KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No.27/2016 (2016. szeptember 5.)
Teljesen autonóm járművek már 2021-ben? A Ford Motor Company bejelentette, hogy 2021-ben elindítják a teljesen önállóan vezető autók gyártását anélkül, hogy azokon kormánykerék és a pedálok lennének. Az autók a 4. szinten lesznek (magas automatizálással), a SAE International Leveles of Driving Automation On-road Vehicles szabványa szerint (a legmagasabb az 5. szint). Ez azt jelenti, hogy teljesen önálló lesz, de csak korlátozott vezetési módokkal (például autópálya, országút), ahol teljesen feltérképezett útvonalak állnak rendelkezésre és kellően feltérképezték azt, valamint elemezték kellő részletességgel a területeket. Kezdetben a Ford az autókat elsősorban a cégek számára szállításra vagy bérlésre ajánlja fel. A következő lépés lesz az egyéni ügyfelek megkeresése értékesítési ajánlatokkal.
A Ford nem az egyik úttörője az önállóan vezető járművek gyártójának. Vannak olyan cégek, amelyek már több tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen - többek között megemlíthető például A Google és a Tesla. De azoknak a cégeknek a lemaradása, amikor az automatizálás szintje még nem jut el olyan szintre - a biztonság megköveteli, hogy bármelyik pillanatban a sofőr is átvehesse az autó irányítását. A Ford az első cég, amely kijelentette, hogy fejlett autonómiát tud biztosítani autóikban és megadta a tömegtermelés időpontját is - 2016-ban az autonóm járművek száma várhatóan megduplázódik, és 2017-ben megháromszorozódik. Hasonlóan jelentős számú növekedés várható még, akik részt vesznek a fejlesztési projektekben. Továbbá, a projektek milliárdokkal támogatják a fiatal technológiai cégek beruházásait. A Ford bekopogtatott a Velodyne ajtaján (a 3D környezeti olvasó berendezések gyártója - LIDAR), SAIPS (kép és videó feldolgozó algoritmusok, mesterséges intelligencia), Nirenberg Neuroscience (navigációs algoritmusok, tárgyak és emberek felismerése), és Civil Maps (3D nagy felbontású térképek).
Velodyne LIDAR - fény érzékelő és távolság érzékelő, nagy felbontású 3D-s digitális képeket használ a leképezéshez, a lokalizációhoz, a tárgy azonosítására és az ütközések elkerülésére
Mark Fields, a FORD vezérigazgatója összehasonlította az autonóm járművek úttörő megalkotását az első futószalagon gyártottakkal. A vállalat nem kíván előállítani olyan feltételesen automatizált járműveket, ami esetleges veszélyeket rejthet használatuk során. Egy ilyen rendszerben a vezető elvesztheti koncentrációját és olyan ügyekkel kezd foglalkozni, ami független a vezetéstől. Egy közlekedési helyzetben lehetséges, hogy sem a vezető, sem a "feltételesen automatizált" autó nem lesz képes erre a helyzetre megfelelően reagálni. A Ford megoldása megszünteti ezt a kockázatot. De vajon a leendő felhasználók valóban rábízzák az életüket és egészségüket a számítógépekre...?
Signal kamera MOTOZOOM objektívvel. A DIPOL bemutatta új Signal IP kameráját K1878 2 MP (1920x1080) képfelbontással, 2,8-12 mm motozoom lencsével felszerelve. A kamera IR megvilágító hatótávolsága 40 méter és megtáplálható hagyományos 12 VDC-vel vagy PoE-n keresztül.
A motozoom lencse használata lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy távolról változtathassa meg a kamera látószögét, és automatikusan (autofókusz funkcióval), vagy manuálisan állítsa be a kép élességét. A módosításokat el lehet végezni a kamerába történő bejelentkezés után egy web böngészőn keresztül, közvetlenül a kamera menüjéből, vagy a kapcsolódott NVR-en. A kamerának az objektívvel való használata nagyban leegyszerűsíti a telepítést, és lehetővé teszi a jövőben előforduló távoli beállításokat vagy a kép paramétereinek a megváltoztatását, anélkül, hogy az oldalra belépnénk. A rendszert felhasználók képesek saját maguk a kép látószögét és fókuszát beállítani igényeiknek megfelelően.
A zoom és fókusz beállító ablaka a K1878 kamerának
Új generációja a HD analóg videó megfigyelő berendezéseknek. HD-TVI rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az analóg HD videót koaxiális vagy sodrott kábeleken továbbítsák (az utóbbi esetben alkalmas balunok használatával). A szabvány legújabb 3.0 verziója kiterjeszti a maximális képfelbontást 3 MP-re (egy gyors perspektívával 5 MP-re). Mint bármely analóg rendszerben a videót nem tömöríti egészen a felvétel pillanatáig, így az élő képek természetesebbek és késedelem nélküliek, az IP kamerákkal ellentétben.
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z (mennyezeti, 3MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE16F7T-AIT3Z (kompakt, 3MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)
Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z
TURBO HD 3.0 M7528
Hikvision DS-2CE16F7T-AIT3Z
TURBO HD 3.0 M7578
Főbb jellemzői a HD-TVI 3.0 rendszereknek:
 • maximális képfelbontás és képváltás: 3.0 MP 15 fps
 • kompatibilitás az AHD kamerákkal
 • nagyobb hatótávolság (800 m 1080p és RG-59 kábel)
 • hatékony tömörítés (felvétel): H.264+ (alacsonyabb bitráta, ezáltal a lemezterület felhasználás minimalizálódik)
 • megnövekedett átviteli sebesség a kiválasztott csatornán:
  • 6 Mbps esetén a DVR támogatja a kamerákat 1080p-ig
  • 10 Mbps esetében a DVR támogatja a kamerákat akár 3 MP-ig
 • HDTVI 3.0 DVR a következő videó kimenetekkel rendelkezik:
  • CVBS - eszközök csatlakoztatására TV szabványt használva
  • HDMI - felbontás támogatása akár 4K*
  • VGA - felbontás támogatása legfeljebb 2K*
 • HDTVI 3,0 kamerák minden varifokális lencséje motozoom típusú
*ez vonatkozik a: M75309, M75317, M75217 DVR-re; maximális felbontása a videokimeneteknek más HDTVI DVR-nek 1080p
SMATV rendszerek tervezése SatNet-tel - 100%-ban megegyezik a tényleges megvalósítással. A multiswitchek felhasználása busz topológia alkalmazásával a legrugalmasabb megoldást jelenti a SMATV rendszerek számára. A TERRA cég teljes körű gyártója a különböző multiswitcheknek, erősítőknek, osztóknak és leágazóknak. A készülékek mindegyike több változatban is elérhető, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy kis, közepes és nagy SMATV rendszereket hozzanak létre. A TERRA lehetőséget biztosít a tervezők/szerelők számára a hatékony tervezéshez használható eszköz hozzáféréséhez. A SatNet 3.5.3 egy fejlett és könnyen használható számítógépes szoftver. A tervező és a telepítő számára garanciát ad arra, hogy a projekt megfelel majd a műszaki követelményeknek az ilyen típusú antenna berendezéseknek és minden felhasználója a SMATV rendszernek megkapja kiváló minőségű jeleket. Egy példa a SMATV rendszer felhasználására, amely az ingyenes SatNet 3.5.3 szoftverrel készült és az alábbiakban látható.
A SMATV rendszer MV-9XXL multiswitchekre alapozva. A 9 kábeles busz a tetőn kiépített antenna rendszerből indul ki és érkezik az épületben elhelyezett SA-911 erősítőbe, majd két lépcsőházba van elosztva és lefelé történik a levezetése. Minden emeleten a szerelési dobozokban multiswitchek vannak, ahonnan a jelek elosztása történik a folyosón keresztül a fali aljzatokhoz.
Minden TERRA termék tervezése és gyártása Európában történik tapasztalt szakemberek közreműködésével. A termelési folyamatnál figyelembe veszik a szigorú minőség-ellenőrzést és a termékek tesztelését az értékesítésük előtt. A felhasznált termékek összetevőinek előállítása során csak megbízható beszállítói körrel van kapcsolatuk. Ennek a ténynek köszönhetően, a létesítményekbe épített TERRA berendezések mentesek a problémáktól, mint a tápegységek meghibásodása, jel kimaradása, vagy akár néhány TV-csatorna hiánya.
Alacsony költségű távvezérlés otthoni berendezések számára. Az F&Wave egy könnyen telepíthető és vezeték nélkül is használható rendszer az otthoni készülékek, berendezések vezérlésére. A rendszer lehetővé teszi távirányítását a világításnak, beleértve a fényerő szintjét is, a redőnyök, rollók leengedését/emelését, stb, kapuk, garázskapuk nyitását/zárását és sok más elektromos készülék vezérlését. A készülékek kezelhetők manuális és/vagy utólagosan telepített vezeték nélküli vezérlők használatával, a már meglévő elektromos kapcsolókkal együtt is működtetve.
A rendszert eleve úgy tervezték az ügyfelek számára, akik szeretnék növelni a kényelmüket az otthonaikban, azok ezt hatékonyan és alacsony költséggel tehessék. A rendszer egyszerűen telepíthető és konfigurációja még ezen belül tapasztalt "csináld magad" felhasználók számára is könnyű, természetesen akik ismerik a biztonsági szabályokat, amelyek minden otthoni elektromos hálózatban történő műveletnél feltétlen szükséges (a "csináld magad" kizárólagos felelősséget jelent, így a legjobb választás ha a feladatot egy villanyszerelőre bízzuk).

Az F&Wave rendszer összetevői:
 • Önálló bistabil relé F&Wave FW-R1P F3211, és annak DIN sínes változata F3212
 • Dupla bistabil relé F&Wave FW-R2P F3221, és annak DIN sínes változata F3222
 • Roló vezérlő: F&Wave FW-STR1P (0.6A/230VAC) F3521, és annak DIN sínes változata F3522
 • Vezeték nélküli dimmer F&Wave FW-D1P F3311, és annak DIN sínes változata F3312
 • 2-csatornás vezeték nélküli LED vezérlő: FW-LED2P F3421, és annak DIN sínes változata F3422
 • 10 gombos távvezérlő F3110
 • 4 gombos távvezérlő F3104
 • 5 gombos távvezérlő F3105 (Ø60 dobozokba)
2-csatornás vezeték nélküli LED vezérlő: F&Wave FW-LED2P2-csatornás vezeték nélküli LED vezérlő: F&Wave FW-LED2D ( DIN sínre)Roló vezérlő: F&Wave FW-STR1D (1.5A/230VAC, DIN sínre)Roló vezérlő: F&Wave FW-STR1P (0.6A/230VAC)Önálló bistabil relé F&Wave FW-R1D (DIN sínre)Önálló bistabil relé F&Wave FW-R1PVezeték nélküli dimmer F&Wave FW-D1D (DIN sínre)Vezeték nélküli dimmer F&Wave FW-D1P5-gombos távirányító: F&Wave FW-RC5 ( Ø60 dobozba)10-gombos távirányító: F&Wave FW-RC104-gombos távirányító: F&Wave FW-RC4
Az F&Wave rendszer alkalmazásai
Bővebben a rendszerre vonatkozóan: F&Wave rendszer - otthoni készülékek távvezérlése
Teljes körű információ a telepítésekről - reflektometriai mérések. Mostanában mutatta be a DIPOL az optikai visszaverődési időmérő reflektométert a GRANDWAY FHO3000-D26 L5828 műszert. A készülék hasonló funkcionalitást és tudást kínál ugyanebben a kategóriában, mint a sokkal drágább műszerek ezen a területen. Az L5828 modell dinamikatartománya (26 dB 1310 nm és 24 dB 1550 nm), amely alkalmas az egymódusú optikai kapcsolatok mérésére száz, vagy még ennél is több kilométerre, de a készülék képes nagyon hasznosan az FTTH rendszerekben történő vizsgálatokra is.
A reflektométer használata a telepítőnél számos előnnyel társul és lehetősége nem csak az átviteli mód mérés esetében érhető el (fényforrás és teljesítménymérő):
 • az optikai szálaknak tekercseken történő vizsgálata költséges és időigényes feladat a telepítés előtt - a folytonosság, csillapítás, ívek, stb. vizsgálata céljából,
 • a problémák pontos helyének megállapítása az optikai útvonalon (rossz toldás, túlzott hajlítási ív, vagy hurkok, hibás csatlakozók),
 • a csatlakozók minőségének ellenőrzése, amelyet a telepítés során használnak (reflexió, csillapítás),
 • mérési paraméterek egy kapcsolat kiválasztott részén ( markerek a képernyőn) a csillapítással és az egyes "események" reflektancia értékei - a telepítő pontos információt kap a kapcsolat túlzott csillapításáról, például egy konkrét kötésnél/csatlakozónál, amely nem elérhető egy fényforrás és optikai teljesítmény mérő használata alkalmával,
 • makrohajlítások felderítése és elhelyezkedése - a telepítő megtudhatja, hol fektették le az optikai kábelt helytelenül.
Az optikai reflektométeres méréseket általában hosszabb száloptikás kapcsolatoknál használják. Azonban az ilyen mérések a kisebb épületszereléseknél is nagyon hasznosak az ellenőrzés érdekében, hogy a teljes csillapítás bármilyen kapcsolat esetében sem haladja meg a maximálisan megengedett értéket (például 1,2 dB Lengyelországban).
Egy példa egy kötés megjelenítésére az OTDR Viewer-ben. A hegesztés az optikai útvonal 3015. méterénél található meg. A reflektométer megadja az eset helyén a csillapítását (ebben az esetben gyenge minőségű a hegesztés, a csillapítás értékét 0,47 dB), valamint megadja a csillapítást a 2775 m és 3285 m közötti szakaszon (0,6 dB).
Új termékek
VGA Extender Signal HD (VGA to IP)
VGA Extender Signal HD (VGA to IP) H3618 lehetővé teszi a monitor vagy televízió VGA bemenetét egy távoli (100 m) jelforrásnak VGA kimenetével csatlakoztatni. A videojel felbontása akár 1920x1080@60Hz lehet, amelyet IP-stream-é alakít és cat. 5e vagy cat. 6 sodrott érpáron továbbít. A szett tartalmazza az adót, vevőt és a 2 tápegységet.
Antenna Triplexer ZA-204Ms (FM/6-12/21-60/75)
Antenna Triplexer ZA-204Ms C0342 három antennáról érkező jel közösítésére használható: FM (87-110 MHz), VHF (174-230 MHz) és UHF (471-790 MHz), amely ugyanarra az árbocra van felszerelve, ahol az antenna készlet található. A burkolat felépítése megakadályozza, hogy esővíz jusson az eszköz belsejébe. A kényelmes és egyszerű telepítést a mellékelt műanyag rögzítő szalag is segíti.
Antennaerősítő APL-102 (87-230MHz, 25dB, kültéri)
Antennaerősítő APL-102 B4003 az alacsony FM/DAB+/DVB-T a 87-230 MHz-es (VHF) tartományon belül sugárzott jelek erősítésére tervezték. Az eszköz kültéri használatra alkalmas. A B4003 erősítő bemeneti és kimeneti impedanciája 75 ohm, ami azt jelenti, hogy az antennákat egy 300 ohmos impedanciát illesztő szimmetrizálóval kell felszerelni, ami a legtöbb antennában megtalálható például C0001.
Érdemes elolvasni
HD-TVI kamerákból videó átvitele UTP kábel használatával. Az ajánlott átviteli közeg a HD-TVI rendszerek esetében a koaxiális kábel. Az RG-59 az egyik legnépszerűbb kábel a CCTV használatánál, amelyen keresztül a HD-TVI videó akár 300 m távolságra is továbbítható, miközben a részletek a képen finomak. A kábelek vastagabb átmérőjű középső vezető érrel hosszabb tartományokba eljuttathatók (pl. Triset-113 E1015 - több mint 500 m), de azok drágábbak és nehezebben telepíthetők. Az UTP/FTP kábelek alkalmazásának jelentős előnyei vannak a koaxiális kábelekkel szemben... >>>bővebben
A HD-TVI videó balun egyik példája az Etrix M16654. Az UTP/FTP Cat. 5 kábel esetében,
a vezeték hossza elérheti a 170 métert (jelek a HD-TVI, HDCVI, AHD kamerákból)
vagy 400 m (jelek CVBS kamerákból).
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI