KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 19/2016 (2016. május 9.)
Drive me London - a Volvo az úton teljesen biztonságos. 2017-ben a Volvo azt tervezi, hogy elindít egy kísérleti programot Drive me London, amelyet tovább folytat a kísérlet során, hogy 2018-ban legalább 100 önállóan működő autót mozgathasson. A program következő lépése az lesz, hogy a Volvo kocsik a maximális biztonságot nyújtsák a járművezetőknek és az utasoknak - teljesíteni kívánják az "elkötelezettségüket, hogy senki se szenvedjen sérüléseket vagy haljon meg egy új Volvóban 2020-ig".

Független kutatások becslései szerint az önálló jármű technológia csökkenti a baleseteket akár 30%-al. Egy másik fontos érv az autonóm járművekkel kapcsolatosan, hogy jelenleg mintegy 90%-a az összes autó baleseteknek, amelyek a vezető hibáira vezethetők vissza. A Volvo azt tervezi, hogy kifejleszt egy technológiát annak érdekében, hogy felszámolja azt problémát, amit a vezetők koncentráció hiánya okozhat.

A tesztek ennek lesznek részei, a svéd gyártó együtt fog működni a brit Thatcham Kutatóközponttal, akik a gyűjtött adatok elemzésért felelősek. Érdekes, hogy a tesztekre a mindennapi életben használt autók egy csoportját fogják használni, véletlenszerűen kiválasztott lakosokkal Londonban. Egy hasonló program tesztelése indul autonóm autókkal Svédországban és Kínában.
Négy kamera kíséri figyelemmel az autó körüli környezetet
(Forrás: volvocars.com)
Az IntelliSafe rendszer egy Volvo koncepció, amely megcélozza a biztonságos üzemeltetését és a járműt érintő bizonyos rendszereket, amelyek aktívan vagy passzívan támogatják a vezetőt a különböző vezetési helyzetekben. Íme néhány példa a funkciókra, amelyek a koncepció elemeit képezik:
 • Pilot Assist - segít a vezetőnek az autó vezetésében a közúti sávban, míg ugyanabban az időben fenntartja az időintervallumot az elől haladó járműhöz viszonyítva,
 • Blind Spot Information - figyelmezteti a vezetőt a közlekedő jármű körüli részben annak érdekében, hogy a biztonságosan változtasson sávot,
 • Cross Traffic Alert - figyelmezteti a vezetőt a parkolóhelyről történő kitolatáskor, amikor valamelyik oldalról megközelíti egy másik jármű,
 • Park Assist Pilot - segít a vezetőnek a parkoló hely ellenőrzésében, hogy a tér megfelelően nagy legyen, majd a kormánykerék felett átveszi az irányítást,
 • Road Sign Information - segít a vezetőnek a közúti jelzésekre emlékeztetni, amelynél az autó áthaladt,
 • Electronic Stability Control - segít a vezetőnek a megcsúszás elkerülésében és segít az autó vontatásában,
 • Adaptive Cruise Control - automatikusan tartja a biztonságos követési távolságot az előtte haladó járműtől, és segít fenntartani az állandó sebességet,
 • Rear Collision Warning - segíti a vezetőt a ráfutásos baleset elkerülésében (figyelmezteti a vezetőt, hogy egy jármű közeledik hátulról, gyorsan bekapcsolja a hátsó villogó irányjelzőt),
 • Driver Alert Control - felhívja a vezető figyelmét, ha a vezetés során figyelmetlen, elalvás veszélye fenyeget,
 • Roll Stability Control - minimálisra csökkenti a felborulás veszélyét, például amikor hirtelen irányváltási manőverek történnek, vagy ha az autó kerekei csúszni kezdenek.
Hikvision DVR/NVR-ek videó kimeneteinek beállítása. A készülékek általában több videó kimenetet használnak az erre alkalmas monitorok különböző bemeneteihez, amelyeket különböző monitorokat üzemeltetnek. Ezek rendszerint háromféle videó kimenettel rendelkeznek: HDMI, VGA és BNC. Attól függően, hogy a modell Hikvision DVR/NVR, valamint azok firmware verziói, a menü megjelenik a különböző kimeneteken.
A konfigurációs menü megjelenítésére csak helyi elérés útján lehetséges a DVR/NVR-hez. A legtöbb esetben, a HDMI és VGA kimenet egyidejűleg biztosítja az azonos alapértelmezett kimeneti jelet. Ez azt jelenti, hogy a menü is megjelenik mindegyiken feltéve, hogy a monitorok abban a pillanatban a DVR/NVR be vannak kapcsolva. Ellenkező esetben a menü a BNC kimeneten áll rendelkezésre (ha létezik). A kimenetek is konfigurálhatók "aszinkron", azaz a menü csak egy kimeneten jeleneik meg, a HDMI >> VGA >> BNC kiválasztási sorrendben.
Forradalmi firmware frissítés a EasySplicer-nél! A gyártó egy új, praktikus szoftver verzióját adta ki a EasySplicer L5810 fúziós szálhegesztőnek, 2.75.6. Ezek a módosítások nagyban javítják a száloptikai kapcsolatok készítésének folyamatát. A legfontosabbak ezek közül:
 • megnövelt munka hatékonyság a sütőnél a zsugorcsövek védelmére; 40 mm-es hüvelyek elkészülnek 30-40 másodperc alatt,
 • a sütő műveletek optimalizálása révén megnövelhető a toldások száma egyetlen feltöltéssel 50-60-ra,
 • automata kalibrálás - egy szál behelyezése után a hegesztési területen a kalibrációs folyamat automatikusan elindul a fedél zárása után,
 • automatikus illesztési funkció - a szálak végeinek behelyezése után a hegesztési eljárás a területén automatikusan lefut, miután a fedelet lezárta,
 • lehetőség jobb eredmények elérésére - egymódusú szálak toldásánál 0,02 dB csillapítással.
Optikai szálak hegesztése EasySplicerrel
Optikai szálak hegesztése Easy Splicer-el L5810 - oktató videó
Száloptikai SMATV megoldások a TERRA-tól. Üvegszálas multiswitch rendszerek lehetővé teszik a DVB-T, DAB, FM és SAT jelek vételét és azok elosztását optikai szálakon keresztül. A száloptikai SMATV rendszerek sokkal nagyobb rugalmasságot biztosítanak, mint azok, amelyek csak koaxiális kábelen lettek terjesztve. Amellett, hogy nagyobb szabadságot adnak a hosszú távú megvalósításoknál, a rendszerek telepítése is könnyebb, köszönhetően annak, hogy a koaxiális kábeleknél több kábelt kell telepíteni (5 vagy 9), az üvegszálas kábelnél mindössze egyet. Ez azt jelenti, hogy a közösségi antenna rendszerek kivitelezése könnyebb, különösen a meglévő épületekben az épület felépítéséből adódó vezetékek elhelyezését illetően. Az alacsony csillapítással az üvegszálas technológia kiküszöböli az RF interferenciás problémákat. A TERRA komponensek használata a száloptikai multiswitch rendszer fő részeiben egy univerzális megoldást hoz létre, amely nem zárja ki annak lehetőségét, hogy bármely más multiswitchet alkalmazzanak a rendszerben különböző gyártóktól.
A készlet tartalmazza:
TV Optikai adó TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 1x6dBm)
Optikai adó OT501W A9872 egy klasszikus QUATTRO LNB-vel és egy földi antenna szettel dolgozik együtt
Optikai vevő TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM)
Optikai vevő TERRA OR501MW (QUAD + DVB-T/DAB/FM)
Optikai vevő OR501W A9877
QUATRO és DVB-T RF kimenetekkel
Optikai vevő OR501MW A9875
QUAD és DVB-T RF kimenetekkel
Az egyik legfontosabb előnye a telepítők számára az a lehetőség, amely összekapcsolja a hagyományos QUATRO LNB-t a TERRA OT501W A9872 optikai adóval. Ez azt jelenti, hogy a parabolatükör és a benne elhelyezett LNB beállítható a hagyományos SAT TV műszerekkel. A konkurens rendszerek LNB optikai kimenetet, vagy N-típusú kimenet használnak 50 ohmos impedancia mellett. Mindkét esetben a szerelők a gyakorlatban a szokásos egyetlen LNB-t használják, hogy ezzel az antennát beállítsák, amelynél egyet kell cserélni. Eltekintve a megnövekedett munkamennyiségtől, egy ilyen változás mindig magában hordozza a műholdas antenna, vagy az LNB mozgatását ilyen helyzetben. A Quatro LNB alkalmazása előnyös lehet abban az esetben, ha a rendszer meghibásodik. Ebben a helyzetben, a telepítő már képes ellenőrizni a problémát az antennánál. Más rendszerekben a jelek mérése műholdas műszerrel sokkal tovább tart az optikai vevő kimenetén, így a probléma nem egy könnyen lokalizálható. A külön optikai LNB, vagy az 50 ohmos jel mérésére a telepítőnek még néhány speciális, drága berendezésre van szüksége.
HDMI hálózati konnektoron keresztül. Signal HDMI Extender H3611 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy nagy felbontású HDMI jelet küldjön (műholdvevőről, számítógépről, multimédia lejátszóról, Blu-ray lejátszóról, stb), HD-tévére vagy monitorra az otthoni, irodai, stb., már meglévő villamos hálózati rendszeren keresztül.
A maximális átviteli távolság 300 méter (az adó és a vevőkészülékeket az azonos váltóáramú hálózathoz kell csatlakoztatni (azonos fázisú). Továbbá, a készlet lehetővé teszi a IR parancsok küldését a távoli forrás eszközhöz a vevő helyéről. Az adó áthurkolásos HDMI kimenettel rendelkezik egy helyi monitor számára.
Signal HDMI extender H3611 - alkalmazási példa
Új termékek
Pózna konzol T1500-ES-AL
Pózna konzol T1500-ES-AL E8571 anyaga alumínium ötvözet. A póznára is felszerelhető két acél 20 milliméter széles szalaggal vagy csavarral.
Tartó vezetékszorítóval ODWAT-22 (lapos kábelek számára)
Tartó vezetékszorítóval ODWAT-22 (lapos kábelek számára) E8574 rozsdamentes acélból készült, lapos kábelek tartására ajánlott, maximális keresztirányú méretei 10 mm x 4 mm.
Önhordó univerzális kábel ULTIMODE FC.E-8SM (8xG.657A2)
Önhordó univerzális kábel ULTIMODE FC.E-8SM (8xG.657A2) L72008 univerzális optikai kábel LSOH védőborítással rendelkezik, így kültérben és beltérben egyaránt lehet használni. Aramid szálakkal megerősítve, a kábel ellenáll a 800 N-os terhelésnek 150 m-es fesztávolságnál. Ennek a jellemzőjének köszönhetően a kábel ideális függesztett vezetékként történő használatra, például biztonsági kamerák és a hozzáférési pontok csatlakoztatására, amelyeket oszlopokon helyeztek el. A kábel két egymódusú G.657A2 szálból áll (átmérője 250 μm minimális hajlítási sugara pedig 7,5 mm).
Érdemes elolvasni
Sunell IP kamerák - riasztó kimenetének használata mozgásérzékelésnél. A Sunell IP kamerák riasztási kimenettel úgy konfigurálhatók, hogy annak kimenete érzékelje a mozgásérzékelést a megfigyelt területen. Ez a funkció felhasználható például a világítás vezérlésére, optikai vagy hangjelzésre, vagy információ küldésére az eseményről más rendszerbe. Ahhoz, hogy ezt a funkció használható legyen a felhasználói igényeknek megfelelően, jelentkezzen be a kamerába web böngészőn keresztül a szükséges beállítások elvégzéséhez... >>>bővebben
Világítás vezérlése a riasztás kimenet használatával, amelyet a Sunell IP kamera mozgásérzékelése váltott ki
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI