KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 15/2016 (2016. április 11.)
Vajon a Microsoft a kommunikáció egy új szabványát akarja megvalósítani? A Microsoft bemutatott egy a rendszerben megjelenő mozgó, háromdimenziós képet képviselő személyt. A hologram valós időben jelenik meg, és egy valósághű az a személy, aki egy teljesen más helyen tartózkodik. A megjelenített személy kölcsönhatásba léphet a közelben található tárgyakkal. Ezek a tárgyak is láthatók a címzett számára az átvitel során. Ezen túlmenően a rendszer lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt és az anyag rögzítését is. A felvételek három dimenzióban jelennek meg bármilyen perspektívából és különböző méretben. A Microsoft által kifejlesztett kommunikációs módszer az úgynevezett "holoportation".
Bal oldalon - egy beszélgetés hologramja, jobb oldalon - "kommunikációs szoba" kameraszettel
(Forrás: microsoft.com)
A kép digitalizálása a különleges 3D-s kameráknak is köszönhető. A számítógép feldolgozza a digitális információkat, leválasztja a beszélgetőpartner képét a háttérben, nyomon követi a mozgásukat, tömöríti és továbbítja a képet a felhasználónak. A kép megjelenítéséhez az embereknek egy speciális HoloLenses szemüvegre van szükségük. A személy digitalizált modellje ezután a szemüvegen keresztül összevonásra kerül a látott képen. A felhasználónak az lesz a benyomása, hogy a beszélgetőpartner ugyanabban a szobában tartózkodik.
Egy holoportation
(source: youtube.com)
A Microsoft Research mérnökeinek becslése szerint holoportation az otthonokban tíz éven belül jelen lesz. Vannak már működő prototípusok és a kifejlesztett csomagok hamarosan kaphatók is lesznek. Úgy tűnik most, hogy ez a technológia képes lesz átalakítani a jövőbeni fejlődését kommunikációs rendszereknek.
Analóg videó felügyelet lejárati ideje. Az analóg megfigyelő rendszerek alap komponensei a közelmúltban estek át alapos, lényegi korszerűsítéseken. Ez magában foglalta egy jelentős növekedését a felbontásnak és módosította a rögzítési rendszereket. A félreértések elkerülése érdekében a régebbi és újabb kifejezések megértéséért felsoroljuk a legfontosabbakat:
 • CVBS (Composite Video Baseband Signal) - videójel szabvány, amelyet a régi analóg TV, CCTV rendszerekben használtak, ahol a normál felbontású videó jellemzően 480i vagy 576i felbontású volt.
 • WD1 - nem szabványosított videó formátum, visszafelé kompatibilis a CVBS-el, a CCTV rendszerekben használják 16:9 képarányú monitoroknál.
 • HD-TVI, AHD, HD-CVI - jelenleg népszerű, nem szabványosított analóg HD videó formátumként használják, nem kompatibilis a CVBS-el.
 • PAL és NTSC - színes kódolási rendszer, amely közvetlenül nem kötődik a képfelbontáshoz, alkalmazhatók mind az analóg CVBS és HD videó formátumokban.
CCTV IP rendszerek struktúrája Hikvision megoldásokra alapozva. A Hikvision vállalat, vezetője a videó megfigyelési megoldásoknak, ügyfeleinek különböző bonyolultsági fokú eszközöket ajánl. Mind a kamerák és az NVR-k egy gazdaságos vonalat kínálnak, amivel elérhető a legtöbb potenciális felhasználó és kielégíti a felmerülő igényeket, valamint professzionális vonalat ajánl a speciális vagy nagyon igényes alkalmazásokhoz. Az utóbbiak berendezések között megtalálhatók azok a kamerák, amelyeket az autórendszám azonosításához javasolnak, ezek a rendkívül érzékeny kamerák alkalmasak az éjszakai működésre színes üzemmódban még gyenge fényviszonyok között is, a kamerákat hardveres WDR-el (széles dinamikatartomány) 140 dB dinamikus tartománnyal azokra helyekre tervezték, ahol nagy különbségek vannak a világítás területén. Egy példa a Hikvision eszközök kiválasztására professzionális CCTV IP rendszerek számára, amely az alábbi videóban kerül bemutatásra.
Egy példa a CCTV IP architektúrára, amely Kikvision alapuló megoldásokon alapszik
(Forrás: youtube.com)
Digitális földfelszíni televízió elosztása egy lakóépületben. A DVB-T adások vételére és elosztására a lakóépület négy lépcsőházában TERRA csatornaerősítők lettek beépítve, hogy szűrjék és erősítsék a DIPOL 44/21-69 Tri Digit A2670 antennával vett jeleket. A készlet két különálló csatorna erősítővel rendelkezik az at420 R82510 és MA400 R82520 szélessávú erősítővel. A modulok az R82538 sínre kerülnek beépítésre és meghajtása a DR-60-12 R82532 tápegységgel történik. A készlet, amely képes négy DVB-T multiplexet erősíteni, biztosítja a kimenetén a stabil (AGC) magas szintű jeleket. Továbbá, a lakók hozzá férhetnek az FM rádióadásokhoz, amelyet a Dipol 1RUZ PM B A0221 antenna vesz és betáplálja az RF elosztó rendszerbe az MA400 R82520 erősítő segítségével.
Osztó TV négyes R-4 SignalLeágazó TV négyes O-4 (5-1000MHz) SignalFali aljzat: Alcad BM-100 (FM&DAB/TV, végponti)URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B (körsugárzó H+V)Többsávos erősítő: Terra ma400 (FM/VHF/UHF)Twin csatornaerősítő: Terra at420 (UHF, analóg TV és DVB-T, AGC)UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri Digit
DVB-T-elosztó rendszer rajza egy lakóépületben 4 lépcsőházzal és 64 lakással.
Közelebbi megtekintésére Klikk a PDF formátumra.
A jel a passzív elosztó hálózaton keresztül minden egyes fali aljzatához eljut, amely a 4-utas TV/FM Signal R-4 R60104 osztóval indít, egy-egy kimenetéről minden lépcsőházba. A következő elosztási pontok is a Signal R-4 R60104 osztókon alapszik, hogy jellel lássa el az egyes emeleteket. Az elosztó hálózat utolsó szakaszában egy 4-utas leágazó R6024 különböző csillapítási kimenetekkel csatlakozik a végponti aljzatokhoz. A leágazó átmenő kimenete az R66200 ellenállással van lezárva. A kábelezésnél a DIPOLNET Tri-Shield RG6 Cu E1220_500 (A osztály) koaxiális kábelt használták fel.
Milyen RACK szekrényre lehet szüksége egy közepes vállalatnak? Mivel nagy mennyiségű informatikai eszközt (routerek, kábel rendezők, patch panelek, telefon kapcsolók, szünetmentes tápegységek, NAS) használnak a cégek, ezért szükség van egy nagy RACK szekrényre, amelynek mélysége legfeljebb 1000 mm (a szerverek mérete miatt). A szekrényben telepített eszközök számára biztosítani kell a megfelelő hűtést.
A SIGNAL Rack szekrények szerverekhez perforált első és hátsó ajtókkal rendelkeznek, hogy ezzel is elősegíthessék a készülék belsejében található légkondicionáló berendezések hatékony működését. A távolságok a sínpárok a szekrény mindkét oldalán megtalálhatók és állíthatók 1 cm-es lépésekben, ami leegyszerűsíti a szervereknek és hasonló eszközöknek a telepítését. A szekrények modelljei az alább felsorolt négy zárható oldalfallal rendelkeznek.
KódMagasságSzélességMélység
12016124U600 mm800 mm
R912016542U1000 mm
R9120166800 mm
A RACK szerver szekrény összetevői
Az optikai szálak előnyei a SMATV rendszerekben. A száloptikás megoldások használata a SMATV rendszerekben a műszaki és gazdasági előnyöket illetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Itt olvashatók az optikai szálak fő előnyei a SMATV rendszerekben:
 • A TV jelek átvitelének lehetősége nagyobb távolságra regeneráció nélkül (ez függhet a hálózati topológiától és a használt eszközöktől). A jeleket lehetséges továbbítani száz méterre, vagy akár több tíz kilométerre is. Egy nagy méretű épületben vagy egy lakótelepen nem probléma a rendszer könnyű bevezetése, szemben a hagyományos RF technológiával. A réz kábelekre alapozott CATV rendszereknél nehéz lenne a kivitelezés ott, ahol az aktív eszközök közötti távolság meghaladja a 100 métert. További RF erősítők alkalmazása többletköltséget jelentene, mind a kivitelezés és az üzemeltetés szakaszában.
 • Teljes ellenálló képességet biztosít a túlfeszültség, villámlás ellen - ezt a tényt gyakran figyelmen kívül hagyják, holott sok esetben a legfontosabb lehet. A SMATV rendszerek, amelyeknek az antennája az épületek tetejére vannak kihelyezve, különösen ki vannak téve a villámlás okozta károknak. A megfelelő földelés ellenére a rendszerben lévő elemek, a SMATV rendszer hagyományos berendezései visszafordíthatatlanul károsodhatnak. Nevezetesen a keletkező túlfeszültségek nemcsak a SMATV berendezéseket, de szélsőséges esetekben még néhány fogyasztói eszközt is tönkre tesznek, mint például a műholdas vevőkészülékeket vagy televíziókat. Ezzel szemben, a száloptikai kábel egy tökéletes szigetelést biztosít. Ez azt jelenti, hogy az összes túlfeszültség, amely a tetőn telepített antennában keletkezik nem fogja átlépni az optikai adót - ezáltal a rendszer összes többi összetevője, valamint az előfizetői készülékek teljes védettséget élveznek.
 • Teljes immunitást biztosít az elektromágneses interferenciával szemben - az optikai kábelek káros zavarok, egymásra hatás nélkül telepíthetők a réz kábelekkel és az elektromos vezetékekkel együtt.
 • Helytakarékosság a telepítő csatornákban - egy száloptikás kábel átmérője 2-3 mm, ami továbbítja ugyanazokat a jeleket, mint egy tipikus 9 kábeles multiswitch busz, a koaxiális kábelek átmérője pedig 7 mm.
 • Alacsonyabb költségű kábelezés - a beszerelési költsége az optikai kábelnek egy 9 koaxiális kábeles busz helyett akár tízszer kevesebb lehet. Ez mind annak az eredménye, hogy az optikai kábel összehasonlítva a jó minőségű koaxiális kábellel és annak számának csökkentésével elegendő egyetlen egyet használni ugyanazon feladatok ellátására.
Egyetlen üvegszálas kábel továbbítja ugyanazokat a jeleket, mint azokat a 9 koaxiális kábel. Ez különösen fontos abban az esetben, ha helyhiány mutatkozik a kábelcsatornában.
Új termékek a DIPOL-nál
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16C0T-IRP (kompakt, 720p, 2.8mm, 0.1 lx, IR 20m)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16C0T-IRPM7552a Hikvision DS-2CE16C0T-IRP M7552 a CCTV rendszerekben történő használatra lett tervezve a HD-TVI DVR-hez. A kamera 720p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.1 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 20 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény (IR-el).
Kameratartó árbocra/csőre szereléshez OR-150/T (Ø max. 280 mm)
Kameratartó árbocra/csőre szereléshez (Ø max 280mm) M5181 porszórásos festéssel védett acél bilincs lehetővé teszi egy kamera szerelését csőre/árbocra, amelynek átmérője 70-280 mm. A bilincs a csőhöz acélszalagokkal van rögzítve (1 méter hosszú), és alkalmas a kamerákat négy ponton rögzíteni (nagy beállítási tartomány).
Pénzügyi tranzakciós generátor FG-50HD (POS videó megfigyelő rendszerek számára, AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL)
Pénzügyi tranzakciós generátor FG-50HD (POS videó megfigyelő rendszerek számára, AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL) M1725 eszköz kapcsolódik az értékesítés végén lévő pontnál (POS) a CCTV kamerákkal és folyamatosan készít képet a tranzakciókról a videó kimeneten. Az FG-50 HD karakter generátor úgy működik, mint egy hurok eszköz a CCTV videó jel bemenetével és kimenetével. A pénztárgép/POS adatai ráíródnak a videó képre, amely a videó kimeneten jelenik meg.
Érdemes elolvasni
Kis méretű IP CCTV rendszer Hikvision NVR-re alapozva, beépített PoE switch-el. Az alábbi ábra egy példát mutat be CCTV IP rendszerre egy családi házban, amely Hikvision eszközökön alapszik. A rendszer a 4 csatornás NVR K22042 használja beépített PoE switch-el és négy K1772 kamerával varifokális lencsékkel, amely lehetővé teszi a látószög beállítását a 91° - 28°-os tartományon belül... >>>bővebben
IP videó megfigyelő rendszer egy kis ház számára
A kamerák közvetlen a PoE switch-ből vannak megtáplálva, amely a K22042 NVR-be van beépítve.

Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu
Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Intelligens épület - az egész ház mindössze egy karnyújtásnyira
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI