KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 35/2016 (2016. október 31.)
A Tesla bemutatta a teljesen önállóan vezető autóját. Tesla Motors - az amerikai autó gyártó vállalat elektromos hajtású autóik igazolták, hogy teljesen önálló autójuk elhagyhatja a garázst egy vezetővel csak utasként. A gépkocsi folyamatosan halad az utcákon a stop tábla előtt és a felbukkanó gyalogosok előtt megáll. A bemutató végeztével a jármű párhuzamosan leparkol, ami néha sok vezető számára problémát jelent. A cég bejelentette, hogy mostantól kezdve az összes gyártott autójuk felszereltek lesznek önálló vezetési rendszerrel, amely nagyobb biztonságot fog adni, mint az ember által végrehajtott vezetés.
Az önvezető Tesla autó túrája
Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatójának szavaiból további részletek derültek ki a Twitteren, és kifejtette többek között, ha az autó egy parkolóhelyet keres, először elemzi a közúti jelzőtáblákat és ellenőrzi, hogy az adott parkoló helyen ne foglalja el a fogyatékkal élők számára kijelölt helyeket. Musk azt is megjegyezte, hogy a vezetők képesek lesznek kommunikálni a kocsi keresztül speciális alkalmazásokkal. Ez fantasztikusan hangzik.
Nyolc térhatású kamera 360 fokos láthatóságot biztosít az autó körül és akár 250 méteres távolságot is képes bepásztázni. Tizenkét ultrahangos érzékelő egészíti ki ezt az elképzelést, amely lehetővé teszi az egyaránt kemény és lágy tárgyak kimutatását. A menetiránnyal egyezően a radar további adatokat szolgáltat a környezetéből, révén nagy mennyiségű eső, köd, por lehet adott esetben. Az új számítógép neurális hálózatokon alapszik és 40-szer hatékonyabb, mint a korábbi egységek, amelyek a szenzorok által szolgáltatott jeleket dolgozza fel.
Bár mindkettőt az S és az X modellt már gyártják az új hardverrel, azonban senki nem fogja még látni a vezető nélküli Tesla autókat az utcákon. A társaságnak tovább kell még javítania a szoftvert és a rendszert kalibrálni, egy millió mérföldet szükséges még megtennie a világban az elindítása előtt az új funkciókkal. A rendszer működését is engedélyeztetni kell a szabályokat alkotó hatóságok előtt, hogy azt az utakon is használni lehessen.
Digitális DVB-T COFDM modulátorok. A multimédia elosztása DVB-T formában biztosítja az azonos minőségű képet és a hangot az egész rendszerben és mindenekelőtt lehetővé teszi a HD-tartalom megjelenítését még több vevőkészülékhez egy valóban költséghatékony módon. A DVB-T modulátorok felhasználhatók például a következő alkalmazásokban:
  • felügyeleti videó bejuttatása az analóg CCTV kamerákból közösségi antennarendszerbe,
  • felügyeleti videó bejuttatása DVR vagy NVR által megosztott antennarendszerbe,
  • információ megjelenítése/kereskedelmi anyagok több televízió számára (például az elektronikai áruházak),
  • "magán" csatornák létrehozása szállodákban, campusokban, lakótelepeken.
A DVB-T modulátorok csoportosítására lehet alapozni számos forrásból, amely csatlakoztatható egy eszközhöz, a típus(ok) a bemenet(ek), a kimenő csatornák tartománya, stb. szerint.
DVB-T COFDM modulátorok összehasonlítása
 
Modulator Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)

Modulator Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T) 

Megnevezés
Signal-400WS-7992WS-7990
Kód
R86700 R86702R86704 
Szabvány
DVB-T COFDMDVB-T COFDMDVB-T COFDM 
Csatornák száma
124
Bemenetek
RF,
1xHDMI,
RF,
2xA/V (RCA)
2xHDMI
RF,
4xA/V (RCA),
4xHDMI 
Videófelbontások480i@59.94/60FPS, 
576i@50FPS,
720p@50/59.94/60FPS, 
1080i@50FPS,
1080i@59.94/60FPS, 
1080p@59.94/60FPS
720x576_50i  PAL), 720x480_60i (NTSC),
1080p
720x576_50i (PAL), 720x480_60i (NTSC),
1080p
SD/HDHDSD/HDSD/HD 
Formai tényezőönálló eszköz
önálló eszköz
 önálló eszköz
Kimenet RF tartománya142.5-858 MHz50-860 MHz 50-860 MHz
Max kimeneti szint [dBμV]114100 100
A Signal-400 R86700 vonzó alternatívát kínál a HDMI osztókra és kábelekre alapozott rendszerek telepítéséhez. A készülék HDMI bemenettel és USB interfésszel feldolgozza az SD, HD és Full HD jeleket. A kimeneti RF jel pedig tovább kombinálható más TV-jelekkel.
A WS-7992 R86702 és a WS-7990 R86704 többcsatornás modulátorok többcélú eszközök, amelyek átalakítják a HDMI vagy A/V alapsávi jeleket DVB-T multiplexre. További RF bemenetet (ANT IN) is lehetséges felhasználni, a kimeneti RF jel közösíthető más TV jelekkel.
Egy RACK szekrény kiegészítőjének kiválasztása. Amikor a felhasználó egy rack szekrénybe kiegészítőket szeretne választani, nem árt az adott szekrény modelljét alaposan áttanulmányozni, mielőtt megvásárolná azt. Egyes összetevőket feltehetően más modellekhez szánták, például nagyobb mélységű, vagy egy más szerelési módja van a szerelési tartozékoknak, ami gyakran előfordul (például egy ventilátor esetében).
A DIPOL e-Boltja egy egyszerű mechanizmust vezetett be, amely egy listát tartalmaz a kompatibilis tartozékokról a kiválasztott RACK szekrények számára. A felhasználó egyszerűen csak megnyitja a szükséges RACK szekrény katalógus oldalát, például R912018, majd rákattint a "Tartozékot hozzáad" gombra jobb oldalt fent (az alábbi képen a gomb körül egy piros vonallal bejelölve).
A "Tartozékot hozzáad" gomb a termék jobb oldalán fent
Az új ablak tartalmazza a kompatibilis tartozékok listáját:
Egy egyszerű konfigurációs eszköz a RACK szekrényekhez
A lista tartalmazza a rendelkezésre álló kiegészítőket, amelyek kompatibilisek a kiválasztott RACK szekrénnyel. A felhasználó bármelyik tétel beleteheti a kosárba, vagy a "Kedvencek"-ből, ami meggyorsíthatja a választást.
Otthoni LAN védelme. Napjainkban az otthoni hálózatban számos számítógép, televízió, hálózati meghajtó, konzol, médialejátszó stb. található, de a hálózat bővítése miatt is jelentős költség terheli a készülékeket, ami fontossá teszi a hálózat védelmét a magasabb túlfeszültséggel szemben.
Lökések érkezhetnek mind a villamos hálózatból és a jelátviteli vezetékekből. A túlfeszültség elleni védelmet az elektromos hálózatban a biztonsági toldó konnektorok/túlfeszültségcsökkentők (varisztorok) és a biztosítékok védhetik. Abban az esetben, ha a feszültség megnövekszik, átlép egy határt (jellemzően 250 VAC), a biztosítékok lekapcsolják a csatlakoztatott eszközöket.
A sodrott kábeleken továbbított jel útvonalán biztosítható külön védelem, például a J2820. Ennek a feltétele, hogy az ilyen típusú elemek esetében a biztonságos működés megköveteli a megfelelő földelést.
A legjobb és egyik legnépszerűbb módja most a védelemnek a LAN átviteli közegének a megváltoztatása, a sodrott kábel felváltása optikai szállal, ezért mielőtt az első eszközt az otthoni hálózatban telepítené, vegye figyelembe. Ez a változtatás lehetővé teszi a teljes galvanikus elválasztást a helyi WAN hálózattól és így 100%-os védelmet biztosít.
Ethernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)Ethernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)Optikai csillapító ULTIMODE T-12 SC, 2 dBBiztonsági konnektor ACAR P7 (5+2 aljzat)Multimódusú patchcord ULTIMODE PC-019D (2xSC-2xSC, 50/125, 1.5m)Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)Biztonsági konnektor ACAR P7 (5+2 aljzat)Biztonsági konnektor ACAR P7 (5+2 aljzat)
Az ULTIMODE médiakonverter szettek védelmét szolgáló készülék csatlakozik egy otthoni LAN-hoz
A fenti ábrán az otthoni LAN védi az L10021 média konverter párt, amely a L31119 multimódusú patchcordon keresztül csatlakozik. Amikor kiválasztja a média konvertereket, fontos, hogy ismerje képességüket, a hozzáférési hálózat paramétereit - abban az esetben, ha az adatsebesség 100 Mbps feletti, a megfelelő választás Gigabit eszközök használata, pl L10025. A szálaknak kompatibiliseknek kell lennie média konverterekkel (multimódusú vagy egymódusú), mivel rövidek a szakaszok a felhasználóknak megfelelő csillapítókról is ajánlatos gondoskodni. A példában szereplő otthoni összes eszköz az AC hálózathoz biztonsági multi-aljzat toldó kábelen, túlfeszültségvédőn keresztül csatlakozik ACAR P7ACAR P1316.
Videó kimenetek Hikvision DVR/NVR-ben. A digitális videó felvevők általában néhány videó kimenettel rendelkeznek, hogy megfeleljenek a különböző monitoroknak vagy továbbiakat is csatlakoztatni lehessen. Három népszerű típusú videó kimenet van, HDMI, VGA és BNC. A BNC kimenet általában független, de a legtöbb Hikvision DVR biztosítja ugyanazt a videót a HDMI és VGA kimeneteken. A HDMI és VGA kimenetek függetlenül konfigurálhatók egymástól, de csak néhány top modellnél.
A Hikvision DVR tartalmazza a videó beállításokat a Configuration> General menüben
A Hikvision DVR menüben megjelennek a különböző kimenetek a modelltől és a szoftver verziójától függően. A videó beállítás konfigurációját megjelenítő DVR menü csak helyileg lehetséges (a fizikai hozzáférést a DVR-hez). Ez automatikusan történik, attól függően, hogy a kiemelt kapcsolat elvének megfelelően a HDMI> VGA> BNC hozzárendelhető egy adott kimenethez.
Új termékek
Multimódusú patchcord ULTIMODE PC-019D (2xSC-2xSC, OM2, 3m)
Multimode Patchcord PC-019D L31130 két párhuzamosan futó multimódusú optikai kábel, amelynek hossza 3 méter, mindkét vége két SC csatlakozóban végződik. Az SC csatlakozók jellemzője az egyszerű összeállíthatóság (push-pull összekapcsolás egy pattintással) és négyszög keresztmetszetével lehetővé teszi a csatlakozók sűrű elhelyezését a panelon.
Vízálló telepítő doboz (250/310/145mm)
Vízálló telepítő doboz (250/310/145mm) R90603 a vízálló telepítő doboz 250/310/145 mm méreteivel falra vagy oszlopra helyezhetők. A dobozon 4 szerelési lyuk található. A dobozon belül egy hátsó fal is van, ami könnyen levehető szerelőlap 210x260 mm mérettel.
A doboz felépítéséből fakadóan teljesen vízálló és az ajtó hengerzárral rendelkezik, gumitömítés védelemmel.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16D0T-IR (kompakt, 1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16D0T-IR M7554 egy kompakt kamera, amelyet CCTV rendszerekben történő alkalmazásra terveztek, HD-TVI DVR-re alapozva. A kamera 1080p videót szolgáltat. A kamera nagy érzékenységgel (0.01 lux) és beépített IR megvilágítóval rendelkezik, 20 m hatótávolsággal, a kamera biztosítja a kiváló képminőséget még gyenge fényben is, vagy ott, ahol egyáltalán nincs megvilágítás.
Érdemes elolvasni
Signal IP kamera motozoom objektívvel - egy családi ház videó felügyelete. A DIPOL egy másik Signal IP kameráját mutatja be, amit a nagyon jó képminőség és az alacsony ár jellemez. A HDC-222PMZ K1878 kamera tökéletes része lehet egy épület kis videó megfigyelő rendszerének. Ezt a kompakt készüléket kültéri használatra tervezték (IP66) varifokális motozoom lencsével 2,8-12 mm gyújtótávolsággal, amely lehetővé teszi a látószög 90° és 26° közötti beállítását távolról. Az IR megvilágító tartománya 40 m-ig biztosítja a hatékony működést további kiegészítő világítás nélkül. A látószög beállítása a bejelentkezés után lehetséges közvetlenül a kamerában ( interneten, böngésző használatával) vagy egy NVR-en keresztül. Ez egyszerűsíti a rendszer telepítését, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsa a látómezőt saját maga a jövőben... >>>bővebben
Egy kis CCTV IP rendszer felépítése felügyeletre Signal IP kamerák K1878 és motozoom objektívek használatával.
Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től november 15-ig, amíg a készlet tart, bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Szekrények, házak, kiegészítők
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI