KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 16/2016 (2016. április 18.)
Nanotechnológia - remélhetőleg javíthatja az akkumulátorok hatékonyságát. A tudósok már régóta keresik a módját annak, hogy tartós és hatékony akkumulátorokat hozzanak létre. Úgy tűnik, hogy a nanotechnológia segítségével (a technológia és tudomány területén képesek az anyag nagyságának méretét legalább egyről száz nanométerre manipulálni), áttörési lehetőség következhet be az akkumulátor piacon. Az akkumulátorok teljesítményének a javítása a legfontosabb, hogy folyamatos növekedésével sikeresen kapcsolódhassanak be számos modern technológiai megoldáshoz, mint a nap- és szélenergia, valamint az elektromos autók. A cél az lenne, hogy az akkumulátorok több energiát legyenek képesek tárolni egységnyi tömeg vagy térfogat mellett, biztosítsák a nagyobb hatékonyságot és a tartósságot, fokozott biztonság és alacsonyabb költségek mellett. A nanotechnológia megnövelheti az akkumulátorok elektródáinak a méretét és felületét, amelyek befogadják és visszaadják az energiát. Ezek az elektródok több szivacsszerű anyaggal rendelkeznek annak érdekében, hogy képesek legyenek több energiát elnyelni töltés közben.
A HE3DA cégnek a székhelye Prágában van, ahol létrehoztak egy háromdimenziós elektródákkal épített akkumulátort, sikeres tesztekkel. Azt remélik, hogy ezeket az akkumulátorokat az év végén már a piacra is dobhatják. "A jövőben ez lesz a fővonal," mondta Jan Procházka a HE3DA igazgatója. A termékeket főleg azokban az iparágakban alkalmazhatják, ahol nagy kapacitású, nagy teljesítményű akkumulátorokra van szükség (elektromos autókban, megújuló energia rendszerekben), ebben a hatékonyabb elektródákkal fontos előrelépés történik a nagy teljesítményű alkalmazások területén. A vizsgált akkumulátorok egy belső hűtőrendszerrel rendelkeznek, így nagyobb biztonságot nyújthatnak. A túlmelegedés elleni védelem és a robbanás veszélye valójában a fő problémát jelentheti a Li-ion akkumulátoroknál nagyobb tömegű alkalmazás esetén.
A HE3DA akkumulátor tesztje nanotechnológiai megoldásokkal,
amely az
amerikai Lincoln autó indításában kap szerepet
(Forrás: youtube.com)
George Crabtree, egyik tudósa az Argonne National Laboratorynak az Egyesült Államokban és igazgatója a közös Joint Center for Energy Storage Research-nek, úgy látja ezt a megoldást, mint "egy nagyon érdekes akkumulátor." "Kétségtelen, hogy egyre nagyobbak az elektródák méretei, amely így a 3D-vel a 2D helyett egy nagy lépés lenne előre. Ez valójában egy nagyon helyes cél a lítium-ion akkumulátorokkal kapcsolatosan," mondta. Az energia az elektródákban, ha azok méretei nagyobbak lehetnek, mondjuk 10-szer akkora, úgy a tárolt energia mennyisége tízszer nagyobb lesz egyetlen feltöltéssel."
A HE3DA vállalat most a cseh cégek nanotechnológiai megvalósítása területén a nemzetközi érdeklődés középpontjába kerültek. A cég termékeinek a gyártását egy kínai befektető fogja finanszírozni, akinek az első pénzbeli hozzájárulása majdnem 1,5 milliárd korona (62 millió USD). Ezt az összeget a duplájára fogja emelni egy későbbi fejlesztési szakaszban.
A Signal RACK szekrények kiváló minőségét megerősítette megfelelőségi tanúsítvány. A DIPOL cég kérésére a KOMAG Institute of Mining Technology vizsgálta be a Signal függeszthető RACK szekrényeket. A tesztek igazolták, hogy a szekrények megfelelnek az általános biztonsági követelményeknek a II. fejezetben található általános termékbiztonsági irányelveknek a (2001/95/EK) 2001. december 3 és az EN 60950-1: 2007 nemzetközi szabvány iránymutatásainak.
KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY megerősítette
a nemzetközi előírásoknak való megfelelőségét.

Hogyan működik a hőkamera? A "Normál" analóg, vagy IP kamerák, amelyeket a videó megfigyelő rendszerekben használunk a látható és (éjszakai üzemmódban használt) közeli infravörös sugárzás (együttesen: 300-950 nm) visszaverődik a tárgyakról a látómezőben. Sugárzási források lehetnek a napfény, vagy mesterséges világítási rendszerek, beleértve IR megvilágítókat is. A hőkamerák megfelelően működnek további fényforrás hozzáadása nélkül. Minden test az abszolút nulla fok feletti hőmérsékleten infravörös sugárzást bocsát ki. Az infravörös kamerák az 1-20 mikrométer közötti hullámhosszokat használják.
  • A CCTV kamera felfogja a nap által, vagy lámpák és a megfigyelt objektumokról visszaverődő látható fényt
  • A CCTV kamera IR reflektorral működő infravörös üzemmódban felfogja az infravörös fényt a megfigyelt tárgyról
  • A hőkamera az objektum által generált infravörös sugárzást felfogja úgy, hogy nem igényel semmilyen látható vagy infravörös fényforrást
Köszönhetően a hőmérséklet, az intenzitás, valamint a sugárzás spektrális jellemzők kapcsolatának, a fénykibocsátó felületek funkcióit is figyelembe véve, egy infravörös kameráról a kép képes megmutatni a tárgyak hőeloszlását a látómezőben, így fokozatos lehet a hőmérsékleti skála megosztottsága. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy leolvassa a hőmérsékletet a különböző tárgyak felületének érdekesebb pontjain. Világítás nem szükséges a kamera megfelelő működéséhez, a készülék továbbra is láthatatlan éjjel (az erőszakos behatoló nincs tudatában a kamera jelenlétének).
H.264+ tömörítés a Hikvision kamerákban. A CCTV kamerák egyre nagyobb számú megjelenésével és magasabb felbontással, a generált adatfolyam folyamatosan növekszik, és nagyobb helyet foglalnak el a merevlemezeken. Például egy 1 TB-s merevlemez a folyamatos felvételeket 22 napig tárolhatja, egy 2 megapixeles kameránál a rögzítés javasolt bitrátája 4096 kbps (CBR) és 25 fps képfrissítési frekvenciával. Ebben az esetben egy 5 megapixeles kamera és az ehhez javasolt érték 9216 kbps (CBR), ugyanakkor a frissítési sebesség 25 fps, folyamatos felvételnél a tárolási kapacitása lecsökken kb. 9 napra.
Figyelembe véve azt a tényt, hogy a H.264 codec nem jött létre, az optimalizálása a videó felügyeletnek és a hozzá kapcsolódó problémáknak a növekedésével a sávszélesség és tárolókapacitás esetében a modern kameráknál a Hikvision kifejlesztett egy új módszert a videó kódolásra a H.264+. Az algoritmus a H.264 tömörítésen alapszik, de azt optimalizálta a videó megfigyelők számára. Az eredmények nagyon jók, biztosítva az adatfolyamok 50-70%-os csökkenését, miközben ugyanazt a képminőséget szolgáltatja, mint a H.264 codec. Kamerák H.264+ tömörítéssel
A H.264 összehasonlítása a H.264+-al
(forrás: youtube.com)
Új generációs optikai csomópontok a kábeltelevíziós rendszerekben. Az optikai vevők (csomópontok) átalakítják az optikai jeleket elektromos formába. Elektromos jeleket szolgáltatnak az előfizetői készülékeknek (főirányú), és visszirány esetében (általában szélessávú internet), egyéb jeleket továbbít az ellenkező irányba. A megfelelő optikai vevő kiválasztása függ a szükséges paraméterektől, mint például:
  • Az optikai bemenet érzékenysége - a magasabb esetében, könnyebb a tervezése és kivitelezése a hálózatnak - az adó azonos kimeneti teljesítményénél a kapcsolat hosszabb vagy az elosztási arány magasabb lehet,
  • Az RF (elektromos) kimeneten a maximális kimeneti szintje - közvetlenül meghatározza a réz elosztó rendszer méretét, amely nem igényel a használatához kiegészítő TV erősítőket; az eszközök egy magasabb szintjével, mint 80 dBμV lehetővé teszi a rádiófrekvenciás jelek elosztását legalább tíz jel vonalra.
A közelmúltban mutatta be a DIPOL a TERRA OD-006 R81762 optikai csomópontját. Az optikai vevőt a nagy érzékenység jellemzi (-6...0 dBm). A maximális RF kimeneti jelszint 80 dBuV alkalmas a csatornák elosztására passzív osztókon/leágazókon keresztül több aljzat (akár 10, vagy még több), anélkül, hogy szükség lenne további erősítőkre.
Optikai csomópont TERRA OD-006 (FTTH vevő)
Optikai csomópont TERRA OD-006 (FTTH vevő)
Az alábbi táblázat bemutatja a TERRA optikai vevőket, amelyek elérhetők a DIPOL cég kínálatában
 
Elnevezés
OD-006OD-002OD-003OD-005PROS-121M
KódR81762R81726R81728R81760R81721
Működési sáv [MHz]47-100647-86247-100247-862

5-200

Érzékeny-

ség

[dBm]

 -6...0-7...2 -10...-3 -6...0 -15...2 
Max. kimeneti szint [dBμV]801068010796
Visszirányú csatornaNINCSNINCSNINCSNINCSVAN
Két IP kamera egy árbocra felszerelve, videó átvitele optikai szálon. Az olyan kiterjedt felügyeleti rendszerek kamerákkal, amelyeknek felszerelésére oszlopok szükségesek, gondosan meg kell tervezni, beleértve még a berendezés kiválasztását, a szükséges optikai szálak jelátvitelének útját és a tápfeszültség ellátást. A helyek korlátozott száma miatt, a szerelőknek minimalizálni kell a kiegészítő eszközök számát, méretét és a védő burkolatok méretét.
Amennyiben két IP kamerát helyezünk el egy árbocon és optikai átviteli közeget használunk, akkor megfelelő Ethernet switchet, médiakonvertert, tápegységet a kamerákhoz, tápegységet a switch-hez (ilyen kis kapcsolók gyakran különböző feszültségen működnek, mint az IP-kamerák), tápellátás a média konverter számára és száloptikai doboz az átviteli optikai kábelek végződései számára és amelyekkel csatlakozhatunk a média konverterhez.
Ilyen esetekben az ideális megoldás, az L11542 médiakonverter beépítése 2 portos switchel. Így nincs szükség további switchre és tápegységre. A csatlakozások száma a valóságban ezáltal a minimumra csökkenthető. A koncepciót az alábbi ábra mutatja.
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/03AYDN/M (1.3MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m-ig)Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/03AYDN/M (1.3MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m-ig)Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [1m]Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-4SM-A (4xG.652.D) Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)
Az L11542 Ethernet média konverter alkalmazása beépített switch-el lehetővé teszi a jelek továbbítását két IP kameráról egymódusú kábelen keresztül. Amikor a száloptikai kábel hossza az épület belsejében meghaladja a 15 m-t, az egész kábelnek LSZH köpennyel kell rendelkezni (univerzális kábel). A tipikus kültéri optikai kábelek nem rendelkeznek LSZH köpennyel, így nem lehet azokat az épületek belsejében hosszabb távokon alkalmazni, mint 15 m.
Új termékek
Alkohollal átitatott törlőkendők FIS
Alkohollal átitatott törlőkendők FIS L5922 alkohollal átitatott törlőkendőket az optikai szálak hegesztés előtti fázisában használjuk. A szálak alapos tisztítása csökkenti a toldáskor keletkező jelveszteséget.
UTP Patch kábel Cat5e (0.25m, kék)
UTP Patch kábel Cat5e (0.25m, kék) J20001 patch kábel RJ45 csatlakozókkal (8P8C moduláris dugasz) főleg a számítógépek és egyéb eszközök Ethernet hálózatokhoz történő csatlakozásaihoz használható fel (LAN).
Kapcsolóüzemű tápegység (12V/250mA JACK 3.5 (+))
Kapcsolóüzemű tápegység (12V/250mA JACK 3.5 (+)) D0014 a C0397 RF/DC elválasztó egységgel együtt (tápfeladó) lehetővé teszi a 12 VDC tápfeszültséget az antenna előerősítő/erősítő részére feljuttatni ugyanazon a koaxiális kábelen amelyen továbbítja az RF jeleket az antennáról. A C0397 tápfeladó telepítése esetében az antenna erősítő és egy passzív osztó között kell elhelyezni, ami nem tudja átadni a DC tápfeszültséget.
Újdonságok
Hikvision szettek különleges kedvező áron 2016. május 21-ig. Az akció címzettjei a CCTV szerelők. Mindegyik promóciós készlet egy DVR-ből és két vagy négy TURBO HD HD-TVI kamerából áll. Természetesen lehet vásárolni további HD-TVI kamerákat, ha szükséges.
Érdemes elolvasni
Multiswitch SMATV rendszer két műholdról egy apartmanban. A legrugalmasabb multiswitch rendszer a több emeletes épületekben a 9 kábeles rendszer. A 9 kábeles busz alhálózatokra van felosztva az apartmanok minden lépcsőházában, majd minden emeleten, egy megfelelő "emeletes" multiswitch leágazót alkalmaznak a jelek elosztására. Így a hálózatot a tényleges követelményeknek megfelelően lehet kialakítani. Az egyre növekvő számú előfizető/aljzat elegendő a multiswitch használatához nagyobb számú kimenettel... >>>bővebben
Egy példa a SMATV rendszernek egy soklakásos épület (4 lépcsőház, 3 emelet) kialakítására. A rendszer elosztja a programokat a földi adókról és a műholdas adókról két pozícióból. Ennek alapja a busz topológia az SDQ-908 R70529 osztó, SD-920 R70526 leágazók és TERRA MV-908L R70858 multiswitchek. Minden aktív összetevője a rendszernek az SA-91L R70901 szélessávú erősítőről történik.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
TRISET - koaxiális kábel modern TV rendszerek számára
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI