KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 33/2016 (2016. október 17.)
Az 5G startja! Kínában, a világ legnagyobb távközlési piacával rendelkező országban, megkezdődtek a tesztek az első 5G technológia gyakorlati megvalósítására. A távközlési berendezések tesztelését közel 100 városban végzik. Az 5G hálózatok elméletileg 20-szor gyorsabbak az adatátvitel tekintetében a 4G szabvánnyal összehasonlítva és az adatcsomagok alacsonyabb késedelemmel érkeznek.
Kína rendelkezik a legnagyobb számú 4G felhasználóval a világon. Kínában a mobiltelefon felhasználóknak körülbelül 30%-ának már hozzáférése van a 4G hálózatokhoz. Így nem véletlen az a tény, hogy az 5G szabvány első kísérleti terepe lett a választás során. A maximális letöltési sebesség ennél a technológiánál igen magas, 20 Gbps (4G: 1 Gbps), a késés kevesebb, mint 1 ms (4G: 10 ms). A Nemzetközi Távközlési Unió azt tervezi, hogy az első kereskedelmi 5G hálózatok már 2020-ban megvalósulhatnak.
A ZTE cég, az egyik legnagyobb kínai telekommunikációs berendezések gyártója, valamint a China Mobile elindítja a teszteket az 5G hálózatok vonatkozásában, mintegy 20 tartomány 100 városában. Ezen felül, a China Unicom és az állami tulajdonú China Telecom Corporation megkezdi az előkészületeket, hogy megkezdődjön a legújabb generációs hálózatok kiépítése a jövőben.
HDMI USB-vel sodrott érpáras kábelen! A Signal-HD HDMI IP-átalakító lehetővé teszi a felhasználónak, hogy távoli (akár 100 m) HD tartalmat HD-képes televízióhoz/monitorhoz, CAT5e/6 kábelen eljuttasson. Nagy előnye a készletnek, hogy USB portokkal rendelkezik, amely lehetővé teszi a forrás eszköz távirányítását (PC, DVR / NVR stb), szabványos beviteli eszközökkel, mint például a billentyűzet vagy az egér.
HDMI to IP Converter: Signal HD (USB extenderrel)
A fő egység nézete a Signal HD HDMI IP átalakítónak USB extenderrel H3613
Egy alkalmazás rajza a HDMI> IP konverternek USB extenderrel
Megnyerően az antennákról - XV. DIPOL Nyári Szünidei Fotópályázat 2016
A 15. DIPOL nyári fotópályázatának nyertesei 2016-ban. Az idén több mint 472 pályamű érkezett be! A magas szintű és hatalmas mennyiségű, sokféleséget tanúsító munkák beérkezése, igazán nagy problémát jelentettek annak eldöntésében, hogy kiválasszuk ezek közül a legjobbakat. Lent találhatók a nyertesek listája a fődíjjal, és az értékelt fényképek szerzői. Gratulálunk minden pályázónak, és várjuk az idei verseny minden résztvevőjét, valamint az újonnan érkezőket a jövőre is megrendezendő pályázati kiírásunkra!
1. helyezett - Agnieszka Rusinowska
Fekete bárány
3:1
Egyiptomiak
2. helyezett - Veres András
3. helyezett - Tóth-Piusz István
Egy hullámhosszon
Antenna minimál

Jelzés
Wojciech Kruczynski
Három barát
Lukasz Pawlicki
"A hang"
Jozef Sowa
Jelkeresés közben
Patrycja Przybył
Éjszakai adás
Kondor Balázs
Rendőrautó
Filip Tomczak
Inquisitive Reindeer
Piotr Andryszczak
Lefagyva, de még működőképes
Krzysztof Modzelewski
Visszatükröződés
Renata Adamus
Árnyékok
Justyna Sniegocka
"Medium"
Radoslaw Zajac
Vétel
Kenese Szilárd
Szarka
Illés András
HDMI jelek elosztása vezeték nélkül mobil eszközökre. A DIPOL bemutatta a Signal-433 HDMI IP kódolóját R86433. Ez a multifunkciós készülék kódolja bemenetére érkező HDMI jelet IP adatfolyamra. A kódoló, HDMI és USB bemenetekkel és IP kimenettel rendelkezik (RJ-45). A kimenet streamelhető három egymástól függetlenül konfigurálható multimédiás adatfolyammá UDP (unicast/multicast), RTMP és HLS protokollok. A HLS (HTTP Live Streaming) protokoll lehetővé teszi a bitráta adaptálását a hálózat kapacitásához és felhasználható a multimédia vezeték nélküli átvitelére (beleértve a HD), a mobil eszközökhöz. Ennek köszönhetően a kódoló felhasználható azokban a hálózatokban, amelyek "SOHO" hozzáférési pontokra vannak alapozva, ezzel is korlátozva a túlterhelés kockázatát az AP processzoroknak.
Az IP streaminget képes megfelelően dekódolni a PC számítógépeken, laptopokon, táblagépeken, okostelefonokon futó például ingyenes VLC alkalmazással.
HDMI-IP Encoder: Signal-433Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)NETSET U/UTP 5e kat. sodrott beltéri kábel [1m]
Alkalmazási példája a Signal-433 R86433 kódolónak Ethernet hálózatban
Mechanikus toldók - kérdések és válaszok. A telepítők, amikor elkezdik a száloptikával kapcsolatos kalandjaikat, egyből felszínre kerül a sok kérdést érintő probléma, a szálak toldása. Mint tudjuk, ez a munka nem olyan egyszerű, mint a réz kábelek esetében. Hogy eloszlassuk ezzel kapcsolatosan a mechanikus toldások körül kételyeket, úgy döntöttünk, hogy a leggyakrabban feltett kérdésekre megkísérelünk választ adni.
Száloptikai mechanikus csatlakozó: ULTIMODE FAST-MS1 [5 db.]
Mechanikus toldók ULTIMODE FAST-MS1
L5550
 • Mi a mechanikus toldás? A mechanikus toldó egy olyan alkotóelem, ahol két különböző optikai szálat kötünk össze, meglehetősen nagy alapossággal előkészítve, amelynek során lehetővé teszi az előkészített szál végeinek pontos és végleges elhelyezését, a csillapítás minimalizálása érdekében.
 • Milyen eszközök szükségesek egy mechanikus toldás kivitelezéséhez? A telepítőnek szüksége van egy száloptikai kábeltisztítóra L5905, precíziós optikai száltörőre L5801, IPA oldószeres tisztítóra L5915, pormentes Kim-törlőkendőkre L5913. További nagyon hasznos eszköz a vizuális hiba lokátor L5935, optikai teljesítmény mérő L5821, optikai lézer forrás L5825, rost hulladéktároló kuka L5918 és Kevlar csipesz (R) L5904.
 • Milyen szálak csatlakoztathatók a mechanikai kötésekhez? A mechanikus kötések csatlakoztatásához felhasználhatók az egymódusú és multimódusú szálak, 250 μm és 900 μm puffer vagy köpeny átmérővel.
 • Milyen csillapítása van a mechanikus kötéseknek? A csillapítása egy megfelelően elvégzett mechanikus toldásnak kevesebb mint 0,15 dB. A gyakorlat azt mutatja, hogy az ügyes szerelők mechanikus kötéseknél képesek elérni az azonos hegesztett kötés csillapítási szintjét. Egy toldás vesztesége sok tényezőtől függ, de főleg a szálvégek hasításának pontosságától és a telepítő kézügyességétől.
 • A mechanikus toldások erősek és tartósak? A mechanikus toldások kellően erősek és tartósak. Ezeket azonban nem szabad kitenni a hosszirányú erőhatásoknak, ezért ezeket mindig speciálisan kialakított rekeszekbe vagy telepítő dobozok kereteibe kell elhelyezni . A jól védett mechanikus toldások garantálják a kapcsolatok tartósságát.
Építési folyamat dokumentációja Hikvision kamerákkal. A Hikvision IP kamerák képesek szekvenciálisan venni, és képi felvételt készíteni, valamint a kapcsolatos műveletek néhány eseményéről. Az ideális kamerák erre a célra a microSD interfésszel rendelkezők (F betű a kamera neve). A sorozat módban létrehozható például a létesítmény építésének történési folyamata, mint a lakás ház, iskola, bolt, sportlétesítmény stb. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználónak nagy mennyiségű lemez mentését (memóriakártya)/szerver helyett, miközben biztosítja az építési folyamat megfelelő dokumentálását. Az idő intervallum beállítható 1s-tól 7 napig. Továbbá, a menetrend beállítható oly módon, hogy a képeket a munkaidő alatt, a hét napjainak bizonyos időpontjában, amikor az építők a helyszínen dolgoznak, például hétfőtől péntekig, 8:00 - 17:00, 1-órás intervallumban (lásd alább).
A Hikvision kamera heti órarendjének konfigurációja
Az intervallum és kép paraméterek konfigurációja
Néhány Hikvision kamera pillanat felvétel funkcióval:
Dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2142FWD-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig, Audio IN/OUT, Alarm IN/OUT)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2642FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2020F-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Mennyezeti IP kamera Hikvision DS-2CD2120F-I (2 MPix, 2.8 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)
4 MP dom IP kamera
DS-2CD2142FWD-IS
K17362
4 MP kompakt IP kamera
DS-2CD2642FWD-I
K1776
2 MP kompakt IP kamera
DS-2CD2020F-I
K17636
2 MP dom IP kamera
DS-2CD2120F-I
K1732
Hikvision - riasztás értesítés okostelefonokon. A Hikvision DVR/NVR-ek és IP kamerák hálózati interfészekkel felszereltek, amelyek lehetővé teszik a távoli konfigurációt és a távoli megtekintését a képeknek. Az előnézeti kép megtekinthető az okostelefonokon külön, az ingyenes iVMS-4500 alkalmazással is. Az alkalmazás támogatja a riasztó értesítések generálását a felügyelő berendezésnél. Amennyiben az eszközök és az okostelefonok kellő módon, megfelelően vannak beállítva, és az internet-hozzáférés lehetséges, az értesítések megjelennek a telefon kijelzőjén. A támogatott riasztási értesítések:
 • mozgásérzékelés által kiváltott,
 • intelligens videotartalom elemzés által kiváltott (VCA)
 • egy kamera elrontása,
 • videojelvesztés esetén.
Riasztás és értesítési ablakok az iVMS-4500 app-on
(Android telefonon)
Az értesítés megérintése után, az új ablak alkalmazás lehetővé teszi, hogy a kameráról élő előnézeti képet kapjon vagy a videót lejátszhassa a riasztással kapcsolatosan.
Újdonságok
2016. október 7. - a TERRA transzmodulátorokat választották az év újdonságának a SatKrak 2016-on. A tekintélyes SatKurier Award 2016. díjat az év innovációja kategóriában a DIPOL cég által bemutatott modern TERRA transzmodulátorok sorozata kapta: TDX410C DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) és TTX410C DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM). A gála folyamán a Díjat a DIPOL részéről Piotr Wasniowski vette át Janusz Sulisztól a vásár elnökétől.
DIPOL a SAT KRAK Kiállításon és Vásáron 2016. október 6-7.
DIPOL a SAT KRAK Kiállításon és Vásáron 2016. október 6-7.
Új termékek
IR reflektor: Redbeam IR15 (850nm, 100°, 20m)
IR reflektor Redbeam IR15 M1636 egy modern IR megvilágító, amelyet kültéri alkalmazásokra terveztek. Az infravörös LED-sor az IR fényt 850 nm hullámhosszon sugározza, szélessége 100° és a működési tartománya akár 20 méter.
HDMI-IP Encoder: Signal-433
HDMI to IP Encoder Signal-433 R86433 egy többfunkciós eszköz, amely kódolja a bemenetén a HDMI jelet IP adatfolyamra. A nagyfelbontású jel a HDMI bemenetre juttatva változhat 720_50i egészen 1920x1080_60p-ig. A készülék HDMI és USB bemenettel, valamint IP kimenettel rendelkezik (RJ-45). A kimenet három egymástól független multimédiás adatstreamet konfigurálhat UDP (unicast/multicast), RTMP és HLS protokollokat használva.
UTP Patch kábel Cat5e (3m, sárga)
UTP Patch kábel Cat5e (3m, sárga) J21032 RJ-45 dugaszokkal felhasználható a számítógépes és hálózati rendszerekben (LAN).
Érdemes elolvasni
HDMI hálózati konnektoron keresztül. Signal HDMI Extender H3611 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy nagy felbontású HDMI jelet küldjön (műholdvevőről, számítógépről, multimédia lejátszóról, Blu-ray lejátszóról, stb), HD-tévére vagy monitorra az otthoni, irodai, stb., már meglévő villamos hálózati rendszeren keresztül... >>>bővebben
Signal HDMI extender H3611 - alkalmazási példa
Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től november 15-ig, amíg a készlet tart, bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI