KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 28/2016 (2016. szeptember 12.)
Project Alloy - Az Intel belép a virtuális valóság világába. Az Intel Developer Forumán (IDF) San Francisco 2016, az Intel bemutatta a virtuális valóságról szóló elképzeléseit, amely összeköti a virtuális világot a valós világgal az Alloy Projectben. Az alapja a projektnek egy autonom fejhallgató - egy all-in-one virtuális valóság megoldás.
Sok hasonló elképzelés volt már, azonban az Intel megoldása egy lépéssel tovább ment. Eddig a versenytársak elé VR szemüveget helyeztek, amely lehetővé tette, hogy a virtuális világot adja meg, ahol látni lehetett a képeket, egy játékot vagy a programot. Az Intel headset annak köszönheti többek között az egyediségét, hogy RealSense technológiát alkalmazza 3D kamerára alapozva egy bonyolult szoftverrel együtt. A felhasználó nem csak a szemüveg által generált képeket láthatja, de bemutatja a virtuális világ elemeit is a valós világban, például a kezeket és az ujjakat, amelyek majd aktiválják a virtuális gombokat, vagy más tevékenységet. Ezen felül, ha a felhasználó megközelít egy akadályt a valós világban, a virtuális világ tájékoztatást ad a veszélyről, a biztonság növelése a cél a virtuális elmerülésben.
Project Alloy - a virtuális valóság egy víziója
Mint említettük, a Project Alloy egyediség eredménye az all-in-one koncepció is - a fejhallgató teljesen önálló, beépített akkumulátorral anélkül, hogy szükség lenne egy okostelefon vagy számítógépes kapcsolatra. Nincsenek kábelek, a felhasználó szabadon mozoghat az adott területen, és ezáltal példátlan szabadságot kölcsönözhet neki.
DIPOL az Energetab 2016 vásáron. A 29. International Power Industry Fair ENERGETAB 2016 vásár szeptember 13-15 között kerül megrendezésre Bielsko-Bialában, Lengyelországban. Szeretnénk mindenkit meghívni, hogy látogassák meg standunkat, ahol bemutatjuk számos új termékünket, mint például a HD videó megfigyelő rendszereket, a fejlett IP CCTV projekteket, a videó és Ethernet jelek továbbítására szolgáló különböző közegeket, ipari hálózati eszközöket, professzionális kommunikációs antennákat. Bővebben a vásárról olvashat.
Firmware frissítések a Signal kamerák számára. A "Rendelkezésre álló letöltések" linkjei a Signal IP kamerák oldalain új firmware verziókat tartalmaznak a készülékek számára, amelyek teljesen megváltoztatták a menük megjelenését és racionalizálja a kommunikációt a Hikvision NVR-ekkel. A frissítés után nem lehet visszatérni az előző változatra. A csatlakozás egy kamerához, miután a firmware frissítése megtörtént, kérjük távolítsa el a régi OCX overlay fájlt és telepítse az újat, ami betöltésre kerül az első kommunikációs kísérletnél. A frissítést az IPCSearcher segédprogrammal kell végrehajtani, ami az "elérhető letöltések" linken a kamera katalógus oldalán található. A frissítési folyamat két szakaszra oszlik. Először töltse le a fájlt *.bridge kiterjesztéssel, majd, miután a frissítés sikeres volt, akkor a fájlt a *.fls kiterjesztéssel. A fájlok nevei a kamera modellektől függenek.
Firmware frissítés a Signal IP kamerákban
Melyik sorozata lesz a HD-TVI kameráknak a legjobb választás? Korábban már írtunk a Hikvision HD-TVI kamerák sorozatainak szimbólumairól. Azonban a HD-TVI kamerák tartománya is folyamatosan bővül - egyaránt vannak új modellek, valamint teljesen új sorozatok. Az új sorozat nagyobb felbontást, nagyobb átviteli távolságot kínál, jobban ellenállnak az interferenciának. Az alábbi táblázat tartalmazza, a legnépszerűbb sorozatok összehasonlítását:
SeriesD1TD7TD9TF1TF7T
HD-TVI 3.0NoYesNoYesYes
Resolution1080p1080p1080p3 MP or 1080p3 MP or 1080p
Output video signal(s)
HD-TVIHD-TVIHD-TVI
CVBS
HD-TVIHD-TVI
Number of video outputs11211
Control of OSD camera menu from DVR
YesYesYesYesYes
Max transmission range (RG-59) [m]400800400800800
Sensitivity [lx]0.010.010.010.010.01
EXIR IR illuminator
with (-IT) Yeswith (-IT)YesYes
Motozoom lens
optionstandardoptionstandardstandard
Switching ON/OFF IR illuminator from camera menu
YesYesYesYesYes
Dynamic noise reduction
2D2D3D2D2D
Wide Dynamic Range
D-WDR
WDRWDRD-WDR
WDR
Series category
ecostandardprostandardpro
Multiswitch SMATV rendszer üvegszálas kapcsolatokkal. A száloptikás SMATV rendszerek sokkal nagyobb rugalmasságot biztosítanak, mint a csak a réz koaxiális kábelekre alapozottak. Amellett, hogy nagyobb szabadságot biztosít a hosszabb távvezetékek kiépítésénél, a rendszerek telepítése is könnyebb, köszönhetően a több vastag kábel helyett egyetlen, vékony üvegszálas kábelt kell kiépíteni. Ez azt jelenti, hogy a közös antenna rendszerek telepítését könnyebben lehet kivitelezni, különösen a meglévő épületek keskeny aknáiban, vagy akár anélkül is.
Műholdas antenna INVERTO IDLB-STCF 120cm (világos színű)QUATRO LNB Inverto BLACK Ultra 0.2dBTV Optikai adó TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 1x6dBm)UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitSzáloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02HBeltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)Száloptikai kábelvég doboz: ULTIMODE TB-02HSingle-mode Patch Cord PC-522S2 (SC/APC-SC/APC, simplex G.657.A2, 1.5m)Optikai osztó: ULTIMODE SO-4-7A (1:4, G.657A, SC/APC)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-08B (falra szerelhető)Optikai vevő TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM)Multiswitch MV-532 Terra 5 be, 32 ki - IF szabályozható erősítéssel (A osztály)SAT/TV Splitter: Terra SD-504 (A osztály)Multiswitch MV-524 Terra 5 be, 24 ki - IF szabályozható erősítéssel (A osztály)Multiswitch MV-516 Terra 5 be, 16 ki IF szabályozható erősítéssel (A osztály)Egymódusú patchcord ULTIMODE PC-523 (1m, G.652D, SC/APC-FC/APC)
Multiswitch SMATV rendszer TERRA optikai eszközökre alapozva
A fenti ábrán egy példát láthatunk egy multiswitch SMATV rendszerre, amely ötvözi a száloptikai és réz technológiákat. A műholdas és földi TV jelek az antennákról koaxiális kábeleken érkeznek a TV optikai adóhoz OT501W A9872 , aminek a kimeneti teljesítménye 6 dBm. Az optikai jel az egymódusú optikai szálon keresztül érkezik a technikai helyiségbe, ami a soklakásos épület alagsorában található. A szerelvény doboz a szobában tartalmazza az optikai osztót, amely szétosztja a jelet három útvonalra az épületben lévő három lépcsőház számára.
A pályák mindegyike 2 szálas ULTIMODE L7102 optikai kábelt használ, amely a lépcsőház megfelelő szerelési dobozába megy. A dobozok megvédik a toldásokat és a csatlakozókat. Így az optikai kábelek nem kapcsolódnak közvetlenül az optikai vevőkhöz TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM) A9877, hanem az adaptereken keresztül a dobozokba és kiegészítő patch kábelek segítségével történik, ezáltal is minimalizálja az optikai kapcsolatok károsodásának kockázatát. Annak ellenére, hogy viszonylag rövidek a távolságok nincs szükség további csillapítókra, köszönhetően a bevezetett optikai osztónak.
Az optikai vevők a szetteknek elektromos jeleket szolgáltatnak, amelyek alkalmasak további elosztásra a multiswitcheken keresztül. A multiswitchek fajtája és száma egy lépcsőházban attól függ, hogy mennyi apartman és fali aljzat igény mutatkozik. Ebben az esetben, az első és a második lépcsőházban ezek MV-524 R70724 és MV-532 R70732 multiswitcheket igényelnek, plusz R70515 SAT/TV splittert, a harmadik lépcsőház - MV-516 R70716 multiswitchet. A lakásokban lévő fali aljzatok a multiswitchekbe vannak csatlakoztatva koaxiális kábelen keresztül, amelyeknek szűrési hatékonysága A-osztályú, például TRISET-113 E1015.
Amikor az esztétika is számít - "Slim" HDMI kábelek új verziója. A DIPOL kínálatában most jelentek meg a Slim HDMI kábelek, amelyek kis átmérőjűek (4 mm) és minimális a szélessége a csatlakozóknak (18 mm). Ezek a tulajdonságok együttesen csökkentik a minimális hajlítási sugarat a problémák megoldásában, mint például a korlátozott helyre történő eszközök csatlakoztatása, vagy a HDMI bemenetek sűrűn helyezkednek el, valamint javíthatja az esztétikai minőségét is a kapcsolatoknak.
 • Hosszak:
 • Kábel átmérő: 4 mm
 • Dugasz szélessége (max): 18 mm
 • HDMI szabvány: v1.4
 • Max. videó felbontás 4096x2160
 • FullHD videó továbbítása
 • Deep Color (48 bit) - élénk, természetes színek
 • Lehetőség 3D videó átvitelére
 • Audio Return Channel
 • Ethernet csatorna
High Speed Slim HDMI kábel with Ethernet (v.1.4, 0.5m)
High Speed Slim HDMI kábel with Ethernet (v.1.4, 1m)
High Speed Slim
HDMI Cable with Ethernet kábel
H1003 (0.5 m)
High Speed Slim
HDMI Cable with Ethernet kábel
H1013 (1 m)
High Speed Slim HDMI Cable with Ethernet (v.1.4, 2m) kábel
High Speed Slim HDMI kábel with Ethernet (v.1.4, 3m)
High Speed Slim
HDMI Cable with Ethernet kábel
H1023 (2 m)
High Speed Slim
HDMI Cable with Ethernet kábel
H1033 (3 m)
Egymódusú eszközök egyesítése multimódusú rendszerekben. Gyakran előfordul, hogy a szerelőknek egymódusú eszközöket kell alkalmazniuk multimódusú szálakra alapozott optikai rendszerekbe, vagy néha ellenkező helyzetben. Az ilyen helyzeteket általában az okozta, hogy az optikai rendszerek szakaszosan lettek kivitelezve, gyakran különböző vállalkozók közreműködésével.
A legtöbb esetben, az inkompatibilis hálózati kapcsolatot a komponensek eredményezik, amikor az optikai kapcsolatnál hiányzik az optikai jel a másik oldalon. A megoldás erre a problémára természetesen lenne, a megfelelő eszköz vagy kábel cseréjével, de általában ezek a helyzetek a tények következtében a megoldás nem praktikus vagy nem lehetséges, és általában csak abban az esetben, ha a készülékek opcionálisan SFP modulok. De mi van, ha a rendelkezésre álló készülék csak fix optikai interfésszel rendelkezik a nem kompatibilis verzióban? Ezután a telepítő alkalmazhatja az ULTIMODE MT-202 g L1573 optikai média konvertert, amely átalakítja az optikai jeleket az egymódusú és multimódusú hálózatok között. Természetesen a konvertereket fel kell telepíteni a kapcsolatok mindkét oldalán (lásd az alábbi ábrát).
Optikai médiakonverter ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)Optikai médiakonverter ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)
Az egymódusú eszköz (switch) csatlakozik az L1573 konverterhez egymódusú patchcord segítségével. Az optikai jelet alakítja multimódusú formába, amely továbbítva van multimódusú kapcsolattal, majd alakítják ismét a egymódusú formába egy másik L1573 konverterrel.
Új termékek
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56D7T-IT3Z (mennyezeti, 1080p, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera Hikvision DS-2CE56D7T-IT3Z M7517 a HD-TVI DVR-ekre alapozott CCTV rendszerekben történő felhasználásra tervezték. A kamera 1080p videó felbontást szolgáltat. A magas érzékenységű (0.01 lx) és a beépített IR megvilágító akár 40 m távolságban is biztosítja a kamera a kiváló képminőséget még gyenge fényviszonyok közepette is, vagy ott, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre megvilágítás sem.
Antenna Diplexer ZA-206BMs (FM/21-60/75, F-csatlakozók)
Antenna Diplexer ZA-206BMs C0384 diplexer két antennáról érkező jel közösítésére használható: FM (87-110 MHz) és UHF (471-790 MHz), amely ugyanarra az árbocra van felszerelve, ahol az antenna készlet található. A burkolat felépítése megakadályozza, hogy esővíz jusson az eszköz belsejébe. A kényelmes és egyszerű telepítést a mellékelt műanyag rögzítő szalag is segíti.
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7204HQHI-F1/N/A (4 csatorna, 1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 3.0 DVR: Hikvision DS-7204HQHI-F1/N/A M75205 egy 4 csatornás tribrid CCTV DVR képes rögzíteni a felügyeleti videót HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványokban. A maximális felvételi felbontás 1080p@12fps. A 960x1080 / 720p/ VGA / WD1 /4CIF /CIF felbontások esetében a maximális képváltás sebessége 25 fps.
Érdemes elolvasni
Sorompó vezérlése Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS kamerákkal. A Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 kamera felhasználható rendszámtábla felismerésére (LPR) és (riasztási kimenete révén) a kapu felnyitására vagy más eszköz vezérlésére. További automatikus funkciókra nagyobb távolságú kapcsolat esetére a kamerát a Hikvision NVR-hez történő kapcsolódása után az LPR funkció támogatja... >>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI