KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 24/2016 (2016. június 13.)
A Google már rendelkezik egy ARA prototípussal. A Google, óriás a keresők területén ismét egy lépéssel tovább ment, miközben a Google I/O 2016 konferencián bemutatta egy mobiltelefon prototípusának moduláris változatát, ami nagyon különbözik a piacon elérhető telefonoktól. Eddig a telefon felhasználóknak nem volt meg a lehetőségük, hogy gazdagítsák a funkciókat az eszközökhöz új modulok hozzáadásával. A moduláris okostelefon, összhangban van az ARA projekttel, amihez egy teljesen más elképzelés vezetett. A legfontosabb része a bemutatott prototípusnak egy alapegység, amelybe be lehet építeni hat modult. Az egyes modulok gyorsan és könnyen telepíthetők, csak be kell minden modult a megfelelő helyre tenni. A modult azonnal felismeri és telepíti a rendszer, nincs szükség további illesztőprogramokra, vagy akár az egész eszköz újraindítására. Egy modul eltávolításához elegendő egy hang parancs, vagy kiválasztja a külön dedikált alkalmazást. Minden modul kompatibilis az ARA platformmal, beleértve a visszafelé kompatibilitást is a korábbi modellekkel. Ez azt jelenti, függetlenül attól, hogy az egyik, régebbi vagy újabb modell, a modulok elférnek mind a ketten.
A modulos okostelefon prototípusa, amelyet a Google I/O 2016 konferencián mutatott be
Ennek a megoldásnak köszönhetően, a felhasználók képesek lesznek arra, hogy gazdagítsák a készülékeiket, például nagyobb felbontású kamerákkal, nagyobb teljesítményű akkumulátorokkal, új hangszórókkal, vagy akár glükométerekkel, amely eszközök nagyon hasznosak a cukorbetegek számára. Minden olyan beteg képes lesz mérni a vércukor szintjét minden helyen, egy dedikált alkalmazással, akinél előfordult ez a betegség, és ha szükséges, a mérés meg fog jelenni az orvosnál. Eddig ez a megoldás nem volt elérhető minden okostelefonon. Ez csak néhány példa a modulokra, amelyek növelik a funkció gazdagságát a telefonnak a közeljövőben. Az első moduláris okostelefon hirdetést már 2017-ben látni fogjuk.
Mobil hozzáférés P2P felügyeleti videón keresztül. A Hikvision cég az eszközei számára szabad hozzáférésű Ezviz szolgáltatást tesz lehetővé. A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy figyelemmel kísérjék a Hikvision IP kamerákról a videót, anélkül, hogy egy külső IP-cím állna rendelkezésükre. Továbbá, ez a P2P felhő szolgáltatás lehetővé teszi a kevésbé fejlett felhasználók számára is, hogy könnyen érhessék el a videó és ehhez nem szükségesek hálózati beállítások.
Az iVMS-4500 Ezviz alkalmazások fő ablakai
Az előnézethez a felhasználónak létre kell hoznia egy fiókot a szolgáltatáshoz. A fiók befogadhatja az eszközöket az Ezviz szolgáltatás aktiválásával - csak beolvassa a QR-kódokat, amely megtalálja azokat a helyi hálózaton, vagy belistázza azok megfelelő sorszámát. A mobil hozzáférés az eszközökhöz az iVMS-4500 vagy Ezviz alkalmazással lehetséges (kapcsolat az Android, a Windows Phone és iOS készülékek számára is).
Az automatikus újraindítás beállítása a Signal kamerákban. A Signal kamerák lehetővé teszik a felhasználók számára az automatikus újraindítás beállításának lehetőségét a kívánt ciklusban. A funkció aktiválásához, a felhasználó jelentkezzen be a kamerába (alapértelmezés szerint: admin, jelszó: admin), majd válassza ki a rendszerben helyreállítás elemet. Számos módja van erre:
 • soha - ez a funkció ki van kapcsolva,
 • minden nap - újraindul minden nap ugyanabban a kiválasztott időben,
 • heti - újraindul minden héten az egyedileg kiválasztott napon,
 • havi - újraindul minden hónap az egyedileg kiválasztott napon.
A tervezett újraindítási ablak nézete a Signal K1885 kamerán
Kompressziós csatlakozók a CCTV rendszerekben. A BNC csatlakozók sok problémát okoznak a CCTV rendszerekben, már a telepítés első szakaszában. Az okok között a problémákat a bizonytalan kapcsolatok jelentik. A helyzet még rosszabb a külső telepítések esetében, ahol a különböző időjárási körülmények befolyásolhatják (hőmérséklet változása és a víz behatolása) gyorsíthatják a korrózió sebességét. Ez ronthatja a videó minőségét a megfigyelő rendszernek, de képes néhány csatorna működését is blokkolni. Ez elfogadhatatlan, különösen kritikus alkalmazások esetében, mint például a banki vagy városi videó felügyeleti rendszerekben.
 E8278E8279
Kód
E8275E8276E8277E8278  E8279
Márka
  
Kábel

RG-59
E1041

RG-6
E1230
Triset-113
 E1015
 RG-59
E1041
RG-6
E1230
Kompressziós szerszám
E80075
 
 E80078E80078
Kábeltisztító 
E8010E8010
Megfelelő tervezés és kiváló pontosság jellemzi a MASTER csatlakozókat, amelyek kiküszöbölnek bármilyen fentebb felsorolt problémát a kábelekre történő szerelésnél. Ezek könnyen felcsavarozhatók a csatlakozó aljzatra. A megfelelően préselt kapcsolat rendkívül ellenálló a kettős kompressziós gyűrűnek köszönhetően, amelyek megakadályozzák a víz bejutását a kábelek felől és ily módon védi a csatlakoztatott eszközöket is. A csatlakozás elkészítéséhez nélkülözhetetlen a kompressziós eszköz használata, vagy a MASTER E80075, vagy az univerzális MASTER E80078 szerszám.
Internethez való hozzáférés TP-LINK eszközök használatával. A TP-Link a világ egyik vezető gyártója az otthonok és irodák hálózati eszközeinek. Az eszközök megbízhatóak, könnyű beállítani, és modern formatervezettek. Számos díjat nyertek független számítógépes magazinoktól, amelyik arról tanúskodik, hogy az eszközök magas színvonalúak és nagy figyelmet fordítanak az ügyfelek elégedettségére.
Közvetlen kapcsolat az telefonvonalakhoz és a legnépszerűbb internet kapcsolat megosztása ezen belül az otthonokban és az egyik legnépszerűbb módját kínálja az ADSL internethez való kapcsolódáshoz (Asymmetric Digital Subscriber Line) a többlakásos és családi házak számára.
Hálózati architektúra internet eléréssel ADSL vonalon keresztül
A router (1) az integrált ADSL modemmel felelős a jelek elosztásáért a csatlakoztatott számítógép, a vezetékes, vagy vezeték nélküli eszközök számára.
Az eszközök listája, melyeket lehet használni:
 • 1.készülék - készülék az internet eléréssel, feladata több számítógépre történő elosztás a helyi hálózaton belül:
  • N2909 - vezeték nélküli ADSL2+ modem router TP-LINK TD-W8968 (4 portos switch, tartozék. 1 EWAN és 802.11n 300 Mbps AP),
 • 2. 3. készülék - vezeték nélküli elérés hálózati hozzáféréshez egy asztali készülékről:
  • N2922 - vezeték nélküli USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150MB/s).
Lapos optikai kábelek épületekben. Az FTTH alapú optikai kábeles előfizetői rendszerben a legnépszerűbb a csillag topológiás elosztás, különösen sorházak esetében. A fő előnye ennek a megoldásnak: a viszonylag alacsony ár és a könnyű kivitelezés. Az alacsony költségek a következőkre vezethetők vissza:
 • olcsó elosztó kábelek alkalmazása - a legnépszerűbb beltéri elosztó kábel ULTIMODE L7102 majdnem kétszer olcsóbb, mint a jó minőségű Cat 5 UTP kábel,
 • nincs szükség további szerelési műveletekre, mint a toldás szálak néhány köztes dobozok, kitörési ablakok, szálak kihúzása, kitörési egységek telepítése (szükség esetén kitörés/könnyű hozzáférésű kábelek).
Egyetlen hátránya ennek a megoldásnak is lehet, a probléma a több kábel megfelelő kábelrendezőben történő elrendezése (megőrizni a minimális hajlítási sugarat minden egyes kábelnél/szálnál). Egyes esetekben a megoldás további kábelrendező(k) alkalmazását igényli, annak ellenére, hogy a kapcsolatok száma elegendő lenne.
Száloptikai box: ULTIMODE MT-524Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
A legnépszerűbb kábel, amit ezeken a helyeken alkalmaznak az ULTIMODE ILB-2SM-A L7102. A speciális konstrukciójú kábel téglalap keresztmetszetű a köpenyébe plusz beépített FRP acél szál található, amely természetesen korlátozza a hajlító képességét egy síkban a biztonságos hajlítási sugár tartományában. Köszönhetően a csökkentett minimális hajlítási sugarnak a G.657.A egymódusú szálaknak, a kábel és az egyes szálak szűk tekercsekké alakíthatók (a minimális hajlítási sugár csak 7,5 mm-es).
Új termékek
IPTV Streamer: TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 to IP, USB port)
IPTV DVB-S/S2 IP Streamer TERRA sdi 480 R81610 lehetővé teszi akár 100 kódolatlan műholdas csatornát kiválasztani 8 transzponderről és azokat elosztani sodrott érpárú Ethernet (LAN) hálózaton keresztül. Az IP stream kimenet tényleges adatátvitele 400 Mbps, amelyet az IPTV vevőegység számára szolgáltat hálózati kapcsolók segítségével. A multicast technika jelentős megtakarítást eredményez a hálózati erőforrásoknak.
Kikötő szorítópánt I-69.PAT 3.6kN 4-8 mm
Kikötő szorítópánt I-69.PAT 3.6kN 4-8 mm E8576 lehetővé teszi a kábel felfüggesztését. A test anyaga UV-védett műanyag. A bilincset 4 és 8 mm közötti átmérőjű kábelekhez tervezték. Minimális szakítószilárdsága 3,6 kN.
PoE Tápegység/tápfeladó ULTIPOWER (48V 15.4W 802.3af)
PoE Tápegység/tápfeladó ULTIPOWER (48V 15.4W 802.3af) M1891 azoknak az eszközöknek a megtáplálására tervezték, amelyek a PoE technológiát használják. Ezzel a technológiával egy UTP/FTP kábel továbbítja az adatokat, és biztosítja a tápellátást a csatlakoztatott hálózati eszközök számára. Megfelel az IEEE802.3af szabványnak, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy alkalmazza a meghajtás során a továbbításra/tápfeladásra bármilyen kompatibilis PoE eszköznél.
Érdemes elolvasni
PC és APC csatlakozók - vajon felcserélhetők ezek? Optikai csatlakozók két változatban érhetők el, (U)PC és APC. Az UPC eszközök Ultra Physical Contact, az APC a rövid Angled Physical Contact számára szolgálnak. A különbség a szál végén lévő arc polírozásában mutatkozik. A végfelülete egy UPC csatlakozónál lapos, egy APC-nél ez 8 fokos szögben van polírozva. A szál végén az arcok felülete csiszoltak, hogy annak a szöge megakadályozza a fény visszaverődését a felületek között, és ezáltal is megfelelően biztosítsa a nagyon alacsony visszirányú reflexiót... >>>bővebben
A megfelelő csatlakozók kiválasztása könnyebb a különböző színű UPC és az APC változatoknak köszönhetően
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI