KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 31/2016 (2016. október 3.)
A számítógépek egyre jobban megértik a beszédet. A Microsoft bejelentette, hogy új rekordot ért el a beszédfelismerő rendszerekben. A fokmérő teszt ideje alatt a rendszer hibaaránya 6,3%-t ért el, ami a legalacsonyabb érték a történelemben. Így legyőzték az IBM csapatát, amely a közelmúltban 6,6%-al dicsekedett. Ezek az eredmények figyelemre méltóak, különösen, hogy az emberek az ilyen szavak tesztjeinek 4%-t tévesen ismerik.
A gyors fejlődés a hangfelismerő rendszerekben csak egyszer fordult elő az elmúlt években. 1995-ben a minimális hibaarány 43% volt, 2014-ben 15,2%. A hibaarány alatti értékek 10% alattira csökkenése a neurális hálózatok használatával volt lehetséges. Microsoftnak sikerült gyorsabb algoritmusokat létrehoznia, ami a beszédfelismerés alapja a nyílt forráskódú Microsoft Computational Network Toolkit (CNTK).
Az optimalizált algoritmusok, valamint a technikával párhuzamos feldolgozás a GPU segítségével hozzájárult ahhoz, hogy megvalósuljon a rekord eredmény. A tudósok azt mondják, hogy a rendszert valószínű nem lehet tovább javítani, ennek ellenére egyre közelebb kerülnek az emberek az eredményekhez. A jobb minőségű beszédfelismerő növeli a kényelmet a Cortana intelligens személyi asszisztens használatával és on-the-fly fordításoknál a Skype-ban.
Az egymással versengő IBM Watson elérte a 6,6%-os hibaarányt a beszédfelismerésben
A Microsoft és a többi konkurens nagy cégek (IBM, a Google, az Apple, az Amazon) jobb és jobb rendszereket hoznak létre az interaktivitáshoz az emberekkel. A jelenlegi trend az, hogy az ilyen rendszerek végre a korszerű megoldások a hordozható elektronika, intelligens otthonok, járművek és egyéb berendezések számára megjelenjenek. A mottója az irányadó fejlesztőknek olyan eszközt építeni, amelyek előremutatóak és megfelelnek a felhasználói elvárásoknak a beszédértésben, anélkül, hogy korlátozni kellene az előre meghatározott parancsokat. A fejlett beszédfelismerés egyik kulcskérdése a Microsoft látással kapcsolatos eszközeinek az építése, amellyel "láthat, hallhat, beszélhet, sőt megérthet mindent".
0 dB hatás az egy frekvenciás hálózatokban (SFN). Sok helyen, ahol a jelek a fő (nagy teljesítményű) DVB-T adóról nem elegendőek, és nem garantálják a megfelelő vételi minőséget, ekkor kisegítő adókat kell használni - az SFN esetében ezek alacsony teljesítményűek a közös csatorna repeaterek résként használják az összes vagy a kiválasztott digitális multiplexeket. Ennek következménye lehet, hogy a további források jelei között szignifikánsan különbség van a vett multiplex jele között, különösen az utóbbi esetben. Különbségeket okozhat a vételi problémáknál, amikor az antennák vagy antennarendszerek magas nyereségűek, és az antenna erősítők és/vagy a vevők túlvezéreltekké válnak, ami a jel torzulásához vezethet.
Egy másik jelentős probléma fordul elő az SFN megoldásokban az úgynevezett "0 dB hatás." Ez a jelenség különösen észrevehető a vevőkészülékek használata esetében a kevésbé kifinomult jelfeldolgozó rendszerekben, amikor a vett jelek ugyanazon a csatornán jók, összehasonlíthatók a ("0 dB") szintek és a nagyon kis idő különbségek vannak. A probléma ilyenkor abban áll, hogy képtelen a vevő szinkronizálni az ilyen jeleket, és ennek következtében torzított vagy nincs vétel. A tünetek egy ilyen helyzetben a vevőben gyakran nagy ingadozásban jelenik meg a jelminőség. A "0 dB-hatás" különösen figyelemre méltó az olyan esetekben, ahol:
  • a DVB-T vevőantenna ugyanabban a vonalban található, mint az alacsony teljesítményű és nagy teljesítményű adók
  • a DVB-T vevőantenna egy széles vízszintes vételi szöggel rendelkezik és mindkét adó ezen a szögön belül helyezkedik el
HDMI jel továbbítása koaxiális kábelen keresztül. Az RF koaxiális HDMI átalakító/hosszabbító lehetővé teszi a HDMI jelek nagy távolságra történő továbbítását 75 ohmos koaxiális kábelen keresztül. Annak érdekében, hogy a HDMI-jel több TV/monitorra eljusson, az adó kimeneti jelét el lehet osztani egy tipikus TV osztóval. Minden útvonalnak a végén a dedikált vevőket kell alkalmazni. Abban az esetben, ha rövid(ek) az átviteli út(ak), szükségessé válhat megfelelő csillapító(k) alkalmazása.
Ahhoz hogy létrehozzuk a kapcsolatot az adó és a vevő között, a felhasználónak ki kell választani ugyanazon csatornát mindkét egységen (100 TV csatorna közül lehet választani). A csatorna szélessége 7 vagy 8 MHz (a csatornák számától függően). A kiválasztott csatornát be lehet egy meglévő antennarendszerbe juttatni, azzal a feltétellel, hogy ez biztosítja a szükséges távolságot a többi csatornától, amit a rendszer használ.
HDMI Extender (RF koaxiális kábelen)HDMI Extender (RF koaxiális kábelen)Osztó TV hármas R-3 Signal
H264+ tömörítés Turbo 3.0 DVR-ben. A Turbo HD 3.0 DVR rögzítheti a felügyeleti videót a fejlett és nagyon hatékony H.264+ tömörítéssel. A kép minősége azonos a kapott szabványos H.264 kódolással, azonban a kapott bitsebessége, és következésképpen a mérete adatfájloknak jelentősen csökkenhet (jellemzően körülbelül 50%).
A bitsebesség összehasonlítása (Mbps) a H.264+ és H.264 videó kódolási rendszerekben a képfelbontások tartományai számára
A H.264+ kódolási módszer alkalmas a videó megfigyelő rendszerek számára. Az eljárást jellemzi a nagyon magas szintű tömörítés, különösen a viszonylag statikus jelenetek esetében, amelyet a legtöbb mértékadó videó megfigyelő rendszer használ (nincs mozgás a jeleneteknél, a bit ráta közel 0). Köszönhetően a csökkentett mennyiségű adatnak, a tárhely igénye lényegesen alacsonyabb. A tömörítési eljárás használata biztosítja a valódi megtakarításokat, például az egyik lehetőség, hogy választani lehet egy DVR modellnél, amely két merevlemezt is támogat, helyette egy drágább modellt, de immár négy lemezzel.
Optikai kábel folytonossági vizsgálata reflektométer alkalmazásával. A kábelek fektetése a különböző szakaszokon mindig az egyik leginkább időigényes és ezáltal költséges fázisa az egyes létesítményeknek. A száloptikai kábelek esetében, ezek könnyen megsérülhetnek a helytelen szállítás vagy tárolás következtében (microbending), ezért különösen fontos azokat ellenőrizni, mielőtt beépítésre kerülnének kábelcsatornákban, nyílásokban, kamrákban, falakban, stb.
Elméletileg, a kábel leellenőrizhető egy fényforrás és egy teljesítmény-mérő segítségével, de általában nehéz megvalósítani ezt a módszert, mert a hozzáférés a kábel másik végéhez lehetetlen, mivel a kábeldob alján helyezkedik el. Egy ilyen esetben a megfelelő technikai megoldás az, ha egy reflektométert használunk. Elegendő spirálisan egy kábelt hegeszteni a kábel szabad végére a reflektométerhez való csatlakoztatására. Ennek a ténynek köszönhetően van egy bizonyos esemény a holt zónánál (a legkisebb távolság, amely után reflexiót képes a reflektométer kimutatni), az első néhány, vagy pár méter kábelt nem lehetett leellenőrizni. Emiatt kell sorba csatlakoztatni egy további kábelt a mérésre, amely az igény szerint a szükséges hosszban fut.
A kábel teljes ellenőrzési folyamata a dobon mindössze néhány percet vesz igénybe, így a telepítő elkerülheti a katasztrofális telepítését a kábelnek, ha az valahol megrongálódott. Az alábbi ábra egy példát mutat reflektometriás mérésre az optikai szál egy 500 méteres szakaszára, ahol egy sérülés mutatható ki a dobon. Ez a kábel valószínűleg már a gyártás valamelyik szakaszában megsérült.
Az optikai kábel hitelesítése a kábel dobon egy Grandway FHO3000-D26 L5828 optikai idődomén reflektométerrel. Látható, hogy a nagy kárt okozó sérülés körülbelül 348 méternél található. A kábel optikai kapcsolatnál történő alkalmazása során ilyen esetben be fog következni a csere, vagy a kábel pótlásának szükségessége.
CCTV/IP CCTV és riasztórendszerek integrációja. A CCTV vagy CCTV IP rendszer integrálható egy riasztó rendszer riasztási bemeneteinek és kimeneteinek használatával. A Hikvision IP kamerák méltatott sorozata (DS-2CD2XXXX-X) kiválthat a felvétel során az NVR-en olyan eseményeknél, mint a mozgásérzékelés, átkelés virtuális vonalon, vagy behatolás egy területre. Minden eseményt összefüggésbe lehet hozni az NVR egy riasztó kimenetén, amely csatlakoztatható a riasztó rendszer vezérlő paneléhez. Ha egy riasztórendszer el van látva egy értesítő modullal, akkor a felhasználók értesíthetők az esemény bekövetkeztéről például egy SMS küldésével. Integrációs rendszerek is szervezhetők az ellenkező irányba, ahol csatlakoztatják a riasztóvezérlő panelnek a riasztási kimenetét az NVR riasztási bemenetekhez. A felvétel még aktiválja a mozgásérzékelést, átkelés virtuális vonalon, vagy behatolást egy területre, de a riasztási jelet a vezérlő panel kapcsolja folyamatos felvétel mellett az összes kameráról a rendszerben. Ezzel a konfigurációval a rendszer általában tárolja a merevlemezen az eseményeket, de a riasztó rendszer aktiválás esetében garantálja a teljes lefedettséget a vészhelyzetben.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)PoE switch: ULTIPOWER 0288af (8xRJ45/PoE-802.3af, RJ45-GbE, 2xSFP-GbE)IP NVR Hikvision DS-7608NI-E2/A (8 csatornás, 50Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI, ALARM BE/KI)Akkumulátor MW 7.2-12S (12V, 7.2Ah)Riasztó vezérlő panel ROPAM NeoGSM-PS (alaplap)
CCTV IP és riasztó rendszer integrációja egy családi házban
Új termékek
Telepítő doboz kompakt kamerák számára: PFA134
Telepítő doboz kompakt kamerák számára: PFA134 M5714 telepítő doboz a Hikvision kompakt kamerák számára lett tervezve, amely illeszkedik az M7551, M7552, M7553, M7556, M7562, M7563, M7566, M7567, M7569, K17638, K1777. A dobozban a hely elegendő a kábeles csatlakozások elvégzésére. A doboz alumíniumból készült.
Egymódusú patchcord ULTIMODE PC-523 (1m, G.652D, SC/APC-FC/APC)
Egymódusú patchcord ULTIMODE PC-523 L3223 optikai kábel hossza 1 méter, amelynek egyik végén SCAPC csatlakozó és a másik végén FC/APC csatlakozó van.
Kikötő szorítópánt TELENCO DROP 3-6 mm
Kikötő szorítópánt TELENCO DROP 3-6 mm E8575 bilincs lehetővé teszi a kábel felfüggesztését, beleértve egy rövid tartalékot is. Az egész bilincs UV védőréteggel van bevonva. A bilincset 3 és 6 mm közötti átmérőjű kábelekhez tervezték.
Újdonságok
2016. szeptember 26. - több mint 10 ezer ügyfelünkhöz jutott el a kéthetente megjelenő Különleges ajánlatok Infó. A legújabb Special Offers Info több mint 10.000 lengyel partneréhez jutott el, és más nyelveken pedig 2000 előfizetőjéhez. Kéthetente az előfizetők saját e-mail postafiókjukra kapnak egy információt az aktuális akciókról, az egyes különleges árakról. Ez a kulcsa a legjobb árak elérésére jelenleg. Ahhoz, hogy a program által lefedett termékehez promóciós áron hozzájusson, egyszerűen regisztrálja magát az DIPOL e-Boltban és ezáltal megkapja az elektronikus információkat. Kérjük Önt, hogy próbálja ki!
A Különleges ajánlatok Infót 2013. november 22-én vezettük be.
Érdemes elolvasni
Videó felügyelet egy apartmanházban, amely Hikvision IP kamerákra és NVR-re lett alapozva. Az ábra egy CCTV IP rendszert mutat be egy lakóépületben Hikvision kamerákkal és NVR-el, ami az alábbiakban látható. Az épületet 18 IP kamera K1787 felügyeli 4 MP felbontással, ami az épület körül lett felszerelve. Minden kamera 4 mm-es objektívvel és IR megvilágítóval van felszerelve EXIR technológiával, 50 m-es hatótávolsággal. A megapixel kamerák elrendezése lehetővé teszi az emberek mozgásának felügyeletét az épület körül, beleértve a potenciális vandálokat, valamint a parkolóhely megfigyelését is... >>>bővebben
Videó felügyelet egy apartmanházban, amely Hikvision IP kamerákon és NVR-en alapszik,
autós hozzáférés vezérléssel K17891 kamerával és LPR funkcióval
Írások, cikkek különböző témákról

Figyelem!
Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy üzletünk az Antenna Kisáruház 4026 Debrecen Mester u.3-5. 2016. október 6-án csütörtökön egész nap zárva tart továbbképzés miatt, hasonlóan a MinDigTV Extra Ügyfélpont is zárva lesz. Kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ugyanakkor webáruházaink folyamatosan veszik rendeléseiket, azonban erre a válaszokat csak 7-én pénteki napon tudjuk megadni.
Gönczy István
Dipol Hungaria Kft.
ügyvezető

FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től november 15-ig, amíg a készlet tart, bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI