KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 40/2016 (2016. december 5.)
A világ első ultra-nagy sebességű vonata Dubaj és Abu Dhabi között. Az Egyesült Arab Emírségek első vasútvonala rakományokat és embereket szállíthat, ahol a vonatok sebessége elérheti a repülőgépekre jellemző sebességet. A Hyperloop egyik cége már aláírta a szerződést egy ilyen összekötő vonalra az Emirátusok fővárosai Dubaj és Abu Dhabi között. A projekt megvalósítja azt a jövőképét a közlekedésnek, amelyet Elon Musk, a Tesla, SpaceX és Paypal cégek alapítója álmodott meg. Ez feltételezi struktúrájából fakadóan egy "golyó vonat" sebességét, amely akár 1200 km/h is lehet. Ilyen sebesség mellett az utazás Los Angeles és San Francisco között, a mindössze 500 km-es távolság megtétele körülbelül 30 percet venne igénybe.
Hyperloop - modern, ultra-gyors közlekedési eszköz
Hogyan működik...
A Hyperloop közlekedési rendszer alacsony speciálisan kialakított alagút, amely lehetővé teszi a kapszula formájú kocsikat felgyorsítani a mágneses párnán a repülőgép sebességére. Jim McGregor a Tirias Research elemzője szerint az első szupergyors vonat a Közel-Keleten fog megvalósulni, mert a gazdag országok, így az Egyesült Arab Emírségek is hatalmas mennyiségű pénzt képesek befekteti az ilyen típusú projektekbe. Dubaj az egyik 20 legbiztonságosabb város közé tartozik a világon, amely minden évben közel 15 millió turistát vonz és akik ott 12 milliárd dollárt költenek.
A kocsi belső részének megjelenítése.
A projekt a három területet ölel fel: üzleti jellegű, csoportos utazás, és alkalmi utazások
(Forrás: www.dailymail.co.uk)
Amikor Musk 2013-ban a hyperloop fogalmát bevezette, úgy becsülték, hogy az útvonal költsége Los Angeles és San Francisco Bay Area között kb 6 milliárd dollárba kerülhet. Azonban a kritikusok úgy vélik, hogy ez egy optimista és irreális változatú becslés volt. A projekt Dubajban is "több milliárd dollárt" emészthet fel, de ha bejön a gyümölcse az utazásnak Dubaj és Abu Dhabi között (150 km) mindössze 12 perc lesz. A múlt hónapban, Dubaj már kiírta a pályázatot, hívja a pályázatra a résztvevőket és készek bemutatni a Hyperloop alagút terveit különböző repülőterek között. Tehát, az ultragyors szállítás valóra válhat hamarosan, amely mágnesként fogja vonzani a turistákat és az üzletembereket.
2015-ben a japán szupergyors Maglev mágneses lebegő vonat létrehozta a sebességi rekordot. Egy próbaüzem során 603 km/h sebességet ért el. 2007-ben a francia TGV hagyományos kerekű vonatja 574,8 km/h sebességgel hajtott. A Transrapid Shanghai, egy másik szuper-gyors mágneses vonat 501 km/h sebességet ért el még a tesztek kezdetén. Gazdasági okokból kifolyólag a vonat rendszeres sebessége 300 km/h. A 30.5 km-es vasútvonal 10 milliárd jüant emésztett fel (2 milliárd Euro), és 2,5 évbe telt a kiépítése. A tervezett bővítés azonban Hangzhou-ban megállt 2007-ben a lakosok tiltakozása miatt, akik a sugárzástól féltek.
Beltéri DVB-T antenna. Nincs univerzális recept egy tökéletes antennára, különösen igaz ez a beltéri antennára. Általában a DVB-T digitális földfelszíni televíziós adások vételénél a szobaantennák használata a nagyobb jelszintű helyekre korlátozódik, a gyakorlatban ez az adóhoz közeli lehetőséget jelenti. A DVB-T esetében a visszaverődő hullámok nem rontják a vételt (az analóg TV esetében más volt a helyzet). Másrészt, a DVB-T jelek a különböző adókról különböző teljesítménnyel érkeznek, ezért gyakran egyes csatornák (multiplexek) nagyon jól és néhány más csatorna pedig egyáltalán nem vehető.
A DIPOL beltéri DVB-T antennája a Signal A6030 a digitális földfelszíni televízió vételére lett tervezve. A készülék nagyon jó RF paraméterekkel rendelkezik, ami kiváló minőségű, alacsony zajszintű erősítőjének is köszönhető.
DVB-T szobai antenna erősítővel - Signal DA
A beltéri Signal A6030 antenna nézete, amely alacsony zajszintű erősítővel rendelkezik
A Signal A6030 antenna képes az FM, DAB/DAB+ és DVB-T jeleket a 47-230 MHz-es és 470-790 MHz-es sávban venni. Az antenna alkalmas a függőleges és vízszintes polarizációjú jelek vételére. További előnye a készüléknek a beépített GSM/3G/LTE szűrő. Mivel kompakt méretű és szép megjelenése van, az antenna érdekes lehet minden szobában, ahol a megfelelő vételi lehetőségek adottak.
Melyik HDD a DVR/NVR számára? A Western Digital merevlemezek PURPLE sorozata a felügyeleti digitális videofelvevő rendszerek számára készült, amelynél videó szerverek és/vagy DVR/NVR-k 24/7 módban működnek. A sorozat kiváló teljesítményt, nagy kapacitást és hosszú távú megbízhatóságot jelent. A meghajtókat non-stop üzemre tervezték a rendszerekben, az audió és videó rögzítésére és feldolgozására bármilyen platformon (PC, önálló DVR-k, NVR-k, szerverek).
A PURPLE sorozat a RED család egyik továbbfejlesztése. A módosított firmware funkciók kockázatának minimalizálása érdekében csökkenti a képkeretek hibáit, vagy a nagy terhelésből eredő következményeket (AllFrame). A lemezek sebessége az IntelliPower technológia alapján ellenőrzött, ami alaposan lecsökkentette az energiafogyasztást. A gyorsítótár mérete 64 MB, és a HDD-k kommunikálnak a DVR/NVR-ek SATA 6 Gb/s interfész használatával. A PURPLE meghajtók sokkal jobb működési paraméterekkel rendelkeznek, mint amit hasonló más számítógépes munkaállomásokhoz ajánlanak. Az alapvető funkciók közé tartozik:
  • a megfigyelés-szintű tárolás minimalizálja a képkeretek veszteségének kockázatát,
  • speciálisan tervezve a 24/7 módban mindig bekapcsolva, nagy felbontású megfigyelési környezet számára,
  • a cache-algoritmusokat az igényeknek megfelelően alakították ki a CCTV rendszerekhez, jellemzően a magas intenzitású írási műveletekhez, viszonylag alacsony adatsebességű és nagyszámú egyidejű adatfolyamokra,
  • prioritás váltás az írás és azt megelőző gyorsítótáras elosztásra,
  • TLER és ATA streamek támogatása.
HDD Western Digital PURPLE WD10PURX 1TB (3.5
HDD Western Digital 2TB WD20PURX SATA (CCTV DVR-ekhez)
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5
WD PURPLE 1 TB
WD10PURX M89267
WD PURPLE 2 TB
WD20PURX M89270
WD PURPLE 3 TB
WD30PURX M89285
HDD Western Digital PURPLE WD40PURX 4TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5
WD PURPLE 4 TB
WD40PURX M89305
WD PURPLE 6 TB
WD60PURX M89320
Száloptikás CCTV átviteli rendszer sugaras topológia alapján. Különálló kábel vezet minden az oszlopon elhelyezett kamerához, ami a legsokoldalúbb és a legkevésbé munkaigényes megoldást jelenti, ami figyelembe veszi a megfelelő illesztéseket és védi az optikai szálakat. Azonban, ez több erőfeszítést is igényel a kábel elhelyezésénél, mivel így a teljes hossza a kábeleknek nagyobb.
Optikai CCTV rendszer sugaras topológiával
Ebben a topológiai formában az építés során a kábel nem egy jelentős tényező, mivel nem találhatók leágazások. Természetesen a kábelnek meg kell felelnie a szükséges követelményeknek, különösen a környezeti feltételeket is figyelembe véve. Egy fontos paraméter a kábel szakítószilárdsága, amelynek elegendőnek kell lennie a kapcsolódó műveletek során, különösen a kábelcsatornákba való behúzásnál. A legnépszerűbb fajta kábelek, amelyeket az ilyen típusú telepítéseknél használnak:
   
L7104L76004L79508
ULTIMODE ILB-4-SM-AULTIMODE UNI-4-SM-ADRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM
Függetlenül a kamerák számától egy oszlopon az átvitel csak két optikai szálon keresztül történik. Azonban inkább javasoljuk, legalább a minimális redundancia szint elérése érdekében - az alkalmazásnál az optikai szálak számát legalább 4 szálra növelni.
Szervizmonitor HD-TVI rendszerekben. Egy kamera telepítési folyamata magában foglalja az irány, látószög és a fókusz beállítását. Ezek a tevékenységek általában két ember kapcsolatát igénylik mobiltelefonokkal, illetve egy telepítőt a szervizmonitor esetében, aki figyeli a képet az MS-43TV M3107 szervizmonitoron, amely az alkarra van erősítve, vagy a kameratartóra van függesztve. Köszönhetően a kis méretnek (3.5") és a kis súlynak, a kamera beállítása a telepítőnek egyszerű feladatot jelent, még egy kényelmetlen helyzetben is, gyakran a magas létrán állva.
A monitor megtáplálása beépített tölthető akkumulátorról vagy AC/DC adapterről történik. Emellett a monitor 12 VDC/800 mA áramforrásként is működhet a vizsgált eszközök számára. Ez a funkció nagyon hasznos, ha a kamera pont nem kapcsolódik a rendszerhez még, de a kamerát elő kell készíteni a további műveletekhez.
Szerviz monitor MS-43TVI (4.3
Szervizmonitor MS-43TVI HD-TVI és CVBS rendszerek számára M3107
Új termékek
Oszlopra szerelhető adapter (2 tartóval, vízmentes dobozok szerelésére)
Oszlopra szerelhető adapter (2 tartóval, vízmentes dobozok szerelésére) R90610D a vízmentes dobozok oszlopokra történő szerelésére lett tervezve 40-60 mm átmérőkkel. A doboz hátsó falához M5 csavarokkal rögzíthetők hozzá, emellett az U bilincsek pedig a csőhöz rögzíthetők a csavarokkal. A készlet két tartója M5-ös csavarokkal, tömítésekkel, alátétekkel rendelkezik. A tartók összes elemei ellenállnak a korróziónak.
Szerelvényház fém OMP-4 (süllyesztett, 400x400x140mm)
Szerelvényház fém OMP-4 (süllyesztett, 400x400x140mm) R90586 a süllyesztett szerelésű fém ház célja a kis- és közepes méretű antenna rendszerek védelme: osztók, leágazók, erősítők, tápegységek, multiswitchek, stb.

4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2/8P (8 csatorna, 8xPoE, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2/8P K22086 egy modern IP hálózati videó felvevő, amely képes felügyelni 8 IP kamera képének felvételét és lejátszását megapixeles felbontásban, akár 12 MP-ig. Ez a modell el switchel van ellátva és 8 PoE porttal rendelkezik és megtáplálja az IP-kamerákat. A független VGA (1080p-ig) és a HDMI (akár 4K) monitor kimenete lehetővé teszi a képek különböző elrendezését. Minden monitor képes megjeleníteni a videót bármelyik kameráról, bármilyen képernyő felosztásban.
Érdemes elolvasni
Optikai kapcsolatok mérései az átviteli módban. Az optikai kapcsolatok csillapításának alapvető mérése az átviteli módon alapszik. Egy optikai teljesítménymérő műszer és optikai lézerforrással előre meghatározott kimeneti szinttel és a magas stabilitással, a telepítő megmérheti az egész kapcsolat teljes csillapítását beleértve a csatlakozókat is. Azonban, ha a mért csillapítás nagyobb, mint az várható volt, a hibát (rossz toldás vagy csatlakozó, túlzott hajlítás, gyári hibás a kábel stb.) már nem olyan könnyen lehet felfedezni. Ekkor már alapos vizsgálat szükséges és ehhez egy optikai reflektométert kellene használni... >>>bővebben
Egy optikai kapcsolat csillapításának mérése

Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től tovább folytatódik és, amíg a készlet tart. Ugyanakkor elindult a Karácsonyi akció is! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI