KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 2/2017 (2017. január 9.)
Automatizált határellenőrzési (ABC) kapuk. Új automatizált kapuk kerültek beállításra az utasellenőrzési rendszer kapacitásának növelése érdekében több repülőtéren Európában. Az arcfelismerő technikát használja számítástechnikai alapokra helyezve, így ellenőrzi az utas személyazonosságát és ellenőrzi, hogy az utazó valóban az útlevélben leírt személy. A rendszer összehasonlítja az utas arcát a fotó alapján, amely a biometrikus útlevélben van kódolva. Ha a rendszer legalább 45 hasonló elemet talál az adott személyre és az utas neve nem jelenik meg a listában, akik nem repülhetnek, az ajtók kinyílnak és mehet tovább. A rendszer az alapvető kontroll adatokat is leellenőrzi, amit általában a határőrök szoktak elvégezni. Az utas aktuális fényképét az eljárás során az összes adatbázis információival is összeveti a körözött személyekkel kapcsolatosan. Az egész folyamat mindössze 15 másodpercig tart. A tipikus ellenőrzés, amit a határőr személyesen végez, az sincs olyan gyors, mint ez a megoldás, ráadásul nem is olyan pontos.
ABC kapuk
(forrás: www.gatewayvipservices.com)
Az ABC kapukat már több évvel ezelőtt számos repülőtéren telepítettek Európában. Eddig csak az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és a Svájci Államszövetség állampolgárai vehették igénybe biometrikus útlevelek alapján (biometrikus adatok, mint például ujjlenyomatok és arckép). A statisztikai felmérések azt is kimutatták, hogy a népszerűsége a légi közlekedésben folyamatosan növekszik. A 2011-es évben több mint 700 millió határátlépést regisztráltak és ez a szám a becslések szerint 2030-ra mintegy 80% -kal több lesz.
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer egy családi házban. Ez az univerzális megoldás független DVB-S/S2, DVB-T és FM jeleket szolgáltat 4 fali aljzathoz. A földi DVB-T jelek a VHF (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) DVB-T antennáról érkeznek A2810. Egy speciális konstrukció révén, a VHF és UHF antenna szegmensek beállíthatók függőleges (V) vagy csak vízszintes (H) polarizációjú jelek vételére. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára az antenna beállításánál az adók jelét a helyi paramétereknek megfelelően beállítani, például azokon a helyeken, ahol különböző polarizációjú jelek vannak a VHF és UHF sávokban.
Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B (körsugárzó H+V)Szélessávú TV jelközösítő ST 1-60Koaxiális kábel 75 ohm A osztály TRISET-113 PE (zselés) [1m]Koaxiális kábel 75 ohm A osztály TRISET-113 PE (zselés) [1m]Műholdas antenna acél 100cm FAMAVAL 100 LH Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBMultiswitch 5/4 Signal MP-0504L (5be, 4ki) aktív földi útvonalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalDVB-T/T2 vevőkészülék: Opticum HD N5DVB-T/T2 vevőkészülék: Ferguson Ariva T750iDVB-S/S-2 vevőkészülék: Ferguson Ariva 103Ferguson Ariva 153 combo DVB-S/S2+DVB-T/T2/C
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer MP-0504L R6944504 multiswitch alkalmazásával szolgáltat minden jelet a 4 aljzatra, amelyek különböző helyiségekben helyezkednek el.
Az A98257 QUATRO LNB és az MP-0504L R6944504 multiswitch alkalmazása lehetővé teszi a SAT, DVB-T és FM jelek közösítését és biztosítja számukra a négy fali aljzaton minden jel vételét Signal R694100. Minden felhasználó egymástól függetlenül nézhet bármilyen rendelkezésre álló műholdas vagy földi csatornát.
A vevőkészülékek, amelyek erre a célra felhasználhatók:

 

 
Megnevezés
Opticum HD N5Ariva T750iAriva 103Ariva 153
Kód
A99288 A99315 A99371 A99386
Felhasználása
DVB-T/T2DVB-T/T2DVB-S/S2DVB-T/T2/C/
DVB-S/S2

 

  • DVB-T/MPEG-4 Opticum HD N5 A99288 (elrejthető szekrényben és kommunikálhat a távirányítóval Signal IRB-620U R94130 IR távirányító bender) együttműködnek az analóg TV-vel
  • DVB-T/MPEG-4 vevőkészülék Ariva T750i A99315 a hálószobában van telepítve, egy olyan televízióhoz csatlakozik, amelyik csak a DVB-T/MPEG-2 támogatja
  • DVB-S/S2 vevőkészülék Ferguson Ariva 103 A99371 Smart Card kártyaolvasós, fizetős TV, a nappaliban van telepítve
  • HD combo vevőkészülék Ferguson Ariva 153 COMBO A99386 (DVB-S/S2 + DVB-T/T2/C) Smart Card kártyaolvasós, fizetős TV, a szomszéd szobában van telepítve
LTE - adatsebesség javítása külső antennával. Az LTE Advanced egy további kiterjesztését jelenti az LTE szabványnak. A kompatibilis eszközök tulajdonosai az LTE-A-val elméletileg elérhetik akár 300 Mbps átviteli sebességet, amelyik lehetővé teszi több frekvenciasáv összesítését.
Néha problémák vannak az LTE-A szolgáltatással kapcsolatosan, amely során a modem tévesen kommunikál és kapcsolódik az egyik bázisállomáshoz. Egyszerűen az történik, hogy a modem a "legerősebb" bázisállomással kommunikál, amelyik nem az LTE-A szabványban működik. E probléma megoldására, a felhasználónak meg kell tanulni (az üzemeltetőnek), hol van a legközelebbi bázisállomás, amely az LTE-A technológia aggregát sávjában működik (lehetőleg helyileg az ellenkező irányban a legközelebbi /a legerősebb bázisállomás, amely nem támogatja az LTE -A-t).
Az esettanulmányban a felhasználó már felszerelt LTE-modemmel rendelkezett de a legnagyobb letöltési sebesség szintje 10 Mbps és a feltöltési sebesség csak 1 Mbps sebességet érte el. Ennek oka az volt, hogy a modem azzal a bázisállomással kommunikált, amelyik nem támogatja az LTE-A szabványt. A helyzetet az alábbi térkép mutatja be.
A szituációs térkép - az elrendezés bemutatja a bázisállomást a felhasználó tartózkodási helyéhez képest
A felhasználó modeme kapcsolódik a bázisállomáshoz, amelyik nyugatra helyezkedik el és nem támogatja az LTE-A-t, emiatt az adatátviteli sebességek nem voltak kielégítőek. A sebesség drasztikusan megemelkedett egy külső antenna alkalmazásával, amely a bázisállomás dél-keleti irányába tevődött. Maga az állomás ugyanazon üzemeltetőnél működik az LTE-A szabványban, viszont már sáv aggregációval.
Az adatsebesség növekedése a fenti képen látható.
A teszt a www.speedtest.net honlapja segítségével készült.
Száloptikai rendszerek - szálak kivétele a csövekből. Az alábbi példa bemutatja az L56020 száloptikai csatlakozó doboz alkalmazását az ilyen típusú telepítések során. Az első lépcsőben a már meglévő beépített L76012 száloptikai kábelből hagyjunk egy kis tartalékot, amelyet a dobozban helyezünk el.
Az L76012 univerzális optikai kábel 12 egymódusú szálat tartalmaz a 3mm átmérőjű géllel töltött csőben. A cső ugyan műanyagból készült, de elég rugalmas ahhoz, hogy elhelyezhessük a kábelt az L56020 csatlakozó dobozban. A külső köpenyt megtisztíthatjuk az L5922 kábeltisztítóval, amely a cső vágására és megbontására is használható.
A cső belsejében lévő szálak elérése érdekében, a telepítőnek az L5925 hozzáférési eszközt kell használnia.
Az eszköz lehetővé teszi a könnyű hozzáférést az optikai szálakhoz egy laza puffer cső felületén egy rés pontos kiborotválásához.
Egy ilyen ablakot mindig a cső egyenes részén kell kivágni. Ez azt jelenti, hogy a kábel egy hosszabb részén célszerű kijelölni a helyét, amelyet utána kivágunk. Két módszer van a szálak kivételére.
Az első esetben a telepítő a cső egy rövid részén munkálkodik, mintegy fél méteren. A kábel mindkét végén két kb. 5 cm-es ablak kivágása után az Msat 5 L5925 eszköz felhasználásával, a telepítőnek meg kell találni és le kell vágni a kívánt két szálat az egyik ablakban, és azokat a másodikban kihúzni. Mind a két szál hossza körülbelül fél méter legyen. Ezzel a módszerrel nem lehetséges hosszabb részek kihúzása, mivel a szálak súrlódást okoznak a gélnél a csőben. Ilyen esetekben, ha az egyiknél hosszabb szálszakaszok szükségesek, kényelmesebb megoldás a toldás, lehetséges további ablakok kivágása annak érdekében, hogy fokozatosan húzzák ki a szálakat a csövön át rövid távolságokban az ablakok között.
A második esetben a lényeg az, hogy távolítsuk el a cső teljes hosszát a kényelmes kezelés érdekében, vágjuk el a két szálat, és ezáltal megvédjük a többit. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a csőtől, szükséges csökkenteni az ablak teljes hosszát, majd vágja le a fennmaradó részt. Ily módon hozzáférést lehet biztosítani a szálakhoz nagyobb távolságban, ami több méter is lehet, azonban nem ajánlott 2 m-nél hosszabban kiterjeszteni - a hosszabb tervezett ablaknak nagyobb a kockázata a kábel sérülését illetően (rostok) a művelet során.
L56020 száloptikás csatlakozó doboz felhasználható olyan rendszerben, ahol a hálózati topológia alapját képezi az univerzális 12J kábel 2 szál toldásával
Intelligens keresés és felvételek lejátszása HD-TVI DVR-ben. A Hikvision DVR több lehetőséget biztosít a felhasználóknak a felvételek megkeresésére. A szokásos folyamatos lejátszás mellett, a felhasználó lejátszhatja a felvett anyagokat, eseményeket (mozgásérzékelés, riasztás bemenet aktiválása, VCA), jelöléseket és DVR naplókat. A legfejlettebb opció biztosítja az intelligens keresést a felvételek között (megjelölve mint "smart"), amely lehetővé teszi a könnyű átugrását a kevésbé fontos részeknek. Az intelligens lejátszási rendszer elvégzi a videó felvétel elemzését a darab keresésében, amely mozgás vagy VCA információkat tartalmaz, majd megjelöli azokat zöld színnel a lejátszás állapotjelző sávon.
Lejátszás képernyő (DVR menü) - az intelligens keresési funkció forgalom szűrője egy adott területet zöld színnel jelez
A felvételeket tovább elemezve és szűrve kimutatható:
  • vonal átlépése,
  • behatolás egy kiválasztott területre,
  • mozgás más területeken.
Ezeknek a funkcióknak nem kell, hogy aktiválva legyenek az anyag rögzítése során. Ezek bekapcsolhatók, mielőtt az archív felvételek lejátszása megkezdődne, ami megkönnyíti és felgyorsítja az elemzést. Ezen túlmenően, a felhasználó beállíthatja a videó lejátszását, külön a töredékek és a többi felvételek számára, amelyeket az analitikai eszközök jeleztek.
Hikvision Disk Calculator - adatmegőrzési idő kiszámítására. A Hikvision Disk Calculator v.3.0.0.2 lehetővé teszi megbecsülni a videó adatmegőrzési idejét egy adott HDD kapacitását NVR-re telepítve. Megfordítva: a felhasználó kiszámíthatja a szükséges HDD kapacitását a tervezett adatmegőrzési időnek.
Az alkalmazás egyszerű és könnyen használható. A "Channel Number" mezőt ki kell tölteni a kameráknak a számával, amelyek csatlakoznak az NVR -hez. A "Device Type" -nél az "IPC" (IP kamera) kell választani. A "Resolution" mezőt úgy tervezték, hogy a tényleges felbontás választható ki a 2-12 MP tartományban). A "Frame Rate" paraméter kiválasztása az 1/16 - 50 fps tartományban lehetséges. Az "Encoding" mezőt a tömörítés kiválasztására használhatják a kameránál és az NVR-nél (H.264, H.264+ vagy H.265).
A kiválasztott paraméterektől függően, a program az optimális átviteli sebességet ajánlja. Ha a kamerák különféle kódolási beállításokban dolgoznak, azok esetében külön kell az egyes paramétereket hozzáadni. A kamerák hozzáadása után, a tervezett lemezek kapacitása a szükséges paramétereknek megfelelően ("Disk Space"), és a felvételi ideje naponta (folyamatos felvételi időszakok). A kalkulátor kiszámolja az adatmegőrzési időt. Alul vannak a kalkulációi az azonos kameráknak, de különböző tömörítési módszerekkel.
Adatmegőrzési idő kiszámítása H.264 tömörítésnél (24/24 felvételi mód)
Adatmegőrzési idő kiszámítása H.264+ tömörítésnél (24/24 felvételi mód)
Jellemzően a H.264+ tömörítési módszer, amelyet a Hikvision fejlesztett ki, kétszer hatékonyabb, mint a H.264, megőrizve ugyanazt a képminőséget. Az alkalmazásban figyelembe vették - a javasolt bitráta fele akkora, mint a H.264-ben és ugyanazon lemez kapacitás mellett megduplázza az adatmegőrzési időt. 8 kamerával a rendszerben, 4 TB lemezterülettel és 24/24 rögzítéssel, a felvételi időtartam 11 és 22 napra változhat.
Új termékek
Antenna Triplexer ZA-112Ms (FM+VHFIII/UHF/UHF/75)
Antenna Triplexer ZA-112Ms C0372 a beérkező jelek közösítésére használják három antennáról (sáv), amely arra az árbocra van telepítve, ahol az antenna van. A burkolat felépítése megakadályozza, hogy esővíz jusson az eszköz belsejébe. A kényelmes és egyszerű telepítés a mellékelt műanyag rögzítő szalag segítségével könnyen elvégezhető. A UHF1 bemeneten lehetséges megtáplálni egy előerősítőt, ahol az UHF antenna csatlakozik ehhez a bemenethez.
Aktív DVB-T osztó R14R
Aktív DVB-T osztó R14R B1225 a földi DVB-T és a DAB/DAB+/FM rádiójelek vételére, valamint elosztására használható a 47-860 MHz-es sávban. Négy kimeneti útvonala egymástól el van szigetelve. A bemeneti jel szintje egy antennánál sem haladhatja meg a 95 dBμV-t (a passzív antennák jelszintje általában 60...75 dBμV szokott lenni).
UPS CyberPower UT850E-FR
UPS CyberPower UT850E-FR N9723 szünetmentes tápellátást szolgáltat a számítógépes berendezések és egyéb fontos otthoni/SOHO rendszerek számára. A készülék vonali interaktív struktúrája szimulált szinuszos kimenetet használ. A UPS két beépített hálózati aljzattal, szűrőkkel és akkumulátorral rendelkezik. A beépített újratölthető akkumulátor biztosítja a csatlakoztatott eszközök működését áramkimaradások esetén. Az átlagos áthidalási idő 20 perc 90 W terhelésnél és 30 perc 60 W terhelésnél. Az UPS hálózati generátorokkal is működhet.
Érdemes elolvasni
Egymódusú eszközök egyesítése multimódusú rendszerekben. Gyakran előfordul, hogy a szerelőknek egymódusú eszközöket kell alkalmazniuk multimódusú szálakra alapozott optikai rendszerekbe, vagy néha ellenkező helyzetben. Az ilyen helyzeteket általában az okozta, hogy az optikai rendszerek szakaszosan lettek kivitelezve, gyakran különböző vállalkozók közreműködésével... >>>bővebben
Az egymódusú eszköz (switch) csatlakozik az L1573 konverterhez egymódusú patchcord segítségével. Az optikai jelet alakítja multimódusú formába, amely továbbítva van multimódusú kapcsolattal, majd alakítják ismét a egymódusú formába egy másik L1573 konverterrel.
Írások, cikkek különböző témákról

FRISS!!!
A MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. októberében kezdődött el és tovább folytatódik a "Karácsonyi akcióban"! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI