KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 42/2016 (2016. december 19.)
Bluetooth 5.0! Az első információk a Bluetooth 5.0-ról már ez év júniusában megjelentek, de a Bluetooth SIG (Special Interest Group) az alapvető leírást a Bluetooth ötödik változatáról csak néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra. Most, a frissített Bluetooth technológia készen áll, csak az alkalmazását kell a mobil eszközökben minél hamarabb bevezetni, ami nagyon ütős lesz a piacon a következő években.
Az új szabványt elsősorban kisebb adatcsomagok több eszközre való továbbítására készítették. Ez fontos a rendszerek és az eszközök Internet of Things számára. A Bluetooth ötödik változata lehetővé teszi a fejlett megoldásokat az intelligens otthonok rendszerében alkalmazni.
Bluetooth 5 - nagyobb adatátviteli sebesség, hosszabb tartomány, többszörös üzenettovábbítási kapacitás
(Forrás: www.bluetooth.com)
A Bluetooth 5.0 gyorsabb, mint a korábbi alacsony energiájú változata, amely lehetővé teszi a 2 Mbps átviteli sebességet, ami kétszer magasabb, mint az elődje. Tehát, a mobil és az önálló elemmel működő készülékek már képesek a gyorsabb adatátvitelre, amelyek egyetlen akkumulátor töltéssel vagy cserével hosszabb ideig képesek működni.
Egy másik érdekes jellemzője az új szabványnak, hogy akár négyszer nagyobb a lefedettsége, amely elérheti a több száz métert is, azonban ebben az esetben csökken a maximális adatátviteli sebesség. Ez kétségtelenül előnyt jelent, amelyeket az otthoni automatizálás alkalmazása során alkalmazni fognak. A tartományt a követelményeknek megfelelően a felhasználó beállíthatja - nem minden alkalmazás követeli meg a maximális hatótávolságot és sávszélességet. Ebben a tekintetben a Bluetooth-5.0 szabvány nagyon rugalmas. Az alkotók azt mondják, hogy nyolcszor nagyobb az üzenetküldő kapacitása a Bluetooth 4.2-vel összehasonlítva, amely nagy lehetőségeket kínál a fejlett jeladó megoldások számára.
HDMI és USB jelek továbbítása 100 méter feletti távolságokra. A Signal-HD HDMI IP konverter lehetővé teszi a felhasználónak távoli (100 m-ig) HD tartalmú jelforrást csatlakoztatni HD vételére képes televízióhoz/monitorhoz CAT5e/6 kábel használatával. Az egység USB portjai megtalálhatók a kapcsolat mindkét végén, amely lehetővé teszi például a DVR/NVR távirányítását, egy egér vagy billentyűzet segítségével. Egy ilyen megoldással, a felvevő elhelyezhető egy biztonságos szobában és működtethető minden más helyiségből, csak a monitorra és az egérre van szükség az asztalon. Eddig egy hasonló megoldás alkalmazásánál szükséges volt egy számítógép és a felvevőnek csatlakoznia kellett a LAN-hoz.
HDMI és USB IP konverter/extender
HDMI jel továbbítása DVR-ről monitorhoz és USB adat egér/billentyűzettel DVR-hez UTP kábelen keresztül
Normál esetben az UTP kábel maximális hossza egy Ethernet hálózatban nem haladhatja meg a 100 métert. Ugyanez vonatkozik a bemutatott megoldásra. Vannak azonban olyan egyszerű módszerek, amelyek segítenek leküzdeni ezt az akadályt.
Az első módszer az eszköz működtetésénél, hogy a második hálózati részben például egy kapcsolót használ. Ezzel a megoldással a maximális távolság 200 m-ig növelhető.
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)
Egy kapcsoló alkalmazásával az átviteli távolság 200 m-ig növelhető
Egy másik, talán a legrugalmasabb módszer a száloptikás technológia, ahol az átviteli közeget kell megváltoztatni. Például egy pár TP-Link MC110CS L11223 Ethernet média konverter felhasználásával a tartomány akár 20 km-ig is bővíthető.
HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)HDMI IP konverter: Signal HD (USB extenderrel)Ethernet médiakonverter TP-LINK MC110CS (egymódusú, 100Mb/s, SC, 20km)Ethernet médiakonverter TP-LINK MC110CS (egymódusú, 100Mb/s, SC, 20km)
Az L11223 média konverterek használatával lehetővé válik a távolsági akadályok
áttörése a HDMI és USB jelek továbbításának
Egy televízió falra történő elhelyezése. A kiválasztott szerelési helynek három fő követelménynek kell eleget tennie: teherbírás, szerelési szabvány és a képernyő mérete. A legfontosabb paraméter a terhelhetőség, aminek legalább ugyanolyannak kell lennie, mint a TV/monitor súlya (biztonsági tartalék erősen ajánlott). Ez a kérdés alapvető biztonság a kijelző és a nézők számára.
A második kritérium a rögzítési szabvány (FDMI/MIS). A TV/monitor tartók/konzolok általában furatmintákkal rendelkeznek, amelyek megfelelnek VESA szabványoknak. Bár lehetséges, hogy adaptereket használjanak, azonban a felhasználóknak feltétlenül olyat szükséges vásárolni, amelyeknek mintái illeszkednek a lapos panelekhez.
A harmadik fontos paraméter a képernyő mérettartománya. Előfordulhat, hogy a tartó az első két feltételnek megfelel, de az átlója a TV-nél nagyobb, a megadott méretnél. Aztán, fennáll annak is a veszélye, hogy a TV-t nem lehet dönteni/vagy elforgatni a kívánt helyzetbe. Ebben az esetben a kis monitoroknál, a tartó túlnyúlhat a képernyő kontúrvonalán.
Az alábbi táblázat a népszerű Signal tartókat mutatja be széles beállítási tartománnyal, amelynek célja a nagy képernyős TV/monitor biztonságos elhelyezése. A lapos tartóknak teljes kínálata elérhető itt
 
Megnevezés
LPA13-442LPA13-484LPA16-444ALPA19-442
KódE93162E93167E93160E93168
TV/monitorátmérő32'' - 55''37'' - 70''32'' - 55''32'' - 55''
Terhelhetőség
30 kg60 kg30 kg30 kg
VESA FDMI
max. 400 x 400max. 800 x 800max. 400 x 400max. 400 x 400
Vezetékek végződései szerver szobákban. Bármilyen számítógépes teremben, telekommunikációs és videó megfigyelő szobában, SMATV szekrényekben, stb. egy nagyon fontos problémát jelent a megfelelő kábelezés szervezett kialakítása. A helyes megközelítés a kábel rendezésének tervezése során a szekrényekben lehetővé tenni az egyszerű karbantartást és a rendszer zökkenőmentes bővítését a jövőben. A legjobb módszer a kábelek végeinek RACK szekrényekben való elhelyezésére az ajánlott patch panelek beépítése. A DIPOL közel egy tucat patch panelt kínál az UTP és FTP kábelek esetén CAT 5, 5e vagy 6, telefon kábelnél, valamint koaxiális kábel használatánál a CCTV és SMATV rendszerekben (F és BNC csatlakozókkal).
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
Patch Panel (1U, 24 F port) SMATV rendszerek számára R9120312
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
Patch Panel (1U, 24x BNC(f)-BNC(f) csatlakozók) CCTV rendszerek számára, közvetlen DVR-k/NVR-k csatlakoztatásához R9120310

Mobil DVR Protect 114 működési módjai. A Protect 114 M80114 egy 4 csatornás mobil DVR, amelyet edzők, városi buszok, mikrobuszok, utcai autók/villamosok, metró, céges járművek, vontató kamionok/TIR kamionok, üzemanyag szállítók, foglyok kisteherautókban, mentők, katonai járművek számára terveztek. A tervezés során kifejezetten figyelembe vették a nagyobb terhelést, rezgést és lökődéseket.
Mobil DVR Protect 114 (4 csatorna, 2x SD slot)
4 csatornás mobil DVR Protect 114 két SD kártyafogadóval
M80114
A Protect 114 M80114 DVR egy sor videó formátumot támogat. A DVR együtt működik az AHD 720p, CVBS (960H) és IP kamerákkal. Az üzemmódot manuálisan kell beállítani a menüben. A következő lehetőségek közül lehet választani:
  • 4 x AHD 720p,
  • 4 x CVBS 960H,
  • 2 x AHD 720p + 2 x CVBS 960H,
  • 4 x CVBS 960H + IP 1080p.
A bemeneti jelek kiválasztására szolgáló ablak
Az egyes üzemmódokban a DVR képes a videót 25 fps-al rögzíteni minden csatornán. Az IP kamera alkalmazása, további ötödik csatornának felel meg.
Az ablak egy IP kamera hozzáadására. Köszönhetően az ONVIF támogatásának, a kamerák választéka nagyon széles.
Egy jó választás például a Hikvision IP kamera.
Egy lakóépület videó felügyelete Sunell IP kamerákra és Hikvision NVR-re alapozva. A CCTV IP rendszer diagramja szerint egy lakóépületet véd 16 Sunell K1676 IP kamerával és Hikvision NVR használatával, amit az alábbiakban mutatunk be. A kamera modell valóban költséghatékony, magas minőségű videót és 2 MP felbontást szolgáltat. A változtatható fókuszú lencse állítható fókusztávolságú a 2,8-12 mm-es tartományon belül, lehetővé teszi a látószög 89° és 35° közötti beállítását. A beépített IR megvilágító maximális tartománya 35 m biztosítja a jó láthatóságot éjszaka anélkül, hogy további világítás állna rendelkezésre. Számos funkció, mint például a digitális képstabilizátor (DIS), kép páramentesítés (DeFog), magas fény kompenzáció (HLC) javítja a kép élességét különböző helyzetekben.
A kamerákból a videó streameket a K22161 16 csatornás DS-7616NI-E2/A NVR rögzíti két M89305 merevlemezzel felszerelve, mindegyik 4 TB kapacitással. Az M3024 monitor csatlakozik a NVR-hez, amelyet a kamerákból érkező élő képek és a felvételek elemzésére használnak. A rendszer csatlakoztatása után az interneten keresztül az N3253 vezeték nélküli router/AP és a portok segítségével hozzáférés lehetséges a rendszerhez a Wi-Fi hálózathoz tartozó tartományon belül vagy bárhonnan az interneten keresztül. Az N29986 16 portos PoE switch csatlakoztatva van az NVR-hez, amelyet az IP kamerák megtáplálására és kapcsolatára használnak. A kapcsolatot a rendszerelemek között az E1408 NETSET CAT 5e UTP kábel használatával biztosítja.
Kompakt IP Sunell kamera SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.05 lx, IR 35 m-ig)HDD Western Digital PURPLE WD40PURX 4TB (3.5IP NVR Hikvision DS-7616NI-E2/A (16 csatornás, 160Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI, ALARM BE/KI)24PoE Switch: ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP) menedzselhetőAccess Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Videófelügyelet egy apartmanházban K1676 Sunell IP kamerákkal és Hikvision NVR-el K22161
Új termékek a DIPOL-nál
Antenna tartó URI-38Z100 (100 cm)
Antenna tartó URI-38Z100 (100 cm) E8794C alkalmazható olyan árbochoz, amelynek átmérője nem nagyobb, mint 50 mm. A szett két M8 U-bilincset tartalmaz csavarokkal, ahogy a képen látható. Függőleges beépítés is lehetséges (mint a már meglévő árboc kibővítésére). Ebben az esetben a bilincseket át kell helyezni ellenkező helyzetbe (keresztben). A tartó galvanizált.

Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60
Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60 A2810 professzionális DVB-T antenna szett a TV műsorok VHF (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) sávban történő vételére tervezték. Az univerzális konstrukciójának köszönhetően a VHF és UHF antenna részek beállíthatók a függőleges (V) vagy a vízszintes (H) polarizációjú adók vételére.
Forgatható koaxiális kábeltisztító IDEAL 45-163 (3-5.5mm)
Forgatható koaxiális kábeltisztító IDEAL 45-163 (3-5.5mm) L5922 egy eszköz a kerek csövek és köpenyek vágására, ahol száloptikai kábelek átmérője 3-6,4 mm. Felhasználható a réz kábelek tisztítására is. Az eszköz három pengével van felszerelve. Minden penge állítható, hogy ezáltal beállítható legyen az optimális vágási magasság, valamint elkerülhető legyen a kábel belső részének megsértése.
Érdemes elolvasni
HDMI jelek elosztása vezeték nélkül mobil eszközökre. A DIPOL bemutatta a Signal-433 HDMI IP kódolóját R86433. Ez a multifunkciós készülék kódolja bemenetére érkező HDMI jelet IP adatfolyamra. A kódoló, HDMI és USB bemenetekkel és IP kimenettel rendelkezik (RJ-45). A kimenet streamelhető három egymástól függetlenül konfigurálható multimédiás adatfolyammá UDP (unicast/multicast), RTMP és HLS protokollok. A HLS (HTTP Live Streaming) protokoll lehetővé teszi a bitráta adaptálását a hálózat kapacitásához és felhasználható a multimédia vezeték nélküli átvitelére (beleértve a HD), a mobil eszközökhöz. Ennek köszönhetően a kódoló felhasználható azokban a hálózatokban, amelyek "SOHO" hozzáférési pontokra vannak alapozva, ezzel is korlátozva a túlterhelés kockázatát az AP processzoroknak... >>>bővebben
Alkalmazási példája a Signal-433 R86433 kódolónak Ethernet hálózatban
Írások, cikkek különböző témákról

>>>Hőmérséklet adatrögzítő Bluetooth technológia felhasználásával

FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től tovább folytatódik és, amíg a készlet tart. Ugyanakkor elindult a Karácsonyi akció is! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI