KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 30/2016 (2016. szeptember 26.)
CommScope történelmet csinál - az első szélessávú multimódusú szálak. A Golden 1 Center, a jövő otthona a Sacramento Kings, amerikai kosárlabda klub Kaliforniában, amelyik az egyik legfejlettebb technológiával megépített arénája lesz a világon. A CommScope, Inc., a világ vezető cége az infrastruktúrális megoldásoknak, először itt fogja használni a kommunikációs hálózatokban a multimódusú szálak legújabb típusát. A gerinchálózat és az alhálózatok vezetékes és vezeték nélküli átvitelre épülnek WBMMF alapján (Wideband Multimode Fiber).
Golden 1 Center Sacramentóban, egyike a legfejlettebb technológiájú sportcsarnokoknak a világon
(Forrás: businesswire.com)
A WBMMF egy új típusú multimódusú szállal bővítette ki a hagyományos OM4 multimódusú szálakat, amelyek már több hullámhosszon képesek a jeleket továbbítani. Ellentétben a hagyományos multimódusú szállal, amelyik csak egyetlen hullámhosszon 850 nm, vagy 1300 nm-en továbbít , WBMMF az adatokat a 850 és 950 nm közötti hullámhossz-tartományban is küldheti, elméletileg a maximális 200 Gbps átviteli sebességgel. A speciális átviteli technika lehetővé teszi a szálak számának négyszeresen történő csökkentését, miközben egy előre meghatározott sávszélesség a módszerekhez képest jelenleg a népszerű szálakon alapszik.
Felvétel konfigurációja az iVMS-4200 kliens szoftverben. Az iVMS 4200 kliens szoftvere a Hikvision DVR, NVR, IP kamerák, kódolók, dekóderek, VCA megoldásoknak stb. A szoftver funkciói többek között tartalmazza az élőképeknek és a felvételeknek, a távoli böngészését/keresését a felvételeknek a lejátszását, mentését, a riasztás jelzések feldolgozását. A felvétel konfigurációja a következő:
  • telepítés és futtatás iVMS-4200 és iVMS-4200 Storage Server,
  • Menjél a Control Panel -> Device Management -> Server -> Add New Device Type Storage Server,
  • lépj a Storage Serve menübe, és válaszd az Add Client opciót (válaszd ki az IP/Domain típusát, írd be a kiszolgáló nevét, a felhasználói nevet (admin), jelszó (12345),
  • jelöld meg a kiszolgálót, majd válaszd ki a Remote Configuration> Storage Server -> General,
  • a General menüben jelöld meg a partíciót az adatok tárolására és formázd meg (az adatok a kiválasztott partíción nem törölhetők, a program felosztja az igényelt helyet),
  • visszatérés a fő ablakba, s lépj be Control Panel -> Storage Schedule, válaszd ki a kamerát a felvételhez, állítd be a megfelelő Record Schedule///.
Az iVMS-4200 kliens szoftver Storage Schedule ablaka
A videófelvételt kiváltja a mozgásérzékelés vagy egy intelligens videó analízis, ezeket a lehetőségekhez kell aktiválni a kamerát, valamint a megjelölését a Notify iVMS-4200 konfigurációs menüponttal. Ellenkező esetben az információ nem kerül átadásra a kliens szoftverhez.
HD-TVI - a maximális továbbítási hatótávolság. A legújabb TurboHD 3.0 rendszer jelentősen megnöveli a képességeit a videó átvitelnek, kb. kétszer akkora, mint az 1.0-ás verziónál. Például egy tipikus eset, az RG-59 E1041 kábellel és 1080p felbontással a tartománya megnőtt 500 m-ről 800 m-re. A módosítások összegzésképen az alábbi táblázatban látható.
A TurboHD 1,0 és 3,0 átviteli tartományának összehasonlítása
különböző kábelekkel és felbontásokkal
Mint látható a Turbo 3.0, 720p felbontással és az A osztályú RG-6 kábellel, a maximális átviteli távolsága 1200 m. Ez az érték kb 2,5-szer nagyobb, mint az 1.0 verzió esetében.
MRS multiswitch passzív DVB-T útvonallal. A TERRA MRS sorozatát a DVB-S/S2 multiswitcheket a csillag topológiás rendszerekbe ajánlják. Az ilyen rendszerekben minden aljzat csatlakoztatva van a kábelekkel egy multiswitchez, vagy egy multiswitch csoporthoz. Ez a topológia ideális a kisebb rendszerekben, amelyet önálló családi és soklakásos házakban telepíteni szoktak.
  R70304 R70308 R70408 R70412
ModellMRS-504MRS-508MRS-908MRS-912
Kód
R70304R70308R70408R70412
Be/Kimenetek 5/4 5/89/8 9/12
12 VDC kapcsolóIgen
 Igen Igen Igen
TERRA MRS multiswitchek
Az MRS sorozat passzív földi TV útvonallal rendelkezik. A földi TV antennáról érkező bemeneti jelnek megfelelő szintűnek kell lennie. Ha szükséges, a szintek növelhetők egy antenna előerősítő, vagy egy árbocra szerelhető erősítő alkalmazásával, mint például az MA080L R82022.
Árbocra szerelhető DVB-T antennaerősítő Terra MA080L FM-VHFIII-UHF
Kültéri antennaerősítő TERRA MA080L (FM-VHFIII-UHF) R82022
Az árbocra szerelhető antennaerősítő a Terra MA080L R82022 FM (88-108 MHz), VHFIII (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) bemenetekkel rendelkezik. Minden útvonalánál lehetséges külön erősítés beállítás, az UHF útvonalon pedig beépített LTE 800 szűrő van.
Yagi-Uda antenna kifejezetten az Ön számára. A Yagi-Uda vagy Yagi antenna az egyik legnépszerűbb fajtája az antennáknak. Annak ellenére, hogy viszonylag egyszerű a felépítésük, magas nyereséggel rendelkeznek, általában több, mint 10 dBi. A Yagi-Uda antennák a HF - UHF sávban működnek (3 MHz és 3 GHz), de gyakran korlátozott a sávszélessége az üzemi sávban.
A DIPOL tervezi és gyártja a Yagi-Uda antennákat a kívánt nyereséggel,
az 1,7 GHz - 3 GHz-es frekvenciákra a tartományon belül.
Antenna ATK-16/2,4GHz + 5 m kábel + SMA R/P dugasz 13 dB
ATK-16/2.4GHz 14.5 dBi antenna A712425
A példában szereplő Yagi antennát úgy alakították ki, hogy kifejezetten erre a célra készítettek egy szoftvert, amellyel a modellezését és optimalizálását végezték el az ilyen antennának. A projekt arra irányult, hogy kidolgozzanak egy Yagi-Uda antennát, amelynek aktív eleme PCB formába helyezve, hajlított dipólja tizenhárom direktorral, és egy reflektorral a 2 GHz-es sávban működjön. Meg kell jegyeznünk, hogy a központi frekvencia (2 GHz) az antenna nyeresége kb. 17 dBi.
Nyereség a frekvencia függvényében (szimuláció) a 1800-2200 MHz-es tartományon belül
EasySplicer - a szálvégek helyzetének kalibrálása. A EasySplicer L5810 eszközkészlete tartalmazza a dedikált szálvágót. Ezért azt javasoljuk, hogy a mellékelt tartozék szálvágót használják a hegesztési műveletekhez, mivel konstrukciója kompatibilis a hegesztő száltartójával.
Fúziós szálhegesztő Easy Splicer (eszközkészlettel)
A szálvágó és kábeltisztító a 250 μm szálakra egy része az eszközkészletnek, amellyel a EasySplicer L5810 el van látva
Azonban néhányan a szerelők közül szívesebben alkalmaznak más vágót, például integráltan egy kukával.
Ilyen esetben az első adandó kérdés leellenőrizni a szál hosszát a száltörés után. A szál hosszát úgy kell beállítani, hogy a végek láthatók legyenek a hegesztő képernyőjén (ami nem feltétlenül szimmetrikus). Ezután a Setup menüben a telepítő kiválasztja a FIBER POSITION. Ez az eljárás pontosan pozicionálni fogja a szálvégeket a hegesztési folyamathoz. A pozíciót a memóriába menti el a hegesztő. Azután, minden azonos rostvágás ideális helyzetbe kerül a hegesztés megkezdése előtt.
A szál végén lévő hasítás egy másik száltörővel a hegesztő kamerájában (balra)
és a FIBER POSITION funkció kiválasztása után (jobbra)
Ugyanez a funkció akkor is hasznos, ha a dedikált száltörő élettartama véget ér, vagy ezt követően kicserélik.
Új termékek
HD-TVI kompakt kamera N-CAM 450 (1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR 25m-ig; CVBS, AHD, HD-CVI)
HD-TVI kompakt kamera N-CAM 450 M7454 HD-TVI DVR-re alapozott CCTV rendszerekben történő felhasználásra tervezték. A kamera 1080p videó felbontást szolgáltat. Nagy érzékenységű (0.01 lux) és beépített IR megvilágítójának hatótávolsága 25 m, így a kamera biztosítja a kiváló képminőséget még gyenge fényben, vagy ott ahol egyáltalán nincs megvilágítás.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7992 (2 csatornás)
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor WS-7992 R86702 egy többcélúan felhasználható eszköz, amely két HDMI vagy alapsávi/V jelet alakít át két DVB-T multiplexre (csatornák). A jelek SD Full HD felbontásúak lehetnek, és be lehet adni a 2x HDMI vagy 2x A/V (RCA - SD) bemenetekhez. Továbbá az RF bemenet (ANT IN) felhasználható a kimeneti RF jel közösítésére más TV jelekkel.
High Speed Slim HDMI Cable with Ethernet (v.1.4, 3m) kábel
High Speed Slim HDMI Cable with Ethernet kábel (v.1.4, 3m) H1033 kis méretekkel és csökkentett hajlítási sugárral rendelkezik. A kábel használatával a csatlakoztatott eszközök mögött gyakran jelentkező problémákat küszöböli ki, ahol a HDMI bemenetek különösen sűrűn helyezkednek el, ugyanakkor javíthatja a kapcsolat esztétikai minőségét is. A kábel a digitális videót és az audiót bárminemű veszteség nélkül továbbítja kiváló minőségben és Ethernet csatornával rendelkezik.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI