KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 1/2017 (2017. január 2.)
A Galileo már dolgozik! 2016. december 15. Megkezdte működését az európai globális navigációs műholdas rendszer a Galileo (GNNS), amely alternatívája az amerikai GPS (Global Positioning System) rendszernek, az orosz GLONASS, és a kínai Bei Dou rendszereknek. Ami megkülönbözteti a rendszert versenytársaitól, hogy sokkal pontosabb a helymeghatározása: az alap felhasználók számára 1 méter (alacsony pontosság), a szolgáltatás mindenkinek szabad és nyitott, a kereskedelmi célokra történő alkalmazásnál pedig 1 cm-es pontossággal számolhatunk. Sőt, a GNNS rendszernek sokkal erősebb a jele a GPS-nél, amely megerősíti a stabilitását azokon a területeken is, ahol nehezebbek, rosszabbak a vételi körülmények, az alagutakban, hegyvidékeken vagy az épületek belsejében.
Az európai Galileo program célja a saját független műholdas navigációs rendszer kiépítése, beleértve az űrszegmenseket és a földi infrastruktúrát is. A földi infrastruktúra (Ground Control System - GCS) feladata, hogy vezéreljék és fenntartsák a műholdakat, valamint az egész rendszert kezelhetik (Galileo Mission System - GMS).
A rendszer 2020-ban teljes egészében működőképes lesz. Ekkorra fejeződhet be a tervezett műholdas és földi infrastruktúra projektje. Végső soron a rendszer 30 műholdból, 24 üzemi és 6 tartalékból fog állni, amelyeknek a célja a szolgáltatás szünetmentes, folyamatosságának biztosítása. A műholdak elrendezése három pályasíkban történt, az egyenlítő síkjához képest 56°-os hajlásszöggel a 120°-os hosszúsági fokon, egymástól pedig emelkedő csomópontokban. Földtől való magassága 23 222 km. Jelenleg a rendszer 18 Galileo műholddal rendelkezik.
2016. november 17-én 14:06 CET egy Ariane 5 ES rakétával Francia Guyanából egyszerre négy műholdat indítottak az európai Galileo navigációs rendszerbe.
Elnevezésük a következő volt: Antonianna, Lisa, Kimberley és Tijmen.
Az első szolgáltatások lehetővé teszik a Galileo jelek használatát, amellyel meghatározható a kompatibilis eszközök, mint az okostelefonok és autós navigációs berendezések helyzete és ideje. A Galileoval dolgozó navigációs készülékeknek az autókban már 2017-ben meg kell jelenniük. 2018 áprilisától pedig Európában minden új járműben a Galileo használatához kell igazítani a navigációs eszközöket. Jelenleg a chipsetek és okostelefonok képesek a Galileo platformot használni www.usegalileo.eu. A közös Galileo szolgáltatások ingyenesek és mindenki előtt nyitottak, kombinálhatók a GPS-el, amely lehetővé teszi a pontosabb GNSS helymeghatározást. Ez nagyon hasznos lesz olyan területeken, ahol pillanatnyilag a műholdas jelek még gyengék, például a városokban, ahol a magas épületek akadályozzák az elérést. Egy fontos szolgáltatása a Galileonak a keresési és mentési funkciója, amely növeli a pontosságot, a vészjelzők pontos behatárolását és ez jelentősen csökkenti a szükséges időt, hogy segítséget nyújtsanak a balesetek áldozatainak, vagy az embereknek, akik elvesztek a hegyekben vagy a tengereken.
A Galileo rendszer számos előnye különösen most válhat érzékelhetővé, az új technikák megjelenésének korszakában a pontos helymeghatározás és a navigáció szempontjából, például az önvezető autók vagy az intelligens városi szolgáltatásokban. A precíziós szinkronizált adattovábbítás tovább növelheti a stabilitást, a pontosságot számos gazdasági ágazatban, így az iparban, a banki, telekommunikációs szolgáltatásban, valamint az energiaellátásban.
Digitális HDMI - COFDM (DVB-T) modulátorok - HDCP támogatás. HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) egyik formája az Intel Corporation által kifejlesztett digitális másolásvédelemnek, ami nem engedi lemásolni a digitális audió és videó tartalmakat az egész kapcsolat során. A protokoll célja, a szerzői jogok és a multimédiás fájlok védelme (tartalomvédelem), amelyek kódolják a nagyfelbontású tartalmakat, például Blu-Ray és védi a tartalmat, nem másolhatók az átvitel minden szakaszában. A HDCP specifikáció védelem alatt áll, a gyártókat licensz-díj terheli, attól függően, hogy mennyi készüléket gyártanak. Napjainkban a házimozi eszközöket gyártó cégek egyre inkább rákényszerülnek, hogy HDCP védelemmel szereljék fel eszközeiket. A számítástechnikai eszközök esetén is egyre többen alkalmazzák a DVI kimenettel rendelkező számítógépeknél.
DVB-T Modulátor Signal-400 HDMI - COFDM (DVB-T)
HDMI-IP Encoder: Signal-433
Signal-400 HDMI-COFDM (DVB-T) modulátor
R86700
Signal-433 HDMI-IP encoder
R86433
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7992 (2 csatornás)
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7990 (4 csatornás)
2 csatornás HDMI-COFDM (DVB-T) modulátor
R86702
4 csatornás HDMI-COFDM (DVB-T) modulátor
R86704
A digitális modulátorok HDMI bemenetekkel átalakítják a HDMI-jel(ek)t DVB-T COFDM csatornák formájába vagy IP streammé. A HDCP protokollt teljes mértékben támogatják a DIPOL által kínált modulátorok, amelyekkel elosztható bármilyen kiváló minőségű tartalom a HDMI bemenet(ek) segítségével. A forrás jel(ek) származhatnak multimédia lejátszókról, DVR, Blu-ray lejátszók, PC-k, STB stb. A kimeneti RF jel DVB-T multiplex(ek) formájában eloszthatók tipikus RF koaxiális kábeleket használó antenna rendszerekben és több DVB-T televízió csatlakoztatható a hálózathoz. A jel IP szabványban ( R86433 ) három egymástól függetlenül konfigurálható multimédiás adatfolyam formájában elosztható Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatokban.
A modulátorok a protokoll végrehajtása ellenére a kompatibilis kapcsolatokat blokkolhatja teljesen a forrás tartalomnak az átvitelét, vagy a kimeneti jel limitjét az alacsonyabb felbontás és a minőség. A technológia esetenként kompatibilitási problémákat okozhat, leginkább a régi HD megjelenítők esetén.
Egyszerű otthoni vezeték nélküli hálózat. A 802.11n szabvány lehetővé teszi, hogy az átviteli sebesség elérje 600 Mbps-t, amely tökéletes az audió, videó és más digitális adatok továbbítására. A zene vagy videó átváltása, például egy laptop és egy PC vezeték nélkül sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint ugyanazokat a fájlokat használva a "Fast Ethernet" (100 Mbps) kábeles kapcsolaton. Ami fontos, hogy a 802.11n eszközök kompatibilisek a régebbi 802.11b és 802.11g berendezésekkel.
Egy megbízható multimédiás otthoni hálózati platform 802.11n TP-LINK eszközökkel
Az eszközök listája, amelyek felhasználhatók az ilyen telepítéseknél:
 • 3 - Access Point N3253 TP-LINK TL-WR1043ND 802.11n 300 Mbps beépített router - vezeték nélküli kliens eszközökkel. Az ADSL szolgáltatás esetében a készüléket ki kell cserélni a TP-LINK TD-W8968 N2909
 • 1, 2 - Vezeték nélküli USB Adapter N2922 TP-LINK TL-WN722N 802.11n 150 Mbps - asztali számítógépek és egyéb eszközök csatlakoztatására USB interfésszel
 • 4, 5 - Áramvezetékes Ethernet Adapter N3363 A TP-LINK TL-PA2010Kit - a hálózati kapcsolat a már meglévő hálózati vonalakkal
LAN két épületben - távolság 200 m. A legjobb módja egy hálózat létrehozására két épületben, amelyek 200 méterre vannak egymástól, hogy optikai kábelt alkalmaznak. A sodrott kábel ilyen távolságban nem felel meg a vonatkozó szabványoknak és jelentősen csökkenne a LAN átmenő forgalma.
Olyan helyzetben, ahol az épületekben már felszereltek switcheket SFP slotok nélkül, a legjobb és univerzális megoldást az optikai média konverterek használata jelenti. Minden épület a megfelelő média átalakítóval csatlakozik a switch portjának egyikéhez és megváltoztatja az elektromos jeleket optikai formába és fordítva. A média konverter kiválasztásánál a felhasználónak meg kell vizsgálni a következő paramétereket:
 • adatátviteli sebesség - 100 Mbps vagy 1000 Mbps modellek,
 • rost típusú - multimódusú vagy egymódusú szálak,
 • maximális átviteli távolság - kínálatunkban a modellek köre 550 m, 2000 m, 15 km vagy 20 km,
 • kommunikációs módszer - vannak olyan modellek, amelyek két szállal vagy egy szállal működnek (WDM).
16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016D16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DUTP patch kábel Cat5e 1m, kékUTP patch kábel Cat5e 1m, kékEthernet médiakonverter TP-LINK MC200CM (multimódusú, 1000Mb/s, SC, 0.5km)Ethernet médiakonverter TP-LINK MC200CM (multimódusú, 1000Mb/s, SC, 0.5km)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Száloptikai elosztó doboz ULTIMODE TB-04B (falra szerelhető)Multimódusú Patchcord ULTIMODE PC-019S (1x SC - 1x SC, 50/125)Multimódusú Patchcord ULTIMODE PC-019S (1x SC - 1x SC, 50/125)Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S, 1xSC, OM2 1mMultimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-8MM-A (8xOM2)Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S, 1xSC, OM2 1mMultimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)
Egy optikai kapcsolat 200 méter távolságra
Optikai médiakonverterek
Hogyan kell használni a több streamet tartalmazó előnézeti képet a böngészőben? A Hikvision NVR-ek és IP kamerák generálhatnak több adatfolyamot a felhasználó által kiválasztott különböző paraméterekkel. A paraméterek beállítása lehetővé teszi a streamek optimális beállítását a felvételhez, az átviteli rendszer kapacitásához és a hálózati elemekhez. Jellemzően a Hikvision IP eszközök két streamet generálnak, az elsődlegest/fő, magasabb színvonalú és a másodlagosat kisebb paraméterekkel. A másodlagos/kiegészítő adatfolyamokat általában a videó előnézetére használják osztott képernyős módban és mobil eszközökön keresztül. Gyakran előfordul, a rendelkezésre álló hálózati sávszélesség korlátozása következtében, a kisegítő streameket is használják az interneten a böngészőn keresztül történő megtekintésére.
A kamera képek listája a különböző streamek megjelenítésére (a böngésző ablakban).
A kamerák képei 1...4 szolgáltatják a fő streameket, a többin a kiegészítő streamek érkeznek.
Egy kameráról a stream váltásához a felhasználónak ki kell választani a kamera nevét a kurzor mozgatásával. Ezután lehet majd egy másik fajta streamet választani. Minden stream megváltoztatható egy típusúra a stream ikon típusára klikkelve, amely a kép alatt található.
Ezek a beállítások véglegesen nem kerülnek mentésre. A kívánt stream beállításához a felhasználónak ki kell választania az adatfolyam típusát a konfiguráció/helyi beállítások menüben.
Üzemmódok a Sunell IP kamerákban. A Sunell IP kamerák teljes mértékben konfigurálhatók, amelyek lehetővé teszik az optimális beállítását a különböző fényviszonyokhoz. A kamerák négy üzemmóddal rendelkeznek: Automatikus, Day Mode, Night Mode, Timing. Automatikus üzemmódban a kamera szoftvere vezérli a kapcsolót a színes és fekete-fehér videó rögzítés mód között és az "OFF/ON" kapcsolja az infravörös reflektort a fényérzékelő jelzése alapján. Ugyanakkor a felhasználó beállíthatja a kapcsolási küszöböket és a kapcsolási műveletek közötti késleltetést. A kapcsolási küszöb megfelelő konfigurációja kiküszöböli azokat a helyzeteket, például ha a kamera túl sokáig marad színes üzemmódban. A színes mód gyenge fényviszonyok között egy csomó zajt generál, nem ad megfelelő információt, de jelentősen növeli az átviteli sebességet. Az automatikus váltás beállítható a 0-100 tartományban. Minél alacsonyabb az érték, annál magasabb szintű a világítás, amelynél a kamera átkapcsol fekete-fehér módba. Day Mode (színes) és Night Mode (B&W) lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy figyelmen kívül hagyja a fényérzékelőt és beállítsa a kívánt üzemmódot önkényesen. Timing módban a felhasználó meg tudja határozni pontosan, hogy hány órakor kell a kamerának a színes és fekete-fehér módba átváltani és fordítva.
A Sunell K1676 kamera DayNight konfigurációs ablaka
Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP Sunell kamera SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.05 lx, IR 35 m-ig)
Kompakt IP Sunell kamera SN-IPR54/04ZMDN/M(II) K1676 Aptina 1/2.7" CMOS képérzékelővel van felszerelve, amelynek felbontása 1920x1080 pixel (Full HD) és az IR megvilágító tartománya 35 m-ig terjed. A változtatható fókuszú 2,8-12 mm objektív látószöge állítható a 89°-35° tartományon belül. A kamera beltéri vagy kültéri használatra alkalmas professzionális CCTV IP rendszerekben NVR-ekre alapozva.
Telepítő doboz Sunell SN-BK319
Telepítő doboz Sunell SN-BK319 M5727 szerelődoboz a Sunell K1676 kamerák telepítéséhez ajánlott. A doboz alumínium ötvözetből készült. Ez magában foglalja és védi a kábeleket, csatlakozókat, videó transzformátorokat stb. a víz behatolása ellen.

Szerelvényház fém OMP-4 (süllyesztett, 400x400x140mm)
Szerelvényház fém OMP-4 (süllyesztett, 400x400x140mm) R90586 a süllyesztett szerelésű fém ház célja a kis- és közepes méretű antenna rendszerek védelme: osztók, leágazók, erősítők, tápegységek, multiswitchek, stb.

Aktualitások

FRISS!!!
A MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. októberében kezdődött el és tovább folytatódik a "Karácsonyi akcióban"! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Ünnepi nyitva tartásunk!
  2016.
  December 23. NYITVA 08.30 - 17.00
  December 24. ZÁRVA
  December 25. ZÁRVA
  December 26. ZÁRVA
  December 27 - 30. NYITVA 08.30 - 17.00
  December 31. ZÁRVA
  2017.
  Január 1. ZÁRVA
  Január 2. LELTÁR MIATT ZÁRVA
  Január 3. NYITVA 08.30 -17.00

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új év, új kihívások, új lehetőségek
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI