KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.17/2016 (2016. április 25.)
ISKIP - egy jármű-azonosító rendszer. A Instytucie Badawczym Dróg i Mostów IBDiM (IBDiM), a vezető lengyel kutatóközpontok egyike eljegyezte magát, a széleskörű közúti infrastruktúrával kapcsolatos kérdések megoldására, amelynek kapcsán kifejlesztettek egy intelligens átfogó jármű azonosító rendszert (Intelligent Comprehensive Vehicle Identification System). A megoldás szinte egyedülálló Európában és a világban, amely példátlan potenciállal bír a Rendőrség, a Határőrség, a Közúti Közlekedési Ellenőrző Szolgálat - ITD, a Belbiztonsági Hivatal, a Központi Nyomozó Iroda és egyéb speciális szolgáltatásoknál. A rendszer fő részeihez tartoznak, az önálló hálózattal rendelkező mérőállomások, amelyek megtalálhatók a főutak mentén és a felszerelt kamerák folyamatosan figyelik az elhaladó járműveket, valamint a Központi Statisztikai Rendszer is figyelemmel tudja kísérni. Az ISKIP képes követni a járművek mozgását/járművezetőket a rendszámok alapján, modellek és színek alapján is. Különösen nagy segítséget ad azonosítani az autók hamisított/megváltoztatott rendszámának felismerésében, valamint a rendőrség által körözött járműveket, ugyanakkor képes a járművek átlagsebességét hosszabb távolságokon belül is elemezni. Az ISKIP valós időben működik. A rendszerben megkereshető egy adott autó márkája és típusa alapján, például akkor, ha csak egy karaktert adunk meg a regisztrációs számból. Ezt úgy érik el, hogy betöltik a számítógépes rendszer memóriájába a több mint fél millió képet, amelyben részletes leírást adnak minden jármű gyártmányáról és típusáról. Az autót a vett kép alapján összehasonlítja a rendszer az adatbázisban találtakkal, és megkeresi az azonos jellemzőkkel rendelkező lefényképezett autót. Ennek alapján a keresett autót 95%-os biztonsággal be lehet azonosítani. Egyidejűleg figyelembe veszi a fotókat, a mérőállomások mérik a járművek súlyát, és mérik a tengelyterhelést, amelyek lehetővé teszik a túlterhelt teherautók kiszűrését.
(forrás: www.ibdim.edu.pl)
Az IBDiM mérnökei által kifejlesztett rendszer tökéletesen működik a központi nyilvántartásban szereplő járművek és járművezetők alapján, amely lehetővé teszi a gyors és zökkenőmentes információszerzést a járművek tulajdonosairól, hogy azok megvásárolták-e és rendelkeznek-e a közlekedési-és útdíj engedélyre szóló jegyekkel. A rendszert jelenleg több helyen vizsgálják, Varsóban, Lengyelországban. A rendszerbe beintegrálhatók az intelligens közlekedési rendszerek egyéb más elemei is, mint például a dinamikus mérőrendszerek (Weight In Motion), sebességmérő rendszerek, piros lámpán való áthaladás és más egyéb érzékelő rendszerek, stb.
Ma kezdődik a Securex 2016 vásár. A Securex a legnagyobb és legrangosabb biztonságtechnikai ipar vásár Lengyelországban és egész Közép-Európában. A vásár ideje alatt, a termékek beszállítói és a tulajdon védelmét szolgáló szolgáltatások bemutatják az információs, riasztórendszereket, videó megfigyelő és biztonságtechnikai megoldásokat egy átfogó termékskálában.
A DIPOL meghívja a szerelőket, rendszer tervezőket és integrátorokat, a befektetőket, minden CCTV iránt érdeklődőt, diákokat a műszaki iskolákban és egyetemeken. Ezen a rendezvényen bemutatunk számos új terméket, amely érdekes lehet a széles közönség számára. Láthatjuk működésben a kamera készletet, amely elnyerte az aranyérmet az MTP Securex 2016, a 12 megapixeles halszem kamerával és a PTZ IP kamerával.Többek között a legújabb generációjú Hikvision CCTV kamerákat, amelyek a rossz fényviszonyok mellett is kiválóan működnek, analóg CCTV berendezéseket FullHD képminőséggel, valamint hálózati berendezéseket az ipar számára (PoE kapcsolók és média konverterek). Bemutatjuk a technológiailag fejlett Sunell hőkamerát az alkalmazások számos területére. A szerelőknek pedig a modern rendszereket, amelyek optikai kábelekre alapozottak és biztosan érdekeltek az optikai videó konverterek HD-TVI / CVI kamerákkal történő használatában. Kínálatunkban megtalálható lesz a 3D-s nyomtató, ami egy SIGNAL RACK szekrényben nyert elhelyezést.
Felvételek védelme a Hikvision DVR/NVR-ben a felülírás ellen. Amikor a DVR/NVR-ben a merevlemez(ek)en elfogy a hely, a készülék felülíró módban is működhet, vagy leállítja a felvételt. Általában a felhasználók a felülírás módot választják - a legrégebbi felvételek törlődnek, hogy helyet adjon az újaknak.
Amikor egy bizonyos rögzítés fontos (pl. egy esemény történt), akkor le kell zárni annak lehetőségét, hogy ennek felülírása megtörténjen. Ehhez a felhasználónak helyileg kell bejelentkezni a DVR/NVR-be és menjen a felvételi listába. A lista minden eleme tartalmazza a lakat szimbólumot. Ha rákattint a (nyitott) lakatra, ezáltal a felhasználó megváltoztatja a kiválasztott fájl tulajdonságát ami ezután "csak olvasható". A védett felvételek ezen a módon nem törlődnek a felülírással. Lehetséges az is, hogy kikapcsoljuk a teljes merevlemezt", ekkor "csak olvasható", de ez teljesen leállítja a lemezre történő felvételt.
A fájlokat a zárt lakat szimbólum védi a felülírás ellen
PTZ kamerák használata CCTV rendszerekben. A PTZ kamerák tökéletes kiegészítője lehet a fixen telepített biztonsági kameráknak. Ezek általában nagy teljesítményű optikai zoomot kínálnak fel, akár 20x vagy 36x, és fel lehet szerelni infravörös megvilágítással. A modellek IR megvilágítók nélkül, például K1666 általában dóm házakat használnak, ellenben az IR diódákkal bíró a lencsék IR reflektorral együtt egy mozgatható fejre vannak szerelve. A két különböző típusú PTZ kamera kültéri használatra használható és házak az IP66 védelmi osztállyal rendelkeznek, amely garantálja az elektronika védelmét a mechanikus és víz behatások ellen. Karbantartása mindkét típusú kamerának hasonló, a lencse látómezejének tisztaságára kell megfelelő módon ügyelni.
CCTV rendszerek, amelyekbe fix és PTZ kamerákat építettek be, sokkal rugalmasabbak és részletesebb információkat közölnek. A rögzített kamerák biztosítják a fedett terület általános nézetét, de bizonyos esetekben nem adnak elég részletes képet a fontos eseményekről. A PTZ kamera lehetővé teszi a kezelő számára, hogy összpontosítson a legapróbb részletekre, köszönhetően a megfelelő zoomnak. Például lehetőség van arra, hogy leolvassa több jármű rendszámát, beazonosítsa az emberi arcokat, stb. A vezérlése egy ilyen kamerának távolról is megoldható az adott hálózaton keresztül, vagy a DVR/NVR vezérlőpultjáról, valamint további vezérlőpult/joysticknek a dedikált szoftverrel történő alkalmazásával.
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE5220I-AE (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 150m-ig, PoE+)
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE7184-AE (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 100m-ig, PoE+)
2MP-es IP PTZ kamera: Sunell SN-IPS54/80DN/Z22
IP PTZ kamera Hikvision
DS-2DE5220I-AE K1798
IR 150 m-ig
IP PTZ kamera Hikvision
DS-2DE7184-AE K1796
IR 100 m-ig
IP PTZ kamera Sunell
SN-IPS54/80DN/Z22 K1666
(IR megvilágító nélkül)
A Hikvision 2MP IP PTZ kamera DS-2DE5220I-AE K1798 IP66 védelmi minősítéssel rendelkezik, ezért különösen alkalmas külső alkalmazásokhoz. A zoom lencse anti-reflektív üvegből készült, az infravörös sugarak magas fényáteresztő képességével és speciális diódák biztosítják az IR 150 m-es hatótávolságát. Az optikai zoom változásával együtt az infravörös fénysugár megfelelően összpontosul, amely segíti az ilyen nagy tartomány elérését. A P/T mechanizmusa megváltoztathatja az optikai tengelyt és a kamera sebességét 0,1°/s...400°/s (pan) és 0,1°/s...200°/s (tilt). A 20x optikai zoom és a 16x digitális zoom együttesen lehetővé teszi a részletes ellenőrzését nagy területeknek teljes zoommal akár 320X-ra növelve. Köszönhetően a nagy érzékenységnek és a fejlett algoritmusoknak (3D-DNR, D-WDR, páramentesítés, HLC/BLC) a kamera nagyon hatékonyan működik bármilyen környezetben.
A Signal - 400 DVB-T modulátor teljes mértékben támogatja a HDCP-t. A HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) egyik formája a digitális másolásvédelemre, amely az Intel Corporation által lett kifejlesztve, ezáltal nem lehet lemásolni a digitális audió és videó tartalmakat, amikor áthaladnak a kapcsolatokon. Ennek a protokollnak a célja, a multimédiás fájlok másolásának, nagyfelbontású tartalmak kódolásának védelme, például HD-DVD, Blu-Ray, és védi a tartalmat, amely nem másolható minden szakaszában az átvitel során. A gyártók a programban részt vesznek, évente fizetnek változó díjakat, a gyártott készülékek számától függően.
DVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)
A SIGNAL-400 R86700 DVB-T modulátor betáplálhat egy antennarendszerbe
bármilyen HD tartalmat, HDMI bemeneten keresztül
A SIGNAL-400 R86700 egy többcélú digitális modulátor (DVB-T - COFDM) HDMI bemenettel és USB interfésszel, amely képes az SD, HD és Full HD jelek feldolgozására. Teljes mértékben támogatja a HDCP-t, a modulátor eloszthat bármilyen kiváló minőségű tartalmat a HDMI bemeneten keresztül. A forrás jele származhat egy multimédiás lejátszóból, DVR, Blu-ray lejátszóból, PC, STB stb. Az eszköz teljes körű támogatást nyújt a HDCP-nek, ami lehetővé teszi, hogy több TV jelet juttassanak be bármilyen HDMI jelforrásból az elosztó hálózatba.
HDMI jel továbbítása több vevőhöz. A Signal-HD HDMI H3606 IP konverter lehetővé teszi a felhasználónak, távoli (akár 100 m) HD tartalmat, HD-képes televízióhoz/monitorhoz CAT5e/6 kábelen keresztül csatlakoztatni. A készlet tartalmazza az adó és vevő egységet, valamint a távirányítót a Blu-ray/DVD-lejátszó, STB-hez, stb. A fő előnye, hogy az IP protokoll segítségével lehetőség van a pont-multipont topológia és multicast átvitelre. Az adóról érkező IP jel egy Ethernet switchet igényel (például N29915) több vevőkészülék elosztására. A hálózat megfelelő típusú/számú kapcsolóval, a felhasználó elvileg akár 253 vevőt képes csatlakoztatni. Azonban a jelet egy hálózat csak egy adóról oszthatja el. Ennek érdekében több adót kell csatlakoztatni, ekkor létre kell hozni a VLAN-okat (Virtual Local Area Network), logikailag elválasztott számítógépes hálózatok, egy nagyobb fizikai hálózaton belül. Minden vevőnek, amelyik az ilyen hálózatban üzemel támogatnia kell a távvezérlő funkciót.
Egy H3606 HDMI alkalmazás > IP konverter/extender készlet és kiegészítő H3607 vevők
A további vevők külön megvásárolhatók ( H3607, RC extenderrel vagy H3605 - távvezérlő támogatás nélkül).
Néhány kapcsolódási probléma a média konverterekkel. Az Ethernet média konverterek átváltása a réz kábelekről optikai szálakra nagyon népszerű lett, különösen abban az esetben, ha hosszabbak a pont-pont közötti kapcsolatok. A kapcsolat többször hosszabb lehet, mint a sodrott kábelekre alapozottak. Továbbá, azok teljes körűen biztosítják a galvanikus leválasztást, ami sok rendszerben biztonsági okokból fontos. Ennek ellenére az Ethernet média konverterek nem igényelnek semmilyen konfigurációt, néhányan a kezdő szerelők közül hibát vétenek a kapcsolatok működésének megfelelő kialakításában és annak megelőzésében:
  • a rendszerelemek helytelen kiválasztása - eltérés mutatkozik a médiakonverter és a rost típusa között (egymódusú/multimódusú),
  • a média konverterek SFP slottal esetében - az SFP modulok elégtelen kiválasztása (rost típusa, adatátviteli sebesség - például 1000BASE- T modul egy 100BASE-T slotban),
  • a AWDM technológia esetében - helytelen megválasztása az SFP moduloknak (két azonos modul használata minden egyes adó-és vevőkészüléknél azonos hullámhosszon),
  • figyelmen kívül hagyják a teljesítmény egyensúlyt különösen nagyon rövid kapcsolatoknál - a legtöbb Ethernet médiakonverter automatikusan csökkenti a kimeneti teljesítményét az adónak és/vagy érzékenységét a vevőnek, azonban bizonyos esetekben szükséges lehet egy megfelelő csillapító felhasználására,
  • helytelenül választják ki a médiakonvertereket, amelyek együttműködnek a LAN eszközökkel, pl. 1 Gbps-os médiakonverter kapcsolódik a 100 Mbps hálózati adapterrel egy számítógépben.
Ethernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)
Ethernet médiakonverter: TP-LINK MC100CM 100Mb/s, multimódusú, SC, 2km
Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-207M (egy egymódusú optikai szál 20 km-ig)
Ultimode M-023G
L10025
TP-LINK MC100CM
L10222
Ultimode M-207G
L11525
A média konverterek elérhető kínálata a piacon igen széles. A felhasználónak körültekintően kell kiválasztani a készülékeket, amelyek kölcsönösen kompatibilisek és alkalmazkodnak egyéb hálózati eszközökkel.
A leggyakoribb oka a "halott" kapcsolatnak az utolsó eset. Tehát, amikor kiválasztja a médiakonvertereket, a telepítő köteles ellenőrizni a hálózati eszközök csatlakozását mindkét oldalán a kapcsolatoknak. Abban az esetben, ha a kapcsolatoknak együtt kell működniük a különböző eszközökkel, 100 Mbps és 1000 Mbps, a megoldás az, hogy a médiakonvertereknél alkalmazni kell az automatikus kapcsolat felvétel funkciót. Ha ezt választja, a felhasználók elkerülhetik az Ethernet portokkal kapcsolatos összeférhetetlenségeket.
Új termékek
Szerviz monitor VOMS40TVI (HD-TVI, 4.3
Szerviz monitor VOMS40TVI (HD-TVI, 4.3") M3109 egy nagyon hasznos eszköz a CCTV rendszerek konfigurálására és tesztelésére, amelyek HD-TVI és PAL biztonsági kamerákra vannak alapozva. A készülék közvetlenül csatlakoztatható a kamerához, azok paramétereinek beállítására, beleértve a látómezőt és a fókuszt is. Működtetése az AC/DC adapterrel lehetséges, vagy anélkül, köszönhetően a készülékbe beépített akkumulátornak. Emellett a monitor képes 12VDC/0.8A áramforrást biztosítani a vizsgált eszközök számára.
Box IP kamera: Hikvision Darkfighter DS-2CD4026FWD-A (2MP, C/CS, 3.8-16mm, 0.002 lx, WDR (120dB), PoE)
Box IP kamera: Hikvision Darkfighter DS-2CD4026FWD-A K1713 profi box IP kamera a Darkfighter sorozathoz tartozik, a kamerák egyik olyan családja, amelyet a különösen rossz fényviszonyok közötti működésre terveztek. Rendkívüli nagy érzékenysége van, 0,002 lx a színes üzemmódban, amely nagy képérzékelőjének, 1/1,8" Progressive Scan CMOS, és a fejlett képfeldolgozási funkcióknak az eredménye. A Hikvision DS-2CD4026FWD-A K1713 IP kamera 2 MP felbontású képeket szolgáltat 50/60 fps sebességgel.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2T22WD-I8 (2MP, 6mm, 0.01 lx, IR 80m-ig, WDR)
IP kamera Hikvision Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 professzionális IP kamera a Lightfighter sorozathoz tartozik, egy olyan családja a kameráknak, amelyet nagy kontrasztú környezetek számára terveztek, ahol a világos és a sötét területek között a fényviszonyok gondot okoznak. Az Ultra-high WDR technológia 140 dB-es mélységével legyőzi a problémákat, ezáltal jól láthatók a részletek a nagyon sötét és nagyon világos részein a képeknek. A kamera el van látva 1/2,8" Progressive Scan CMOS érzékelővel, felbontása 2 MP és a képváltás sebessége akár 50/60 fps lehet. Nagy érzékenységű a kamera (0,005 lx színes üzemmódban) és fejlett képfeldolgozó algoritmusok biztosítják a kiemelkedő képminőséget még rendkívül rossz fényviszonyok mellett is. A kamera MOTOZOOM lencsével rendelkezik, amely lehetővé teszi a látószög távvezérlését.
Érdemes elolvasni
Otthoni LAN védelme. Napjainkban az otthoni hálózatban számos számítógép, televízió, hálózati meghajtó, konzol, médialejátszó stb. található, de a hálózat bővítése miatt is jelentős költség terheli a készülékeket, ami fontossá teszi a hálózat védelmét a sokkal magasabb túlfeszültség ellen.
Lökések érkezhetnek mind a hálózati hálózatból és a jelátviteli vezetékekből. A túlfeszültség elleni védelmet az elektromos hálózatban a biztonsági toldó konnektorok/túlfeszültségcsökkentők (varisztorok) és a biztosítékok védhetik. Abban az esetben, ha a feszültség megnövekszik, átlép egy határt (jellemzően 250 VAC), a biztosítékok levágják a csatlakoztatott eszközöket... >>>bővebben
Az ULTIMODE médiakonverter szettek védelmét szolgáló készülék csatlakozik egy otthoni LAN-hoz
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI