KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 29/2016 (2016. szeptember 19.)
TP-Link - új logó, új üzenet. A TP-Link, az egyik legnépszerűbb szolgáltató a hálózati megoldások területén Lengyelországban, most egy új arcát mutatja be. 20 évi működés után a cég névváltáson ment keresztül. Az új logó tükrözi a gyártó új nyitását a fogyasztók szükségleteinek még választékosabb kielégítésére. A TP-Link most már nem csak a hálózati eszközök, hanem az intelligens otthonok, valamint az okostelefonok számára is kiegészítőket kínál.
"Az elmúlt 20 évben a TP-Link R&D csapata következetesen fejlődött, hogy kielégítse közel tízmillió ügyfele elvárását. Éppen most indítottuk el és belevágtunk egy új utba, aminek meg kell felelnie a mai összekapcsolt életmód igényeknek, "mondta Jeffrey Chao elnök mint a TP-link elnöke is egyben." Ahogyan növekszik a termékek portfóliója tovább a cégnek, itt az ideje, hogy a márka is kövesse ebben a példáját. Izgatottan várjuk, hogy az új TP-Link bemutatkozzon a világ előtt az elkövetkező hónapokban..."
A TP-Link társaság új logója
Az egyre szélesebb körű fogyasztói termékeinek körében a TP-Link frissíteni igyekszik a képet. A /Reliably Smart jelmondat a korábbiak kiterjesztése, és hangsúlyozza az új irányt: az intelligens otthont. A nyíl hegye a kör közepére mutat és kiemeli, hogy a vállalat középpontjában az ügyfél áll. A logó kisbetűk tükrözik az egyszerűséget és az intuíciót. További információk a logóval kapcsolatosan megtalálhatók a www.tp-link.com oldalon.
A legújabb ajánlatát a cég az IFA Consumer Electronics Unlimited vásáron mutatta be, amelyet szeptember elején tartottak meg. A TP-Link ekkor mutatta be a Neffos X okostelefonokat a módosított Android 6.0 operációs rendszerével a Marshmallowot. A Neffos X1 és Neffos X1 Max MediaTek Helio P10 nyolcmagos processzorral vannak ellátva, 4 GB RAM-al, 64 GB-os belső memóriával, ami bővíthető microSD kártyával, amelynek kapacitása akár 128 GB is lehet. Az akkumulátor az X1 Max modellnél 3000 mAh kapacitással rendelkezik, amely támogatja a gyors feltöltést - felezi a feltöltési időszakot, ami 30 percre is csökkenthető.
TP-Link Neffos X okostelefon
Fotópályázat "Megnyerően az antennákról" a finisben. Jövő héten lesz az utolsó munkák beküldésére lehetőség, amelyet a DIPOL cég szervezett. Mint minden évben, várjuk a képeket, aminek vezérmotívuma az antennák bármilyen formában. Mi ezek után értékeljük fényképeket, ahol az antenna egy érdekes színfoltja a tájnak, vagy éppen egy feltűnő eleme a kompozíciónak. Javasoljuk, hogy az antennákkal kapcsolatosan kövesse figyelemmel a környezetet és a helyet, ahova ellátogatott. A munkákat a jól ismert fotós és fotóművész Krakkóból, Mr. Pawel Zechenter fogja elbírálni. További díjak vonatkozásában pedig a Marketing Osztálya lesz a bíráló. Ne várja meg, amíg a következő évben egy újabb versenyre sor kerül - még beküldheti az idei képeket!
Egy néhány munka, amelyet az idén kaptunk:
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
Menedékhely a Szentanya számára
Adam Łukawski
Visszatükröződés
Renata Adamus
Csárdás
Artur Dominikowski
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
Signal IP kamera motozoom objektívvel - egy családi ház videó felügyelete. A DIPOL egy másik Signal IP kameráját mutatja be, amit a nagyon jó képminőség és az alacsony ár jellemez. A HDC-222PMZ K1878 kamera tökéletes része lehet egy épület kis videó megfigyelő rendszerének. Ezt a kompakt készüléket kültéri használatra tervezték (IP66) varifokális motozoom lencsével 2,8-12 mm gyújtótávolsággal, amely lehetővé teszi a látószög 90° és 26° közötti beállítását távolról. Az IR megvilágító tartománya 40 m-ig biztosítja a hatékony működést további kiegészítő világítás nélkül. A látószög beállítása a bejelentkezés után lehetséges közvetlenül a kamerában ( interneten, böngésző használatával) vagy egy NVR-en keresztül. Ez egyszerűsíti a rendszer telepítését, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsa a látómezőt saját maga a jövőben. A kamerák meghajthatók ULTIPOWER N29980 PoE switch segítségével, ami támogatja 802.3 szabványt. Ezzel a megoldással minden kamera csatlakozhat a switch segítségével egyetlen UTP kábelen keresztül. A kamerák videó streamjei a 4 csatornás Hikvision IP NVR-en rögzíthetők DS-DS-7604NI-E1/A K22043. Annak érdekében, hogy az interneten hozzáférjen a NVR-en, vagy Wi-Fi-n keresztül, csatlakoztathat egy routert, például a TL-WR1043ND N3253.
Kompakt IP kamera: Signal HDC-222PMZ (2MP, 2.8-12mm, motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)PoE Switch: ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1/A (4 csatornás, 25Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, alarm in/out)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.528Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Egy kis CCTV IP rendszer felépítése felügyeletre Signal IP kamerák K1878 és motozoom objektívek használatával.
Pentabrid DVR-k. HD-TVI 3.0 DVR egy nagyon sokoldalú eszköz, amely képes rögzíteni a különböző bemeneti videojeleket. A frissítés 3.7.40 a DVR-k számára a Hikvision HQHI-F sorozatokról egyszerűsíti a támogatást az AHD kamerák, és a támogatott HD-CVI kamerák számára. A videó jel fajtáját automatikusan érzékeli, valamint az inputokat pedig önállóan (nem kell párban ugyanazon videó szabványban dolgozniuk). Emellett a 3 MP-es kamera automatikusan átvált 2 MP-es felbontásra (a maximális felvételi felbontására ennek DVR sorozatnak).
A frissítést követően a Hikvision DVR a HQHI-F sorozatok támogatják a következő jeleket:
 • HD-TVI (minden bemenet)
 • CVBS (minden bemenet)
 • IP (kiegészítő csatornák)
 • AHD (minden bemenet, max. felvételi felbontás 720p)
 • HD-CVI (minden bemenet)
Többcsatornás DVB-T modulátorok. A HDMI (High-Definition Multimedia Interface) egy digitális interfész, ami képes a tömörítetlen videó adatokat és tömörített vagy tömörítetlen digitális audió adatokat továbbítani egy HDMI kompatibilis forrású készülékből egy kompatibilis vevő/megjelenítő eszközre. A HDMI portokat széles körben használják a multimédiás lejátszókban, DVR, Blu-ray lejátszó, PC számítógép, STB stb, szolgáltatni képes kimeneti HD jeleket (akár 1920x1080 60p) a monitorokhoz, televíziókhoz, projektorokhoz. A digitális DVB-T COFDM modulátorok a HDMI bemenetekkel átalakíthatják az audió/videó jeleket DVB-T multiplexekre, amelyeket azután el lehet osztani a tipikus antenna rendszerekben több DVB-T televízióhoz.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7992 (2 csatornás)
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7990 (4 csatornás)
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7992 (2 csatornás)
WS-7992 R86702
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7990 (4 csatornás)
WS-7990 R86704
A HDMI bemenettel is rendelkező modulátorok kiváló megoldásokat jelenthetnek a kórházak, üzletek és bevásárlóközpontok, szupermarketek és elektronikai üzletek számára, ahol a HD tartalmakat egy vagy több forrásból kell eljuttatni több TV-hez. Ezek az eszközök ideálisak MATV/SMATV rendszereknek, amelyekbe integrálhatók a videó megfigyelő rendszerek - ezek a CCTV csatornák eloszthatók egy modern DVR-ből, amelynél a videó a biztonsági kamerák képeit is tartalmazzák. A képek megnézhetők bármilyen HD televízión, amely csatlakozik az antenna rendszerhez. Pillanatnyilag a DIPOL két új DVB-T modulátort értékesít, WS-7992 R86702 (2 csatorna) és a WS-7990 R86704 (4 csatorna).
Optikai átviteli ablak. Az adatok továbbítása optikai szálakon keresztül rendszerint egy (vagy több) "távközlési ablakban" történik kiválasztva három (sőt néha öt) hullámhossz sávot, amelyek a legkedvezőbbek erre a célra. Az ablakok kiválasztása a jel csillapítása, az átviteli közeg jellemzői alapján történik.
Az optikai szálakban a jel csillapításának három fő oka van:
 • hullámvezető veszteség - az eredmények nem egyenletesek, ami a szálak tökéletlen felépítéséből ered, a gyártási folyamatok korlátai miatt. Ez vonatkozik a mag geometriájára és a nem egyenletes törésmutatóra, a magban és a burkolatban egyaránt;
 • abszorpció - a fényenergia abszorpciója a szál részecskéknél; ez függ a mag gyártási módjától a folyamat során, és a tisztaságtól; a fokozott abszorpciót a króm, réz, vas atomok és különösen az OH-ionok (nedvesség) okozhatják;
 • Rayleigh szórás - abból áll, hogy a fényimpulzus szórása minden irányban az inhomogén törésmutató eredményeképpen a magban kis változások jönnek létre a sűrűség, vagy az üveg összetételének következtében.
Az átviteli ablak kiválasztása a jel csillapítás jellemzői alapján történt, amelyet
az átviteli közeg okozott a hullámvezetőben az abszorpció és Rayleigh szórási veszteségek következtében.
Egyes átviteli technikák a távközlési ablakokban alkalmazzák, például DWDM multiplex technikát, amelyikben elsősorban a harmadik és a negyedik ablakot használják erre a célra. A technikai fejlődésének köszönhetően az optikai szálak gyártása során lehetséges volt, hogy csökkentsék az OH-ionok hatását az 1400 nm-es hullámhossz közelében (G.652D rost), és létrehoztak egy ötödik átviteli ablakot.
Kényelem és takarékosság az otthonban. Az F&Home RADIO vezeték nélküli intelligens épület rendszer lakások, házak és üzlethelyiségek számára ajánlott. Koncepciója és képességei lehetővé teszik az eddig lehetetlennek tűnt funkciók kivitelezését, ami eddig csak nagyobb szervezetek és a gazdag emberek számára volt elérhető. Az F&Home rendszer egy olcsó megoldás, és moduláris felépítése lehetővé teszi a teljes beruházás szakaszokra történő elosztását, ami lépcsőzetesen tovább fejleszthető idővel. Új funkciókat adhatunk a rendszerbe, amennyiben szükséges. A kezdeti rendszer akár egy vagy néhány elemből is állhat (egy csomó lehetőséget kínál az épület automatizálására), és idővel bővíthető további modulokkal, ami megnöveli annak működési sokszínűségét, hogy azok jobban alkalmazkodjanak az egyedi igényekhez.
Az otthoni rendszer alapja a "helyszínek". A helyszínt hozzá lehet rendelni pl. a napszakhoz, vagy a lakók igényeihez. Íme néhány helyszín, amely automatikusan végrehajtódik (a pontos időtől függően), vagy távolról indítva a felhasználóktól okostelefonról.
 • Reggeli helyszíni állapotok
  • Bekapcsolása a konyhában konnektorhoz csatlakoztatott pl kávéfőzőnek,
  • Redőnyök és árnyékolók felhúzása
  • Vízmelegítő bekapcsolása
  • A levegő hőmérsékletének emelése a nappaliban, konyhában és fürdőszobában, például 22 fok (Celsius).
 • Esti helyszíni állapotok
  • Világítás csökkentése 40%-ig
  • A hálószobában csatlakoztatott éjjeli lámpa bekapcsolása a konnektorból
  • Kerti öntözőrendszer feszültség alá helyezése (további feltételektől függően működik, mint például az eső hiánya miatt nem elegendő a nedvesség)
 • Éjszakai helyszíni állapot
  • Lehúzza a redőnyt, vagy a rolót
  • Konnektor kikapcsolása a konyhában
  • Világítás csökkentése 30%-ra,
  • A levegő hőmérsékletének csökkentése a nappaliban és a konyhában, például 18 fok
 • Dajka helyszínén
  • Kamera(k) indítása, az előnézetben található a gyerekszoba
  • Tájékoztatja a tulajdonosokat, ha mozgást érzékel egy hálószobában, öltözőben (pl. SMS)
 • Elképzelt helyszín
  • A fővilágítás letiltása
  • LED (meleg fény) világítás bekapcsolás 30%-ig
  • Gázkandalló bekapcsolása
  • Redőny, vagy rolló lehúzása
  • Padlófűtés bekapcsolása a nappaliban
Új termékek
Optikai reflektométer GRANDWAY FHO3000-D26
Optikai reflektométer GRANDWAY FHO3000-D26 L5828 egy optikai reflektométer, amely az optikai utak reflexiós mérésére, a becsült veszteség és az események elemzésére szolgál. Az eszközt a megfizethető ár és a jó paraméterek alapján széles körben alkalmazzák az optikai hálózatok esetében, a pont-pont közötti összeköttetések és az FTTH rendszerek mérésére. Nagy előnye az optikai reflektométernek, hogy az hozzáférést biztosít és bőséges információt ad egy optikai kapcsolatnak/útvonalnak az állapotáról anélkül, hogy szükség lenne összeköttetésre a túlsó végén a kapcsolatnak/útvonalnak.
Optikai osztó: TOS 08D (8-OUT, FC/PC csatlakozók)
Optikai osztó: TOS 08D (8-OUT, FC/PC csatlakozók) A98898 optikai osztó elosztja az optikai jelet az A9885 LNB optikai kimenetéről vagy az A9880 szett optikai adójáról nyolc optikai útvonalra. Az osztót bármilyen PON hálózatban is felhasználhatjuk.
High Speed Slim HDMI Cable with Ethernet (v.1.4, 0.5m) kábel
High Speed Slim HDMI Cable with Ethernet (v.1.4, 0.5m) kábel H1003 kis méretekkel és csökkentett hajlítási sugárral rendelkezik. A kábel használatával a csatlakoztatott eszközök mögött gyakran jelentkező problémákat küszöböli ki, ahol a HDMI bemenetek különösen sűrűn helyezkednek el, ugyanakkor javíthatja a kapcsolat esztétikai minőségét is. A kábel a digitális videót és az audiót bárminemű veszteség nélkül továbbítja kiváló minőségben és Ethernet csatornával rendelkezik.
Érdemes elolvasni
Egy mechanikus illesztés felépítése. A mechanikus kötéseket az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 az optikai szálak gyors kapcsolatainak létrehozásánál alkalmazzák anélkül, hogy ahhoz szálhegesztőt használnának. Minden telepítőnek a toldás alkalmazásának megkezdése előtt a védő réteget (köpeny és aramid szálak), a puffert le kell hántolni, majd a magot és a vágott szálat a két aktív rétegével meg kell tisztítani... >>>bővebben
Mechanikus toldó ULTIMODE FAST-MS1 L5550
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI