KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 20/2016 (2016. május 16.)
A leggyorsabb tranzisztor a világon. Az University of Wisconsin-Madison kutatócsoportja, amelyet Zhenqiang Ma professzor vezet, egy olyan tranzisztor prototípusát fejlesztette ki, aminek a működési frekvenciája 38 GHz. "Egyedülálló 3 dimenziós maratott árok-csatorna konfigurációt használtak, ami lehetővé teszi a TFT gyártást a kompatibilis rugalmas felületeken." A szimulációk azt mutatják, hogy ez a tranzisztor képes lehet még a 110 GHz-es frekvencián is dolgozni! A tranzisztort az elkövetkezendő jövőben lehetséges lesz felhasználni ultragyors processzorokként, vezeték nélküli rendszerekben és a hordozható elektronikában, rugalmas kijelzőkben, azonosító címkéknél, orvosbiológiai érzékelőkben.
A világ leggyorsabb tranzisztora, amelyet rugalmas műanyag hordozón alakítottak ki
(Forrás: www.sciencedaily.com)
A kutatók a hagyományos litográfiai eljárásokat felváltották, amely már magában foglalja a fényérzékeny elemek expozícióját a nanoimprinting litográfiával (NIL), a tranzisztor struktúra belenyomásához egy flexibilis alapanyagra. A kulcsa ennek az egész technológiának a gyártás folyamán, a nagy teljesítményű, rugalmas Si nanomembran (NM), amely RF alapú vékonyréteg-tranzisztort (TFT) tartalmaz. Ez a módszer lehetővé teszi a gyártás során a NIL mintás mély, szubmikron méretű csatorna kialakítását, viszonylag alacsony költséggel. Ez a membrán használható majd, mint egy maszk az eljárás rézkarc alatti rétegekkel, ami ennek rendkívüli precíz tervezését igényli. A nanoimprint létrehozható az elektron-litográfiában egy elektronsugár használatával, amelynek mérete körülbelül néhány nanométer. A tranzisztor egyedülálló felépítése, a tervezésének köszönhetően nagyon jó paraméterekkel rendelkezik - kevesebb energiát fogyaszt, és hatékonyan működik.
Új eszköz hozzáadása iVMS 4500 alkalmazáshoz QR-kód segítségével. Az iVMS-4500 egy olyan szoftver alkalmazás, amely lehetővé teszi a távoli képek megnézését Hikvision NVR-ekről és IP kamerákról, amelyek mobil eszközökön futnak Android, iOS vagy Windows Phone operációs rendszerekben.
A felhasználó egy új hálózatot adhat hozzá annak IP-címével, vagy a QR-kód szkennelésével. A QR-kód beolvasása közvetlenül lehetséges a készülék házáról (kamera vagy NVR), vagy az eszköz által generált képről (elérhető a konfigurációs ablakban). Ez leegyszerűsíti a CCTV IP rendszerek konfigurálását és szükségtelenné teszi az IP-címek manuális megadását.
Ablak az eszköz hozzáadására az iVMS-4500 apphoz
Sorompó vezérlése Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS kamerákkal. A Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 kamera felhasználható rendszámtábla felismerésére (LPR) és (riasztási kimenete révén) a kapu felnyitására vagy más eszköz vezérlésére. További automatikus funkciókra nagyobb távolságú kapcsolat esetére a kamerát a Hikvision NVR-hez történő kapcsolódása után az LPR funkció támogatja.
Az autonóm működés esetében (egy NVR nélkül), importálni kell a "fehér" és "fekete" listákat, amelyek engedélyezik és tiltják a rendszámokat/járműveket. A listák fájlként vannak .xls kiterjesztéssel szolgáltatva. A felhasználó a fájlt a kamerába való bejelentkezése után szerkesztheti az Advanced Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist ablakban, az exportálás a számítógéphez (mentés a merevlemezre), és ezután beírja a megfelelő adatokat (sorszám, nyilvántartási száma, fehér lista címke (1) vagy a fekete lista címke (0). Automata módban a lista akár 2048 soros is lehet.
Ahhoz, hogy a rendszám a riasztási kimeneten megjelenjen, a felhasználónak először be kell jelentkeznie a kamerába, tehát lépjen be az Advanced Configuration -> Alarm Output menübe, és állítsa be a riasztási kimenet ütemtervét. A riasztási kimenet is kiválthatja a felismerését egy rendszámnak a fehér vagy a fekete listán. Továbbá, bármelyik járműnek a képe megjelenhet a kamera látómezejében, amelyik aztán az ftp szerverre mentődik el, függetlenül attól, hogy a rendszám már szerepel-e vagy sem a listában. Egy koncepciója a bejárati/kijárati vezérlő rendszernek két kamera és sorompó felhasználásának lent látható.
IP kamera: Hikvision Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS (2MP, MOTOZOOM 2.8-12mm, 0.005 lx, IR up to 30m, WDR (140dB), IP67, PoE)IP kamera: Hikvision Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS (2MP, MOTOZOOM 2.8-12mm, 0.005 lx, IR up to 30m, WDR (140dB), IP67, PoE)
Egy ilyen egyszerű rendszer autonóm kamerákkal elegendő lehet például egy lakótelepen. További funkciókat lehet még biztosítani a kamerának egy Hikvision NVR-hez való csatlakoztatása után, amelyik támogatja az LPR funkciót. Az NVR tárolja a korábban importált listákat "fehér" és "fekete" rendszámokat (engedélyezett/tiltott), és a felvételeket az autókról, amelyek gyakrabban megjelentek a kamera látómezejében, ahol gyorsan megkereshetők a rendszámok. Attól függően, hogy a rendszám melyik listában szerepel, a közeledő autót, a kijelölt riasztási események állapotának megfelelően vezérelheti a riasztás kimenetet a rendszerben. Például, ha az autó a "fehér" listán szerepel, a jelzésre a riasztási kimenet kinyitja a bejárati kaput, amennyiben az autó rendszáma benne van a "fekete" listán, a rendszer figyelmezteti a biztonsági őrt.
DVB-T csatornák elosztása mint IPTV streaming. Az IPTV a leggyakrabban használt név a TV jelek és videó fájlok elosztási rendszerének az IP hálózatokban. Az IPTV a videó streamingen alapszik és egyik módszere a televíziós tartalom továbbításának, nem a hagyományos koaxiális kábeleken történő elosztásának, hanem a számítógépes hálózaton való továbbítás technológiáját használják.
A DIPOL nemrég bemutatta a DVB-T/T2/C IP streamert a TERRA sti440 R81606, amely lehetővé teszi négy kiválasztott multiplex (nem titkosított csatorna) a földi (DVB-T/T2) és a kábel TV (DVB-C) platformok elosztását Ethernet (LAN) hálózaton, amely sodrott érpáras kábelezésen alapszik. A tényleges adatátvitel a kimenő IP adatfolyamon elérheti a 200 Mbps-t.
IPTV Streamer: TERRA sti-440 (DVB-T/T2/C to IP, USB port)
Tápegység TERRA UP413 (12V/4.5A, Terra modulokhoz)
TERRA sti 440 R81606
IPTV DVB-T/T2/C IP streamer nézete
TERRA UP413 R82533
12 V / 4.5 A tápegység nézete
Az IP adatfolyamok megtekinthetők az IF-442HD R81612 IPTV vevőegységgel vagy a videó és audió fájlok lejátszására alkalmazott VLC segítségével, ami egy szabadon felhasználható szoftver.
Legjobb kábel az LTE antennákhoz. A vezeték nélküli hálózat jelerőssége sok tényezőtől függ. Egyike ezeknek a csatlakozáshoz használt kábel típusa és hossza, amely összeköti az antennát a modemmel. Az alacsony jelveszteség biztosítása érdekében egy jó választás olyan kábel használata, amelynek alacsony a csillapítása.
A tökéletes választás a Tri-Lan 240 E1171 koaxiális kábel használata, amely:
  • alacsony veszteség (20% -kal alacsonyabb, mint a népszerű H-155 kábelnél),
  • kiváló impedancia illesztés,
  • magas árnyékolási hatékonyság (90 dB 2,4 GHz),
  • ellenáll az UV sugárzásnak, köszönhetően a PE külső köpenynek, amely Borealis LE 8707 anyagból készült, lehetővé téve így a kültéri alkalmazásokat.
Koaxiális kábel 50 ohm Tri-Lan 240 [1m]
Tri-Lan 240 E1171_1 50 ohm kábel
Minden RF kábel kapcsolatnak fontos elemét képezik az RF csatlakozók. Különös figyelmet kell szentelni a frekvencia működési tartományra, a csatlakozók veszteségére és az impedancia illesztésre. A DIPOL magas minőségű RF csatlakozókat kínál, amelyek képesek 6 GHz-ig működni. A csatlakozók mérete ideális és illeszkedik a Tri-Lan 240 kábelhez.
PC és APC csatlakozók - vajon felcserélhetők ezek? Optikai csatlakozók két változatban érhetők el, (U)PC és APC. Az UPC eszközök Ultra Physical Contact, az APC a rövid Angled Physical Contact számára szolgálnak. A különbség a szál végén lévő arc polírozásában mutatkozik. A végfelülete egy UPC csatlakozónál lapos, egy APC-nél ez 8 fokos szögben van polírozva. A szál végén az arcok felülete csiszoltak, hogy annak a szöge megakadályozza a fény visszaverődését a felületek között, és ezáltal is megfelelően biztosítsa a nagyon alacsony visszirányú reflexiót.
A megfelelő csatlakozók kiválasztása könnyebb a különböző színű UPC és az APC változatoknak köszönhetően
Több oka is van annak, amiért az UPC és APC csatlakozók nem keverhetők össze :
  • sokkal nagyobb a csillapítása az ilyen kapcsolatoknak -, amikor a lapos ferrule érintkezők szögletes hüvelyei nem találkoznak egymással a teljes felületen - a szabad tér (levegő) kritikusan befolyásolhatja az átvitt jel szintjét,
  • szennyeződések veszélye - a fent említett szabad tér egy potenciális helye a por felhalmozódásának,
  • a csatlakozó sérülésének veszélye - ha a szögletes ferrule az (U) PC foglalat lapos végének arcát érinti, fennáll a veszélye a lapos arc megkarcolásának; A probléma különösen abban az esetben fontos, amikor csatlakoztatási/kihúzási műveletekre kerül sor az aljzatokban.
Új termékek
Beltéri FTTH kábel: ULTIMODE FT-1SM (1xG.657A2)
Beltéri FTTH kábel: ULTIMODE FT-1SM (1xG.657A2) L7001 beltéri alkalmazásokhoz, 250 μm átmérőjű egymódusú szállal. Tipikusan, mint előfizetői kábelt használják és a fő összetevője a patch kábeleknek, vagy a pigtaileknek, például az L5712 patch kábelekkel történő alkalmazásoknál. A köpeny belsejében aramid szálak vannak, amelyek növelik a kábel szakítószilárdságát.
Kikötő szorítópánt I-T1000.PA 10kN 8-12 mm
Kikötő szorítópánt I-T1000.PA 10kN 8-12 mm E8577 lehetővé teszi a kábel felfüggesztését. A test anyaga alumínium ötvözetből készült. A bilincset kör alakú kábelek rögzítésére tervezték, amelyeknek átmérője 8 és 12 mm között van. Minimális szakítószilárdsága 10 kN.
TV Optikai adó TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 1x6dBm)
TV Optikai adó TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 1x6dBm) A9872 a televíziós jelek átvitelére az optikai közeget használja. Ez átalakítja a bemenő műholdas jeleket a Quatro LNB-ről, a DTT (DVB-T) és rádió (DAB és FM) jeleket (a földi jeleket közösíteni kell egy triplexerrel) egy sor földi antennáról. A beépített WDM multiplexer továbbítja a két csoport jeleit külön-külön, a II. átviteli ablakba (1310 nm), valamint a III. átviteli ablakba (1550 nm), amely garantálja a kivételes minőségű jelátvitelt.
Érdemes elolvasni
Az optikai szálak előnyei a SMATV rendszerekben. A száloptikás megoldások használata a SMATV rendszerekben a műszaki és gazdasági előnyöket illetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Itt olvashatók az optikai szálak fő előnyei a SMATV rendszerekben:... >>>bővebben
Egyetlen üvegszálas kábel továbbítja ugyanazokat a jeleket, mint azokat a 9 koaxiális kábel. Ez különösen fontos abban az esetben, ha helyhiány mutatkozik a kábelcsatornában.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI