferencia-párok közötti, úgynevezett áthallás befolyását... >>>bővebben
A NETSET BOX U/UTP Cat. 5e E1410_305 kábel gyártója biztosítja a stabilitást, a leírásokban megadott paramétereket legalább 15 évig, azzal a feltétellel, hogy a kábel csomagolására, szállítására, beszerelésére és használatára vonatkozóan a megfelelő európai szabványokat betartják (többek között az E-79100 és EN 50174-1), a megengedett környezeti feltételek között.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Mindent egy helyen elintézhet!
DVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)
DVB-T modulátor: Signal-400
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI