KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 37/2016 (2016. november 14.)
Fordulópont az internet történetében? A StatCounter legfrissebb jelentése szerint, az eltöltött idő, amit online a mobil eszközökön eltöltünk, évről évre csak nő. A múlt hónapban volt az első alkalom a történelemben, hogy az általános látogatások száma a mobil eszközökkel a weboldalakon meghaladta az asztali számítógépeken és laptopokon eltöltött időt. A StatCounter által közzétett adatok szerint a múlt hónapban a mobil eszközök tették ki az 51,3%-os látogatói számot, míg 48,7% volt a látogatók száma a hagyományos készülékeken. Érdekes, hogy ebben a tabletek egy külön kategóriát képviselnek, az adatváltozások egy kicsit másképpen alakulnak (már csak 4,73% azoknak a felhasználóknak a száma, akik tabletet vesznek igénybe).
2016 október - az első alkalom a történelemben, hogy a látogatók száma meghaladta azokat, akik a weboldalakat mobil készülékekről keresték fel,
mint az asztali és laptopokról felkeresőket
(forrás: gs.statcounter.com)
Elsősorban ezek az arányok eredményei a mobil eszközök népszerűségének köszönhetők a feltörekvő piacokon, ahol az okostelefonok a legtöbb ember számára a legfontosabb, és gyakran az egyetlen hozzáférési platformot jelentik az interneten. Ennek éppen az ellenkezője tapasztalható az internet-felhasználóknál az Amerikai Egyesült Államokban - az eddigi uralkodó módszere a hozzáférésnek a webhez az asztali PC vagy a laptop. A StatCounter közzétett adatai szerint az otthoni és irodai gépek az USA-ban 63,5% -át teszik ki az online böngészésnél, míg a mobil eszközöknél a fennmaradó érték 36,5%.
Magyarországon a mobil készülékeken történő internetezés óriási léptékű fejlődést mutat, és a webáruházak folyamatosan jelentős mértékű forgalom növekedésről számolnak be.
(forrás: gs.statcounter.com)
Szélessávú erősítő kábel TV rendszerekben. Az internethez való hozzáférés széles kínálata a kábeltelevíziós hálózatokban lehetővé tette erősítő használatát aktív visszatérési csatornával. Eddig, a magas árak valamelyest gátolták az ilyen erősítők használatát és fejlesztését ezen a platformon. A HA-205R65 R82307 széles sávú kábel erősítő egy nagyon versenyképes ajánlattal rendelkezik. Egy vonzó áron, a felhasználó egy kiváló minőségű eszközt kap aktív visszatérési csatornával. Az erősítő lehetővé teszi a jelszint kiegyenlítését előre-és visszirányban is. Ez a funkció gyakran szükséges, mivel az épületekben különböző kábelezések vannak. Másik különlegessége a HA-205R65 erősítőnek egy SiGe integrált áramkör alkalmazása, mint driver és push-pull kimenete Gal-As összetevőkből készült. Ez a megoldás biztosítja a magas kimeneti szintet és ugyanakkor minimalizálja a keresztmodulációt.
FM/TV Házerősítő Terra HA-123
TERRA HA-205R65 R82307 széles sávú kábel erősítő aktív vissziránnyal
Főbb jellemzők:
  • előre útvonal (47-862 MHz): max kimeneti szint 109 dBμV, erősítés 27/36 dB
  • visszirányú (5-65 MHz): max kimeneti szint 115 dBμV, erősítés 27/-4 dB
  • jelszint kiegyenlítés mind az előremenő és a visszatérő útvonalban
  • speciálisan kábel TV rendszerekhez tervezték visszatérő csatornával
Antennák csatlakozása vezeték nélküli eszközökhöz. Annak a felhasználónak, aki vezeték nélküli hálózati eszközt, elérési pontot, vezeték nélküli adaptert, modemet stb, alkalmaz és hozzá egy külső antennát akar vásárolni, feltétlen tudni kell, hogy milyen típusú antennacsatlakozó használható a készülékben. Erre számos megoldás létezik és az apró különbségek megjelenése azt is jelentheti, hogy a kevésbé tapasztalt felhasználók csak nagy nehézségek árán tudják kiválasztani az antennát a megfelelő csatlakozóval.
A csatlakozó típusa függ az eszköz gyártójától és eltérhet a különböző frekvenciasávokban működő eszközök esetén is. A sokféle megoldás megtalálható a mobilhálózatokhoz használt szélessávú adatátviteli eszközöknél is (modemek).
A legtöbb modem már kisméretű antenna csatlakozóval van felszerelve. Miután néhány előnye van annak, hogy csatlakozók szükségesek az adapterek használatához - további csatlakozók - a külső antennák csatlakozása számára. Ennek oka, hogy az antenna kábel rendszerint túl vastag ahhoz, hogy a közvetlen a végén a megfelelő csatlakozó lehessen. A legrugalmasabb megoldás egy adapter használata rövid kábellel, egyik oldalán a megfelelő csatlakozóval, és FME dugóval a másikon (a legtöbb antennának a kábelek végén FME aljzat van, a routerek a beépített modemen általában SMA aljzat található.
FME csatlakozó dugasz CRC9 (SMB) kábelre TS5
FME aljzat
SMA aljzat
FME dugasz CRC9 (SMB) kábelhez (Huawei) E83200
Zselés sodrott kábelek. Sodrott érpárú (szimmetrikus) kábeleket használnak a távközlési rendszerekben és számítógépes hálózatokban a jelek továbbítására. Jelenleg elsősorban az Ethernet hálózatokban. A sodrott kábelekben egy vagy több érpár lehet. A hullámszerűen kanyargó kábel erősen csökkenti a külső elektromágneses interferencia hatását és a kölcsönös interferencia párok közötti, úgynevezett áthallást.
A géllel töltött NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 egy kiváló minőségű sodrott kábel a professzionális adatátviteli rendszerek környezetében megnövekedett páratartalommal szemben ellenáll. A polietilén (PE) burkolat ellenáll az UV sugárzásnak (napfénynek) és a nedvességnek. A kábel központi része géllel van töltve, hogy megakadályozza hosszirányban a víz behatolását a kábelbe, még abban az esetben is, ha véletlenül megsérülne a kábel köpenye. A kábel elhelyezhető kábelcsatornákban vagy tálcákban is, amennyiben a telepítés során a kábelt földbe kell helyezni.
Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [305m]
A NETSET BOX U/UTP cat 5e E1410_305 kábelre 15 év garancia ellenére semmi jelentős változás nem következik be a paraméterekben. A gyártó szavatolja a paraméterek stabilitását, amelyet a "Műszaki adatok" feltüntetnek, azzal a feltétellel, hogy a kábel csomagolása, szállítása, beszerelése megfelelően történik az európai szabványok (többek között az E-79100 és az EN 50174-1 szabvány) megengedett környezeti körülményeinek a betartásával. A NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 kábel egy széles hőmérsékleti tartományban használható -40°C és 50°C-tól és telepítése -30°C és + 50°C között lehetséges. Mielőtt az RJ45 szerszámmal a kábelre a csatlakozót rápréselnénk, a vezetékeket meg kell tisztítani a géltől benzinnel, majd alkohollal.
Turbo HD 3.0 - visszafelé kompatibilis. A legújabb generációjú Turbo HD 3.0 kamerák 3 MP modelljei már tartalmazzák ezt a lehetőséget. A kamerák képesek csatlakozni a Turbo HD 3.0 DVR-hez. Ezek támogatják mind a DVR maximális rögzítési felbontását 3 MP és 2 MP-ben. Azonban az utóbbi esetben az ilyen kamerák felbontása akár automatikusan is csökkenhet 2 MP-ig (a követelmény: legalább a v3.4.75 firmware-verzió).
A CCTV berendezések kiválasztása során szükséges az összetevők kompatibilitásának az ellenőrzése,
különösen abban az esetben, ha az eszközök különböző generációjúak. Például a 3 MP Turbo HD 3,0 kamerák
nem támogatják a régebbi generációjú HD DVR-ket.
A 2 MP Turbo HD 3.0 kamerák felhasználhatók a Turbo HD DVR-el. Természetesen a TurboHD 3.0 DVR támogatja minden generációját a HD 3.0 és HD kameráknak.
Új termékek
Szerelődoboz DS-1280ZJ-XS (Hikvision mennyezeti és kompakt kamerák számára)
Szerelődoboz DS-1280ZJ-XS M57192 szerelődobozt a Hikvision mennyezeti/kompakt kamerák felszerelésére tervezték. A doboz anyaga fém és szerelhetők bele videó transzformátorok/balunok, csatlakozók, stb. Súlya 0,3 kg és elbír akár 4,5 kg terhet is. A doboz felhasználható a szabadban.

HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB M89320 merevlemezeket CCTV rendszerekben történő használatra tervezték, 24/7 üzemmódban. A sorozat kiváló teljesítményt, nagy kapacitást és hosszú távú megbízhatóságot biztosít. A driverek non-stop dolgoznak a rendszerekben, audió és videó felvételnél, különösen a professzionális CCTV rendszerekben, bármely platformon működhetnek (NAS rendszerekben, számítógépekben, önálló DVR-ben).

Twin csatornaerősítő: Terra at422 (VHF, analóg TV & DVB-T, AGC)
Twin csatornaerősítő: Terra at422 (VHF, analóg TV & DVB-T, AGC) R82509 ikettős magas szelektívitású hangolható erősítő képes kiszűrni és kiegyenlíteni az antenna jelek szintjét a VHF-3 sávban, analóg vagy digitális (DVB-T) módban. A kimeneti csatornák/multiplexek eloszthatók nagy MATV rendszerekben - többcsaládos épületekben, szállodákban, középületekben, stb. A magas modulációs hibaarány (MER), nem alacsonyabb mint 36 dB, kiváló vételt szolgáltat a digitális földi TV adásoknak még nagyon kiterjedt rendszerekben is.
Érdemes elolvasni
HDMI jel továbbítása koaxiális kábelen keresztül. Az RF koaxiális HDMI átalakító/hosszabbító lehetővé teszi a HDMI jelek nagy távolságra történő továbbítását 75 ohmos koaxiális kábelen keresztül. Annak érdekében, hogy a HDMI-jel több TV/monitorra eljusson, az adó kimeneti jelét el lehet osztani egy tipikus TV osztóval. Minden útvonalnak a végén a dedikált vevőket kell alkalmazni. Abban az esetben, ha rövid(ek) az átviteli út(ak), szükségessé válhat megfelelő csillapító(k) alkalmazása... >>>bővebben
Felhasználási vázlat RF koaxiális HDMI konverter
Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től november 15-ig, amíg a készlet tart, bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI