KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 14/2016 (2016. április 4.)
BioStamp - egy nagy lépés, vagy egy másik szerkentyű a gyógyászat területén? Az MC10 kutatói a BioStamp Research Connect System cég által kifejlesztette a BioStampRC elnevezésű érzékelőjét, ami célzott adatgyűjtést végez az emberi test fontosabb életfunkcióiról a bőr felszínén keresztül és elektrokardiográfiai aktivitásáról. Miután ez több évig tartó intenzív munka eredménye volt, a MC10 BioStamp RC forgalomba került, de pillanatnyilag csak a tudományos körökben került elosztásra.
Az elektronikus érzékelő egy vízálló, rugalmas elem, amelyet fel lehet helyezni a test számos helyére, miként a ragtapaszt. A testen hordható készülék súlya kevesebb, mint hat gramm, és mérete egy tipikus névjegyhez hasonló. A tapaszon belül egy 3-tengelyes gyorsulásmérő és egy giroszkóp követi a mozgását a megfigyelt személynek. A készülék integrált elektródái összegyűjtik a felszíni elektromiográfiai és az elektro-cardiac adatokat - hasonlóan az EKG-hoz. Az érzékelő tápellátását egy 15 mAh-s beépített akkumulátor biztosítja, és a Bluetooth® Smart (BLE) kommunikációs protokollt alkalmazza, ami körülbelül 36 órás üzemidőt biztosít. Ezt követően, az összegyűjtött adatok feltölthetők a központi BioStamp RC rendszer alá, a megfelelő elemzés elvégzése céljából.
A BioStamp egy biometrikus érzékelő, amely pontosan nyomon követhet számos fiziológiai paramétert. A rugalmas és lágy testközeli érzékelő természetesen megfelelően illeszkedik az emberi testhez. (Forrás: mc10inc.com)
Mint azt sok orvos kinyilatkozta, ez a technológia a jövőben nagy jelentőségű lehet a betegségek korai felismerésében. A kutatások azt mutatják, hogy ezek az intelligens érzékelők, például a BioStamp segíthet hatékonyan csökkenteni a diagnosztikai költségeket és felgyorsíthatja a kezelési eljárások sikerességét. Az adatok elemzése az emberi testről lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a betegnek a jelenlegi egészségi állapotát ellenőrizze anélkül, hogy befeküdt volna egy kórházba. Az egészségügyi problémák fennállása esetében, a korábban összegyűjtött adatok is segíthetik a beteg gyorsabb diagnózisának kialakítását.
Hogyan telepíthetők a biztonsági kamerák vastagabb oszlopokra? A tipikus árboctartókon nincsenek nyílások a kamerák telepítéséhez. Amikor kifúrjuk, ezután megfelelő védelmet kell biztosítani a korrózió ellen. Ezért azt javasoljuk, hogy használjanak bilincseket az ilyen típusú telepítések során. Az OR-150/T M5181 porszórással festett acél bilincs lehetővé teszi egy kamera felszerelését a csőre, amelynek átmérője 70-280 mm között van. A bilincs rögzítése a csőre acélszalagok segítségével lehetséges (1 méter hosszú), és alkalmas a kamerák négy lyukkal történő rögzítésére (nagy beállítási tartomány, vízszintesen 30 mm).
Kameratartó árbocra szereléshez OR-150/T (Ø max. 280 mm)
Az OR-150/T M5181 bilincs nézete a HDC-220P K1875 kamerával 70 mm átmérőjű árbocra szerelve
MATV rendszerek nehéz vételi körülmények közötti területeken. DVB-T jelregenerálása akkor lehetséges, ha egy vevő közvetlenül csatlakozik az antennához, amely lehetővé teszi a viszonylag problémamentes vételét a digitális adásoknak. A minimális paraméterek közül (vételi küszöb), az egyik elfogadható ha a MER 26 dB és a BER 1E-2. A regenerációs folyamat több tényezőből állhat össze, úgy mint a DVB-T jelnek a vétele, amelyet demodulál a transport streamhez, majd újra modulálja azokat rádiófrekvenciás jelekké, mint egy új COFDM multiplexet (frekvencia átalakító funkció). A regenerált jeleket ezután el lehet osztani több tíz vagy akár több száz fali aljzathoz.
DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TTX410C
Az alacsony lefedettségű területeken, nagyon fontos egy nagy nyereségű antenna kiválasztása. Azonban, ha a bit hibaarány (BER) és a modulációs hibaarány (MER) közel vannak a vételi küszöbhöz, a csatornaerősítők vagy frekvenciakonverterek lehet, hogy hatástalannak bizonyulnak. A DVB-T/T2/C - COFDM TTX-410C R81615 transzmodulátor lehetővé teszi a digitális TV-csatornák elosztását olyan helyzetekben, amikor az antenna jelét nem lehet közvetlenül felerősíteni, vagy átalakítani egy másik frekvenciára a magas BER és az alacsony MER szint miatt. Némi javítást valósít meg TS paraméterek vonatkozásában (regeneráció, szűrés, stb), és újból leadja a jelet COFDM formátumban a kiválasztott csatornában, a VHF/UHF frekvenciatartományban.

A MER (modulációs hibaarány) a készülék kimenetén nem kisebb, mint 35 dB, amely lehetővé teszi az elosztását a digitális multiplexnek még a nagyon nagy MATV rendszerekben is.

A készülék két üzemmódban működhet:
 • Transzparens üzemmód - a dekódolt transport stream nem kerül módosításra, és közvetlenül alkalmazzák a COFDM modulátorhoz - PID szűrés nélkül;
 • multiplexes üzemmód - a készülék megvizsgálja a dekódolt transport streamet (méri a bit rátát, frissíti a SI táblákat), és adott esetben szűri a programokat, valamint a szolgáltatásokat.
DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) Transzmodulátor TERRA TTX410C R81615
A DIPOL gondoskodik termékeinek minőségéről. Az ATK-10 A7015 antenna úgy került kivitelezésre, hogy az megfeleljen az AGH University of Science and Technology Krakkóban (a Department of Electronics) előírásainak. A tervezések során ellenőrizték az antenna prototípusát. Az eredmények ezután megerősítették a professzionális tervezést és a gyártott eszközöket.
Az ATK-10 egy 10 elemes, kültérben használható irányított antenna, amelyet a rádiójelek fogadására és továbbítására terveztek. Az az antenna nyeresége meghaladja a 10 dBi-t, akár 12,8 dBi is lehet a 800 - 980 MHz-ig terjedő működési sáv felső részében. A funkciók ideálissá teszik az antennát a GSM internetes modemekhez történő használatához. Az antenna rövidzárlatot képez a DC/LF áramnak, ami erősen csökkenti a villámcsapás okozta káreseményeket.
GSM antenna ATK 10/800-980MHz 10 elemes
Az új ATK 10 800-980 MHz A7015 antenna nézete
Megkülönböztető tulajdonságok:
 • Működési sáv: 800-980 MHz
 • Nyereség: akár 12,8 dBi
 • VSWR: max 1.8
 • Rövidzárlat a DC/LF számára
 • Elemek száma: 10
GSM antenna ATK 10/800-980MHz 10 elemes
Nyereség a frekvencia függvényében
GSM antenna ATK 10/800-980MHz 10 elemes
GSM antenna ATK 10/800-980MHz 10 elemes
Az E-sík sugárzási diagramja 800 MHz
3D-s képalkotás a 800 MHz-es sugárzási tartományban
Egyéb sugárzási karakterisztikák elérhetők az A7015 antenna katalógus oldalán.
Optikai osztók típusai. A passzív optikai hálózat esetében (PON), amennyiben a jel több optikai csatornára van felosztva (útvonalra) optikai osztókat kell használunk. Az osztók általában felosztják a jelet szimmetrikus módon (azonos csillapítása van minden egyes kimenetnek) 2, 4, 8, 16, vagy 32 utasok.
Az osztókat két különböző technológiával gyártják:
 • FBT (Fused Bioconical Taper) - az elhelyezés folyamata abból áll, ha két vagy több szál egymással szomszédos, akkor hegesztik és nyújtják azokat, hogy hozzanak létre egy központi kapcsolati területet. A technológia olcsó, de az eszközök nagyobbak és kevésbé megbízhatóak a PLC megoldásokhoz képest, beleértve az egyenlő elosztási problémákat illetően is.
 • A PLC (Planar Lightwave Circuit) osztók az optikai chipekre vannak alapozva, amelyeket az elektronikus integrált áramkörökhöz hasonló folyamatokkal gyártanak. A kompakt konstrukciók egyenlő osztási arányokat kínálnak az alkalmazott valamennyi ágban, megnövekedett stabilitást, kiváló minőséget, és alacsony meghibásodási arányt.
Négy SC/APC csatlakozó szolgáltatja a jeleket az L36041 PLC osztóról
Optikai osztó multimódusú SO-4-7A L36041
(1:4, G.657A, SC/APC) szerelve egy kötési tálcán
1x4 ULTIMODE L36041 PLC osztó ULTIMODE L5408 elosztó dobozba szerelve.
A dobozban van a toldó tálca (12 toldásra) az optikai osztó elhelyezését is biztosítva.
Új termékek
UTP Patch kábel Cat5e (0.25m, sárga)
UTP Patch kábel Cat5e (0.25m, sárga) J20002 főleg a számítógépek és egyéb eszközök Ethernet hálózatokhoz történő csatlakozásaihoz használható fel (LAN).
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56C0T-IRM (mennyezeti, 720p, 2.8 mm, 0.1 lx, IR 20m)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56C0T-IRM M7502 a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 720p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.1 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 20 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény.
Keystone F / F Modul
Keystone F / F Modul J2312 adapterrel lehetővé teszi két koaxiális kábel csatlakoztatását F dugaszokkal a végén.A modulok közvetlenül elhelyezhetők a patch panelre és az aljzatok kompatibilisek a Keystone szabvánnyal.
Újdonságok
2016. március 29. - DIPOL vezető helyen a Hikvision termékek értékesítésében. 2015-ben a DIPOL cég volt a legsikeresebb forgalmazója a Hikvision termékeknek Lengyelországban és megkapta a Platinum Dealer 2016 elismerést. A DIPOL közel 100 gyártott termékét forgalmazza a Hikvisionnak. A Hikvision cég a világ legnagyobb szállítója a videó megfigyelő rendszerek termékeinek és megoldásainak. A globális értékesítés 2015-ben 3,88 milliárd dollár volt, az éves növekedés mértéke pedig 46,97%!
Érdemes elolvasni
HDMI jelek továbbítása hálózati vonalon. A Signal HDMI Extender H3611 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy nagy felbontású HDMI jelet (műholdvevőről, számítógépről, multimédiás lejátszóról, Blu-ray lejátszóról, stb) küldjön HD-tévére, vagy monitorra az otthoni, irodai, stb., meglévő kiépített hálózati vonalon... >>>bővebben
Signal HDMI extender H3611 - alkalmazási példa
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Promóció a HIKVISION szettekre
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI