KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 41/2016 (2016. december 12.)
Felválthatják a grafén megoldások az LCD és LED technológiákat? Holland kutatók a Delfti Műszaki Egyetemen egy új lehetőséget fedeztek fel a színes képek megjelenítésére. Az alapját a grafén "buborékok" képezik, amelyek a tágulás és összehúzódás folyamata során változtatják a színűket. Eredeti formájában a grafén átlátszó. Azonban egy olyan lap használatával, amely két grafén réteget tartalmaz elegendő ahhoz, hogy a színváltozás bekövetkezzen. A grafén lap fölé helyezik a szilíciumos apró üregeket és helyileg megfelelően nyomás alatt tartják, hasonlóan, mint a bőr egy dobon megváltoztatja a színét, a nyomástól és a keletkező buborékoktól függően az üreges területeken. A tudósok véleménye szerint, az ilyen "mechanikus pixel" egy napon a hagyományos technológiákat felválthatja. Az új technológia végül a képernyők gyártását is megváltoztathatja, amelyek tartósabbak, rugalmasabbak lehetnek (hengerelhető, mint egy papírlap), és mindenekelőtt - sokkal energiatakarékosabb. Az új megoldással kapcsolatos munkálatok a kezdeti szakaszukba léptek és csak a további kutatások meghatározása során derülhet ki, hogy milyen gyorsan képesek az új technológiát a tömegtermelésbe bevonni.
A "grafén pixel" megjelenítése
A grafén az utóbbi időszakban az intenzív kutatás tárgyává lépett elő, miután az első úttörő kísérletek tizenöt évvel ezelőtt már lezajlottak. Jelenleg úgy tűnik, hogy az anyag legalább olyan fontos lesz, mint az acél és a műanyag. Várható, hogy a grafén forradalmasíthat számos iparágat, beleértve az elektronikát és az orvosi biológiát és hatalmas gazdasági előnyöket kovácsolhat. Az anyag egy réteg szénatomból áll egy méhsejtszerű kristályrácsban rendeződve. Vezeti az elektromosságot és a hőt, mint a fémek és átlátszó, mint az üveg. A grafén rendkívül tartós, mégis nagyon rugalmas, amely legalább 100-szor erősebb, mint az acél. Egy vékony lemez, melynek vastagsága a csomagoláshoz használt élelmiszerfóliához hasonló és több tonna súly megtartására képes.
DVB-T jelek mérése - Bit Error Rate (BER). A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható műszer a digitális televíziós jeleknek csak a jelszint dBμV-ban történő mérését jelzi és ugyanakkor egy hozzávetőleges becslést ad a minőségükre vonatkozóan (többnyire százalékban). Általában, ami lényeges lenne, nem teszi lehetővé az antenna pontos helymeghatározását. Fontos paraméter, amelyeket figyelembe kell venni a DVB-T jelek méréseknél a BER értéke. Ez a paraméter jól ismert minden szerelő számára a parabolaantennáknál, ami leírja a vett jel minőségét. Ennek aránya informál a hibás bitre (interferenciát okozhat a csatorna átvitelekor), valamint az ezzel kapcsolatos összes átvitt bitre.
A legtöbb professzionális mérőműszer kétféle BER értéket mér. Első közülük - a BER, bBER, Pre BER vagy csatorna BER - a bit hibaarányt a dekódolás után és Viterbi korrekció előtt méri. A telepítő szemszögéből ez a legfontosabb paraméter. A második - aBER, VBER, vagy a Post BER - a Viterbi után a Bit Error Rate általában körülbelül 10 000-szer kisebb, mint a BER. Ez gyakorlatilag nem mérhető az antenna rendszerek telepítésénél.
A jó minőségű jel jellemzői BER 1E-4 vagy ennél kisebb. Beszélhetünk itt a QEF (Quasi Error Free) koncepcióról, amely "lényegében hiba nélküli." A Digiair PRO T/T2/C R10511 jelmérő műszer a telepítés során méri a digitális jelek összes fontosabb paraméterét, így a DVB-T/T2 és DVB-C jeleket.
DVB-T/T2 és DVB-C jelmérő műszer: Digiair PRO T/T2/C
Hat csatorna jelszintjei láthatók
SNR, Pre-BER, Post-BER mérések
A Digiair PRO nélkülözhetetlen eszköz a televízió antennák pontos helymeghatározására és az analóg TV és digitális DVB-T/T2/C jelek mérésére diagnosztikai okokból. A legnagyobb előnye ennek a műszernek, hogy képes mérni a digitális jelek bit hibaarányát (BER) és a modulációs hibaarányt (MER). Ezek a paraméterek kritikusak azokban a rendszerekben megfelelő működése szempontjából, amelyek digitálisan modulált jeleket használnak. Az R10511 műszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy meghatározzon és tároljon memóriájában maximum 5 listát, 6 csatornát vagy multiplexet.
Intelligens felvétel, ahol a redundancia növeli a megbízhatóságot a CCTV IP rendszerekben. A videó továbbítása egy IP kameráról IP NVR-hez adatfolyam formájában történik. A hálózati hiba vagy a sávszélesség csökkenése esetében az információ helyrehozhatatlanul károsodik, mert a hálózat a puffer csomagokat nem tudja újra küldeni. Ez okozza az IP kameráknak a növekvő népszerűségét, amelyek SD/SDHC kártya rögzítési opcióval rendelkeznek.
A felvétel redundanciája jelentősen növeli a megbízhatóságot az ilyen rendszerekben. Azonban az olcsóbb kamerák, amelyek felvételi funkcionalitással rendelkeznek és jelen van a videó stream folyamatos jelleggel, nagyban csökkenti a memóriakártyák élettartamát és nem biztosítja az automatikus adatszinkronizálást sem.
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE7184-AE (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 100m-ig, PoE+)Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2642FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)Memóriakártya microSDXC 64GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!Memóriakártya microSDXC 64GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!Memóriakártya microSDXC 64GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!PoE switch: ULTIPOWER 0288af (8xRJ45/PoE-802.3af, RJ45-GbE, 2xSFP-GbE)4K IP NVR: Hikvision DS-7732NI-I4 (32 csatorna, 256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5Dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2742FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig, WDR)
CCTV IP rendszer védve az adatátvitelnél meghibásodás esetén
Az ANR (Automatic Network Replenishment) a Hikvision által kifejlesztett megoldás korlátozza a felvételt a kártyán, csak azokban az időszakokban alkalmazza, amikor probléma van a kamera és az NVR közötti kapcsolatban. Miután vége a hibának, a sürgősségi felvételek automatikusan átkerülnek az NVR-re. Tehát abban az esetben, ha az átvitel megszakad, a rendszer üzemeltetőjének nem kell további lépéseket tennie, hogy a videofelvételt letöltse.
Sodrott érpárú kábelek kategóriái. Sodrott érpárú (szimmetrikus) kábeleket használnak a jelek továbbítására a távközlési rendszerekben és a számítógépes hálózatokban. Jelenleg elsősorban az analóg telefon és Ethernet hálózatokban. A sodrott kábelek egy vagy több érpárból állhatnak. A hullámos kábel erősen csökkenti a külső elektromágneses interferencia és a kölcsönös interferencia párok közötti, úgynevezett áthallást.
NETSET U/UTP 5e kat. sodrott beltéri kábel [1m]
A sávszélesség növekedésével a számítógépes hálózatokban a sodrott érpárú kábeleken egyre magasabb frekvenciájú jelek vannak jelen. Így aztán számos kategóriában szabványosítani kellett a kábelek paramétereit. A különbségek főként a vezetékek méreteiben, pontosságában és a kábel struktúrájának stabilitásában, valamint az árnyékolásukban mutatkozik meg.
TIA/EIA 568A
szabvány
ISO 11801  EN50173CsatlakozókAlkalmazásokBand
Cat. 1Class A  Telephone services
up to 100 kHz
Cat. 2Class B Voice services and older terminal systemsup to 1 MHz
Cat. 3Class CRJ11
RJ12
RJ45
10BASE-T Ethernet, telephone cables
up to 16 MHz
Cat. 4-RJ4516 Mbps Token Ringup to 20 MHz
Cat. 5/5eClass DRJ45FastEthernet 100Base-TX, GigabitEthernet 1000Base-Tup to 100 MHz
Cat. 6Class ERJ45ATM622, GigabitEthernet 1000Base-Tup to 250 MHz
Cat. 6AClass EARJ45GigabitEthernet, 10-GigabitEthernet 10GBase-Tup to 500 MHz
Cat. 7FGG45,
TERA
10GBase-T, transmission of HD video, 3-play services
up to 600 MHz
Cat. 7AFAGG45,
TERA
10GBase-T, CATV up to 862 MHz, 3-play services, ready for 40G, ready for 100G
up to 1 GHz
Száloptikai kapcsolat oszlopon elhelyezett kamerákkal. Az IP kamerák egy oszlopon történő szerelése esetén az ipari kapcsolóhoz kültéri sodrott kábel NETSET E1412 felhasználásával csatlakoznak. Az Ultipower 124P N29973 switch mint egy Ethernet kapcsolódik az optikai média konverterhez és PoE tápegység megtáplálja a kamerákat. Másfelől, a kapcsoló meghajtja az ipari tápegységet N93326, amely csatlakozik az elektromos hálózathoz (100-240 VAC). A kapcsoló a száloptikás rendszerrel két SC-LC L3215 patch kábel segítségével kapcsolódik.
A kivitelezés kapcsolódási pontján az összetevők egy időjárásálló dobozba vannak egy csövön telepítve, amely lehetővé teszi a kész megoldásokat számos alkalmazáshoz:
 • R90603 - Vízálló telepítő doboz (250/310/145 mm, IP55)
 • R90610D - Oszlopra szerelhető adapter (2 tartóval)
 • N29973 - Ipari PoE Switch ULTIPOWER 124P-4POE-20
 • N93326 - Ipari tápegység Mean Well MDR-60-48
 • L5402 - Elosztó doboz ULTIMODE TB-02B (IP65)
 • L3555 - Egymódusú pigtail ULTIMODE PG-55S (1xLC, 9/125) - 2 db.
 • L4355 - Egymódusú adapter ULTIMODE A-555D (2xLC a 2xLC)
 • L3215 - Egymódusú patchcord ULTIMODE PC-515S (1xSC-1xLC, 9/125) - 2 db.
 • E1412_1 - Cat 5e UTP kábel NETSET U/UTP PE (kültéri)
 • L76004 - Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-4SM-A (4xG.652.D)
Az L76004 optikai kábel négy szálával lép be az R90603 dobozba és az L5402 elosztó/záró dobozba. A szálakat lefektetjük több hurok kialakításával kábel tartalékként, ebben az esetben az L5402 doboz külső, felső részén. Kettő ezek közül hegesztve van az L3555 patch kábellel (LC) az L5810 szálhegesztő és L5554 hőre zsugorodó védőcső használatával. Az LC csatlakozók dugaszolva vannak a 2xLC-be a 2xLC L4355 egymódusú adapterbe.
Független HDMI és VGA kimenetek a Hikvision NVR-ben az "I" sorozatból. A Hikvision NVR-k a DS-76xxNI-I2 és DS-77xxNI-I4 sorozatból már függetlenül konfigurálható HDMI és VGA kimenetekkel rendelkeznek. Mindegyikük képes szolgáltatni különböző videó streameket és a képernyő osztásokat a képekkel bármilyen kameráról, amelyik csatlakoztatva van az NVR-hez. A megjelenített paraméterek beállíthatók a System->System Settings->Configuration->Menu Output ablakban. Válthatunk a különböző monitorok között, a felhasználónak ki kell választania a segédmonitor opciót a legördülő menüben (helyi üzemmódban). A maximális felbontása a HDMI kimenetnek 4K (3840x2160 pixel), és a VGA kimenet Full HD (1920x1080 pixel).
A HDMI és VGA kimenet felbontásainak beállítása a DS-7608NI-I2 K22083 NVR-ben
Új termékek a DIPOL-nál
FM-VHF/UHF Antenna Diplexer/Közösítő: Telmor ZWR-210DC
FM-VHF/UHF Antenna Diplexer/Közösítő: Telmor ZWR-210DC C0325 egy árbocra szerelhető diplexer, közösíti a jeleket két antennáról FM / VHF (5-230 MHz) és UHF (470-790 MHz). A cseppálló dobozt az antennához közel kell elhelyezni, közvetlenül az antenna árbocon.
Szerelvényház fém: TPR-23p+w (600x400x200mm, ventilátorral)
Szerelvényház fém: TPR-23p+w (600x400x200mm, ventilátorral) R90567 A ház beltéri felületére szerelhető dobozt antenna, riasztó, Ethernet rendszerek védelmére, különböző eszközök beépítésére tervezték az alkalmazott rendszerekben.

4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2/8P (8 csatorna, 8xPoE, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2/8P K22086 egy modern IP hálózati videó felvevő, amely képes felügyelni 8 IP kamera képének felvételét és lejátszását megapixeles felbontásban, akár 12 MP-ig. Ez a modell el switchel van ellátva és 8 PoE porttal rendelkezik és megtáplálja az IP-kamerákat. A független VGA (1080p-ig) és a HDMI (akár 4K) monitor kimenete lehetővé teszi a képek különböző elrendezését. Minden monitor képes megjeleníteni a videót bármelyik kameráról, bármilyen képernyő felosztásban.
Érdemes elolvasni
HD videó (HDMI) továbbítása egy DVR/NVR-ről nagyobb távolságra. A DVR/NVR, amely rögzíti a videó felügyeleti adatokat gyakran egy biztonságos helyen van elhelyezve, távol a megfigyelő szobától a monitor(ok)-tól. Ez azt jelenti, hogy a videó jelet (leggyakrabban HDMI) a videó felvevőtől sokszor nagyobb távolságra, tíz, néha akár több száz méterre kell eljuttatni... >>>bővebben
HDMI videó továbbítása Signal-HD H3608 konverterrel és optikai kapcsolattal.
Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től tovább folytatódik és, amíg a készlet tart. Ugyanakkor elindult a Karácsonyi akció is! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI