KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 23/2016 (2016. június 6.)
Drónok a rendőrség szolgálatában. A lengyel rendőrség megkezdte a drónok tesztelését és felhasználását a közúti közlekedés szabályait megszegőkkel szemben. A drónok használata javíthatja a közutak biztonságát. Az első tesztek célja a gyalogátkelőhelyek ellenőrzése, ahol már több mint 200 baleset történt az idén. Miután a drón felszállása megtörténik, a Sziléziai Műszaki Egyetemnél rögzítik az adott helyen a forgalmi szabályokat megsértő személyeket és járműveket: többek között, amikor gyalogos átkelés történik az utcán egy piros lámpánál, a járművezetők piros jelzésnél haladnak át, a járművezetők előznek vagy a haladó jármű nem áll meg egy gyalogos átkelőnél, a járművezetők nem adják meg az elsőbbséget a gyalogosok számára a gyalogátkelőhelyek közelében. A kamera így rögzíthet egyéb kihágásokat: mint például a biztonsági övet nem használja az illető, vagy a mobiltelefont szabálytalanul használja vezetés közben.
A katowicei rendőrség drónjának tesztelése Lengyelországban
(Forrás: KWP Katowice)
A szabálytalanságot elkövetők büntetőcédulát kapnak a speciális őrjáratoktól. Egyikük közel a gyalogos átkelőhelyeknél, a másik néhány száz méterre a vizsgálat alá vont területtől nem messze helyezkedik el a drón kommunikációs tartományában maradva.
Egy rendőr működteti a drónt
(Forrás: KWP Katowice)
A rendőrség által használt és tesztelt drónok nem csak a csomópontok és gyalogátkelőhelyek felügyeletére korlátozódnak. A legnagyobb előnye az ilyen típusú gépeknek, hogy az érdeklődésre kiszemelt területet felülről lehetséges megtekinteni. Ez a perspektíva lehetőséget ad arra, hogy a jelenségek alig észrevehető módon történjenek meg a hagyományos földi szempontokat figyelembe véve. A kamerák optikai zoomja sok részletet fedezhetnek fel, valamint nagy területeket képesek megfigyelni. Ezek a tulajdonságok a drónokat nagyon hasznossá teszik, különösen tömegrendezvények biztosításánál, nyitott közterületeken, gyorsforgalmi utakon, vasútvonalakon és tehervonatok esetében.
HD-TVI kamerákból videó átvitele UTP kábel használatával. Az ajánlott átviteli közeg a HD-TVI rendszerek esetében a koaxiális kábel. Az RG-59 az egyik legnépszerűbb kábel a CCTV használatánál, amelyen keresztül a HD-TVI videó akár 300 m távolságra is továbbítható, miközben a részletek a képen finomak. A kábelek vastagabb átmérőjű középső vezető érrel hosszabb tartományokba eljuttathatók (pl. Triset-113 E1015 - több mint 500 m), de azok drágábbak és nehezebben telepíthetők. Az UTP/FTP kábelek alkalmazásának jelentős előnyei vannak a koaxiális kábelekkel szemben. A sodrott érpárú kábelek telepítése könnyebb a rugalmasság és sokoldalúságuk miatt - egy kábel, amelynél négy páron is küldhetők a jelek több mint egy kamerából és / vagy felhasználható még áramellátás céljára is. A kábelek videó átvitelre történő alkalmazása összefügg a megfelelő impedanciájú eszközök használatával, azaz hogy azok megfeleljenek a 75 Ω-os aszimmetrikus impedancia az analóg CCTV rendszerekben használt 100 Ω-os impedanciájú csavart érpárakkal, amelynek mindkét oldalán el vannak helyezve az illesztők minden videó vonalon. A HD-TVI rendszerek megkövetelik a dedikált transzformátorok (balun) alkalmazását, amelyek képesek működni egy szélesebb frekvenciasávban összehasonlítva a "klasszikus" rendszerekkel a CVBS jelek továbbítására.
Videotranszformátor TR-1Q BNC aljzattal KIÁRUSÍTÁS!
A HD-TVI videó balun egyik példája az Etrix M16654. Az UTP/FTP Cat. 5 kábel esetében,
a vezeték hossza elérheti a 170 métert (jelek a HD-TVI, HDCVI, AHD kamerákból)
vagy 400 m (jelek CVBS kamerákból).
Rendszámok listájának mentése és betöltése a DS-2CD4A25FWD-IZS kamerába. A Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 kamerát fel lehet használni a rendszámtábla felismerésére (LPR) és egy lakótelepen a sorompó felnyitására (riasztási kimenet) DVR felhasználása nélkül. Ebben az esetben, az autonóm működéshez szükséges, hogy importálja a "fehér" (engedélyezett) és a "fekete" (tiltott) rendszámok/járművek listáját. Az ilyen megoldást automatizálni lehet a vezérlés hozzáférés fejlesztésével. A telepítő/rendszergazda módosíthatja a listát a bejelentkezés után a kamerán, és ezért lépjen be a Configuration -> Advanced Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist almenübe. Az Export fül lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy exportálja az aktuális listát (*.xls kiterjesztéssel) a számítógépre (mentés a merevlemezre). Ezután, meg lehet változtatni azokat, ha megadja a megfelelő adatokat három mezőben, minden tétel (sor) a listán. Automata módban a lista akár 2048 sor is lehet.
 • N.O. - sorszáma,
 • Plate Num - jármű engedély száma,
 • Group (0 - fekete lista, 1 - fehér lista).
A K17891 kamera almenüjének listája
A rendszámok szerkeszthető listájának nézete (fájlok az *.xls kiterjesztéssel)
A lista frissítése és mentése után vissza kell menjen a Configuration -> Advanced Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist almenübe. A következő lépésnél kattintson a Browse gombra, ami jelzi a mentett fájl helyét, majd kattintson a Import gombra a fájl átvitelének a kamerához. Az utolsó lépés a konfigurációs eljárásnál a Configuration -> Advanced Configuration -> Detection Configuration menü (a rendszám felismerő aktiválása, az érzékelési terület kiválasztása, a menetrend elrendezése, a reakció megjelenésének kiválasztása a fehérlistán vagy feketelistán szereplő autónak - a riasztás kimenet állapota).
Erősítők (épület) indítása MATV/CATV rendszerekben. A MATV és kábeltelevíziós rendszerekben a házerősítők a fő összetevők közé tartoznak. A fő funkciója az, hogy megerősítse az RF jelek szintjét a szükséges elosztó hálózatokban, amelyek a koaxiális kábeleken és passzív elemeken alapulnak (osztók, leágazók, aljzatok). Ebben az esetben a DVT-T programok MATV rendszerekben történő elosztásánál az erősítők egyirányú átvitelt biztosítanak a felhasználói aljzatok felé (előre útvonal), míg a kábeltelevíziós hálózatok általában kétutas eszközöket vissziránnyal használnak (előre és visszirányú út), amely az előfizetők számára triple play szolgáltatásokat nyújtanak (TV, internet és telefon).
A TERRA cég egyik vezető európai gyártója a szélessávú erősítőknek. Kínálatában széles körű szabványosított termékek, valamint egyedi megoldásokat, különleges követelményekkel találhatnak az ügyfelek.
Házerősítő: Terra HS-200 (split-band)
A nagy teljesítményű házerősítő HS-200 R82309 célja, hogy megerősítse az FM rádió és a TV-jeleket a VHF és UHF sávban (split-band felépítésű). A maximális erősítés 43-49 dB a 47-422 MHz-es tartományban (maximális kimeneti szint 118 dBμV) és a 49-56 dB a 470-790 MHz-es tartományban (maximális kimeneti szint 121 dBμV).
TERRA szélessávú házerősítők kínálata:
Megnevezés
HS-200HA-210HA-131LHA-204R65
    
Kód
R82309R82305R82304R82308
Sáv [MHz]47-422
470-862
47-86288-7905-65
87-862
Max kimeneti szint [dBμV]118/120107106105
Erősítés -  előre útvonal  [dB]43-49/49-56363637
Visszirányú útvonal
NINCSNINCSNINCSVAN
Visszirányú erősítés [dB]---27/-4
LTE filter
NINCSNINCSVAN
NINCS
Vezeték nélküli "BE / KI" kapcsolás vezérlése. Az RWG-01 F5224 távvezérelhető konnektor be / ki kapcsolhat bármilyen elektromos készüléket, 230 VAC névleges feszültséggel és 4000 VA teljesítménnyel. A konnektor vezeték nélkül vezérelhető távirányítóval az EXTA FREE rendszerből. Nincs szükség semmilyen telepítésre - a RWG-01 be van dugva közvetlenül a normál hálózati aljzatba.
Főbb jellemzői a konnektornak:
 • Együttműködés az EXTA FREE távvezérlőkkel (vezeték nélküli adó)
 • A csatlakoztatott hálózati eszközök, pl. lámpák, fűtőberendezések stb. vezérlése
 • Közvetlenül csatlakozik egy normál 230 VAC konnektorba
 • 5 működési mód: bekapcsolás, kikapcsolás, monostabil üzemmód, bistabil mód, idő mód (késleltetett kikapcsolás)
 • Megnövelt vételi tartomány (300 m)
 • Működés optikai kijelzése
 • Alacsony fogyasztás, lehetőség a folyamatos működésre
Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)Távvezérlésű elektromos aljzat: Exta Free RWG-01Vezeték nélküli világítás kapcsoló: Exta Free RWL-011-csatornás vevő/relé: Exta Free ROP-018-csatornás távezérlő: Exta Free P-256/8
Az RWG-01 F5224 távvezérelt hálózati aljzatot a 8-csatornás vezeték nélküli távvezérlő a P-256/8 F5118 és a 2-csatornás vezeték nélküli távvezérlő RNK-02 F5101 (a fényforrásokat be/kikapcsolja). A vezérlők be/kikapcsolhatják az RWL-01 F5220 vezeték nélküli villanykapcsolót és ROP-01 F5211 vevőt/relét (egy másik fényforrás vezérlése).
Különböző típusú/szabványú pigtailek és szálak összekapcsolása. A telepítők tapasztalata azt mutatja, hogy a különböző szálakat nem lehet lapolva önkényesen elhelyezni. Általában a teljes átviteli kapcsolatnál az azonos specifikációjú szálakat kell használni, például G.652.D, G.657.A1 stb. Azonban gyakran előfordul, hogy a telepítő nem tudja előre, hogy milyen típusú rostokat biztosítanak az elosztó kerethez/dobozhoz.
Lehetőség van a kábelek toldásához G.657.A1 rostokat A2 rost pigtailekkel. A fordított kapcsolat (A2 rostok a kábelben, A1 pigtailek) sokkal rosszabb teljesítményt adnak. A még mindig a legnépszerűbb G.652.D szálak nem illesztethetők a G657.A2 pigtailekkel, de toldható a G657.A1 pigtailekkel.
Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
Egymódusú pigtail: PG-52S2 (SC/APC, G.657.A2, 1m)
A népszerű FTTH kábel az ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 a G657.A1 szálakkal és az ULTIMODE PG-52S2 L35522 pigtailekkel gond nélkül lehet todani
Érdemes megemlíteni, hogy az információ nem mutatja be a szabványokat vagy az iránymutatásokat, de bizonyos következtetéseket levonhatnak a tapasztalt szerelők az optikai szálak toldásánál. Lehetséges, hogy egyes modelljei a hegesztőgépeknek lehetővé teszik a kielégítő eredményeket az elméletileg helytelen kombinációknak is. A másik oldalon, az univerzális és a mindig elfogadott gyakorlati tapasztalat tartja a megvalósítás során a szálak egyik szabványát a létesítmény egészére.

Új termékek a DIPOL-nál
3D nyomtató: Signal Atmat XL (570x620x635mm)
3D nyomtató: Signal Atmat XL (570x620x635mm) P211261 egy innovatív 3D-s nyomtató. Megkülönböztető jellemzője a nyomtatónak egy nagy munkaterületet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, elképesztő tárgyak létrehozását. A gép fő összetevői fémalkatrészek, csak néhány kiegészítő része került nyomtatásra. A RACK szekrényben történő elhelyezésnek köszönhetően, a felhasználók könnyen módosíthatják a nyomtató elrendezését, ha igényeik úgy kívánják, akár a falra is akaszthatják!
4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 (32 csatorna, 256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)
4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 K22353 egy modern IP hálózati videó felvevő a felügyelet számára biztosítja 32 IP kamerából a felvétel rögzítését, és a képek lejátszását megapixeles felbontásban egészen 12 MP-ig. Ez az önálló NVR VGA (1080p-ig) és HDMI (akár 4K-ig) kimeneteken közvetlenül csatlakozhat a monitorhoz vagy televízióhoz anélkül, hogy szükség lenne egy további számítógépre. A NVR-I sorozat magas átmenő bemeneti és kimeneti feldolgozási és megnövelt teljesítmény különösen abban az esetben hasznos, a kamerák 4 MP vagy nagyobb felbontással csatlakoznak.
Önhordó univerzális kábel ULTIMODE FC.E-8SM (8xG.657A2)
Önhordó univerzális kábel ULTIMODE FC.E-8SM L72008 egy univerzális optikai kábel LSOH védőborítással rendelkezik, így kültérben és beltérben egyaránt lehet használni. Aramid szálakkal megerősítve, a kábel ellenáll a 800 N-os terhelésnek 150 m-es fesztávolságnál. Ennek a jellemzőjének köszönhetően a kábel ideális függesztett vezetékként történő használatra, például biztonsági kamerák és a hozzáférési pontok csatlakoztatására, amelyeket oszlopokon helyeztek el. A kábel két egymódusú G.657A2 szálból áll (átmérője 250 μm minimális hajlítási sugara pedig 7,5 mm).
Érdemes elolvasni
FTTH - Az univerzális és beltéri kábelek használata. Az épületek általában a száloptikai infrastruktúrához univerzális kábelekkel, gél töltéssel és UV sugárzásnak ellenálló köpennyel csatlakoznak. Annak ellenére, hogy a kábelek LSOH köpennyel rendelkeznek, lehetséges az épületek belsejében telepíteni, ezáltal az optikai kábel fajtája beltéri változatra cserélődik és az épületet fedett részein sikerrel beépíthető, ami egy jó ötlet, mert a gél hiánya könnyebbé teszi a telepítést is... >>>bővebben
Az univerzális optikai kábelről beltérire történő váltáshoz, mindig szükséges egy telepítő doboz, ahol a csatlakozás megtörténik és ami megvédi a kötést (fent: ULTIMODE L5408).
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI